Ρετροτρομακτικές ιστορίες και καταστάσεις που βιώσαμε

Πάει το μυαλό-μου σε συστολοδιαστολή της δεξαμενής . Και είναι λογικό το μέταλο να κάνει αυτούς του θορύβους πάνω-κάτω την ίδια ώρα όταν η θερμοκρασία (και η θερμοκρασιακή μεταβολή) γίνονται περίπου την ίδια ώρα . Αλλά για την αλυσίδα ... Μπρρρρρ . . . .
 
Προς το τέλος του 1980 ζούσαμε σε ένα ισόγειο σπίτι μιας πολυκατοικίας στον Κορυδαλλό. Είχαμε ουσιαστικά μοναδική πρόσβαση στη σχετικά μέγαλη και μακρόστενη αυλή που περιτριγυριζόταν από τις 2 πλευρές από τους 3 ορόφους της πολυκατοικίας και τις άλλες 2 από ψηλούς τσιμεντένιους τοίχους τουλάχιστο 5 μέτρων. Στην άκρη προς τα δεξιά υπήρχε επάνω σε ένα τσιμεντένιο μικρό δωμάτιο ένα μεταλλικό παραλληλόγραμο βυτίο που είχε μέσα το πετρέλαιο που έπαιρναν τα καλοριφέρ της πολυκατοικίας. Κατά μήκος της αυλής υπήρχε κήπος με μερικά δέντρα και μπροστά του πλάκες, νομίζω μαρμάρου, που άρχιζαν από την πόρτα της κουζίνας και κατέληγαν στις 3-4 σκάλες που ήταν λίγο χαμηλότερα το δωμάτιο που υπήρχε επάνω το βυτίο.

Γενικότερα τίποτα το περίεργο και εγώ θυμάμαι να παίζω στον κήπο με τα χώματα και ειδικά στον μαρμάρινο διάδρομο με τα παιχνίδια μου για ατελείωτες ώρες. Όμως τα πράγματα άρχισαν να γίνονται λίγο μυστήρια κάπου εκεί προς το 1980 και όταν άρχισα να κοιμάμαι λίγο αργά. Το κρεβάτι μου ήταν μπροστά ακριβώς από το παράθυρο της αυλής, που το καλοκαίρι το ήταν τζάμι ήταν ανοιχτό λόγο ζέστης και κλειστό ήταν το πατζούρι. Εγώ είχα αρχίσει να ακούω μουσική με ακουστικά στο φορητό Sony ράδιο που είχα τότε μέχρι τις 12:30 με 12:45 περίπου. Πως και έτυχε, θυμάμαι κάποια φορά έβγαλα για κάποιο λόγο τα ακουστικά από τα αυτιά και άκουσα καθαρά από την αυλή έναν περίεργο ήχο. Κάτι έπεσε επάνω στο βυτίο από σχετικά μεγάλο ύψος και ακούστηκε ο θόρυβος, γιατί το βυτίο κάθε καλοκαίρι ήταν σχεδόν άδειο από πετρέλαιο. Ένας ελαφρύς σχετικά μπάσος ήχος και ήταν ξεκάθαρος πως κάτι έπεσε επάνω του. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα, αυτό το κάτι έπεσε επάνω στον μαρμάρινο διάδρομο ακριβώς 1 μέτρο μακριά από εμένα και πίσω από το κλειστό παράθυρο που βρισκόμουν. Εκεί ακούστηκε επίσης καθαρά και ο θόρυβος που έκανε το σώμα του πλάσματος όταν ακούμπησε το μάρμαρο πέφτοντας (περι τα 2.5 -3 μέτρα) προφανώς με όλη σχεδόν την μάζα του. Σε συνέχεια άκουσα το σύρσιμο αλυσίδας (όχι χοντρής πάντως) σε όλο το μήκος του διαδρόμου μέχρι το το ψηλότερο σημείο της περίφραξης, που ουσιαστικά ήταν το πίσω μέρος μιας άλλης πολυκατοικίας γύρω στα 5 με 6 μέτρα τουλάχιστο. Δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία και υπέθεσα πως ήταν κάποια γάτα που έκοβε βόλτες.

Θυμάμαι την επόμενη νύχτα και ακριβώς στις 12:00 άκουσα τους ίδιους ακριβώς ήχους. Την επόμενη ημέρα το πρωί βγήκα στην αυλή και άρχισα να κοιτάζω τον χώρο και να προσπαθώ να δώσω μια λογική εξήγηση στον ευατό μου. Θυμάμαι σκαρφάλωσα και ανέβηκα επάνω στο βυτίο, πήγα από τα πλαινά του, αλλά δεν κατάφερα να βρω μια λύση. Ακριβώς το ίδιο συμβάν με ακριβώς τους ίδιους ήχους συνεχίστηκε κάθε νύχτα, ακριβώς στις 12:00 κάθε καλοκαίρι. Πιθανώς να συνέβαινε το ίδιο και τον χειμώνα, αλλά δεν το άκουγα γιατί το παράθυρο ήταν εντελώς κλειστό.

Δεν μπορώ να πω πως με τρόμαζε, αλλά σίγουρα ήταν πολύ περίεργο και με έτρωγε να ανακαλύψω τι ήταν αυτό το πλάσμα γάτα η σκυλί, γιατί προφανώς δεν μπορούσε να είναι κάτι άψυχο και να κάνει αυτούς του ήχους. Αυτό συνεχίστηκε τουλάχιστο για 4 χρόνια αν όχι παραπάνω, γιατί αργότερα μετακομίσαμε. Οι γονείς μου δεν με πήραν ποτέ στα σοβαρά σχετικά με αυτό το θέμα, αν και δεν τους το είχα ανακοινώσει πως έκανε βόλτες ένα φάντασμα στον κήπο κάθε νύχτα, αλλά απλά ως ένα γεγονός που μου κέντριζε την περιέργια και ήθελα να μάθω τι ακριβώς γίνεται. Έτσι λοιπόν είχα σκεφτεί ένα σχέδιο το οποίο γυρνούσε αρκετό καιρό στο κεφάλι μου, να καθόμουν στην κουζίνα από τις 11:30 με σβυστά τα φώτα (η κουζίνα είχε την πόρτα που έβγαζε στην αυλή) και με την πόρτα κλειστή, αλλά ξεκλείδωτη. Με το που άκουγα τον ήχο να άνοιγα την πόρτα και τα φώτα ταυτόχρονα και να έβγαινα έξω σην αυλή να δω επιτέλους τι ήταν αυτό. Φυσικά λόγο ηλικίας φοβόμουν και δεν το έκανα ποτέ. Το είχα πει και σε έναν φίλο μου πού ήταν 2 χρόνια μεγαλύτερος, αλλά φοβόταν και αυτός το ίδιο.

Ειλικρινά δεν ξέρω, ακόμη και τώρα, μετά από τόσα χρόνια τι ήταν αυτό που επαναλαμβανόταν κάθε νύχτα την ίδια ακριβώς ώρα. Θέλω να πιστεύω πως υπάρχει μια λογική εξήγηση και απλά δεν κατάφερα να την ανακαλύψω. Πάντως, σκυλί αποκλείεται σε κάθε περίπτωση γιατί τα σκυλιά (που συνήθως έχουν και αλυσίδες) δεν πηδάνε από τόσο ψηλά. Γάτα να ήταν δεν νομίζω γιατί κανείς στην πολυκοτοικία δεν είχε κατοικίδιο (και τους γνώριζα όλους πολύ καλά) και στις γάτες δεν φοράνε αλυσίδες. Επίσης δεν ήταν δυνατό να ήταν αδέσποτη γάτα γιατί οι τοίχοι ήταν πολύ ψηλοί και ποτέ δεν είχα δει γάτα στον κήπο. Αλλά και πάλι μια γάτα για 4 χρόνια να κάνει ακριβώς την ίδια διαδρομή και μετά πως θα ανέβαινε τον 5 μέτρα λείο τοίχο;

Πριν μερικά χρόνια βρέθηκα στην ίδια πολυκατοικία για επίσκεψη. Πέρασα κοι κοντοστάθηκα για μια στιγμή έξω από την πόρτα του δωματίου που κάποτε έμενα εγώ και οι γονείς μου. Μου είπαν πως έμενε εκεί ένα ζευγάρι και μου πέρασε από από μυαλό να χτυπήσω την πόρτα, αλλά τι να τους ρωτούσα; Συγνώμη για την ενόχληση, ξέρετε πριν πολλά χρόνια έμενα σε αυτό το διαμέρισμα. Μήπως ακούτε το καλοκαίρι, την νύχτα κάποιον περίεργο θόρυβο και τον ήχο μιας αλυσίδας; Σίγουρα θα με περνούσαν για τρελό. Το μόνο σίγουρο είναι πως αν γινόταν αυτό τώρα, θα περίμενα μέσα στο σκοτάδι στην αυλή καθισμένος σε μια καρέκλα. Θα κρατούσα φακό, φωτογραφική, κάμερα, ένα σαλάμι για την περίπτωση που ήταν γάτα και έναν ελληνικό καφέ βαρύ γλυκό με κουλουράκι μισό σοκολάτας, στη περίπτωση 1/1.000.000 που ήταν κάτι μεταφυσικό. Να το τρατάρω το φάντασμα βρε παιδί μου μην νομίζει πως είμαι και αφιλόξενος.
Πςςςςςςςςςςςςςς φοβερο σκηνικο.Μιλαμε αφου ηξερες και την ωρα πανω κατω αμα ημουνα εγω εκει ακομα και πιτσιρικας θα ειχα βγει θα ειχα κρυφτει καπου ετοιμος για δραση με τον φακο μου να δω τι ειναι αυτο το πραγμα.Δεν υπηρχε περιπτωση να μην το εκανα αλλιως θα εσκαγα μπαμ θα εκανα :p :p :p :p
 
iliekater
Αυτό σκέφτηκα και εγώ, αλλά με την αλυσίδα και τον ήχο που ακουγόταν καθαρά όταν έπεφτε επάνω στον διάδρομο, δεν μπορούσα να βρω κάποια λογική εξήγηση.

metalcandyman
Οφείλω να ομολογήσω πως όταν ήμουν 10-11 ετών δεν ήμουν και τόσο θαρραλέο παιδί. Περιμένω να διαβάσω και άλλη δική σου ιστορία.
 
Διάβασα όλο το νήμα της συζήτησης εχθές βράδυ γιατί αυτές οι ιστορίες ήταν πάντα συναρπαστικές για μένα ...
Έχω κ εγώ να καταθέσω μία ιστορία η οποια εξελίσσεται στα σχολικά χρονιά ,που όμως δεν είναι δίκη μου εμπειρία γιατί για να πω την αλήθεια ,όταν κλήθηκα να συμμετάσχω στο "εγχείρημα",κ ενώ είχα πολύ επηρεαστεί από τις τότε ιστορίες κ συζητήσεις,
επέλεξα τελικά να μην πάρω μέρος ,όχι από σύνεση πιστεύω, αλλά κατά κύριο λόγο, από έλλειψη θάρρους αλλά κ ίσως από ένστικτο ,γιατί πιστεύω πως όταν είμαστε έφηβοι είναι παρά πολύ εύκολο να υποκύψουμε σε μονοπάτια άγνωστα ,που ενώ νιώθουμε πως δε μας ταιριάζουνε,ωστόσο τα ακολουθούμε για να μη μας βάλουν την "ετικέτα" της κότας η του σπασίκλα.
Το σχολείο μας ήταν ένα μεγάλο κτιριακό συγκρότημα στο οποίο το Γυμνάσιο κ το Λύκειο συστεγάζονταν κ τα χώριζε ένας προαυλιακός χώρος .
Εγώ τότε πήγαινα Δευτέρα Γυμνασίου κ στην περίοδο των καταλήψεων απέφευγα να μένω πολλές ώρες μέσα κ φυσικά ποτέ βραδινές ώρες.
Η χρήση ουσιών βέβαια τότε ήταν κάτι πολύ σύνηθες κ μέσα στο χώρο του σχολείου,σε σημείο που ούτε κ οι καθηγητές οι ίδιοι που ενώ γνώριζαν πώς κ τι,δεν ήταν διατεθειμένοι να μιλήσουν για να μη μπλέξουν.
Είχα πάντα συγκεκριμένες κ σταθερές παρέες, άτομα που είχαμε κοινά σημεία κ προβληματισμούς, μπορούσαμε να ανταλλάσσουμε απόψεις κ γενικά νιώθαμε πως εξελισσόμασταν μέσα απο υγιείς συζητήσεις.
Υπήρχε απέναντι από το Γυμνάσιο μας μία καφετέρια σαντουιτσάδικο που ονομαζόταν "Τάιμ Αουτ" κ πάντα όταν είχαμε κενό ή κ όταν κάναμε κοπάνα τη βγάζαμε εκεί.Εκεί θυμάμαι μας είχε προσεγγίσει μια κοπέλα που ήταν άτομο εξωσχολικό, εμφανώς μεγαλύτερη από εμάς, την οποία είχαμε δει πολλές φορές μέσα στην κατάληψη κ που από την αρχή κάτι δε μου "κόλλαγε" με αυτό το άτομο.
Ήταν πολυ εντυπωσιακή στην εμφάνιση κ είχε πολύ γοητευτικό αφηγηματικό λόγο.Την είχαμε συναντήσει αρκετές φορές στην καφετέρια κ μόνο, όπου πάντα προσπαθούσε να μας συστήσει κάτι καινούργιο που θα μας εξασφάλιζε δύναμη κ εξουσία.Το άτομο βέβαια ήταν μπλεγμένο σε Σατανισμό για τον οποίο κ μίλαγε απροκάλυπτα.
Το "εγχείρημα" για το οποίο μίλησα στην αρχή του κειμένου ήταν το εξης: Υποτίθεται θα μαζευόμασταν στο χώρο του σχολείου μετά τα μεσάνυχτα κ θα κάναμε επίκληση στον Σατανά .Κ μάλιστα υπήρχε σύμφωνα με τα λεγόμενα της κ ο τρόπος να μας εμφανιστεί αν το επιθυμούσαμε.
Θυμάμαι κατά λέξη τα λόγια της κ όσα μας έλεγε κ θυμάμαι πως είχαμε "τσιμπησει" τόσο πολύ που παρά τρίχα το είχε κατορθώσει να μας καταφέρει....Το περιστατικό αυτό που σας λέω έτυχε να συμπέσει τότε χρονικά κ με τον θάνατο του Curt Cobain κ τα θυμάμαι όλα λες κ ήταν χθες.
Μετά το πέρας των καταλήψεων που πήγαμε στους καθηγητές να μιλήσουμε κ να περιγράψουμε το συγκεκριμένο άτομο κ που προσπαθούσε να μας οδηγήσει δυστυχώς είδαμε πως είχαν ήδη ακούσει κ από άλλους συμμαθητές που πιθανώς τους προσέγγισε
Αυτά τώρα που είμαστε μεγάλοι ίσως κ να μας φαίνονται αστεία αλλά τότε είχαμε φοβηθεί:diablotin:
Το "καλό" φίλη CHEETARA θα ήταν, όταν μιλήσατε στους καθηγητές!.. Φαντάσου όταν περιγράψατε την κοπέλα,να σας έδειχνε κάποιος από τους καθηγητές μια παλιά ασπρόμαυρη φωτογραφία.Εσείς να αναγνωρίζατε την κοπέλα. Και ο καθηγητής να σας έλεγε,πως τη συγκεκριμένη κοπέλα την έκαψαν σε ένα σπίτι πριν 60 χρόνια επειδή την είχαν κατηγορήσει σαν "μάγισσα"..Το σπίτι κάηκε,γκρεμίστηκε και στη θέση του έχτισαν σχολείο.Στο οποίο φοιτούσατε εσείς..
( ξέρω, αρκετά "κλισέ" είναι , αλλά και πολύ.."ψαρωτικό"!)
 
Το "καλό" φίλη CHEETARA θα ήταν, όταν μιλήσατε στους καθηγητές!.. Φαντάσου όταν περιγράψατε την κοπέλα,να σας έδειχνε κάποιος από τους καθηγητές μια παλιά ασπρόμαυρη φωτογραφία.Εσείς να αναγνωρίζατε την κοπέλα. Και ο καθηγητής να σας έλεγε,πως τη συγκεκριμένη κοπέλα την έκαψαν σε ένα σπίτι πριν 60 χρόνια επειδή την είχαν κατηγορήσει σαν "μάγισσα"..Το σπίτι κάηκε,γκρεμίστηκε και στη θέση του έχτισαν σχολείο.Στο οποίο φοιτούσατε εσείς..
( ξέρω, αρκετά "κλισέ" είναι , αλλά και πολύ.."ψαρωτικό"!)
Κάτι μου θυμίζει αυτό το εναλλακτικό σενάριο τρόμου που αναφέρετε Fulci .Ίσως κάτι από ταινία...
 
Παιδιά, να πω τη γνώμη μου.Έχω γράψει ήδη πως δεν πιστεύω σε κάτι ανεξήγητο.Σχεδόν σε όλα υπάρχουν εξηγήσεις..
Συστολές-διαστολές,ήχοι τρομακτικοί,άνθρωποι που δεν υπάρχουν, όλα έχουν μια λογική εξήγηση.
Δεν θα γράψω για τα όνειρα,αυτά είναι από τα πιο εύκολα "εξηγήσιμα"..

Στις άλλες περιπτώσεις, αυτό που "φταίει" περισσότερο είναι το "Σκοτάδι"!.. Το σκοτάδι, σε συνδυασμό με τις φαντασιώσεις του μυαλού μας,μπορούν να μας κάνουν βλέπουμε και να σκεφτόμαστε ανεξήγητα πράγματα.Το σκοτάδι δεν μας επιτρέπει να δούμε την πραγματικότητα.
π.χ. Ήμουν πριν 4 μέρες στο χωράφι με τον γαμπρό μου και αλλάζαμε στάση στο καρούλι ( γνωστό,metalcandyman,σωστά?).Μεσημέρι ήταν.Λίγο παραπέρα,στα 30 μέτρα,περπατούσαν καμιά 20αριά άτομα..Πρόσφυγες ήταν,λαθρομετανάστες ήταν δεν ξέρω.Πάντως νεαρά άτομα,όχι οικογένειες.Και πήραν το "δρόμο",τις νεοφτιαγμένες γραμμές του τρένου δηλαδή με προορισμό μάλλον τα σύνορα (προς Σκόπια..Οι γραμμές δεν είναι ακόμα διαθέσιμες για τα τρένα).
Τους ακούγαμε,τους είδαμε,και μετά από λίγο χάθηκαν από το οπτικό μας πεδίο.Αν ήταν βράδυ,θα ακούγαμε μόνο!Όχι "τι" λέγανε.Απλά θα ακούγαμε ένα μουρμουρητό-βουητό.Το οποίο δεν θα το καταλαβαίναμε φυσικά.Και μετά από λίγο θα υπήρχε ησυχία. Ε, θα ήταν απίθανο να σκεφτούμε οτιδήποτε?..Άλλωστε εκεί κοντά είναι και τα νεκροταφεία!..Και ελληνικά (του χωριού δηλαδή) αλλά και συμμαχικά-στρατιωτικά (στρατιωτών άγγλων του β' παγκοσμίου πολέμου).Και γιατί να μην σκεφτόμουν πως το μουρμουρητό ίσως να προερχόταν από στρατιώτες που έπεσαν νεκροί πολεμώντας,ίσως και στα χωράφια που εμείς ποτίζαμε εκείνη την ώρα ( Καλά,εε.. τώρα το 'κανα "Η λίμνη των Ζωντανών Νεκρών)!

Είσαι στο χωράφι μέρα. Βλέπεις τα πάντα.Μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι.Δεν φοβάσαι τίποτα.Αν πας βράδυ,δεν βλέπεις τη μύτη σου αν δεν υπάρχει φεγγάρι.Ό,τι φως έρχεται από το τρακτέρ ή το αγροτικό.. Και αεράκι να φυσήξει,να κουνήσει τα κλαδιά της συκιάς που βρίσκεται δίπλα στο σπιτάκι της πομώνας και να χτυπήσουν τη σιδερένια πόρτα,εσύ θα σκεφτείς τα πάντα!Δεν θα βλέπεις ότι είναι τα κλαδιά.Θα ακούς τον ήχο και μπορεί να νομίζεις πως κάποιος είναι εκεί.Το κλαδί μπορεί να "γρατζουνάει" τη σιδερένια πόρτα και ο ήχος του να μοιάζει με τα γάντια του Φρέντι Κρούγκερ.

Όλα στο μυαλό είναι..

Πήγαινα στο μαγαζί μου ένα πρωί (υλικά οικοδομών),ήταν δεν ήταν 6:30 το πρωί,μόλις είχε αρχίσει να ξημερώνει.Είχε πέσει και ομίχλη και υπήρχε ένα σκηνικό λες και ήταν βγαλμένο από ταινία της Hammer Productions..Αλλού ήταν πιο πυκνή και αλλού πιο αραιή..Πήγαινα αργά.Ήμουν και αγουροξυπνημένος..Περνώντας ένα πασάζο,πολύ αργά,είχα βάλει και τους υαλοκαθαριστήρες, ξαφνικά μπροστά από το αμάξι περνά το δρόμο μια φιγούρα.Γυναίκα,μαύρα μαλλιά,άσπρο φόρεμα (νυχτικό?). "Κοκκάλωσα" το αυτοκίνητο αμέσως.Δεν ήθελε και πολύ άλλωστε.Ούτε με 15 χλμ δεν πήγαινα.Τρόμαξα,γιατί δεν έβλεπα τίποτα δεξιά-αριστερά!Μόνο ομίχλη.Και αυτή στο τζάμι..Οι παλμοί της καρδιάς ανέβηκαν.Φοβήθηκα. "Τι κάνει αυτή ρε χαράματα μες στο δρόμο?", αυτό σκέφτηκα νευριασμένος! "Γαμ@@ο, θα χτυπήσω και άνθρωπο πρωί-πρωί"!.. Αμέσως "ξενύσταξα".. Δεν είχα ξεκινήσει ακόμα,δεν είχε κίνηση ο δρόμος. Όλα αυτά κράτησαν 20 δευτερόλεπτα!Κοιτώντας το τζάμι,έβλεπα την ομίχλη,που άλλαζε "πυκνότητα". Δηλαδή έβλεπες,ότι ήταν σαν "καπνός" που άλλαζε μορφή και σχήμα.Ξεκίνησα,μετά από 10 δευτερόλεπτα,και συνέχισα το δρόμο μου αργά..Άρχισα να συνειδητοποιώ πως η ομίχλη ήταν αυτή που "σχεδίασε" μια φιγούρα γυναίκας και έτσι την "φωτογράφησε" το μυαλό μου (όπως βλέπαμε και φανταζόμασταν πιτσιρίκια διάφορα σχήματα στα σύννεφα).
Οι παλμοί κατέβηκαν και το μόνο που σκεφτόμουν ήταν πως ευτυχώς δεν ερχόταν κάποιος από πίσω,γιατί έτσι όπως το σταμάτησα,θα με χτυπούσε σίγουρα!
Ε,τι να φανταστώ.. Η ομίχλη και το μυαλό μου εκείνο το πρωί δούλεψαν πιο καλά από την καφεϊνη (τον καφέ μου τον πίνω με τρεις κουταλιές καφέ).. Η ομίχλη ήταν.. Ακόμα και αν έρθει κάποιος να μου πει, πως στο συγκεκριμένο πασάζο έχει σκοτωθεί γυναίκα,ή αυτοκτόνησε κάποια νεαρή στις γραμμές, δεν θα σκεφτώ τίποτα άλλο από το ότι "η ομίχλη εκείνο το πρωί με έκανε να φρενάρω απότομα".
Πολύ πιθανόν να έχουν γίνει ατυχήματα σε εκείνη τη διάβαση τρένου.Δεν υπάρχουν όμως φαντάσματα!Ούτε "στοιχειά".
Το μυαλό είναι που φτιάχνει ιστορίες..
Και η ομίχλη..
( τώρα φυσικά,υπάρχουν ομίχλες και "ομίχλες"..Γιατί σύμφωνα με τον Κάρπεντερ, "υπάρχουν πολλοί που έρχονται κρυμμένοι μες στην Ομίχλη")
 
Κάτι μου θυμίζει αυτό το εναλλακτικό σενάριο τρόμου που αναφέρετε Fulci .Ίσως κάτι από ταινία...
Όχι μόνο μία ταινία..Υπάρχουν αρκετές δευτεροκλασάτες ταινίες τρόμου με τέτοιο σενάριο.Γι αυτό έγραψα πως είναι "κλισέ" εξέλιξη.Δεν υπάρχει φαντασία.Δεν είναι κάτι πρωτότυπο. Για αυτό και αυτές οι ταινίες ξεχνιούνται και εύκολα.
 
Παιδιά, να πω τη γνώμη μου.Έχω γράψει ήδη πως δεν πιστεύω σε κάτι ανεξήγητο.Σχεδόν σε όλα υπάρχουν εξηγήσεις..
Συστολές-διαστολές,ήχοι τρομακτικοί,άνθρωποι που δεν υπάρχουν, όλα έχουν μια λογική εξήγηση.
Δεν θα γράψω για τα όνειρα,αυτά είναι από τα πιο εύκολα "εξηγήσιμα"..

Στις άλλες περιπτώσεις, αυτό που "φταίει" περισσότερο είναι το "Σκοτάδι"!.. Το σκοτάδι, σε συνδυασμό με τις φαντασιώσεις του μυαλού μας,μπορούν να μας κάνουν βλέπουμε και να σκεφτόμαστε ανεξήγητα πράγματα.Το σκοτάδι δεν μας επιτρέπει να δούμε την πραγματικότητα.
π.χ. Ήμουν πριν 4 μέρες στο χωράφι με τον γαμπρό μου και αλλάζαμε στάση στο καρούλι ( γνωστό,metalcandyman,σωστά?).Μεσημέρι ήταν.Λίγο παραπέρα,στα 30 μέτρα,περπατούσαν καμιά 20αριά άτομα..Πρόσφυγες ήταν,λαθρομετανάστες ήταν δεν ξέρω.Πάντως νεαρά άτομα,όχι οικογένειες.Και πήραν το "δρόμο",τις νεοφτιαγμένες γραμμές του τρένου δηλαδή με προορισμό μάλλον τα σύνορα (προς Σκόπια..Οι γραμμές δεν είναι ακόμα διαθέσιμες για τα τρένα).
Τους ακούγαμε,τους είδαμε,και μετά από λίγο χάθηκαν από το οπτικό μας πεδίο.Αν ήταν βράδυ,θα ακούγαμε μόνο!Όχι "τι" λέγανε.Απλά θα ακούγαμε ένα μουρμουρητό-βουητό.Το οποίο δεν θα το καταλαβαίναμε φυσικά.Και μετά από λίγο θα υπήρχε ησυχία. Ε, θα ήταν απίθανο να σκεφτούμε οτιδήποτε?..Άλλωστε εκεί κοντά είναι και τα νεκροταφεία!..Και ελληνικά (του χωριού δηλαδή) αλλά και συμμαχικά-στρατιωτικά (στρατιωτών άγγλων του β' παγκοσμίου πολέμου).Και γιατί να μην σκεφτόμουν πως το μουρμουρητό ίσως να προερχόταν από στρατιώτες που έπεσαν νεκροί πολεμώντας,ίσως και στα χωράφια που εμείς ποτίζαμε εκείνη την ώρα ( Καλά,εε.. τώρα το 'κανα "Η λίμνη των Ζωντανών Νεκρών)!

Είσαι στο χωράφι μέρα. Βλέπεις τα πάντα.Μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι.Δεν φοβάσαι τίποτα.Αν πας βράδυ,δεν βλέπεις τη μύτη σου αν δεν υπάρχει φεγγάρι.Ό,τι φως έρχεται από το τρακτέρ ή το αγροτικό.. Και αεράκι να φυσήξει,να κουνήσει τα κλαδιά της συκιάς που βρίσκεται δίπλα στο σπιτάκι της πομώνας και να χτυπήσουν τη σιδερένια πόρτα,εσύ θα σκεφτείς τα πάντα!Δεν θα βλέπεις ότι είναι τα κλαδιά.Θα ακούς τον ήχο και μπορεί να νομίζεις πως κάποιος είναι εκεί.Το κλαδί μπορεί να "γρατζουνάει" τη σιδερένια πόρτα και ο ήχος του να μοιάζει με τα γάντια του Φρέντι Κρούγκερ.

Όλα στο μυαλό είναι..

Πήγαινα στο μαγαζί μου ένα πρωί (υλικά οικοδομών),ήταν δεν ήταν 6:30 το πρωί,μόλις είχε αρχίσει να ξημερώνει.Είχε πέσει και ομίχλη και υπήρχε ένα σκηνικό λες και ήταν βγαλμένο από ταινία της Hammer Productions..Αλλού ήταν πιο πυκνή και αλλού πιο αραιή..Πήγαινα αργά.Ήμουν και αγουροξυπνημένος..Περνώντας ένα πασάζο,πολύ αργά,είχα βάλει και τους υαλοκαθαριστήρες, ξαφνικά μπροστά από το αμάξι περνά το δρόμο μια φιγούρα.Γυναίκα,μαύρα μαλλιά,άσπρο φόρεμα (νυχτικό?). "Κοκκάλωσα" το αυτοκίνητο αμέσως.Δεν ήθελε και πολύ άλλωστε.Ούτε με 15 χλμ δεν πήγαινα.Τρόμαξα,γιατί δεν έβλεπα τίποτα δεξιά-αριστερά!Μόνο ομίχλη.Και αυτή στο τζάμι..Οι παλμοί της καρδιάς ανέβηκαν.Φοβήθηκα. "Τι κάνει αυτή ρε χαράματα μες στο δρόμο?", αυτό σκέφτηκα νευριασμένος! "Γαμ@@ο, θα χτυπήσω και άνθρωπο πρωί-πρωί"!.. Αμέσως "ξενύσταξα".. Δεν είχα ξεκινήσει ακόμα,δεν είχε κίνηση ο δρόμος. Όλα αυτά κράτησαν 20 δευτερόλεπτα!Κοιτώντας το τζάμι,έβλεπα την ομίχλη,που άλλαζε "πυκνότητα". Δηλαδή έβλεπες,ότι ήταν σαν "καπνός" που άλλαζε μορφή και σχήμα.Ξεκίνησα,μετά από 10 δευτερόλεπτα,και συνέχισα το δρόμο μου αργά..Άρχισα να συνειδητοποιώ πως η ομίχλη ήταν αυτή που "σχεδίασε" μια φιγούρα γυναίκας και έτσι την "φωτογράφησε" το μυαλό μου (όπως βλέπαμε και φανταζόμασταν πιτσιρίκια διάφορα σχήματα στα σύννεφα).
Οι παλμοί κατέβηκαν και το μόνο που σκεφτόμουν ήταν πως ευτυχώς δεν ερχόταν κάποιος από πίσω,γιατί έτσι όπως το σταμάτησα,θα με χτυπούσε σίγουρα!
Ε,τι να φανταστώ.. Η ομίχλη και το μυαλό μου εκείνο το πρωί δούλεψαν πιο καλά από την καφεϊνη (τον καφέ μου τον πίνω με τρεις κουταλιές καφέ).. Η ομίχλη ήταν.. Ακόμα και αν έρθει κάποιος να μου πει, πως στο συγκεκριμένο πασάζο έχει σκοτωθεί γυναίκα,ή αυτοκτόνησε κάποια νεαρή στις γραμμές, δεν θα σκεφτώ τίποτα άλλο από το ότι "η ομίχλη εκείνο το πρωί με έκανε να φρενάρω απότομα".
Πολύ πιθανόν να έχουν γίνει ατυχήματα σε εκείνη τη διάβαση τρένου.Δεν υπάρχουν όμως φαντάσματα!Ούτε "στοιχειά".
Το μυαλό είναι που φτιάχνει ιστορίες..
Και η ομίχλη..
( τώρα φυσικά,υπάρχουν ομίχλες και "ομίχλες"..Γιατί σύμφωνα με τον Κάρπεντερ, "υπάρχουν πολλοί που έρχονται κρυμμένοι μες στην Ομίχλη")
Διαφωνω καθετα,οριζοντια και γενικα διαφωνω φιλαρακι μου.Δεν ειναι ολα στο μυαλο και πρωπικα πιστευω παρα πολυ και στο ανεξηγητο και στους εξωγηινους και στα παντα και δεν ειμαι κανας φαντασιοπληκτος.Φυσικα ο καθενας εχει την αποψη του δεν τιθεται θεμα.Ουτε εγω θα βαλω κατι στο μυαλο σου που δεν θες ουτε εσυ στο δεικο μου αλλα για ολα εξηγηση φυσικα και δεν υπαρχει παντα απλα ειναι τα πραγματα.
 
Όπως σας υποσχέθηκα , έφτασε η ώρα να σας πω και εγώ μία από τις πραγματικά περίεργες εμπειρίες-μου .

Η περιπέτειά-μου ήρχισε κάπου στο δεύτερο μήνα της θυτείας μου στον Ελληνικό στρατό . Εκείνη , λοιπόν , την περίοδο με είχαν μόλις μεταθέσει στην Καστοριά . Πιο συγκεκριμένα , με στείλανε στο δεύτερο στρατόπεδο του Άργους Ορεστικού , δηλαδή εκείνο που είναι από την κάτω μεριά της εθνικής οδού . Αν θυμάμαι καλά , λεγόταν 618 . Όπως και νά'χει , ήταν εκείνο στο οποίο εκπαιδεύονταν οι αντιαρματιστές . Έχοντας σπουδάσει πολιτικός μηχανικός υπέθεσα πως θα με έστελναν στο μηχανικό τμήμα , αλλά με στείλαν στους αντιαρματιστές . Ποιός ξέρει ; θα σκεύτηκαν πως αφού σπούδασα πώς να κατασκευάζω , θα έμαθα και πώς να καταστρέφω ! Τέλος πάντων , δεν παραπονιέμαι , καλά πέρασα με την ειδικότητά μου .
Στο στρατόπεδο "προσεγειώθην" Παρασκευή απόγευμα , που σημαίνει πως ο ΑΟΤ ήταν κλειστή , που σημαίνει πως δεν χρεωθήκα όπλο , το οποίο με τη σειρά του σημαίνει πως Παρασκευή , Σάββατο , Κυριακή ήμουν εξοδούχος . Δεν με "χάλασε" !
Ο καιρός , όπως ήταν φυσικό , πέρασε και έφτασε η Δευτέρα . Οπότε μου έδωσαν όπλο και υπηρεσία . Εδώ , να σας πω πως επί ένα μήνα , που έκατσα στην Καστοριά , είχαν σχεδόν πάντα την ίδια υπηρεσία και το ίδιο νούμερο (φυσικά το περιβόητο και χειρότερο "γερμανικό" ! ) . Μονάχα μία φορά είχα αλλού σκοπιά , ενώ όσο για θαλαμοφύλακας ούτε μία . Δεν ξέρω αν με πέρασαν για κορόιδο , αλλά αν ναι , τότε εγελάσθησαν . Εμένα δεν πείραξε ποτέ να με στέλνουν στην πιο απόμερη σκοπιά . Ίσα-ίσα , αν ήταν και ερημότοπος , κατά τη διάρκεια της ημέρας έπαιρνα και κάνα βιβλιαράκι ή περιοδικό μαζί μου και πέρναγα υπέροχα και - χωρίς να το καταλάβω - πέρναγε η ώρα αμέσως !
Τέλος πάντων , η σκοπιά στην οποία όλο με έστελναν ήταν η λεγόμενη "Όπισθεν των Εξωμοιοτών" . Καλά θα κάνετε να την θυμάστε όσοι δεν έχετε πάει στρατό , διότι αν σας πάνε στο 618 να θυμηθείτε τι πέρασα !
Που λέτε , αυτή η σκοπιά ήταν στην πιο απομακρυσμένη γωνία του στρατοπέδου . Εδώ , θα χρειαστεί να σας περιγράψω καλά το μέρος της σκοπιάς . Σε αυτή τη γωνία , λοιπόν , όπως καθόσουνα και κοίταγες προς τα κάτω , όπου και εκτεινόταν το υπόλοιπο στρατόπεδο , είχες στα αριστερά σου και πίσω σου σύρμα (την περίφραξη του στρατοπέδου) . Έτσι , υπήρχαν μόνο δύο τρόποι ούτως ώστε να έρθει κάποιος σε σένα : είτε από μπροστά σου , είτε από τα δεξιά σου . Θα μπορούσε κάποιος να υποστηρίξει πως θα μπορούσε κάποιος να έρθει κάποιος και από τη μέση οδό , δηλαδή από διαγώνια κάτω - δεξιά , αλλά εκτός του ό,τι για να κάνει κάποιος κάτι τέτοιο έπρεπε να πηδήξει κάποιους φράκτες , ήταν και απόλυτα ορατός σε αυτήν την πλαγιά . Συννεπώς , μόνο από μπροστά σου ή από τα δεξιά σου μπορούσε να έρθει κάποιος . Στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων , η περίπολος , οι εφοδεύοντες αξιωματικοί οι δεκανείς αλλαγής κτλ έρχονταν από τα δεξιά για τον απλό λόγο ότι από μπροστά σου ο δρόμος ήταν υπερβολικά ανηφορικός .
Έτσι λοιπόν , σε αυτό το μέρος με έστειλαν να φιλάξω την πρώτη μου σκοπιά . Το απογευματιάτικο νούμερο κύλησε χωρίς τίποτα περίεργο . Το επόμενο νούμερο ήταν το 02:00 - 04:00 (το γερμανικό που λέγαμε !) . Ο δεκανέας αλλαγής μας πηγε κανονικά στις σκοπιές μας και άλλαξε τους προηγούμενους σκοπούς και εμείς αναλάβαμε δράση ο καθένας στον τομέα του .
Αφού περασε κάπου μισή ώρα , ήρθε ένας εφοδεύων . Αυτός ο άνθρωπος ήταν και ο μοναδικός που πέρασε εκείνο το βράδυ από τη σκοπιά μου . Μάλιστα , ήταν και ο μοναδικός που μου ήρθε ποτέ από μπροστά μου (από την απότομη ανηφόρα που σας έλεγα) . Το θυμάμαι ακόμα σαν να ήταν απόψε : αφού του φώναξα "Αλτ . Τις ει ;" έκανε κάνα δυό βήματα , πήρε δυό τρεις ανάσες να ξελιαχανιάσει και μου λέει : "Ουφφ ... Έφοδος" !!
Όπως ήταν και μικρόσωμος είχε πλάκα ! Γκούφη το λέγανε το παλικάρι και όπως έμαθα μετά ήταν από τα καλλύτερα παιδιά . Τέλος πάντων , ανταλλάξαμε συνθηματικά και υπέγραψε στο βιβλιο της σκοπιάς . Αφού τα έκανε αυτά , μου είπε , προφανώς θέλωντας να με συμβουλέψει μιας και ήμουν καινούργιος στο στρατόπεδο : "Έχε υπόψη σου πως απόψε είναι επόπτης ο Μανούρας και μάλιστα δεν θα σού'ρθει από διπλά , αλλά από την ανηφόρα" , και στη συνέχεια έφυγε . Ο Μανούρας ήταν ένας λοχαγός ο οποίος εθεωρείτο άγριος , αλλά στην πραγματικότητα , όπως έμαθα αργότερα από πρώτο χέρι , ήταν από τους καλλιτέρους αξιωματικούς .
Το λοιπόν , η ώρα πέρναγε και άρχισε να κάνει και κρύο . Μάλιστα εκεί που καθόμουν (τρόπος του λέγειν - όρθιος ήμουν) , άρχισα να σκέφτομαι "Πού είναι η Καστοριά ; Στην Μακεδονία ή στην Ήπειρο . Διότι απ'όσο ξέρω , στην Μακεδονία υπάρχουν και αρκούδες !" . Κοίταγα τριγύρω μου να βρω κάποιο μέρος να ανέβω σε περίπτωση που ερχόταν καμιά αρκούδα και το μόνο που βρήκα ήταν η ίδια η σκοπιά , αλλά γρήγορα άλλαξα γνώμη διότι αντιλήφθηκα πως αν μπορώ εγώ να ανέβω , σίγουρα θα μπορούσε και αυτή να σκαρφαλώσει επάνω !
Ευτυχώς , καμιά αρκούδα δεν είχε ορεξη εκείνο το βράδυ να μου κάνει επίσκεψη (το λέω διότι απ'ότι είδα μήνες αργότερα - το Δεκέμβριο - σε εκείνα τα μέρη - στο Άργος Ορεστικό - έγιναν επιθέσεις αρκούδων στα ποιμνιοστάσια της περιοχής - ευτυχώς που είχα πάρει μετάθεση τότε !) .
Σε κάποια φάση άρχισαν και κάποια περίεργα σκουξήματα μεσ'τη νύχτα , αλλά σύντομα κατάλαβα πως ήταν από κάτι μηχανικό και απ'ότι πληροφορήθηκα μετέπειτα , ήταν κάποιο αρδευτικό μηχάνημα το οποίο δούλευε αυτόματα τη νύχτα .

Έτσι , που λέτε , πέρναγε η νύχτα σιγά-σιγά , με το να κάνει όλο πιο πολύ κρύο και εμένα το μυαλό μου να κάνει άσχημες σκέψεις (αρκούδες κτλ) . Κάπου εκεί ήταν που άρχησαν τα περίεργαααα ...
Πρέπει να σας προσδιορίσω εδώ , πως σε αντίθεση με την δεξιά πλευρά μου , απ'όπου αν ερχόταν κάποιος θα τον έβλεπες από απόσταση , παρά το γεγονός πως δεν υπήρχε πολύ φως , και αυτό διότι ήταν επίπεδο έδαφος ,,, από την κατηφόρα μπροστά μου δεν μπορούσες να δεις κανέναν , παρά μονάχα αν σε έφτανε στα 10 και κάτι μέτρα . Αυτό οφείλετο όχι μόνο στον ελάχιστο φωτισμό , αλλά και στο γεγονός πως εκει κάτω υπήρχε πυκνή βλάστηση . Μιλάμε για μεγάλους θάμνους αλλά και δέντρα , τα οποία συν τις άλλοις , έριχναν και κάτι περιέργους ίσκιους , τα καταραμένα .
Μάλιστα , μέσα στη νύχτα , σε μία τέτοια προχωρημένη ώρα που δεν ακούγεται τίποτα και ιδίως αν έχεις τις αισθήσεις τεντωμένες πλήρως , όπως όταν πρωτοφιλάς σε μία τέτοια σκοπιά , ακούς τα πάντα σε μεγαλύτερη απόσταση απ'ότι συνήθως .
Ενώ λοιπόν στεκόμουν και αγνάντευα μη μπας και μου έρθει κανένας μες στη νύχτα , ακούω κάτι βήματα από την κατηφόρα (ανηφόρα αντιστοίχως για αυτόν που ερχόταν) . Ομολογώ πως οι παλμοί μου ηυξήθησαν . Παρ'όλο που είχα περάσει την φάση του να είμαι "ψαράκι" , δεν ξέρω , θες λόγω του ό,τι δεν είχα ξαναφυλάξει σε τέτοια έρημη και σκοτεινή σκοπιά ; θες λόγω του ό,τι μου είπαν , και καλά , πως θα ερχόταν ο επόπτης ο οποίος θεωρούταν και άγριος ; δεν ξέρω , αλλά το παραδέχομαι πως αισθάνθηκα έναν φόβο .
Τα βήματα , που λέτε , ακούγωντο πιο ζωηρά και εγώ ξεκουμπήστηκα να λάβω θέση με προτεταμένο το όπλο για να κάνω αναγνώριση .
Αφού πλησίασα την άκρη της κατηφόρας , τα βήματα συνεχίστηκαν να ακούγωνται για λίγο ακόμα και μάλιστα πολύ καθαρά , κάνωντας ξεκάθαρο πια πως προέκειτο για άνθρωπο και όχι για κάποιο σκύλο , ο οποίος , εξάλλου , περπατάει πιο ανάλαφρα και με γρηγορότερα βήματα .
Εγώ , το να τα ακούω , δε με πείραζε. Αυτό που με πείραζε , ήταν ό,τι ΔΕΝ ΕΒΛΕΠΑ ποιός και πού ήταν ! Και παναθεμά τον , ήταν σαφές πως πλέον ήταν κοντά μου .

Και τότε , σιωπή . Τα βήματα σταμάτησαν . Εγώ , από τη μεριά μου , άρχισα να περνάω από το στάδιο της ανυσηχίας , στο στάδιο της Εντόνου Ανυσηχίας . Τα δεπτερόλεπτα , τα οποία , όχι ό,τι το λέω εξεπίτηδες , αλλά όντως σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις σου φαίνονται πολύ περισσότερα , πέρναγαν και δεν ακούετο τίποτα .
Και τότε , ξαφνικά , τι λέτε ό,τι άκουσα ; Σας ορκίζομαι στην Αγία Γραφή , στο Κοράνιο και όπου αλλού θέλετε , τον άκουσα να ... ουρεί ! !
Ναι , δε σας κάνω πλάκα ! "Μα καλά , είναι σοβαρός ;" σκεύτηκα . Όμως με μία δεύτερη σκέψη , λέω "Ε , και ; Αν τώρα τού'ρθε , με γειά του και χαρά του" . Εγώ , φυσικά , αγέρωχος . Απτόητος . Ακλόνητος . Ή τουλάχιστον , έτσι προσπαθούσα να δείξω ! . . .
Που λέτε , μετά από κάμποσα δεπτερόλεπτα το κατούρημα εσταμάτησε . Είπα από μέσα μου "Ε , τώρα θα έρθει . Τώρα θα έρθει , τώρα θα έρθει ,, ε ΠΟΤΕ επιτέλους θα έρθει ; Τελικά , η ώρα πέρναγε και πέρναγε και πέρναγε και όποιος και αν ήταν αυτός , δεν ήρθε επάνω σε μένα . Και ούτε κάποιος άλλος ήρθε εκείνο το βράδυ , παρά μονάχα στις τέσσερις παρά , όταν ήρθε ο δεκανέας αλλαγής με τους επομένους σκοπούς και μας ήλλαξε .
Θα μου πείτε , "Ε , και λοιπόν ; Τι έγινε ; Κάποιος εκείνο το βράδυ πήγε για κατούρημα και εσύ συννέβη να τον ακούσεις" . Αυτό το έχω σκευτεί και εγώ , αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα : Ο μόνος τρόπος για να φτάσει κάποιος σε εκείνο το σημείο , πιο κάτω δηλαδή από εμένα , ήταν ή να περάσει πρώτα από εμένα και μετά να κατεβεί στην κατηφόρα ή να έρθει από κάτω προς εμένα , αλλά τότε ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ο μοναδικός δρόμος θα τον ηνάγκαζε να περάσει πρώτα από τη σκοπιά του σκοπού της ΑΟΤ , η οποία ήταν 50 μέτρα πιο κάτω από εμένα . Αλλά εκείνο το βράδυ , αφότου πέρασε το παλικάρι που σας διηγήθηκα , ο από κάτω σκοπός δεν έκανε καμία άλλη αναγνώριση (για όσους δεν γνωρίζουν , η αναγνώριση περιλαμβάνει ζωηρό φώναγμα προς αυτόν που έρχεται , που σημαίνει πως εγώ θα τον ήκουγα) .
Υπήρχε ένα ακόμα ενδεχώμενο , αυτός που τελικά ανέβηκε μέχρι σε μένα και ούρησε , να ήταν ο ίδιος ο σκοπός που φύλαγε πιο κάτω . Αλλά ακόμα και τότε υπάρχουν μερικά άτοπα : είναι παράλογο ο σκοπός να αφήσει τη σκοπιά του , να περάσει διπλά από τα κτίρια της ΑΟΤ για να φτάσει σε μένα να ουρήσει και έτσι να χάσει οποιαδήποτε οπτική επαφή με τον τομέα του , τη στιγμή μάλιστα που στο μέρος που ήταν , καί κατασκότεινα ήταν (οπότε και ντροπαλός να ήταν δεν είχε γιατί να ανχωθεί) αλλά καί ένα σωρό θάμνους είχε για να κάνει την ανάγκη του με την ησυχία του . Τέλος , ο σκοπός εκείνο το βράδυ ήταν και αυτός ένας από τους καινουργίους , οπότε το τελαυταίο πράγμα που θα ήθελε θα ήταν να βρει τον μπελά του ήδη από την πρώτη μέρα .

Δεν ξέρω τι να πω . Από εκεί και πέρα , οι υπόλοιπες μέρες και βραδιές πέρασαν χωρίς άλλα περίεργα . Έτσι , στον υπόλοιπο μήνα που έμεινα στο συγκεκριμένο στρατόπεδο, το είχα ξεχάσει το θέμα .
Ωστόσω , τρεις μέρες πρωτού φύγω με μετάθεση για Εύρο , έμαθα κάτι που με συνετάραξε . Ένας φαντάρος , ο οποίος ήταν ήδη μήνες εκεί , μου διηγήθηκε , χωρίς εγώ να του πω οτιδήποτε , πως όταν αυτοι είχαν φτάσει , με μετάθεση , στο στρατόπεδο , τους είχαν διηγηθεί πως στο συγκεκριμένο στρατόπεδο , είχε αυτοκτονήσει κάποιος φαντάρος . Βέβαια , τέτοιες ιστορίες μπορείς ακούσεις σε πολλά μέρη , αυτή η περίπτωση όμως είχε κάτι το ιδιαίτερο . Και συγκεκριμένα το μέρος στο οποίο αυτός ηυτοκτόνησε ...
Που λέτε , παλιότερα ανάμεσα στη σκοπιά που φύλαγα εγώ και σε εκείνη που βρίσκεται πιο κάτω από τη δική μου , υπήρχε και ακόμα μία , λίγο πιο κάτω από τη δική μου . Λένε , τώρα , πως αυτήν την γωνιακή στην οποία φίλαγα εγώ την έφτιαξαν προς αντικατάσταση εκείνης στην οποία έγινε η αυτοκτονία . Η αλήθεια , φίλοι μου , είναι πως όχι μόνο αυτή η ενδιάμεση σκοπιά υπάρχει όντως , αλλά και τη είχα δει και ο ίδιος . Όταν ο δεκανέας αλλαγής περνούσε με του σκοπούς για να κάνει τις αλλαγές , περνούσε εντίοτε , καθώς κατεβαίναμε την κατηφόρα , δίπλα της . Εγώ την είχα δει και μάλιστα μου είχε κινήσει και την περιέργεια το εικονοστάσιο που βρισκόταν μέσα της ! ! !
Καθώς οι μέρες είχαν πλέον περάσει , εγώ είχα αρχίσει να αγνοώ την επίμαχη σκοπιά , η οποία σημειωτέον είχε γεμίσει βάτα και θάμνους .
Και η αλήθεια είναι πως ακόμα και τότε όταν εκείνος ο φαντάρος μου διηγήθηκε τα παραπάνω , εμένα το μυαλό μου δεν πήγε εκεί .
Έως ότου την ημέρα που επιβιβαστήκαμε στα λεωφορεία για να φύγουμε για τις μεταθέσεις μας . Καθώς εγώ ήμουν μέσα στο λεωφορείο και περίμενα να φύγουμε , κοιτούσα προς εκείνο μέρος και ξαφνικά θυμήθηκα τα λόγια εκείνου του ανθρώπου αλλά και τα όσα έζησα εγώ ! :bigeyes:
Ε , λοιπόν , εγώ σας το ομολογώ , το παραδέχομαι και σας το προσυπογράφω : Αν εκείνητη νύχτα είχα ήδη ακούσει εκείνα που μου διηγήθηκαν , δεν υπήρχε , επαναλαμβάνω ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ περίπτωση να μείνω στη θέση μου ! Θα το είχα βάλει στα πόδια και όπου φύγει , φύγει ! Και ας με καμπανιάζανε μετά και με δύο μήνες φυλακή !
 
Τελευταία επεξεργασία:
Όλα στο μυαλό είναι..
Αυτό να το εξηγήσεις του metalcandyman , ο οποίος ήκουσε να λένε το όνομά-του τρις ! Παραείναι πολλές παράμετροι ώστε να το έβγαλε το μυαλό-του ! Τρις το όνομά-του , το είχε πάθει και άλλος , το έπαθαν και μαζί , πού να ήξεραν το όνομά-του οι λαθρομετανάστες και και και . . . Πω πω , τι θέλω και τα σκεύτομαι τώρα ; . . .
 
Όπως σας υποσχέθηκα , έφτασε η ώρα να σας πω και εγώ μία από τις πραγματικά περίεργες εμπειρίες-μου .

Η περιπέτειά-μου ήρχισε κάπου στο δεύτερο μήνα της θυτείας μου στον Ελληνικό στρατό . Εκείνη , λοιπόν , την περίοδο με είχαν μόλις μεταθέσει στην Καστοριά . Πιο συγκεκριμένα , με στείλανε στο δεύτερο στρατόπεδο του Άργους Ορεστικού , δηλαδή εκείνο που είναι από την κάτω μεριά της εθνικής οδού . Αν θυμάμαι καλά , λεγόταν 618 . Όπως και νά'χει , ήταν εκείνο στο οποίο εκπαιδεύονταν οι αντιαρματιστές . Έχοντας σπουδάσει πολιτικός μηχανικός υπέθεσα υπέθεσα πως θα με έστελναν μηχανικό τμήμα , αλλά με στείλαν στους αντιαρματιστές . Ποιός ξέρει ; θα σκεύτηκαν πως αφού σπούδασα πώς να κατασκευάζω , θα έμαθα και πώς να καταστρέφω ! Τέλος πάντων , δεν παραπονιέμαι , καλά πέρασα με την ειδικότητά μου .
Στο στρατόπεδο "προσγειώθηκα" Παρασκευή απόγευμα , που σημαίνει πως ο ΑΟΤ ήταν κλειστή , που σημαίνει πως δεν χρεωθήκα όπλο , το οποίο με τη σειρά του σημαίνει πως Παρασκευή , Σάββατο , Κυριακή ήμουν εξοδούχος . Δεν με "χάλασε" !
Ο καιρός , όπως ήταν φυσικό , πέρασε και έφτασε η Δευτέρα . Οπότε μου έδωσαν όπλο και υπηρεσία . Εδώ , να σας πω πως επί ένα μήνα , που έκατσα στην Καστοριά , είχαν σχεδόν πάντα την ίδια υπηρεσία και το ίδιο νούμερο (φυσικά το περιβόητο και χειρότερο "γερμανικό" ! ) . Μονάχα μία φορά είχα αλλού σκοπιά , ενώ όσο για θαλαμοφύλακας ούτε μία . Δεν ξέρω αν με πέρασαν για κορόιδο , αλλά αν ναι , τότε εγελάσθησαν . Εμένα δεν πείραξε ποτέ να με στέλνουν στην πιο απόμερη σκοπιά . Ίσα-ίσα , αν ήταν και ερημότοπος , κατά τη διάρκεια της ημέρας έπαιρνα και κάνα βιβλιαράκι ή περιοδικό μαζί μου και πέρναγα υπέροχα και - χωρίς να το καταλάβω - πέρναγε η ώρα αμέσως !
Τέλος πάντων , η σκοπιά στην οποία όλο με έστελναν ήταν η λεγόμενη "Όπισθεν των Εξωμοιοτών" . Καλά θα κάνετε να την θυμάστε όσοι δεν έχετε πάει στρατό , διότι αν σας πάνε στο 618 να θυμηθείτε τι πέρασα !
Που λέτε , αυτή η σκοπιά ήταν στην πιο απομακρυσμένη γωνία του στρατοπέδου . Εδώ , θα χρειαστεί να σας περιγράψω καλά το μέρος της σκοπιάς . Σε αυτή τη γωνία , λοιπόν , όπως καθόσουνα και κοίταγες προς τα κάτω , όπου και εκτεινόταν το υπόλοιπο στρατόπεδο , είχες στα αριστερά σου και πίσω σου σύρμα (την περίφραξη του στρατοπέδου) . Έτσι , υπήρχαν μόνο δύο τρόποι ούτως ώστε να έρθει κάποιος σε σένα : είτε από μπροστά σου , είτε από τα δεξιά σου . Θα μπορούσε κάποιος να υποστηρίξει πως θα μπορούσε κάποιος να έρθει κάποιος και από τη μέση οδό , δηλαδή από διαγώνια κάτω - δεξιά , αλλά εκτός του ό,τι για να κάνει κάποιος κάτι τέτοιο έπρεπε να πηδήξει κάποιους φράκτες , ήταν και απόλυτα ορατός σε αυτήν την πλαγιά . Συννεπώς , μόνο από μπροστά σου ή από τα δεξιά σου μπορούσε να έρθει κάποιος . Στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων , η περίπολος , οι εφοδεύοντες αξιωματικοί οι δεκανείς αλλαγής κτλ έρχονταν από τα δεξιά για τον απλό λόγο ότι από μπροστά σου ο δρόμος ήταν υπερβολικά ανηφορικός .
Έτσι λοιπόν , σε αυτό το μέρος με έστειλαν να φιλάξω την πρώτη μου σκοπιά . Το απογευματιάτικο νούμερο κύλησε χωρίς τίποτα περίεργο . Το επόμενο νούμερο ήταν το 02:00 - 04:00 (το γερμανικό που λέγαμε !) . Ο δεκανέας αλλαγής μας πηγε κανονικά στις σκοπιές μας και άλλαξε τους προηγούμενους σκοπούς και εμείς αναλάβαμε δράση ο καθένας στον τομέα του .
Αφού περασε κάπου μισή ώρα , ήρθε ένας εφοδεύων . Αυτός ο άνθρωπος ήταν και ο μοναδικός που πέρασε εκείνο το βράδυ από τη σκοπιά μου . Μάλιστα , ήταν και ο μοναδικός που μου ήρθε ποτέ από μπροστά μου (από την απότομη ανηφόρα που σας έλεγα) . Το θυμάμαι ακόμα σαν να ήταν απόψε : αφού του φώναξα "Αλτ . Τις ει ;" έκανε κάνα δυό βήματα , πήρε δυό τρεις ανάσες να ξελιαχανιάσει και μου λέει : "Ουφφ ... Έφοδος" !!
Όπως ήταν και μικρόσωμος είχε πλάκα ! Γκούφη το λέγανε το παλικάρι και όπως έμαθα μετά ήταν από τα καλλύτερα παιδιά . Τέλος πάντων , ανταλλάξαμε συνθηματικά και υπέγραψε στο βιβλιο της σκοπιάς . Αφού τα έκανε αυτά , μου είπε , προφανώς θέλωντας να με συμβουλέψει μιας και ήμουν καινούργιος στο στρατόπεδο : "Έχε υπόψη σου πως απόψε είναι επόπτης ο Μανούρας και μάλιστα δεν θα σού'ρθει από διπλά , αλλά από την ανηφόρα" , και στη συνέχεια έφυγε . Ο Μανούρας ήταν ένας λοχαγός ο οποίος εθεορούτο άγριος , αλλά στην πραγματικότητα , όπως έμαθα αργότερα από πρώτο χέρι , ήταν από τους καλλιτέρους αξιωματικούς .
Το λοιπόν , η ώρα πέρναγε και άρχισε να κάνει και κρύο . Μάλιστα εκεί που καθόμουν (τρόπος του λέγειν - όρθιος ήμουν) , άρχισα να σκέφτομαι "Πού είναι η Καστοριά ; Στην Μακεδονία ή στην Ήπειρο . Διότι απ'όσο ξέρω , στην Μακεδονία υπάρχουν και αρκούδες !" . Κοίταγα τριγύρω μου να βρω κάποιο μέρος να ανέβω σε περίπτωση που ερχόταν καμιά αρκούδα και το μόνο που βρήκα ήταν η ίδια η σκοπιά , αλλά γρήγορα άλλαξα γνώμη διότι αντιλήφθηκα πως αν μπορώ εγώ να ανέβω , σίγουρα θα μπορούσε και αυτή να σκαρφαλώσει επάνω !
Ευτυχώς , καμιά αρκούδα δεν είχε ορεξη εκείνο το βράδυ να μου κάνει επίσκεψη (το λέω διότι απ'ότι είδα μήνες αργότερα - το Δεκέμβριο - σε εκείνα τα μέρη - στο Άργος Ορεστικό - έγιναν επιθέσεις αρκούδων στα ποιμνιοστάσια της περιοχής - ευτυχώς που είχα πάρει μετάθεση τότε !) .
Σε κάποια φάση άρχισαν και κάποια περίεργα σκουξήματα μεσ'τη νύχτα , αλλά σύντομα κατάλαβα πως ήταν από κάτι μηχανικό και απ'ότι πληροφορήθηκα μετέπειτα , ήταν κάποιο αρδευτικό μηχάνημα το οποίο δούλευε αυτόματα τη νύχτα .

Έτσι , που λέτε , πέρναγε η νύχτα σιγά-σιγά , με το να κάνει όλο πιο πολύ κρύο και εμένα το μυαλό μου να κάνει άσχημες σκέψεις (αρκούδες κτλ) . Κάπου εκεί ήταν που άρχησαν τα περίεργαααα ...
Πρέπει να σας προσδιορίσω εδώ , πως σε αντίθεση με την δεξιά πλευρά μου , απ'όπου αν ερχόταν κάποιος θα τον έβλεπες από απόσταση , παρά το γεγονός πως δεν υπήρχε πολύ φως , και αυτό διότι ήταν επίπεδο έδαφος ,,, από την κατηφόρα μπροστά μου δεν μπορούσες να δεις κανέναν , παρά μονάχα αν σε έφτανε στα 10 και κάτι μέτρα . Αυτό οφείλετο όχι μόνο στον ελάχιστο φωτισμό , αλλά και στο γεγονός πως εκει κάτω υπήρχε πυκνή βλάστηση . Μιλάμε για μεγάλους θάμνους αλλά και δέντρα , τα οποία συν τις άλλοις , ρίχνανε και κάτι περιέργους ίσκιους , τα καταραμένα .
Μάλιστα , μέσα στη νύχτα , σε μία τέτοια προχωρημένη ώρα που δεν ακούγεται τίποτα και ιδίως αν έχεις τις αισθήσεις τεντωμένες πλήρως , όπως όταν πρωτοφιλάς σε μία τέτοια σκοπιά , ακούς τα πάντα σε μεγαλύτερη απόσταση απ'ότι συνήθως .
Ενώ λοιπόν στεκόμουν και αγνάντευα μη μπας και μου έρθει κανένας μες στη νύχτα , ακούω κάτι βήματα από την κατηφόρα (ανηφόρα αντιστοίχως για αυτόν που ερχόταν) . Ομολογώ πως οι παλμοί μου ηυξήθησαν . Παρ'όλο που είχα περάσει την φάση του να είμαι "ψαράκι" , δεν ξέρω , θες λόγω του ό,τι δεν είχα ξαναφυλάξει σε τέτοια έρημη και σκοτεινή σκοπιά ; θες λόγω του ό,τι μου είπαν , και καλά , πως θα ερχόταν ο επόπτης ο οποίος θεωρούταν και άγριος ; δεν ξέρω , αλλά το παραδέχομαι πως αισθάνθηκα έναν φόβο .
Τα βήματα , που λέτε , ακούγωντο πιο ζωηρά και εγώ ξεκουμπήστηκα να λάβω θέση με προτεταμένο το όπλο για να κάνω αναγνώριση .
Αφού πλησίασα την άκρη της κατηφόρας , τα βήματα συνεχίστηκαν να ακούγωνται για λίγο ακόμα και μάλιστα πολύ καθαρά , κάνωντας ξεκάθαρο πια πως προέκειτο για άνθρωπο και όχι για κάποιο σκύλο , ο οποίος , εξάλλου , περπατάει πιο ανάλαφρα και με γρηγορότερα βήματα .
Εγώ , το να τα ακούω , δε με πείραζε. Αυτό που με πείραζε , ήταν ό,τι ΔΕΝ ΕΒΛΕΠΑ ποιός και πού ήταν ! Και παναθεμά τον , ήταν σαφές πως πλέον ήταν κοντά μου .

Και τότε , σιωπή . Τα βήματα σταμάτησαν . Εγώ , από τη μεριά μου , άρχισα να περνάω από το στάδιο της ανυσηχίας , στο στάδιο της Εντόνου Ανυσηχίας . Τα δεπτερόλεπτα , τα οποία , όχι ό,τι το λέω εξεπίτηδες , αλλά όντως σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις σου φαίνονται πολύ περισσότερα , πέρναγαν και δεν ακούετο τίποτα .
Και τότε , ξαφνικά , τι λέτε ό,τι άκουσα ; Σας ορκίζομαι στην Αγία Γραφή , στο Κοράνιο και όπου αλλού θέλετε , τον άκουσα να ... ουρεί ! !
Ναι , δε σας κάνω πλάκα ! "Μα καλά , είναι σοβαρός ;" σκεύτηκα . Όμως με μία δεύτερη σκέψη , λέω "Ε , και ; Αν τώρα τού'ρθε , με γειά του και χαρά του" . Εγώ , φυσικά , αγέρωχος . Απτόητος . Ακλόνητος . Ή τουλάχιστον , έτσι προσπαθούσα να δείξω ! . . .
Που λέτε , μετά από κάμποσα δεπτερόλεπτα το κατούρημα εσταμάτησε . Είπα από μέσα μου "Ε , τώρα θα έρθει . Τώρα θα έρθει , τώρα θα έρθει ,, ε ΠΟΤΕ επιτέλους θα έρθει ; Τελικά , η ώρα πέρναγε και πέρναγε και πέρναγε και όποιος και αν ήταν αυτός , δεν ήρθε επάνω σε μένα . Και ούτε κάποιος άλλος ήρθε εκείνο το βράδυ , παρά μονάχα στις τέσσερις παρά , όταν ήρθε ο δεκανέας αλλαγής με τους επομένους σκοπούς και μας ήλλαξε .
Θα μου πείτε , "Ε , και λοιπόν ; Τι έγινε ; Κάποιος εκείνο το βράδυ πήγε για κατούρημα και εσύ συννέβη να τον ακούσεις" . Αυτό το έχω σκευτεί και εγώ , αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα : Ο μόνος τρόπος για να φτάσει κάποιος σε εκείνο το σημείο , πιο κάτω δηλαδή από εμένα , ήταν ή να περάσει πρώτα από εμένα και μετά να κατεβεί στην κατηφόρα ή να έρθει από κάτω προς εμένα , αλλά τότε ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ο μοναδικός δρόμος θα τον ηνάγκαζε να περάσει πρώτα από τη σκοπιά του σκοπού της ΑΟΤ , η οποία ήταν 50 μέτρα πιο κάτω από εμένα . Αλλά εκείνο το βράδυ , αφότου πέρασε το παλικάρι που σας διηγήθηκα , ο από κάτω σκοπός δεν έκανε καμία άλλη αναγνώριση (για όσους δεν γνωρίζουν , η αναγνώριση περιλαμβάνει ζωηρό φώναγμα προς αυτόν που έρχεται , που σημαίνει πως εγώ θα τον ήκουγα) .
Υπήρχε ένα ακόμα ενδεχώμενο , αυτός που τελικά ανέβηκε μέχρι σε μένα και ούρησε , να ήταν ο ίδιος ο σκοπός που φύλαγε πιο κάτω . Αλλά ακόμα και τότε υπάρχουν μερικά άτοπα : είναι παράλογο ο σκοπός να αφήσει τη σκοπιά του , να περάσει διπλά από τα κτίρια της ΑΟΤ για να φτάσει σε μένα να ουρήσει και έτσι να χάσει οποιαδήποτε οπτική επαφή με τον τομέα του , τη στιγμή μάλιστα που στο μέρος που ήταν , καί κατασκότεινα ήταν (οπότε και ντροπαλός να ήταν δεν είχε γιατί να ανχωθεί) αλλά καί ένα σωρό θάμνους είχε για να κάνει την ανάγκη του με την ησυχία του . Τέλος , ο σκοπός εκείνο το βράδυ ήταν και αυτός ένας από τους καινουργίους , οπότε το τελαυταίο πράγμα που θα ήθελε θα ήταν να βρει τον μπελά του ήδη από την πρώτη μέρα .

Δεν ξέρω τι να πω . Από εκεί και πέρα , οι υπόλοιπες μέρες και βραδιές πέρασαν χωρίς άλλα περίεργα . Έτσι , στον υπόλοιπο μήνα που έμεινα στο συγκεκριμένο στρατόπεδο, το είχα ξεχάσει το θέμα .
Ωστόσω , τρεις μέρες πρωτού φύγω με μετάθεση για Εύρο , έμαθα κάτι που με συνετάραξε . Ένας φαντάρος , ο οποίος ήταν ήδη μήνες εκεί , μου διηγήθηκε , χωρίς εγώ να του πω οτιδήποτε , πως όταν αυτοι είχαν φτάσει , με μετάθεση , στο στρατόπεδο , τους είχαν διηγηθεί πως στο συγκεκριμένο στρατόπεδο , είχε αυτοκτονήσει κάποιος φαντάρος . Βέβαια , τέτοιες ιστορίες μπορείς ακούσεις σε πολλά μέρη , αυτή η περίπτωση όμως είχε κάτι το ιδιαίτερο . Και συγκεκριμένα το μέρος στο οποίο αυτός ηυτοκτόνησε ...
Που λέτε , παλιότερα ανάμεσα στη σκοπιά που φύλαγα εγώ και σε εκείνη που βρίσκεται πιο κάτω από τη δική μου , υπήρχε και ακόμα μία , λίγο πιο κάτω από τη δική μου . Λένε , τώρα , πως αυτήν την γωνιακή στην οποία φίλαγα εγώ την έφτιαξαν προς αντικατάσταση εκείνης στην οποία έγινε η αυτοκτονία . Η αλήθεια , φίλοι μου , είναι πως όχι μόνο αυτή η ενδιάμεση σκοπιά υπάρχει όντως , αλλά και τη είχα δει και ο ίδιος . Όταν ο δεκανέας αλλαγής περνούσε με του σκοπούς για να κάνει τις αλλαγές , περνούσε εντίοτε , καθώς κατεβαίναμε την κατηφόρα , δίπλα της . Εγώ την είχα δει και μάλιστα μου είχε κινήσει και την περιέργεια το εικονοστάσιο που βρισκόταν μέσα της ! ! !
Καθώς οι μέρες είχαν πλέον περάσει , εγώ είχα αρχίσει να αγνοώ την επίμαχη σκοπιά , η οποία σημειωτέον είχε γεμίσει βάτα και θάμνους .
Και η αλήθεια είναι πως ακόμα και τότε όταν εκείνος ο φαντάρος μου διηγήθηκε τα παραπάνω , εμένα το μυαλό μου δεν πήγε εκεί .
Έως ότου την ημέρα που επιβιβαστήκαμε στα λεωφορεία για να φύγουμε για τις μεταθέσεις μας . Καθώς εγώ ήμουν μέσα στο λεωφορείο και περίμενα να φύγουμε , κοιτούσα προς εκείνο μέρος και ξαφνικά θυμήθηκα τα λόγια εκείνου του ανθρώπου αλλά και τα όσα έζησα εγώ !
Ε , λοιπόν , εγώ σας το ομολογώ , το παραδέχομαι και σας το προσυπογράφω : Αν εκείνητη νύχτα είχα ήδη ακούσει εκείνα που μου διηγήθηκαν , δεν υπήρχε , επαναλαμβάνω ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ περίπτωση να μείνω στη θέση μου ! Θα το είχα βάλει στα πόδια και όπου φύγει , φύγει ! Και ας με καμπανιάζανε μετά και με δύο μήνες φυλακή !
Aντε μετα να εξηγησεις με στοιχεια τι ηταν τα βηματα και αυτος που κατουρουσε.Παντως καλυτερα που εγινε προτου μαθεις την ιστορια για την αλλη σκοπια γιατι και κατι νορμαλ να ηταν αυτο που ακουσες το μυαλο σου εκει θα πηγαινε 100%.Πολυ καλο βιωμα παντως φιλος :thumbup: :headbangdude: :thumbup: :headbangdude: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :headbangdude: :thumbup: :headbangdude:
 
Παιδιά, να πω τη γνώμη μου.Έχω γράψει ήδη πως δεν πιστεύω σε κάτι ανεξήγητο.Σχεδόν σε όλα υπάρχουν εξηγήσεις..
Συστολές-διαστολές,ήχοι τρομακτικοί,άνθρωποι που δεν υπάρχουν, όλα έχουν μια λογική εξήγηση.
Δεν θα γράψω για τα όνειρα,αυτά είναι από τα πιο εύκολα "εξηγήσιμα"..

Στις άλλες περιπτώσεις, αυτό που "φταίει" περισσότερο είναι το "Σκοτάδι"!.. Το σκοτάδι, σε συνδυασμό με τις φαντασιώσεις του μυαλού μας,μπορούν να μας κάνουν βλέπουμε και να σκεφτόμαστε ανεξήγητα πράγματα.Το σκοτάδι δεν μας επιτρέπει να δούμε την πραγματικότητα.
π.χ. Ήμουν πριν 4 μέρες στο χωράφι με τον γαμπρό μου και αλλάζαμε στάση στο καρούλι ( γνωστό,metalcandyman,σωστά?).Μεσημέρι ήταν.Λίγο παραπέρα,στα 30 μέτρα,περπατούσαν καμιά 20αριά άτομα..Πρόσφυγες ήταν,λαθρομετανάστες ήταν δεν ξέρω.Πάντως νεαρά άτομα,όχι οικογένειες.Και πήραν το "δρόμο",τις νεοφτιαγμένες γραμμές του τρένου δηλαδή με προορισμό μάλλον τα σύνορα (προς Σκόπια..Οι γραμμές δεν είναι ακόμα διαθέσιμες για τα τρένα).
Τους ακούγαμε,τους είδαμε,και μετά από λίγο χάθηκαν από το οπτικό μας πεδίο.Αν ήταν βράδυ,θα ακούγαμε μόνο!Όχι "τι" λέγανε.Απλά θα ακούγαμε ένα μουρμουρητό-βουητό.Το οποίο δεν θα το καταλαβαίναμε φυσικά.Και μετά από λίγο θα υπήρχε ησυχία. Ε, θα ήταν απίθανο να σκεφτούμε οτιδήποτε?..Άλλωστε εκεί κοντά είναι και τα νεκροταφεία!..Και ελληνικά (του χωριού δηλαδή) αλλά και συμμαχικά-στρατιωτικά (στρατιωτών άγγλων του β' παγκοσμίου πολέμου).Και γιατί να μην σκεφτόμουν πως το μουρμουρητό ίσως να προερχόταν από στρατιώτες που έπεσαν νεκροί πολεμώντας,ίσως και στα χωράφια που εμείς ποτίζαμε εκείνη την ώρα ( Καλά,εε.. τώρα το 'κανα "Η λίμνη των Ζωντανών Νεκρών)!

Είσαι στο χωράφι μέρα. Βλέπεις τα πάντα.Μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι.Δεν φοβάσαι τίποτα.Αν πας βράδυ,δεν βλέπεις τη μύτη σου αν δεν υπάρχει φεγγάρι.Ό,τι φως έρχεται από το τρακτέρ ή το αγροτικό.. Και αεράκι να φυσήξει,να κουνήσει τα κλαδιά της συκιάς που βρίσκεται δίπλα στο σπιτάκι της πομώνας και να χτυπήσουν τη σιδερένια πόρτα,εσύ θα σκεφτείς τα πάντα!Δεν θα βλέπεις ότι είναι τα κλαδιά.Θα ακούς τον ήχο και μπορεί να νομίζεις πως κάποιος είναι εκεί.Το κλαδί μπορεί να "γρατζουνάει" τη σιδερένια πόρτα και ο ήχος του να μοιάζει με τα γάντια του Φρέντι Κρούγκερ.

Όλα στο μυαλό είναι..

Πήγαινα στο μαγαζί μου ένα πρωί (υλικά οικοδομών),ήταν δεν ήταν 6:30 το πρωί,μόλις είχε αρχίσει να ξημερώνει.Είχε πέσει και ομίχλη και υπήρχε ένα σκηνικό λες και ήταν βγαλμένο από ταινία της Hammer Productions..Αλλού ήταν πιο πυκνή και αλλού πιο αραιή..Πήγαινα αργά.Ήμουν και αγουροξυπνημένος..Περνώντας ένα πασάζο,πολύ αργά,είχα βάλει και τους υαλοκαθαριστήρες, ξαφνικά μπροστά από το αμάξι περνά το δρόμο μια φιγούρα.Γυναίκα,μαύρα μαλλιά,άσπρο φόρεμα (νυχτικό?). "Κοκκάλωσα" το αυτοκίνητο αμέσως.Δεν ήθελε και πολύ άλλωστε.Ούτε με 15 χλμ δεν πήγαινα.Τρόμαξα,γιατί δεν έβλεπα τίποτα δεξιά-αριστερά!Μόνο ομίχλη.Και αυτή στο τζάμι..Οι παλμοί της καρδιάς ανέβηκαν.Φοβήθηκα. "Τι κάνει αυτή ρε χαράματα μες στο δρόμο?", αυτό σκέφτηκα νευριασμένος! "Γαμ@@ο, θα χτυπήσω και άνθρωπο πρωί-πρωί"!.. Αμέσως "ξενύσταξα".. Δεν είχα ξεκινήσει ακόμα,δεν είχε κίνηση ο δρόμος. Όλα αυτά κράτησαν 20 δευτερόλεπτα!Κοιτώντας το τζάμι,έβλεπα την ομίχλη,που άλλαζε "πυκνότητα". Δηλαδή έβλεπες,ότι ήταν σαν "καπνός" που άλλαζε μορφή και σχήμα.Ξεκίνησα,μετά από 10 δευτερόλεπτα,και συνέχισα το δρόμο μου αργά..Άρχισα να συνειδητοποιώ πως η ομίχλη ήταν αυτή που "σχεδίασε" μια φιγούρα γυναίκας και έτσι την "φωτογράφησε" το μυαλό μου (όπως βλέπαμε και φανταζόμασταν πιτσιρίκια διάφορα σχήματα στα σύννεφα).
Οι παλμοί κατέβηκαν και το μόνο που σκεφτόμουν ήταν πως ευτυχώς δεν ερχόταν κάποιος από πίσω,γιατί έτσι όπως το σταμάτησα,θα με χτυπούσε σίγουρα!
Ε,τι να φανταστώ.. Η ομίχλη και το μυαλό μου εκείνο το πρωί δούλεψαν πιο καλά από την καφεϊνη (τον καφέ μου τον πίνω με τρεις κουταλιές καφέ).. Η ομίχλη ήταν.. Ακόμα και αν έρθει κάποιος να μου πει, πως στο συγκεκριμένο πασάζο έχει σκοτωθεί γυναίκα,ή αυτοκτόνησε κάποια νεαρή στις γραμμές, δεν θα σκεφτώ τίποτα άλλο από το ότι "η ομίχλη εκείνο το πρωί με έκανε να φρενάρω απότομα".
Πολύ πιθανόν να έχουν γίνει ατυχήματα σε εκείνη τη διάβαση τρένου.Δεν υπάρχουν όμως φαντάσματα!Ούτε "στοιχειά".
Το μυαλό είναι που φτιάχνει ιστορίες..
Και η ομίχλη..
( τώρα φυσικά,υπάρχουν ομίχλες και "ομίχλες"..Γιατί σύμφωνα με τον Κάρπεντερ, "υπάρχουν πολλοί που έρχονται κρυμμένοι μες στην Ομίχλη")

Όπως έγραψες και εσύ φίλε μου, σχέδον για όλα υπάρχουν εξηγήσεις. Αυτό πιστεύω και εγώ, αλλά είναι αυτό το σχεδόν που δεν περιλαμβάνει τα πάντα. Ειδικά τις ημέρες μας που πλέον η επιστήμη και όχι μόνο έχει φτάσει σε τόσο υψηλό επίπεδο, ακόμη και οι ύπαρξη των θέων αμφισβητείτε σε κάποιες περιπτώσεις, αλλά μην σταθούμε εκεί. Οι περισσότεροι πλέον δεν πιστεύουν πως ζούν δράκοι μέσα σε σπηλιές και σε φαντάσματα που στοιχειώνουν ακατοικήτα παλιά σπίτια. Το μυαλό όντως φτιάχνει ιστορίες όπως έχουμε δει και στο παρελθόν φτιάχνει πολύ ρεαλιστικές κα τρομακτικές. Πιστεύω πως το μεγαλύτερο ποσοστό αναφορών μεταφυσικών γεγονότων είναι λάθος εκτιμήσεις, οφθλαμαπάτες, φαντασιώσεις μέχρι και ψέμματα. Από προσωπικές εμπειρίες και αποδείξεις που μοιράστηκαν μαζί μου προσωπικοί φίλοι, μπορώ να υποστηρίξω πως κάτι άλλο υπάρχει. Δεν έχω ιδέα τι είναι αυτό και δεν μπορώ να το περιγράψω, αλλά σίγουρα δεν είναι αυτό που δείχνουν οι κινηματογραφικές ταινίες. Υπάρχουν περιπτώσεις που χαρακτηρίζονται ανεξήγητες, τουλάχιστο μέχρι να αποδειχτεί μια λογική εξήγηση.

Για να μην κάνω και δεύτερο post, σχετικό με την αναφορά του φίλου iliekater. Κατά τη στρατιωτική θητεία στην Αυλώνα, σαν νεοσύλλεκτος τότε εγώ, υπήρχε μια σκοπιά που κυκλοφορούσε η φήμη πως την φοβόντουσαν οι παλαιότεροι. Αυτή ήταν η σκοπιά στο υδραγωγείο, το οποίο βρισκόταν επάνω σε ένα λόφο στην αρχή ενός πυκνού δάσους. Μάλιστα, μερικοί στρατιώτες ανυσηχούσαν μην τους βάλουν υπηρεσία στην συγκεκριμένη σκοπιά. Υποτίθετε πως άκουγες διάφορους περίεργους θορύβους κατά την διάρκεια της νύχτας κραυγές, φωνές κλπ. Αφού λοιπόν ήμουν 1 μήνα στο στράτευμα, κάποια στιγμή με έβαλαν υπηρεσία νύχτα σε αυτή τη σκοπιά (νούμερο δεν θυμάμαι). Χάρηκα γιατί επιτέλους θα εξερευνούσα αυτό το τρομερό μέρος Με πάει λοιπόν ο δεκανέας αλλαγής την ερχόμενη νύχτα στην σκοπιά, που ανέβενες έναν ανηφορικό χωματόδρομο για να φτάσεις μέχρι εκεί. Ο σκοπός εκεί ήταν ήδη φανερά τρομοκρατημένος και αμίλητος σαν να είχε συμβεί κάτι άσχημο. Ο δακανέας δεν του μίλησε και το μόνο που με ρώτησε ήταν αν ήμουν εντάξει. Εγώ του απάντησα πως είναι μια χάρα και αυτοί έφυγαν γρήγορα προς την κατηφόρα μέσα στο σκοτάδι.

Έτσι έμεινα σύντομα μόνος μου σε αυτή τη τρομερή σκοπιά. Αμέσως κατάλαβα τι τρόμαζε τον κόσμο που περνούσε 2 ώρες εδώ πάνω. Ήταν νύχτα, σκοτάδι πλήρες εκτός από το μοναδικό φως της λάμπας επάνω από την υπερηψωμένη σκοπιά. Το αποτέλεσμα; να είσαι κάτω από ένα έντονο φως μικρής σχετικά έκτασης, ενώ γύρω σου να υπάρχει σκοτάδι και είναι εις γνώσης σου πως μερικά μέτρα μπροστά σου υπάρχει ένα πυκνό δάσος. Λίγο φαντασία, λίγο να θυμηθείς καμιά ανάλογη ταινία ή καμιά παλαβή ιστορία που μπορεί να σου είχε πει μικρός η γιαγιά σου, να ακούσεις και τον ήχο καμιάς αλεπούς και το να σε κυριεύσει τρόμος ήταν θέμα δευτερολέπτων. Θυμάμαι έκλεισα τα μάτια μου και άκουσα τους ήχους που έκαναν τα νυκτόβια ζώα μέσα στο δάσος. Ήταν εμπειρία, όχι τρομακτική αλλά κατά κάποιο τρόπο απόλυτα φυσική. Μου άρεσε τόσο πολύ αυτή η αίσθηση με την φύση δεν ήθελα να φύγω. Ένιωθα αυτό τον αρχέγονο τρόμο του σκοταδιού, αλλά όχι σε σημείο ανυσήχιας. Δεν κατάλαβα πως πέρασαν 2 ώρες και ξαφνικά βγήκαν μέσα από το σκοτάδι, από τα αριστερά της σκοπιάς, ο δεκανένας αλλαγής με τον επόμενο σκοπό, οι οποίοι μου έκοψαν την χολή γιατί τους είδα ξαφνικά. Ο δεκανέας αλλαγής με ρωτάει αν όλα πήγαν καλά και εγώ του απάντησα όλα άψογα με ένα χαμόγελο. Θυμάμαι με κοίταξαν και οι δυο λίγο περίεργα γιατί δεν ήμουν τρομοκρατημένος όπως οι προηγούμενοι. Φυσικά, την επόμενη ημέρα οι ερωτήσεις για την σκοπιά από τους υπόλοιπους στρατιώτες έπεφταν βροχή. Φαντάζεστε τι δούλεμα τους έκανα έτσι;
 
Να ρωτήσω κάτι ; Τι είναι εκείνη η φωτογραφία που ανήρτησε ο RIO ;
 
Φίλε telonio, συμφωνώ σχεδόν σε όλα.. Ούτως ή άλλως και εγώ τη γνώμη μου έγραψα. Και κάθε συμφορουμίτης γράφει τη δική του. Όπως και τις τις εμπειρίες του. Έγραψα και εγώ τη δική μου εμπειρία και την εξήγηση που δίνω εγώ ( αυτό για την "ομίχλη").
Αν τη ζούσε κάποιος άλλος μπορεί να ΄δινε διαφορετική εκδοχή.
Δεν νομίζω πως έχουν γραφτεί "ψεύτικες" ιστορίες.Απλά έχουμε διαφορετικές απόψεις και πως αυτές ερμηνεύονται.

Καλά, αυτό με τα στρατόπεδα και τις "παράξενες" σκοπιές, παίζει να το έχουμε ζήσει όλοι.Και το ωραίο είναι ότι σε κάθε στρατόπεδο υπάρχει και μια σκοπιά με το "θεματάκι" της.. Και που φυσικά όλοι μας έχουμε περάσει από τις "καταραμένες" σκοπιές. Ακόμα και ΄μεις, στην Αεροπορία, είχαμε τέτοιου είδους σκοπιές (έτσι,για να αποχαρακτηριστούν οι σμηνίτες το παρατσούκλι "μοδίστρες").
Και στην Τρίπολη (στο κέντρο νεοσυλλέκτων) και στο Τατόϊ υπήρχαν. Αλλά ποτέ δεν έδωσα σημασία.Είχε βγει η βρόμα άλλωστε,ότι αυτές τις ιστορίες τις διαδίδουν και τις αφήνουν να υπάρχουν επίτηδες,έτσι ώστε να μην χαλαρώνουν και να είναι στη "τσίτα" οι σκοποί."Λογική κίνηση" κατά μία έννοια.
Όπως επίσης, ήξερα ότι νεοφερμένους στρατιώτες σε μονάδες, κάποιοι παλιοί τους έκαναν πλάκα.Όχι "καψόνια" βέβαια,αλλά "αθώες" σαχλαμάρες. Π.χ. τους πείραζαν ή τους τρόμαζαν σε σκοπιές. Για να διασκεδάζουν και να σπάνε την βαρεμάρα τους.Τίποτα προσωπικό ούτε και υπερβολικές χαζομάρες.
 
Αυτό να το εξηγήσεις του metalcandyman , ο οποίος ήκουσε να λένε το όνομά-του τρις ! Παραείναι πολλές παράμετροι ώστε να το έβγαλε το μυαλό-του ! Τρις το όνομά-του , το είχε πάθει και άλλος , το έπαθαν και μαζί , πού να ήξεραν το όνομά-του οι λαθρομετανάστες και και και . . . Πω πω , τι θέλω και τα σκεύτομαι τώρα ; . . .
Φιλε ενα πραγμα θα σε πω μονο.Το 2012 που εγραψα το βιωμα μου με το σκηνικο που αναφερεις ειχα ηδη 11 χρονια μεχρι τoτε να περασω βραδυ απο εκεινο το μερος.Απο το 2012 μεχρι και σημερα εχουν περασει αλλα 8 χρονια + 11 παμε στα 19 χρονια που εχω να περασω απο εκεινο το σημειο βραδυ.Μεσα στα 8 αυτα χρονια ο θειος μου επαθε εγκεφαλικο και ειναι στο κρεβατι γιατι τον χτυπησε σε χερι,ποδι κλπ οποτε παρατησε τα ζωα και ο νικος ο γυφτος εφυγε και αναζητησε αλλου δουλεια.Πριν 2 χρονια ηρθε στο χωριο να δει τον θειο μου και ηταν η εποχη που δινει αδεια το δασαρχειο να παμε στο βουνο να κοψουμε ξυλα και να τα κατεβασουμε οποτε τον πηρα βοηθο πανω στο βουνο εγω εκοβα τα δεντρα με τα αλυσοπριονα και αυτος τα κουβαλουσε οπως και γω οταν τελειωνα το κοψιμο και οταν φορτωναμε το αγροτικο ο πατερας μου τα κατεβαζε στο χωριο.Οταν το μεσημερι της πρωτης μερας καθησαμε να ξαποστασουμε και να φαμε ξερεις τι με ρωτησε;αν ξαναπηγα σε κεινο το μερος βραδυ.Του λεω ρε κουφαλα το θυμασαι ακομα οταν ειχαμε παει μαζι εκεινο το βραδυ και με απανταει οτι ακουσες ακουσα και δεν το ξεχναω.Του ειπα δεν ξαναπηγα και της υπολοιπες 4 μερες που ημασταν στα ξυλα δεν το αναφεραμε ξανα.

Η φωτογραφια που ποσταρε ο Rio δεν ξερω αν θελει να μας πει κατι με βαση το επεισοδιο που φαινεται στην τηλεοραση αλλα στη φωτογραφια ειναι ο Rod Serling ο δημιουργος,αφηγητης κλπ της σειρας Twilight Zone.

@ telonio Μαριε επειδη και γω αυλωνα παρουσιαστηκα τεθωρακισμενα εχω παει και γω να φυλαξω στην σκοπια στο υδραγωγειο και πραγματικα το καραγουσταρα μαρεσε πολυ το σκοταδι που ειχε κλπ αλλα κατα τα αλλα δεν καταλαβα απολυτως τιποτα γιαυτα ολα που ελεγαν γιαυτη την σκοπια.Μια χαρα περασα και γω.Η σκοπια ομως που ηταν φοβος και τρομος στον αυλωνα ηταν η σκοπια στα καυσιμα που ειχε αυτοκτονησει ενας φανταρος πολλα χρονια πριν σιγουρα εκει για τον δευτερο δεν ειμαι σιγουρος και ερχοταν το φαντασμα του κλπ κλπ.Ε και εκει πηγα και φυλαξα και μαλιστα 2-6 και οχι 2-4 γιατι τον ετρεχαν στο νοσοκομειο αυτον που θα με αλαζε λογο πονου στην κοιλια μαλον απο το γκοτζιλα που εφαγε χαχαχαχαχαχαχα και δεν υπηρχε αλλος να με αλαξει.Ε και εκει ολα τζαμι τιποτα απολυτως δεν ειδα ουτε ενοιωσα κατι αλλα οι αλλοι σαν θεο με ειχαν και ατρομητο :p :p :p :p
 
Έλα-έλα , πέσ'μας τώρα ^. τον ίσκιο-σου τον εκοίταξες που σου είπα ; :fafoutis: Πώς δείχνει ; Είναι αχνός ή γιομάτος ; :biglaugh:
 
Τωρα που ειπατε για στρατο ,στο στρατοπεδο της Μενεμενης στα 90ς ,ειτε επιταφιος ειτε Ανασταση δυστυχως επρεπε να παραστω σε διπλανη εκκλησια εκτος στρατοπεδου, (χωσιμο) και δεν ημουν μπροστα.
Μολις γυρισα ειχε γινει ενας ψιλοχαμος στην πυλη ,μια γυναικα κατα τα λεγομενα των παρευρισκομενων δαιμονισμενη ειχε επιχειρησει να μπει μεσα με λογια ακαταληπτα βρισιες και δεν μπορουσαν να την σταματησουν λογω της δυναμης της.
Εσκασα που δεν ημουν μπροστα να το επιβεβαιωσω λυνοταν το μυστηριο τοσο χρονων θριλερ που εβλεπα ,καραλολ.
Για 10 λεπτα το εχασα.
.
.
Ουτε και αυτο ημουν μπροστα αλλα ας το αναφερω ,πολυ κοντινα μου ατομα σε εξοχικο σε χωριο και ερημικο μερος βραδυ καθοντουσαν στην αυλη και εφερε η κουβεντα τα περι θρησκευτικων ,απο εδω απο εκει καποιος αναφερε ενα βιντεακι στο youtube με αγγελικες ψαλμωδιες που ειχαν καταγραφει στο Αγιο ορος απο καποιον περαστικο που τις ακουσε χωρις να ξερει απο που προερχοντουσαν.
Το βαλανε να το ακουσουν και ξαφνικα εκει που καθοντουσαν στην απολυτη ησυχια ακουστηκε στα 20 μετρα μια κραυγη που ολοι λενε οτι μπορει να ηταν τραυματισμενο ζωο αλλα στα 5-6 ατομα που ηταν εκει ηταν κατι το αποκοσμο σαν κραυγη πονου ,ουρλιαχτο και συνεχομενη σαν κατι να ενοχληθηκε απο αυτο.
Τεσπα με πηραν τηλεφωνο οτι φευγουν απο εκει που θα μενανε το βραδυ και ερχονται κατευθειαν πισω ,λολ.
Α το βιντεο πρεπει να υπαρχει ακομη και επισης δεν το ξαναεπαναλαβανε ποτε εστω σαν πειραμα.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Απλά το έβαλα, γιατί οι ιστορίες θυμίζουν λίγο twilight zone ( σειρά που λατρεύω ) ....
 
Πίσω
Μπλουζα