Ο θάνατος του Τιμόθεου Κώνστα (1987 ΕΡΤ2)

elephadas

MultiDimensional RetroDivinitY
Αντιδράσεις
14.370
"Απροσδόκητη δολοφονία"? Υπάρχουν και προσδοκώμενες? Εκτός από κάτι πολιτικά εγκλήματα και εγκλήματα τιμής.
Ο Μπέκας (αστυνόμος δεν ήταν?) έρχεται στο νησί "για να παρακολουθήσει τις εξελίξεις". Δηλαδή, "σφαχτείτε μεταξύ σας, εγώ δεν ανακατεύομαι, απλώς κάνω χάζι"? Αν και με το μαχαίρι που κρατάει ο Ζορμπάς λίγο δύσκολο να σφαχτούνε.

Δεν έχω δει το σήριαλ ούτε έχω διαβάσει το βιβλίο. Βασίζομαι στις περιλήψεις.

atanasio

RetroNuts!
Αντιδράσεις
2.968
Εγώ ρε παιδιά τον Γαλανό γιατί δεν τον θυμάμαι καθόλου;Ίσως γιατί δεν το είχα δει απ' τα πρώτα επεισόδια το σήριαλ
Ο Νίκος Γαλανός έπαιζε έναν ηθοποιό που δολοφονήθηκε σχετικά νωρίς (με βάση τις περιλήψεις, στο ένατο ή δέκατο επεισόδιο). Μάλλον γι' αυτό.

paulochelao24

Retro Member
Αντιδράσεις
3.147
Ο Νίκος Γαλανός έπαιζε έναν ηθοποιό που δολοφονήθηκε σχετικά νωρίς (με βάση τις περιλήψεις, στο ένατο ή δέκατο επεισόδιο). Μάλλον γι' αυτό.
Για αυτό μάλλον δεν τον θυμόμουν

Bambinella

Extra Galactic RetroEntity!
Αντιδράσεις
24.289
Εκθαμβωτικη καλλονη η Μιμη Ντενιση, αλλα και η Βιβετα Τσιουνη ηταν πολυ ωραια γυναικα.

Uskoke

RetroAdept
Αντιδράσεις
5.168
η φωτογραφία όμως είναι τελείως χάλια, φλου.

thanos75

RetroMaNiaC
Αντιδράσεις
690
Εμένα πάλι με ενοχλεί που βλέπω τις γυναίκες της σειράς να φορούν ενδύματα της κολεξιόν Πολατωφ 1987, ενώ η σειρά (και το βιβλίο φυσικά) διαδραματιζεται τη δεκαετία του 50. Ομοίως και οι κομμώσεις είναι πολύ 80s. Κάποια ουσιαστικά πράγματα δεν προσεχθηκαν καθόλου.

Bambinella

Extra Galactic RetroEntity!
Αντιδράσεις
24.289
Βασιζεται οντως στο μυθιστορημα του Γιαννη Μαρη, αλλα μονο τον τιτλο κρατησατε. Καινουργιο εργο γραψατε, αλλα χαλαλι γιατι ηταν εξαισιο. :)

αριαδνη

candy fan
Αντιδράσεις
9.756
Σε δύο ελληνικές σειρές έγινε χαμός για το τελευταίο επεισόδιο όσα χρόνια ζω με σενάρια και θεωρίες για το τέλος και πολύ ενθουσιασμό. Η μία ήταν ο Τιμόθεος Κώνστας και η άλλη το έτερος εγώ . Και ενώ ο Τιμόθεος Κώνστας κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον ως το τελος το έτερος εγώ δεν τα κατάφερε.

thanos75

RetroMaNiaC
Αντιδράσεις
690
Σε δύο ελληνικές σειρές έγινε χαμός για το τελευταίο επεισόδιο όσα χρόνια ζω με σενάρια και θεωρίες για το τέλος και πολύ ενθουσιασμό. Η μία ήταν ο Τιμόθεος Κώνστας και η άλλη το έτερος εγώ . Και ενώ ο Τιμόθεος Κώνστας κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον ως το τελος το έτερος εγώ δεν τα κατάφερε.
Θα συμπλήρωνα ίσως και τους "Ιερόσυλους" από το 1983! Πραγματικά ως παιδάκι με είχε ξαφνιάσει στο τελευταίο επεισόδιο το ποιός ήταν ο βασικός ένοχος (αλλά ας μην κάνω spoiler- είναι πάντως και σήμερα πασίγνωστος ηθοποιός, και στις επάλξεις!). Την επόμενη μέρα θυμάμαι στο σχολείο όλοι το συζητούσαν.
Κάτι παρόμοιο έγινε φυσικά και στον Τιμόθεο Κώνστα.
Τώρα για το Έτερος Εγώ, δε νομίζω ότι κράτησε τόσο έντονο το ενδιαφέρον. Και γενικά μάλλον θα έλεγα πως από τους 3ους κύκλους του, αυτός ήταν ο χειρότερος. Άσε που νομίζω πως εξωραίστηκε αδικαιολόγητα η μοίρα στο τέλος κάποιων (π.χ. Μασάτος), και επιπλέον μου φάνηκε ότι κάπως ο σεναριογράφος είδε με επιείκια την αυτοδικία. Οι 2 προηγούμενοι κύκλοι, όπως και η ταινία φυσικά, ήταν πολύ καλύτεροι

αριαδνη

candy fan
Αντιδράσεις
9.756
Θα συμπλήρωνα ίσως και τους "Ιερόσυλους" από το 1983! Πραγματικά ως παιδάκι με είχε ξαφνιάσει στο τελευταίο επεισόδιο το ποιός ήταν ο βασικός ένοχος (αλλά ας μην κάνω spoiler- είναι πάντως και σήμερα πασίγνωστος ηθοποιός, και στις επάλξεις!). Την επόμενη μέρα θυμάμαι στο σχολείο όλοι το συζητούσαν.
Κάτι παρόμοιο έγινε φυσικά και στον Τιμόθεο Κώνστα.
Τώρα για το Έτερος Εγώ, δε νομίζω ότι κράτησε τόσο έντονο το ενδιαφέρον. Και γενικά μάλλον θα έλεγα πως από τους 3ους κύκλους του, αυτός ήταν ο χειρότερος. Άσε που νομίζω πως εξωραίστηκε αδικαιολόγητα η μοίρα στο τέλος κάποιων (π.χ. Μασάτος), και επιπλέον μου φάνηκε ότι κάπως ο σεναριογράφος είδε με επιείκια την αυτοδικία. Οι 2 προηγούμενοι κύκλοι, όπως και η ταινία φυσικά, ήταν πολύ καλύτεροι
Για τους ιερόσυλους δεν το ξερα να το ψάξω . Θυμάμαι μόνο τον απόηχο του χαμού που έκανε ο Τιμόθεος πριν ολοκληρωθεί. Έκανε μεγάλη αίσθηση και μας αποζημίωσε φυσικα . Όλοι το συζητούσαν. Και το έτερος εγώ έκανε χαμό στα σοσιαλ , ε τότε το 87' δεν είχαμε φεις , τικ τοκ και τουιτερ , μιλάγαμε στις γειτονιές , στο σχολείο και μεταξύ μας.

Τελευταία επεξεργασία:
Μπλουζα