[edit]
Λοιπον κατεβασα το lethal xcess και καταφερα και το εγραψα σε δισκετες.
Μετα ακολουθησε το πραγματικο τεστ. Το δοκιμασα σε αταρι ΣΤΕ 4ΜΒ και μονιτορ αυθεντικο αταρι 15' εγχρωμο, αρα το καλυτερο δυνατο hardware. Να θυμισω οτι το εχω παιξει/εξαντλησει σε αμιγκα, με hardware μια Α1200 με επιταχυντη σε 1084Σ μονιτορ, αλλα ειναι παιχνιδι της Α500.
Λοιπον μπορει να προκαλεσει εκπληξη σε πολλους, ειδικα σε αμιγκαδες, αλλα το παιχνιδι στον αταρι ειναι ΤΕΛΕΙΟ, ισως το καλυτερο παιχνιδι που εχω παιξει ποτε σε αταριΣΤ. Στην αρχικη οθονη εχει και επιλογη για απενεργοποιηση του blitter, αλλα γιατι να το απενεργοποιησω στον ΣΤΕ ? Τα γραφικα ειναι εξαιρετικα, θα ελεγα οτι ειναι ιδια με την αμιγκα. Δεν εχει πτωση ταχυτητας και γενικα ολα τα εφφε ειναι εκει, πολυ καλες εκρηξεις, χρωματα, περιεργα background, παρα πολλα sprites κτλ. Παμε τωρα στον ηχο: εδω υπαρχουν διαφορες με την αμιγκα. Αρχικα στο αταρι μονιτορ κατι δεν μου ειχε κατσει καλα με τον ηχο. Φανταζομαι οτι οφειλεται στο οτι ο ηχος πηγαινει στο μονιτορ μεσω του καλωδιου που πηγαινει και η εικονα, και εχω την εντυπωση οτι αυτο το καλωδιο στελνει μονοφωνικο ηχο. Ετσι εκανα αναβαθμιση στο hardware του τεστ, χρησιμοποιωντας μια οθονη 1084S απο αμιγκα! Ετσι ο ηχος απο τον αταρι ΣΤΕ πηγαινει στο 1084 μεσω 2 RCA καλωδιων αρα ειναι σιγουρα στερεο. Ετσι τωρα ολα εγιναν πιο καθαρα. Η μουσικη εχει "εξτρα" νοτες, δηλαδη καποιες αλλαγες στις συνθεσεις που εχουν εξτρα διαρκεια μουσικης. Η μουσικη ομως παραμενει στα αυτια μου σαν ενας "κλασικος" ηχος υπολογιστη ή κονσολας, σαν και αυτον που ακουω απο τον 6128, τον C64, τον atari, το Megadrive κτλ δηλαδη καταλαβαινω αμεσως τα bit ! Στην αμιγκα ειναι οπως παντα λιγοτερο τεχνο-ψηφιακος, πιο φυσικος θα ελεγα. Τελικα ομως μπορω να πω οτι και η μουσικη του αταρι ειναι ΑΡΙΣΤΗ, οχι χειροτερη απο την αμιγκα, απλα καπως διαφορετικη. Στα εφφε τωρα: περιεργως η ομιλια ακουγεται πιο καθαρα στον Αταρι. Αυτο ωφειλεται και σε μια πανεξυπνη τεχνικη που εχει το παιχνιδι στον αταρι, την ωρα που περνεις το οπλο και πρεπει να ακουστει η ομιλια (το sampling) τοτε αυτοματα χαμηλωνει η μουσικη και καθαριζει ο ηχος ωστε να ακουστει καθαρα η ομιλια. Τωρα που ειπα για χαμηλωμα, η μουσικη στον αταρι εχει ενα ακομα εξτρα χαρακτηριστικο, σε καποια σημεια χαμηλωνει η ενταση της και γινεται πιο ατμοσφαιρικη η κατασταση, μετα παλι ανεβαινει το volume κτλ, δεν υπαρχει στην αμιγκα αυτο. Και τελος το gameplay: ειναι κατα 99% ιδιο, δηλαδη ιδιοι αντιπαλοι στα ιδια σημεια κτλ. Στην αμιγκα ειναι ΕΛΑΧΙΣΤΑ πιο random τα power up, αλλα κατα 99% ειναι ιδια. Δεν καταφερα να το τερματισω για εναν λογο, με ποναει το αριστερο μου χερι, και δεν μπορω να λιωνω το κουμπι του fire με 100 χτυπηματα το δευτερολεπτο, οποτε διαλεξα σαν οπλο το wiper, που ριχνει συνεχομενα ακτινα μονο του με πατημενο το fire, αλλα σε μερικες πιστες δεν ειναι το ιδανικο. Να τονισω οτι το joystick μου εχει autofire, αλλα ενεργοποιημενο ριχνει σχετικα αργα και δεν επαρκει.
Σαν συμπερασμα θα ελεγα αυτο που ειπα και στην αρχη, το παιχνιδι ειναι εκπληκτικο σε αταρι ΣΤΕ, ισως το καλυτερο παιχνιδι που εχω παιξει σε αταριΣΤ.