Ποιο monitor μου προτείνετε;

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας pooky(1)
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
για δες αυτή είναι 20 αλλά στην προτείνω γιατί οι 19αρες έχουν μια στασιμότητα τεχνολογικά ..

και από LG ίσως αυτή αλλά μπροστά στην Samsung δεν βάζω τίποτα

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Amigos , ποιό από τα χαρακτηριστικά τους υποδουλώνει το χαρακτηριστικό που με ενδιαφέρει εμένα ;

1 Γωνίες θέασης: Οριζόντια: 170 μοίρες, Κατακόρυφα: 170 μοίρες.

2 Κοντράστ: 3000:1(Dynamic), 1000:1 typ.

3 Φωτεινότητα: 300 cd/τμ.

το 1 ειναι το ποιο σημαντικό και σε αυτά τα νούμερα 170χ170 είναι άψογα και δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα..

δες και ενα βίντεο...

Auf eBay: Samsung SyncMaster 2032BW | Quickhardware

Xμμμμ,Γιάννη,δυστυχώς θα διαφωνήσω...

Κι εμένα η LG1900R-BF που έχω,έχει τα specs που αναφέρεις:View Angle: H:170°, V:170°,contrast 3000:1,brightness 300 cd/m²,αλλά κακά τα ψέμματα,δε βλέπεις το ίδιο υπό όλες τις γωνίες.

Γενικότερα αυτά είναι λίγο μούφες των κατασκευαστών.Αν η TFT οθόνη δεν είναι σε ευθεία με τα μάτια σου,μια ελαφρά σκίαση πάντα την κάνει...

Eγώ φίλε iliekater θα σου πω αυτό που λέω πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις:Πας σε μαγαζί,βλέπεις πολλές οθόνες δίπλα δίπλα κι επιλέγεις αυτή που σου κάνει πιο πολύ.Πάντως όλα τα ΤFT monitors έχουν λίγο πολύ αυτό το "πρόβλημα" που αναφέρεις...

Μανο τα ίδια προβλήματα είχα και εγώ με για LG γιαυτό λέω παίρνετε Samsung γιατί δεν μετράνε μόνο τα νούμερα τελικά.. έτσι την είχα πατήσει και εγώ αλλά τώρα δεν εχω κανένα πρόβλημα ,μέρα με την νύχτα η διαφορές κολλητέ.. ασε το λευκο που στην LG το λευκο ηταν κρεμ ... έπρεπε να ανεβάσω το μπλε κάργα μπας και έρθει λίγο

Θα πάω σε κάνα κατάστημα και θα το δω αυτό που λες,έχει ενδιαφέρον....

manos426f είπε:
Θα πάω σε κάνα κατάστημα και θα το δω αυτό που λες,έχει ενδιαφέρον....
με τι θα πας όμως?? :D :D:D σε πειράζω..

υγ--> εχω πει σε ένα φίλο για το εργαλείο άμα εχω νέα θα σου πω..

Εντάξει , σας ευχαριστώ . Απ'ότι καταλαβαίνω , είναι χαμένη υπόθεση . Τότε μάλλον θα πάρω μία από την ίδια .

Πείτε μου κάτι άλλο : σε μερικές οθόνες η γωνία θέασης αλλάζει από 170/170 σε 178/178 . Ποιό είναι καλλύτερο ;

Λόγω του τρόπου λειτουργίας των οθονών αυτών (τα στοιχεία του κάθε pixel ανούγουν/κλείνουν=βρίσκονται κάθετα/παράλληλα προς την πηγή φωτός) δεν θα έχεις ποτέ γωνία άνετης θέασης όπως με τις λαμπάτες όπου το pixel ήταν στην επιφάνεια και έβλεπες το ίδιο από παντού. Όμως νομίζω ότι πρέπει να κάνεις τρελλά... τεντώματα για να μη σε ικανοποιούν οι τρέχουσες οθόνες!

Απ'όσο έχω δεί στις μέχρι τώρα μου επαφές με οθόνες, τα νούμερα που παρουσιάζουν οι κατασκευαστές είναι στις περισσότερες των περιπτώσεων πλασματικά. Αυτό συμβαίνει κυρίως γιατί ο κάθε κατασκευαστής έχει ένα συγκεκριμένο τρόπο μέτρησης των χαρακτηριστικών της οθόνης του ο οποίος δεν υπακούει σε κάποια στάνταρντς μετρήσεων, καθώς τέτοια δεν έχουν θεσπιστεί για τις TFT. Τρανή απόδειξη είναι οι αποκλίσεις στο response time των οθονών το οποίο άλλοι το μετράνε απο μάυρο σε μαύρο, άλλοι απο μαύρο σε άσπρο και άλλοι απο κάποια διαβάθμιση του γκρι σε κάποια άλλη.

Κοινώς, συντάσσομαι 100% με την άποψη των παιδιών που λένε οτι αν θές πραγματικά να δείς τι σου κάνει, μια βόλτα στα μαγαζιά είναι η πιο ορθή επιλογή απο οποιοδήποτε review και γνώμη στο ιντερνετ, καθώς ως γνωστόν όλες οι γνώμες κρύβουν υποκειμενικότητα και το γούστο του καθενός. Η τέλεια π.χ. οθόνη για μένα μπορεί να είναι ... μάπα στα μάτια του Μάνου και .. θεική στα μάτια του Amigου ;)

Αν πάντως επιμένεις σε προσωπική άποψη, η δική μου είναι η διαχρονική "ότι πληρώνεις παίρνεις". Κοινώς, η κλίμακα του μυαλού μου στις οθόνες TFT για υπολογιστή είναι Eizo > Samsung > LG χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει οτι δεν υπάρχουν μοντέλα της μίας που "καβαλάνε" άλλα της θεωρητικά καλύτερης.

Ελπίζω να βοήθησα ;)

Εντάξει φίλοι μου , σας ευχαριστώ για τις δημοσιεύσεις σας . :thumb:

Η εμπειρία μου, οι EIZO είναι οι καλύτερες, οι samsung kai LG πολύ καλές αλλά οι LG δίνουν zero pixel.

Τι σημαίνει "δίνουν zero pixel" ;

Εννοεί ότι σου δίνουν οθόνη με 0 πίξελ, δηλαδή κανένα. Έχουν μόνο το κρύσταλλο κι έτσι βλέπεις τον τοίχο σε απίστευτη πιστότητα.

:D

Σόρρυ. Εννοεί εγγύηση για 0 ελατωματικά πίξελ.

PS Btw, πολύ χρήσιμο: How to Buy an HDTV Today (or Any Day)

Ποιο monitor μου προτείνετε;

Δεδομένου ότι το gaming που κάνω είναι κατά 90% retro (MAME & άλλοι emulators) και το υπόλοιπο 10% είναι adventures που έτσι κι αλλιώς δεν έχουν τις φοβερές απαιτήσεις, συν ότι η προσωπική και επαγγελματική χρήση που κάνω στον υπολογιστή δεν προϋποθέτει μεγάλη οθόνη βολεύομαι εδώ και χρόνια με ένα απλό CRT 17άρι. Όμως τελευταία όλο και περισσότερα web sites σχεδιάζονται για αναλύσεις μεγαλύτερες του ταπεινού 1024x768 που αναγκάζομαι να έχω, ενώ οφείλω να παραδεχτώ ότι και αρκετά από τα adventures με τα οποία ασχολούμαι θα φαινόταν πολύ καλύτερα σε σύγχρονο monitor. Έτσι εξετάζω την αγορά μιας καινούργιας οθόνης, κι επειδή δεν παρακολουθώ πολύ στενά τις εξελίξεις στο hardware θα ήθελα τα φώτα σας. Μια TFT που είχα πάρει πριν 3-4 χρόνια είχε άθλιες επιδόσεις οποτεδήποτε χρειαζόταν να απεικονίσει παλιό παιχνίδι, γι' αυτό άλλωστε και την έχω στον υπολογιστή της γυναίκας μου αν και είναι μεγαλύτερη. Θέλω να πιστεύω πως τα πράγματα έχουν βελτιωθεί σε αυτό τον τομέα.

Οι προϋποθέσεις λοιπόν που θα ήθελα να πληρεί είναι οι παρακάτω (sorry αν πω κάτι αφελές ή προφανές):

-21,5'' μέγεθος με καλύπτει μια χαρά

-Απαραίτητα θα πρέπει να μπορώ να αλλάζω την απεικόνιση σε 4:3 με το πάτημα ενός κουμπιού, για τις περιπτώσεις που κάτι τέτοιο δεν υποστηρίζεται από το παιχνίδι που παίζω

-Απόδοση ανάλογη αυτής των CRT όταν θέλω να παίξω κάτι χαμηλής ανάλυσης, πχ. Bomb Jack στο MAME ή Grim Fandango στο ScummVM

Από κει και πέρα δεν έχω απαιτήσεις. Ό,τι καλύτερο μπορώ να πάρω με ?150, άντε μέχρι ?200 αν σας φαίνονται υπερβολικά λίγα.

Η τηλεόραση 47'' που έχω στο σαλόνι καλύπτει 100% τις παραπάνω απαιτήσεις, κι ακόμα και πολύ παλιά παιχνίδια φαίνονται φανταστικά. Όμως αν και την έχω συνδέσει με υπολογιστή ποτέ δεν κατάφερα να ευχαριστηθώ gaming από τον καναπέ. Πείτε με παράξενο αλλά εγώ το joystick μου το θέλω πακτωμένο στο γραφείο. Και φυσικά δεν σκοπεύω να δώσω άλλα ?900 για να βάλω οθόνη αναλόγων δυνατοτήτων στο computer room μου, οπότε ελπίζω να υπάρχει μια οικονομική λύση που να με καλύπτει.

Ευχαριστώ προκαταβολικά, αν οι προτάσεις σας συνοδεύονται από links ακόμα καλύτερα.

Φιλε σε καταλαβαινω απολυτα γιατι και γω ετσι ακριβως ειμαι.Παιζω παρα πολλες ωρες mame καθε βραδυ και γιατι εχω τρελα και λογο των ρεκορ που εχω σπασει αλλα και που προσπαθω να σπασω.Σε προτεινω της εξης οθονες που πιστευω μια χαρα θα σε βολεψουν.

http://www.getitnow.gr/prod/perifereiaka/othones/lg-e2251s-bn/prod1800013pp/

http://www.getitnow.gr/prod/perifereiaka/othones/samsung-s22a300b/prod1160589pp/

http://www.getitnow.gr/prod/perifereiaka/othones/lg-ips226v-pn/prod1631382pp/

Σημερα το βραδυ εχω εναν αγωνα Darts για ενα στοιχηματακι και οταν μιλαμε για Darts μιλαμε για steel tip darts και μονο.Εβαλα καινουριες ουρες και φτερα και ειμαι ετοιμος για μαχη :armed:

Ευχαριστώ! Οι υπόλοιποι τι λέτε;

Πίσω
Μπλουζα