Φοβερά και τα 2 παιδικά σήριαλ, τι να λέμε τώρα .... Πλημμυρισμένα, μάλιστα, με "ελληνικό καλοκαίρι" !!! Γι' αυτό και εμείς, ως παιδάκια, όταν είδαμε τα σήριαλς "ταυτιστήκαμε", κάπως, με τους ήρωες των σειρών [που ήταν και στην ίδια ηλικία με εμάς] : Επειδή ... μάς θύμισαν τα δικά μας καλοκαίρια, τα παιχνιδάκια στη θάλασσα με τα άλλα παιδάκια κλπ κλπ ....
Τον "Κήπο με τα αγάλματα" τον θυμάμαι περισσότερο από τον "Θησαυρό της Βαγίας" !!! Στον "Θησαυρό..." μού άρεσε, θυμάμαι, η κοπέλα που υποδυόταν τη Νικόλ [ :flower: :flower: :flower: ] .... Μάλιστα, όταν πριν μερικά χρόνια έκανα βόλτες στην Αιγινα με το αυτοκίνητό μου, και με συνεπιβάτες συνομήλικους φίλους μου, περνώντας από το χωριό Βαγία παρατηρήσαμε ότι οι περισσότερες ταμπέλες στα μαγαζιά [μανάβικα, φούρνοι κλπ] είχαν το όνομα "Χαλδαίος" !!! Έτσι .... αναπόφευκτα, μιας και το εν λόγω επίθετο μάς ξύπνησε αναμνήσεις, όσο συνεχιζόταν η βόλτα, η κουβέντα περιστράφηκε γύρω από το σήριαλ !!!
Στον "Κήπο με τα αγάλματα", τέλος, ένα από τα παιδάκια, που πρωταγωνιστούν, ήταν περί τα μέσα των 80ς φίλος με εμένα και τον αδελφό μου !!! Πρόκειται για το μικρότερο απ' όλα, τον Γιώργο Μεϊντάση, τον μελαψούλη με τα πολλά μαύρα μαλλιά [στο παραπάνω βίντεο μπορείτε να τον δείτε στο 1 : 46΄ περίπου] !!! Ο Γιωργάκης έμενε στη δπλανή πολυκατοικία απ' τη δική μας, πηγαίναμε στο ίδιο φροντιστήριο Αγγλικών και τα Σάββατα συναντιόμασταν για μπάσκετ και σινεμαδάκι !!! Βέβαια, έχω να τον δω από τότε [και, πάντως, το ... "μικρόβιο" να γίνει ηθοποιός τελικά δεν το "κόλλησε" ... ] ....