alkis21
ΚickOff World Champ 2013
- Αντιδράσεις
- 213
Αν και εδώ μιλάμε για βιβλία, και μάλιστα του αγαπημένου μου συγγραφέα, θέλω να διατυπώσω μια διαφορετική άποψη σχετικά με τις ταινίες. Πιστεύω ότι η φράση "σχεδόν όλες οι ταινίες που βασίζονται σε βιβλία του King είναι μάπα" είναι από τις φράσεις που αναπαράγονται εδώ και δεκαετίες χωρίς πολλή σκέψη. Κάτι σαν το "Οι Γάλλοι μιλάνε όλοι τέλεια Αγγλικά αλλά δεν σου μιλάνε γιατί είναι σωβινιστές". Είναι όμως έτσι τελικά; Ας θυμηθούμε μερικές (οι χαρακτηρισμοί προφανώς αποτελούν προσωπική άποψη):
Αριστουργήματα
The Shawshank Redemption
The Shining
Carrie
Misery
The Green Mile
The Dead Zone
Stand By Me
The Stand
Storm of the Century
Τα εξαιρετικά
Children of the Corn
The Dead Zone
Dolores Claiborne
The Mist
Needful Things
Thinner
The Dark Half
Τα καλά
Cujo
Firestarter
Christine
Dreamcatcher
Secret Window
The Running Man
The Langoliers
Apt Pupil
Ακόμα κι αν διαφωνεί κανείς με κάποια, δεν τα λες και λίγα νομίζω... Πόσοι άλλοι συγγραφείς έχουν μεγαλύτερη λίστα από ποιοτικές μεταφορές;
Βέβαια, για να μην παρεξηγηθώ, δέχομαι ότι υπάρχουν και πολλές πολύ κακές ταινίες. Σχεδόν κάθε remake ή sequel είναι τραγικό (Carrie 2, Carrie remake, Salem's Lot 2, Shining remake κτλ.). Υπάρχουν πολλά b-movies οδυνηρά χαμηλού προϋπολογισμού που κατέστρεψαν την ιστορία (Pet Sematary, The Mangler, Graveyard Shift κτλ.). Κάποια είναι απλώς ανεξήγητα, όπως το Hearts in Atlantis με τον Anthony Hopkins που είναι το 1/3 ενός βιβλίου που ούτως ή άλλως δύσκολα καταλαβαίνεις και ολόκληρο να το διαβάσεις, αν δεν γνωρίζεις τον κόσμο του Dark Tower. Αλλά αυτές οι εξαιρέσεις δεν αλλάζουν το γεγονός ότι υπάρχουν πάρα πολλές καλές ταινίες.
Αριστουργήματα
The Shawshank Redemption
The Shining
Carrie
Misery
The Green Mile
The Dead Zone
Stand By Me
The Stand
Storm of the Century
Τα εξαιρετικά
Children of the Corn
The Dead Zone
Dolores Claiborne
The Mist
Needful Things
Thinner
The Dark Half
Τα καλά
Cujo
Firestarter
Christine
Dreamcatcher
Secret Window
The Running Man
The Langoliers
Apt Pupil
Ακόμα κι αν διαφωνεί κανείς με κάποια, δεν τα λες και λίγα νομίζω... Πόσοι άλλοι συγγραφείς έχουν μεγαλύτερη λίστα από ποιοτικές μεταφορές;
Βέβαια, για να μην παρεξηγηθώ, δέχομαι ότι υπάρχουν και πολλές πολύ κακές ταινίες. Σχεδόν κάθε remake ή sequel είναι τραγικό (Carrie 2, Carrie remake, Salem's Lot 2, Shining remake κτλ.). Υπάρχουν πολλά b-movies οδυνηρά χαμηλού προϋπολογισμού που κατέστρεψαν την ιστορία (Pet Sematary, The Mangler, Graveyard Shift κτλ.). Κάποια είναι απλώς ανεξήγητα, όπως το Hearts in Atlantis με τον Anthony Hopkins που είναι το 1/3 ενός βιβλίου που ούτως ή άλλως δύσκολα καταλαβαίνεις και ολόκληρο να το διαβάσεις, αν δεν γνωρίζεις τον κόσμο του Dark Tower. Αλλά αυτές οι εξαιρέσεις δεν αλλάζουν το γεγονός ότι υπάρχουν πάρα πολλές καλές ταινίες.