spyros_s είπε:
Μάνο και Άλκη...σε μας λειτουργεί και λίγο η νοσταλγία πέραν από την ανάγκη να παίξουμε ένα καλό adventure!Τα παιδιά αυτά δεν έχουν σχετικά βιώματα! Για να το φέρω συγκριτικά στα ίσια του θα γράψω ότι ένας gamer που ξεκίνησε το σπορ στα τέλη της δεκαετίας του 80 προφανώς και δεν θα νοιαζόταν για το pong, το frogger, το invaders ακόμα και το pacman! Αυτό δεν υποτιμά ούτε τα ιστορικά παιχνίδια ούτε τον εκάστοτε χρήστη!
Οι σημερινοί πιτσιρικάδες ζουν στην αφθονία του software οπότε δεν νιώθουν την ανάγκη να ...ξεκοκκαλίσουν ότι πέσει στα χέρια τους όπως εμείς! Δεν τους αδικώ λοιπόν απλά περιγράφω την κατάσταση όπως έχει!
Ναι,για τη νοσταλγία δε διαφωνώ,ΑΛΛΑ
δε πρέπει αυτή να μας κάνει να νομίζουμε ότι "μόνο εμείς παίζαμε τέτοια παιχνίδια","αχ,πού είναι οι παλιοί καλοί καιροί που εκτιμούσαμε τα games" (εμένα μου λες,δέκα δέκα και σε αντίγραφα τα παίρναμε,τι λέμε τώρα..) κι ότι οι νεότεροι gamers στερούνται ορέξεως και κριτικού πνεύματος.
Ίσα ίσα που εγώ πιστεύω ότι οι σημερινοί gamers έχουν πολύ καλύτερο κριτήριο από εμάς!Και το κριτήριο αυτό θα τους οδηγήσει στο να παίξουν και να τελειώσουν το MI2.
Kαι ποιος μου λέει εμένα ότι ο σημερινός πιτσιρικάς δεν διασκεδάζει με το Pacman ή το Space Invaders στο κινητό του;Απλά έχει και τα νεότερα games ως επιλογή και
καλά κάνει που ασχολείται με αυτά περισσότερο.
Όλα αλλάζουν,όλα πάνε μπροστά κι αν η πιτσιρικαρία δεν ακολουθήσει την εξέλιξη,ποιος θα την ακολουθήσει;Δε λέω ότι δεν υπάρχουν και νεαροί που απορρίπτουν a priori τα παλιά παιχνίδια διότι είναι παλιά,όλα συμβαίνουν.Αλλά τίποτε δεν είναι απόλυτο.
Ας το δούμε κι αλλιώς.Το SOMI:SE πούλησε τρελά μέσω Steam.Ποιοι το αγοράσανε άραγε σε μεγαλύτερο βαθμό;Εμείς ή οι πιτσιρικάδες;
Ωραία,να πούμε εμείς;Εμείς λοιπόν!
Οπότε οι πιτσιρικάδες,αν είναι όπως τα λες Σπύρο και διαπιστώσανε ότι ο Guybrush δεν έχει κουμπί για να πυροβολεί,θα γυρίσουν την πλάτη στο #2,σωστά;Άρα αυτό θα έχει μειωμένες πωλήσεις,σωστά;Για να δούμε...!
Σπύρο,κουβεντούλα κάνουμε,και τ' ότι -εν μέρει- διαφωνούμε προάγει και τον διάλογο!Αλίμονο,δεν....τσακωνόμαστε!