Uskoke
RetroAdept
- Αντιδράσεις
- 6.811
και αυτό είναι το εσωτερικό του κουτιού με τα 4 μπουκάλια με τα χημικά....
bleach-fix part 1 &2, colour developer part 1 &2, stabilizer το μεγάλο μπουκάλι που μου έδωσε ο γνωστός μου φωτογράφος που πήρα τη μηχανή μου, λέει ρητά πάνω στα μπουκάλια ότι "σπάνε" σε μικρότερες ποσότητες, 50 ml από Part 1 &2 φτάνουν για να φτιάξεις 1/2 λίτρο working solution, για το stabilizer είναι μόλις 5 ml, to stabilizer σταθεροποιεί τα χρώματα για μακροζωία της εικόνας και πρέπει να έχει μέσα και wetting agent γιατί αφρίζει λίγο (ο διαβρεκτικός παράγοντας μειώνει την επιφανειακή τάση του νερού και βοηθάει στο στέγνωμα χωρίς λεκέδες από άλατα).
έτοιμος για την παρασκευή των χημικών στον νεροχύτη, για τα χημικά χρησιμοποιώ νερό φιλτραρισμένο με αντίστροφη όσμωση, για το σταμάτημα ως γνωστόν λίγες σταγόνες οξικό οξύ για 0,5 λίτρο, τα βαζάκια με το κίτρινο καπάκι είναι ακριβώς 0,5 λίτρο το καθένα για καθένα από τα 4 χημικά (χρωμογόνα εμφάνιση, σταμάτημα, λεύκανση-στερέωση, σταθεροποίηση)
τα
τα χημικά διαλυμένα (working solution) κρατάνε 4 βδομάδες ενώ τα συμπυκνωμένα (concentrates) περίπου 6 μήνες.... θα ήθελα να τονίσω ότι τελείως διαφορετικά είναι τα χημικά που χρησιμοποιούσαν (χρησιμοποιούνε όσα έχουν απομείνει) τα φωτογραφεία με τις μεγάλες μηχανές μεγάλες ποσότητες και μηχανική επεξεργασία με κυλίνδρους και χρήση replenisher, από ερασιτέχνες με τύμπανο ή μικρούς εμφανιστές και μικρές ποσότητες αλλά το process (RA 4) είναι το ίδιο όπως και τα χαρτιά αλλά εγώ παίρνω σε φύλλα ενώ τα φωτογραφεία σε ρολά.
Τελευταία επεξεργασία: