Ρετροτρομακτικές ιστορίες και καταστάσεις που βιώσαμε

Αυτό που λέμε εμεις σήμερα παραφυσικό παιδιά , μπορει αύριο η επιστήμη να το ανακαλύψει και να το εξηγησει με επιστημονικούς όρους. Και εγω εχω δει δυο πολύ προφητικά ονειρα που βγηκαν τελειως όμως την επόμενη.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εγώ αυτά τα πράγματα πάντα τα αντιμετώπιζα ρεαλιστικά ( τουλάχιστον μέχρι να αποδειχτεί κάτι άλλο, όπως λέει και η αριάδνη ). Άσχετα από τις απόψεις μου, πάντα απολαμβάνω τις ιστορίες του Μέταλ που έχουν γλαφυρή αφήγηση και θυμίζουν κάτι από twilight zone...
 
Τωρα που καλοκαιριάζει προτεινουμε ενα ακρως ρετρο gathering σε παραλια το βραδυ με προσωπικες αφηγησεις μελών απο παρομοιες ιστοριες!
 
Παλιότερα είχαμε θέμα "το καλύτερο Post της χρονιάς" , όλα όσα έχει γράψει εδώ ο metalcandyman θα τα ψήφιζα για post της χρονιάς.
 
kajwbtfe είπε:
Πολύ καλη ιδέα αλλά δυσκολη η υλοποίηση της.
Οχι απαραίτητα δυσκολη αλλα εξαρτάται απο ποια εννοια το βλεπει ο καθενας (Προσωπικές υποχρεώσεις ή θεμα μεγαλης αποστασης για τη συναντηση αφου θα ειναι προς θάλασσα μερια) Εντωμεταξυ θα ηθελα παρα πολυ να σας πω μια αρκετα περίεργη ιστορία που τρομαξε αρκετα εμενα και τη παρέα μου πριν 2 χρόνια σε βόλτα προς τα Εξάρχεια αλλα αφου δεν ειναι μεσα στα ορια της ρετρο εποχης καταλαβαινω πως δεν επιτρεπεται να την αναφερω..
 
αυτό θα αφηνε εποχη αν τυχον γινονταν ;)
 
Περισσότερο με τις προσωπικές υποχρεώσεις του καθενός έχει να κανει η δυσκολία της συνάντησης.Εγω ας πούμε τρελαινομαι για τετοια "events" αλλά δυστυχώς οι υποχρεωσεις θα με εμπόδιζαν αυτό τον καιρό να έρθω.Την ιστορία σου αν δε μπορείς πάντως να την γράψεις εδω, θα ήθελα να μου την στειλεις έστω με πμ ;)
 
και φυσικα χωρις metalcandyman δεν θα ηταν πετυχημένη αυτή η συνάντηση μιας και είναι η ψυχη των ρετροτρομακτικών ιστοριων
 
Metalcandyman, μη μου πεις ότι ξέμεινες τελικά από ιστορίες; Αν πάλι δεν βρίσκεις χρόνο, πάω πάσο.
 
Mπα φιλος φυσικα και δεν ξεμεινα εχω πολλα ακομα να γραψω αλλα δυστηχως δεν μπορω γιατι τα περισσοτερα απο αυτα ειναι προσφατα βιωματα μετα το 2000 δηλαδη και δεν γουσταρω να γραψω κανα σεντονι και να σβηστει μετα τζαμπα οπως μια αλλη φορα γιατι δεν ειναι μεσα στα ορια του forum κλπ.Κατι θα γινει ομως ;)
 
Ουφ! Δεν γνώριζα πως συνέβη αυτό. Έχεις δίκιο, λοιπόν. Ναι, κάτι πρέπει να γίνει, μείναμε ρέστοι καλή αφήγηση τρόμου και σε αυτό, ούτε λόγος, είσαι εξαιρετικός.

"Οταν βρω λιγο χρονο θα γραψω ακομα μια ιστορια που εγινε το 1995 τον αυγουστο και την θυμηθηκα σημερα μετα απο μια κουβεντα που ειχα με τον πατερα μου", είχες αναφέρει. Το '95 είναι μια χαρά ρετρό, σωστά; Μπορείς, αν θέλεις, να αφηγηθείς αυτή την ιστορία. Ό,τι θέλεις εσύ.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Θα την γραψω φιλος να εισαι σιγουρος γιαυτο και χαιρομαι που σας αρεσε αυτο το θεμα και το ξαναλεω πως μπορει ολα αυτα να μην μπορω να τα εξηγησω αλλα δεν ειναι παραμυθια της χαλιμα και ιστοριες απο το μυαλο μου γιατι αν ηταν ετσι θα ειχα γεμισει το θεμα παραμυθια και δεν θα ειχα να γραψω καποια καινουργια ιστορια απο τα βιωματα μου εδω και 4 χρονια απο το 2012 που ηταν η τελευταια.
 
Όποιος υπονόησε, έστω, κάτι τέτοιο να του καεί το NES (αν έχει). Βαριά κουβέντα, ξέρω. Αλλά το γράφω εκ του ασφαλούς, μιας και κανείς δεν υπαινίχθηκε τίποτα. Το ξέρεις πως δίχως εσένα το retromaniax θα ήταν πολύ φτωχότερο. Κι αν δεν το ξέρεις, λοιπόν, καιρός να το μάθεις. Αναμένουμε τόσο εγώ, όσο και η κοπέλα μου...
 
Μια αρκετα ενδιαφερουσα ιστορια που θυμηθηκα (και επρεπε να ειχα γραψει εδω και αρκετο καιρο) ειναι η εξης: Οταν ακομα πηγαινα δημοτικό και σχόλαγα περνουσα σχεδον καθημερινα απο τη τραπεζα που δουλευε ο θειος μου, ενας απο τους πελάτες του ηταν ενας κυριος απο Ιταλία οπου ο θειος μου ειχε πει οτι αυτος ειχε δει μια νυχτα που οδηγουσε το διάολο μπροστα του και αμεσως πηγε σε ιερέα να εξομολογηθεί.. Αν κι εχουν περασει παρα πολλα χρονια απο τοτε αυτο που μου εχει μείνει πολυ εντονα ειναι το σοβαρο και ανησυχο υφος του θείου μου οταν μου ειχε αναφερει αυτο το γεγονός και γενικα δεν ηθελε ποτέ να μιλαει γι'αυτο το θεμα..
 
Ενας φιλος μου ειχε πει οτι οταν ηταν μικρος, ειχε μπει με κατι αλλα παιδια βραδυ σε μια εκκλησια του χωριου για να κλεψουν. Μεσα ειδαν μια φωτεινη φιγουρα σαν αγγελο να τους κοιταει απο ψηλα, τα καναν πανω τους και πηραν δρομο!! Το θεμα ειναι λεει οτι ολοι μαζι ειδαν το ιδιο πραμα.

(παντως αν το ειχα ζησει εγω αυτο, δεν θα το εγραφα για να μη με περασετε για τρελο :D )
 
Σημερα εχω ορεξη να γραψω κατι σαυτο το αγαπημενο μου θεμα και οπως βλεπω απο το 2014 εχω να διηγηθω καποια ιστορια απο την Twilight Zone του metalcandyman.Eφτασε η ωρα λοιπον να γραψω ενα ακομα βιωμα απο το σκοτεινο παρελθον μου.

Οπως εχω γραψει και παλαιοτερα ο γερος μου με ενα μαγαζι συντηρουσε ολη την οικογενεια καθως αλλοι ποροι δεν υπηρχαν απο πουθενα αφου η μανα μου δεν δουλευε αλλα ασχολιοταν μονο με τα οικιακα και με την οικογενεια της αλλα και με τους παππουδες που εμεναν στον κατω οροφο του σπιτιου.Δεν ημασταν πλουσιοι φυσικα αλλα η δουλεια παλευοταν μια χαρα χρεοι δεν υπηρχαν (ουτε χαρατσια,ΕΝΦΙΑ και ολα τα αλλα σημερινα που μας ρουφανε το αιμα) και γενικα δεν μας ελειπε τιποτα απολυτως περα απο παιχνιδια γενικοτερα αλλα και videogames που και δεν περισευαν τα λεφτα αλλα και οι γονεις θεωρουσαν πως πιο μεγαλη αξια εχουν ρουχα παπουτσια κλπ παρα καποιο παιχνιδι.Ετσι λοιπον και γω επειδη δεν ηθελα να ζηταω και ποτε δεν το εκανα αλλα και επειδη δεν ηθελα να επιβαρυνω την οικογενεια και με αλλα εξοδα περα απο το μαγαζι που βοηθουσα παντα ψαχνομουνα να βρω διαφορες δουλειες κυριως γιορτες και καλοκαιρια ωστε να βγαζω κανα φραγκο και να περνω πραγματα που μπορει να ηθελα.

Ετσι λοιπον οταν τελειωσα το γυμνασιο και ετοιμαζομουνα για την πρωτη λυκειου η 90αρα παπια HONDA που ειχα με την Sebring εξατμιση φανταζε ηδη παλια στα ματια μου και ηδη χαλβαδιαζα ενα XT600 που πουλουσε ενας γνωστος ο οποιος ετοιμαζοταν να φυγει μεταναστης στη γερμανια και πουλουσε καποια απο τα πραγματα του.Μετα απο συζητηση με το αφησε σε πολυ καλη τιμη ομως εγω δεν ειχα ολα τα λεφτα που χρειαζοταν ειχα περιπου τα μισα και του ειπα πως θα την παρω σιγουρα την μηχανη αλλα αφου θα φυγει για γερμανια τον σεπτεμβριο ας την κρατησει να μασω τα λεφτα μεσα στο καλοκαιρι επειδη εχω καποιες σιγουρες εποχιακες δουλειες οποτε και τελος καλοκαιριου την περνω.Αφου συμφωνησε να κρατησει την μηχανη λοιπον μεχρι τον σεπτεμβριο που θα εφευγε και δωσαμε τα χερια σιγα σιγα ηρθε το καλοκαιρι.Αφου λοιπον περνουσε το καλοκαιρι και εκανα διαφορες δουλειες οπως να πηγαινω να κουβαλαω μπαλες χορταρι σε εναν γνωστο και σε εναν θειο μου,να οδηγω το φορτηγο σιλο στο αλωνισμα των σιταριων,βοηθος να κοβω ξυλα σε κοσμο με το τρακτερ και την κορδελα μαζι με φιλο μου και μερικες ακομα δουλειες ηρθε η ωρα να βαλω κατω τα λεφτα και ειδα πως με ελειπε ενα οχι πολυ μεγαλο ποσο αλλα αφου τελειωνε το καλοκαιρι και πλησιαζε ο σεπτεμβριος οι εποχιακες δουλειες που εκανα τελειωναν και δεν υπηρχε κατι αλλο και φυσικα απο τον γερο μου δεν ηθελα να ζητησω ουτε δραχμη.Φυσικα την θαλασσα ουτε με κιαλι δεν την ειχα δει γιατι που λεφτα για τετοια πολυτελεια ακομα και εξοχικο που ειχαμε και εχουμε ακομα φυσικα δεν πηγα ουτε μια φορα γιατι τσιγγουνευομουνα την βενζινη και δεν ηθελα να φυγω ουτε δραχμη απο τον στοχο του XT600.

Eτσι λοιπον ενα βραδυ που ειχα βγει με το αισθημα εκεινης της εποχης και καθομουνα σε ενα καλοκαιρινο μπαρακι στην διπλανη κομωπολη και επινα κατι μπυρες μπηκε μεσα ενας φιλος μου αρκετα μεγαλητερος απο μενα και τον φωναξα να ρθει αμα ηθελε παρεα γιατι τον ειδα ειχε ερθει μονος.Τον τυπο αυτον τον γνωριζα και ειχαμε γινει φιλοι απο τα περιστερια ηταν και αυτος περιστερας ειχε γυρω στα 20 ζευγαρια και γενικα συνεργαζομασταν.Επισης μεχρι και σημερα μετα απο τοσα χρονια τον θεωρω τον καλητερο παικτη γαλλικου μπιλιαρδου που εχω δει ζωντανα στη ζωη μου και μεγαλο δασκαλο γιατι αυτος με εμαθε να παιζω και μενα απο οταν πηγαινα δημοτικο εχουμε παιξει χιλιαδες φορες μαζι και γενικα ο ανθρωπος ειναι πολυ σωστος και ξηγημενος.Αυτος λοιπον αφου ειχε κανει ενα σωρο δουλειες απο χωραφια με καπνα,δουλευε σε ενα αργοστασιο ντοματας,στην οικοδομη κλπ βρηκε μια δουλεια να κανει με καλα λεφτα αλλα μια δουλεια που φυσικα δεν την κανει ο καθενας.Η δουλεια του λοιπον ηταν νεκροθαφτης αλλα αυτος ηταν το αφεντικο του εαυτου του δηλαδη οποτε ειχε καποιος κηδεια αμα ηθελε αυτον τον επερνε τηλεφωνο και πηγαινε ανοιγε τον λακο η στα 5 χρονια που βγαζουν τον νεκρο αμα εχει λιωσει (μακαβρια κουβεντα αλλα τι να κανουμε :fafoutis: :fafoutis: :fafoutis: ) τον επερναν τηλεφωνο και πηγαινε εβγαζε τον νεκρο κλπ.Φυσικα επειδη ηταν πολυ καλος στη δουλεια του τον προτιμουσαν και γραφεια κηδειων που τον επερναν και τον πληρωναν αυτοι για την δουλεια του.Πηγαινε μονος φυσικα αλλα επειδη δεν ηταν ολα παντα ροδινα γιατι αλλο να ανοιγεις τον λακο και να σκαβεις σε μαλακο χωμα και αλλο χειμωνα που το χωμα ειναι σαν τσιμεντο και αντι για φτυαρι πεφτει κασμας και το χωμα βγαινει κομματια κομματια.Οταν ηταν τετοια φαση η ειχε πανω απο μια κηδειες γιατι τον φωναζαν σε διαφορα χωρια της περιοχης επερνε κανα βοηθο αν τυχον και ηθελε καποιος που σπανια βρισκοταν λογο της φυσης της δουλειας.

Ετσι λοιπον αφου ηρθε και χαιρετησε εμενα και την κοπελα μου αυτη ειδε κατι φιλες της και πηγε κατα κει και μεις αραξαμε να πινουμε της μπυρες μας και να τα λεμε.Ελεγε αυτος τα δεικα του και γω τα δεικα μου και ανεφερα την κατασταση με τη μηχανη κλπ και πως ακομα θελω καποια λεφτα και δουλειες δεν εχει και κατευθειαν χωρις να το πολυσκεφτει εριξε την ιδεα στο τραπεζι.Αυτο που με ειπε ηταν αμα θελω να παω εγω βοηθος του αμα πεσει καμια κηδεια η κανα βγαλσιμο νεκρου να βγαλω μεροκαματο και γω αλλα να ειναι και πιο ανετος και ξεκουραστος αυτος.Αφου σκεφτηκα απο μεσα μου ''ολα τα εχεις κανει μεγαλε αντε και νεκροθαφτης τωρα'' και γελασα του ειπα πως ειμαι μεσα στην ολη φαση και αμα βγει καμια κηδεια κλπ να με παρει αμεσως τηλεφωνο.Ετσι λοιπον συνεχισαμε το βραδυ μας πινωντας ενα σκασμο μπυρες και μαλιστα της κερασε κιολας για να μη φαω λεφτα που θα πηγαιναν στη μηχανη οπως ειπε γελωντας.

δεν περασαν 3 μερες και με πηρε ενα βραδυ τηλεφωνο πως την επομενη μερα το πρωι εχει μια κηδεια και θα παμε να ανοιξουμε τον λακο αλλα και με τα σχοινια να κατεβασουμε το φερετρο κλπ γιατι στο χωριο εκεινο θα πηγαιναν τον νεκρο με την νεκροφορα της εκκλησιας και οχι με καποιο γραφειο τελετων οποτε θα ειχαμε εμεις αρκετη δουλεια.Αφου πηγαμε και ανοιξαμε τον λακο πραγματικα ειδα της κηδειες με αλλο ματι.Οταν δεν ειναι συγγενικου προσωπου η καποιου γνωστου τελως παντων η κηδεια μπορεις να δεις τον κοσμο στην κηδεια την συμπεριφορα τους και γενικα πως ειναι απο αλλο πρισμα και πραγματικα επαθα πλακα με ολα αυτα που εβλεπα αλλα επειδη δεν ειναι το θεμα μας αυτο δεν το αναλυω παραπανω.Αφου τελειωσαμε και με εδωσε το μεριδιο μου επαθα πλακα με τα λεφτα που επερνε και σκεφτηκα απο μεσα μου αλλες 2,3 κηδειες να βγουν και το πηρα το XT600.Oι μερες περνουσαν και οντως επεσαν αλλες 2 κηδειες και ενα βγαλσιμο νεκρου με μια ακομα τελειωνα και γω ειχα μαζεψει τα λεφτα και θα επερνα την μηχανη ασε που σιγα σιγα ειχε φτασει ο  καιρος που θα εφευγε ο αλλος για γερμανια αλλα και θα ανοιγαν και τα σχολεια οποτε δεν θα μπορουσαν να παω αλλη φορα για να τον βοηθησω.Τελικα 2 μερες μετα επεσε και η τελευταια κηδιεα που πηγα και πραγματικα μας εχει μεινει αξεχαστη μεχρι και σημερα ασχετα που περασαν απο τοτε μεχρι σημερα πανω απο 20 χρονια.

Eτσι λοιπον 2 μερες μετα οπως ειπα με το που ξεκινησε η βδομαδα καθως ηταν δευτερα και αφου ολο το σαββατοκυριακο εβρεχε καταρρακτοδως με περνει τηλεφωνο πρωι πρωι ο φιλος μου και με λεει πως εχουμε κηδεια σε χωριο λιγα χιλιομετρα μακρια απο το δεικο μας αλλα θα παμε το απογευμα να βγαλουμε τον νεκρο να ανοιξουμε τον λακο οπως χρειαζοταν για να τελειωνουμε γιατι τετοια συνεννοηση ειχε κανει με το γραφειο κηδειων και θα πηγαιναμε και την αλλη μερα στην κηδεια γιατι εμεις θα κατεβαζαμε το φερετρο με τα σχοινια.Εγω φυσικα ετριψα τα χερια μου απο χαρα σαν καλο ''κορακι'' και ηδη σκεφτομουνα το ΧΤ600 που θα το ειχα στα χερια μου μια,δυο μερες μετα.Ετσι λοιπον ηρθε ο φιλος μου το κατα της 6 το απογευμα να με παρει απο το μαγαζι και στην πορεια με ελεγε για το χωριο που πηγαιναμε γιατι αυτος ειχε ξαναπαει για την ιδια δουλεια.Με ειπε λοιπον πως εκει περα εχουν ενα μικρο σε γενικες γραμμες νεκροταφειο που δεν εχει χωρο ουτε να περασεις που λεει ο λογος γιατι βρισκεται σε μερος που δεν μπορουν να το μεγαλωσουν απο καμια πλευρα αλλα και γιατι εχουν μια παραξενη συνηθεια.Η συνηθεια αυτη ειναι πως οταν πεθανει καποιος απο μια οικογενεια και περασουν τα 5 χρονια και βγαλουν τον νεκρο τα κοκαλα δηλαδη και τα βαλουν στο οστεοφυλακιο ο ταφος δεν ειναι διαθεσιμος ωστε να μπει καποιος αλλος νεκρος κλπ αλλα αν στην πορεια πεθανει καποιος απο την οικογενεια του νεκρου που βρισκοταν εκει τον βαζουνν εκει και μετα περνουν τα κοκαλα του νεκρου που ειχαν βγαλει και τα βαζουν μεσα στο φερετρο αυτου που πεθανε προσφατα.Δηλαδη στον ιδιο ταφο υπηρχαν τα κοκαλα απο προ παππουδες.προ προ παππουδες και παει λεγοντας γιατι αυτη την συνηθεια την ειχαν απο παντα.Συνεχιζοντας ο φιλος μου με ειπε πως ειχε βγει κονδυλιο για να φτιαχτει νεο νεκροταφειο αγορασαν τα χωραφια κλπ αλλα δεν πηγαινε κανεις απο το χωριο τους νεκρους του στο νεο νεκροταφειο και μαλιστα ειχαν προβει και σε μια κινηση να δεινουν 200 ευρω σε καθε οικογενεια αν πηγαινε να θαψει το νεκρο της στο νεο νεκροταφειο αλλα και παλι δεν εγινε τιποτα οποτε το νεο νεκροταφειο το εφαγε η μαρμαγκα.

Αφου φτασαμε λοιπον στο νεκροταφειο μας περιμεναν μελη της οικογενειας μας εδειξαν τον ταφο και ξεκινησαμε δουλεια.Μετα απο αρκετη ωρα γιατι επρεπε να χαλασουμε και το μνημα βγαλαμε το φερετρο και ο φιλος μου ανελαβε τα υπολοιπα εγω σκαφτιας ημουνα με κοκαλα και τετοια δεν ασχολιομουνα αυτα τα εκανε αυτος που ειχε και την αναλογη εξοικειωση.Αφου λοιπον εβγαλε τα κοκαλα και μαζι με την οικογενεια πηγαν να τα ταιριαξουν κλπ εγω περιμενα εκει γιατι μολις τελειωναν μαυτα μετα θα επρεπε να συμορφωσουμε τον λακο να ειναι ετοιμος για την αυριανη κηδεια.Τελικα αφου τελειωσε ο φιλος μου με τα υπολοιπα ηρθε και ξεκινησαμε δουλεια και ευτυχως που ειχε σταματησει να βρεχει γιατι θα τρωγαμε πολυ βροχη ασε που ειχε αρχισει η ψυχρα της απογευματινες και βραδυνες ωρες καθως το καλοκαιρι εφτανε στο τελος του και κοντευε ο σεπτεμβριος.Ειχε αρχισει να σκοτεινιαζει και μεις ειχαμε ακομα λιγη δουλεια γιατι το εδαφος ηταν γεματο πετρες που μας δυσκολευαν και η ατμοσφαιρα ηταν καπως σα να ημασταν σε ταινια τρομου με τους πυκνους ταφους γυρω γυρω τα καντηλια αναμενα,ανθρωπος ζωντανος δεν υπηρχε πουθενα και ηταν και η τοποθεσια που βρισκοταν το νεκροταφειο τετοια που πραγματικα ηταν λες και ημασταν σε ταινια τρομου και φυσικα διαφορα μπαινουν στο μυαλο σε τετοιες περιεργες φασεις.

Εκει λοιπον που σκαβαμε και σχεδον τελειωναμε και εγω βαρουσα με τον κασμα σε καποια σημεια και ο φιλος μου εβγαζε το χωμα καθως ριχνει πανω την φτυαρια με το χωμα βλεπει ενα γερο πανω απο τον ταφο και μιλαμε του εφυγε το φτυαρι απο τα χερια και κοντεψε να με ανοιξει το κεφαλι.Τι κανεις ρε του λεω για αλλον ειναι ο ταφος οχι για μας και μολις γυρναω βλεπω και γω τον γερο.Μιλαμε ο φιλος μου χρονια εκανε αυτη την δουλεια αλλα και παλι απο την μια το νεκροταφειο η ατμοσφαιρα κλπ τρομαξε που ειδε τον γερο φαντι μπαστουνι πανω απο τον ταφο.Γεια σας παλικαρια μας λεει ο γερος τι γινετε ακομα να τελειωσετε;Για σου και σενα ρε μπαρμπα του λεει ο φιλος μου λιγο εχουμε ακομα και τελειωνουμε αλλα εσυ τι κανεις στο νεκροταφειο τετοια ωρα και του απανταει ο γερος πως ειχε χασει το παιδι του 43 χρονων παλικαρι και ερχοταν να περιποιηθει τον ταφο και να αναψει το καντιλι.Α ενταξει του λεει ο φιλος μου και μεις φευγουμε σε λιγο και μας ρωτησε μετα απο πιο χωριο ημαστε και αν θελαμε τιποτα να μας φερει γιατι ειχε ενα περιπτερο ιδιοκτησιας του στο χωριο οχι πολυ μακρια απο το νεκροταφειο.Εμεις του ειπαμε πως δε θελαμε κατι γιατι σχεδον ειχαμε τελειωσει αλλα αυτος επεμενε και οπως ειπε ο φιλος μου εμοιαζε με τον γιο του του τον θυμιζε.Τελικα τον ειπαμε αμα εχει να μας φερει απο μια μπυρα και αφου εφυγε επεστρεψε 10 λεπτα μετα με 2 μπυρες.Μεχρι να ρθει εμεις ειχαμε τελειωσει οποτε μετα αραξαμε σε ενα παγκακι που ειχε το νεκροταφειο και πιναμε της μπυρες.Λιγο μετα περασε ο γερος μας καληνυχτησε και μας λεει γελωντα  πιστευω να κανατε καλη δουλεια γιατι αυτος που θα μπει μεσα ηταν καλος ανθρωπος και ο φιλος μου και αυτος γελωντας του ειπε παντα κανουμε καλη δουλεια και τον καληνυχτησαμε και μεις και μαλιστα γελασα και γω γιατι εκανα μια σκεψη πως ο γερος εμοιαζε σαν ξωτικο ετσι κοντος που ηταν με ασπρα μαλια με μεγαλο μουστακι τσιγκελωτο  και μαλιστα αναμεσα στα φρυδια προς το δεξι φρυδι ειχε μια τεραστια κρατοελια.

Αφου ηπιαμε της μπυρες πηραμε τα μπουκαλια και αφου μας ειχε πει πως το περιπτερο του ηταν κοντα ψαξαμε λιγο το βρηκαμε και αφησαμε τα μπουκαλια απεξω γιατι ηταν κλειστα καθως ειχε ηδη νυχτωσει και το χωριο δεν ειχε και πολλους κατοικους ενα καφενειο ειχε ολο κι ολο και ετσι που ειδαμε καθως φευγαμε 2 ατομα ειχε μεσα κατα τα αλλα ουτε σκυλι δεν κυκλφορουσε.Αφου γυρισαμε στο χωριο και πηγε ο καθενας στο σπιτι του για υπνο την επομενη μερα ηρθε να με παρει παλι ο φιλος μου να παμε στην κηδεια που ηταν 12 το μεσημερι.Ολο το βραδυ εβρεχε καταρρακτοδως στο χωριο μας και οπως ειδαμε και εκει ειχε γινει το ιδιο κατι που δεν το περιμεναμε γιατι οταν φυγαμε το βραδυ ειχε ξαστερια και φαινοταν πως ο καιρος ειχε βελτιωθει.Τελικα αφου πηγαμε στο νεκροταφειο αφου οπως ειπα εμεις θα ημασταν για τα υπολοιπα εκει στο νεκροταφειο ηταν ιδιοκτητης του γραφειου κηδειων που ηταν γνωστος μας φυσικα και θα αναλαμβανε την μεταφορα τα στεφανια κλπ και μας λεει καλα που ηρθατε πιο νωρις γιατι τελικα και χθες εδω εριξε τουλουμια νερο και ο λακος ειναι μεχρι την μεση γεματος νερο.Αφου τα βαλαμε λιγο με την τυχη μας του ειπαμε να μας φερει τιποτα κουβαδες και οντως μας εφερε δυο κουβαδες μπηκαμε μεσα και αρχισαμε να αδειαζουμε το νερο.Τελικα τα καταφεραμε βγαλαμε εξω ολο το νερο και εστρωσε το πραγμα και μετα περιμεναμε να τελειωσει η κηδεια και να ρθει η ωρα να βαλουμε τον νεκρο ομως δεν ημασταν στο νεκροταφειο αλλα σε μια μικρη αιθουσα της εκκλησιας και πιναμε κατι κονιακακια που μας ειχε δωσει ο καντιλαναφτης :D :D :D και οταν θα ερχοταν η ωρα να βαλουμε τον νεκρο θα μας ειδοποιουσε ο ιδιοκτητης του γραφειου κηδειων.Ετσι και εγινε λοιπον εστειλε εναν να μας φωναξει και ξεκινησαμε για το νεκροταφειο που ηδη ειχαν βαλει το καπακι στο φερετρο και περιμεναν εμας.Οταν φτασαμε πηγαμε με τον φιλο μου βαλαμε τα σχοινια στο φερετρο κατεβασαμε τον νεκρο στο λακο αρχισε ο κοσμος να πεταει χωμα και τα κλασσικα και σιγα σιγα ετοιμαζομαζομασταν να την κανουμε για το χωριο αφου ο αλλος απο το γραφειο κηδειων τα λεφτα θα τα εδεινε στον φιλο μου την επομενη μερα η το βραδυ της ιδιας μερας.

Καθως ξεκινησαμε να φυγουμε και σχεδον βγηκαμε απο το νεκροταφειο ακουσαμε μια ηλικιωμενη γυναικα να μας φωναζει και μας καλεσε στο σπιτι της για καφε και φαγητο γιατι ετσι το εχουν εκει απο την στιγμη που ημασταν και μεις στην κηδεια και βοηθησαμε ασχετα που δεν ειχαμε καποια συγγενεια.Τελικα αφου αρνηθηκαμε ευγενικα η γυναικα επεμενε και τελικα πηγαμε αφου μας ειπε που ηταν το σπιτι.Τελικα μπηκαμε στο αμαξι του φιλου μου και περιμεναμε και μολις εφυγαν ολοι απο την κηδεια μετα απο λιγο ξεκινησαμε και μεις και πηγαμε στο σπιτι.Αφου παρκαραμε απεξω μπηκαμε στην αυλη και αφου επισης ο καιρος ηταν καλος και ζεστος εκεινη την μερα η κυρια αυτη και οι υπολοιποι συγγενοις ειχαν στρωσει τραπεζια στην αυλη και μας ειπε να καθησουμε οπου θελαμε και αρχισαν να φερνουν τους καφεδες και κουλουρακια.Αφου ηπιαμε τον καφε και συζητουσαμαι με τον κοσμο διαφορα ηρθε και η ωρα να φερουν το φαγητο και συγκεκριμενα ηταν κρεας στο φουρνο με πατατες το οποιο ηταν υπεροχο και ειχε και μπολικο κοκκινο μπρουσκο κρασι και χωρις να τα πολυλογω μιλαμε την καναμε ταρατσα.Σε καποια φαση λοιπον και αφου οπως ειπα σκασαμε στο φαγητο ο φιλος μου μιλησε με την κυρια και την ρωτησε που ειναι η τουαλετα και του ειπε που ηταν μεσα στο σπιτι και ξεκινησε να παει.

Εγω ειχα πιασει την κουβεντα με κατι ανηψιες της ηλικιωμενης γυναικας ;) και σε καποια φαση επεστρεψε ο φιλος μου ο οποιος ηταν ασπρος σαν το πανι.Τι εγινε ρε @#$%$* του λεω και εισαι ετσι εσκασες απο το πολυ κρασι και τον χτυπησα πηραχτηκα στην πλατη.Με λεει ασε γιατι εχω παθει κοκομπλοκο εχω σαλταρει μιλαμε και του ξαναλεω εγω γιατι ρε τι εγινε και με λεει πες πως θες να πας τουαλετα και μολις περασεις απο το χολ να πας στην τουαλετα δες μια φωτογραφια που εχει πανω στο τραπεζακι που ειναι στα δεξια.Τελικα ζητησα να παω και γω τουαλετα και μπηκα στο σπιτι και πηγα στο τραπεζακι που με ειχε πει με την φωτογραφια.Στη φωτογραφια ηταν ο γερος που μας μιλουσε το προηγουμενο βραδυ στο νεκροταφειο και μας ειχε φερει και μπυρες μαλιστα και αμεσως καταλαβα πως ηταν ο νεκρος γιατι διπλα ειχε τα κερια που αναβε ο κοσμος κλπ δεν τα ειχαν μαζεψει ακομα και δεν υπηρχε περιπτωση να εκανα λαθος γιατι ηταν ο ιδιος ανθρωπος με το ιδιο τσιγκελωτο μουστακι και την τεραστια κρεατοελια αναμεσα στα φρυδια και αφου τον αναγνωρισε και ο φιλος μου δεν υπηρχε περιπτωση να κανω λαθος και γω και απευθειας σκεφτηκα καλα που ηταν κλειστο το φερετρο στην κηδεια και δεν τον ειδαμε γιατι απο την τρομαρα θα παρατουσαμε κανα φερετρο και θα αρχιζαμε να τρεχουμε σαν χαζοι μεσα στο νεκροταφειο.Τελικα την εκανα με ελαφρα πηδηματακια και βγηκα απο το σπιτι και πηγα στο τραπεζι και μολις εκατσα με λεει ο φιλος μου ειδες την φωτογραφια την ειδα του λεω και με απανταει τι @#$% γινετε εδω ρε φιλε θα τρελαθουμε τελειως εχω παθει την πλακα μου τωρα και του απαντησα και γω φυσικα τρομαγμενος πως και γω στην ιδια κατασταση ειμαι.Τελικα ενω μιλουσαμε εμεις για το θεμα αυτο διπλα η κυρια η ηλικειωμενη μιλουσε με κατι αλλες και ακουσαμε να λενε για τον νεκρο πως ειχε ερωτα με το μουστακι του κλπ και διαφορα αλλα τετοια και αμεσως βεβαιωθηκαμε πως μιλουσαν για το ιδιο προσωπο.Σε καποια φαση ο φιλος μου με λεει κατσε να πεταξω μια σπονδα γιατι εχω τρελαθει τωρα και αμεσως με λεει σηκω σηκωνομαι και γω δεινουμε και παλι τα συλλυπητηρια  μας και ρωταει ο φιλος μου την κυρια αν εχει το χωριο καποιο περιπτερο να παρουμε κανενα μπουκαλι νερο και μας απανταει αυτη πως ειχαν με τον αντρα της το ενα και μοναδικο περιπτερο στο χωριο αλλα αφου βγηκε στη συνταξη ο αντρας της πριν χρονια το κλεισανε και αμα θελουμε νερο μπουκαλι να παμε στο μινι μαρκετ που υπαρχει.αμεσως κοιταχτηκαμε στα ματια με τον φιλο μου την ευχαριστησαμε για το φαγητο και την καναμε με της μπαντες απο το σπιτι.

Οταν μπηκαμε στο αμαξι και μεχρι να φτασουμε στο χωριο μιλαμε δεν ανταλαξαμε ουτε κουβεντα το κλιμα ηταν πιο παγωμενο και απο -20 βαθμους κελσιου και αφου με αφησε στο σπιτι μου πηγα και γω πανω να αλαξω ρουχα και δεν σταματησα στιγμη να το σκεφτομαι.Τελικα το βραδυ τον βρηκα στην καφετερια του χωριου και πηγαμε να παιξουμε μπιλιαρδο και με λεει τι ηταν και αυτο σημερα ρε φιλε εχω σκασει ολη μερα και το σκεφτομαι συνεχεια και του λεω και γω το ιδιο αλλα ακρη δεν προκειται να βρουμε δεν υπαρχει λογικη εξηγηση γιαυτο που εγινε.Ρε με λεει λες να το ονειρευτηκαμε και του απανταω εγω γιατι ρε ποτε κοιμηθηκαμε για να ονειρευτουμε κιολας και μονο εκει εσκασε λιγο το χειλακι μας και γελασαμε.Με λεει λιγη ωρα μετα αφου παιζαμε και πιναμε μπυρες μην το κανεις κουβεντα πουθενα και δεν θα το κανω και γω δε γουσταρω να μας παρει κανενας στο ψιλο και να μας δουλευει και του απανταω εγω καλα βλαμενος εισαι ενοειται πως δεν το πουμε πουθενα δεν ημαστε για τετοια τωρα και εκει τελειωσε το θεμα και για χρονια δεν το συζητησαμε ποτε ξανα με το μυστηριο να παραμενει μεχρι και σημερα για το τι εγινε εκεινο το βραδυ στο συγεκριμενο χωριο και φυσικα απο τοτε μεχρι και σημερα οπως ειπα εχουν περασει πανω απο 20 χρονια και δεν εχω πατησει το ποδι μου εκει και ουτε θα το κανω και απ'οσο ξερω και ο φιλος μου δεν πατησε ποτε ασχετα που τον επερναν τηλεφωνο για κηδειες αλλα δεν πηγε ποτε.Τελως παντων το τι εγινε εκεινο το βραδυ δε θα το μαθω ποτε και δεν μπορω να το εξηγησω αλλα το σιγουρο της υποθεσης ειναι πως με ολα αυτα και αποκομησα την εμπειρια του νεκροθαφτη και μπορεσα να παρω και το ΧΤ600 που τοσο πολυ ηθελα :headbangdude:
 
Άντε ρε Βασίλη επιτέλους καιρό είχαμε!! Πολύ περίεργη ιστορία πραγματικά. Κάτι συμβαίνει εκεί στα γύρω χωριά ανεξήγητα φαινόμενα χαχαχα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Σε ενα απο τα καναλια που εχει η ΝOVA στο πακετο της εχει ενα καναλι που καποια στιγμη πηρε το ματι μου μια εκπομπη με κατι τυπους που κυνηγανε φαντασματα κλπ και γενικα κανουν ερευνες για τετοια ανεξηγητα φαινομενα.Με φαινεται πως πρεπει να αλαξω επαγγελμα :fafoutis: :fafoutis: :fafoutis:
 
Πίσω
Μπλουζα