Η αρχή για μένα έγινε το ετος 1998, με extreme σύνδεση 56κ. Έμπενε με την 10η - 20η προσπαθεια. Από τον ήχο που εκανε το modem μπορουσα να καταλάβω αν θα έμπενε ή οχι λίγα δευτερόλεπτα πριν από το μήνυμα στην οθόνη (οπότε κέρδιζα λίγο χρόνο
). Στο σπίτι μου δεν επιανε καλες ταχύτητες, κατεβαζα με 5kb/sec το πολύ, ενας φίλος μου έπιανε 6-7 και τον ζήλευα (!). Θυμαμαι και που επρεπε να μπαινω αργα το βραδυ, οπου η χεωση ηταν μικροτερη, αλλα και επειδη δεν μπορουσες να χρησιμοποιεις το τηλεφωνο ταυτόχρονα. xD /emoticons/laugh@2x.png 2x" width="20" height="20" />
Ενας αλλος πάλι ειχε προσβαση στην πολυτεχνειούπολη οπου κατέβαζε με τρελές ταχύτητες (κουβαλαγε σκληρο δισκο και κατεβαζε DIVX videos) που ακομα και σήμερα δεν τις φτασαμε ακόμα στα σπίτια μας (ειχα παει και εγώ μια φορα και θυμάμαι που κατεβασα ένα μεγάλο ΝΕΟ-GEO rom σε δευτερόλεπτα αφου το κατέβασε με 4ΜΒ/sec (ναι, ΜΒ, δηλαδή σαν να λέμε 4.000kb/sec)!!!
Eγω για μια 5ετια (98 - 03) ειχα 56κ modem. Κατέβαζα 1 - 2 ΜΡ3 αρχεια το πολύ, ROMS κατέβαζα ενα - ενα και μόνο για ΝΕS, SNES, MEGADRIVE κτλ. Άντε και κανενα Ν64 rom απο τα μικρά όμως (Super Mario, Starfox κτλ.) Για Zelda, Conker, Perfect dark, έδωσα παραγγελια στον φίλο. Εκείνος μου κατεβαζε και τα NEO-GEO roms, ISOS, Mame collections κτλ, αφού οταν έβλεπα αρχεία άνω των 15-20 ΜΒ, ούτε που τα άγγιζα. Επίσεις κατέβαζα και κανένα βιντεάκι απο IGN απο previews PS2, Gamecube, την εποχή που έκαναν την πρώτη εμφάνισή τους στην αγορά.
Έχοντας φάει στην μάπα 5 χρονια καθε μέρα την ταχύτητα των 56κ, σήμερα το ότι κατεβάζω με σχεδόν 1ΜΒ/sec από το σπίτι μου, μου φαινεται πολυτέλεια (αν μου το ελεγες 6-7 χρόνια πριν δεν θα το πιστευα). Φυσικά πέρασα απο όλα τα στάδια του ADSL, είχα συνδέσεις (386Kbps, 768Kbps, 2Μbps, κτλ).
Θυμαμαι και πιο προσφατα, που πηγαιναμε στα ΝΕΤ cafe οπου μας χρεωνανε καμποσα Ευρω για τα CD που κατεβαζαμε. Θυμαμαι ειχα παρει ενα ολοκαινουριο φλασακι 512ΜΒ (μου κοστισε 80 ευρω τότε) και το χρησιμοποιουσα εκει, ωστε να γλητώνω τα CD.
H πλάκα ειναι όμως με καποιους φίλους που έχω, οι οποιοι αρχισαν να ασχολούνται με το internet τα τελευταία 2 χρόνια (πριν είμουν απλα NERD για αυτούς). Τα άτομα ΠΑΡΑΠΟΝΙΟΥΝΤΑΙ διότι τους παίρνει 2-3 ωρες να κατεβάσουν ένα ολοκληρο DVD, μια ολόκληρη δισκογραφια (που μπορει να έχει 100+ ΜΡ3 μέσα)! Μια φορά θυμάμαι που έμαθα σε έναν φίλο να χρησιμοποιει torrents, και όταν για ένα βιντεο 700mb του είπα με ένα χαμόγελο ότι θα παρει περίπου 30 λεπτά (κατέβαζε με 500kb) μου πετάει την θεική ατακα "Τι τόσο πολυ??? ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ???"
Ε, ρε να σε είχα 10 χρόνια πριν. (βεβαια καποιοι ειναι ασχετοι και δεν μπορουν να καταλαβουν οτι ενα αρχειο 100MB με ένα αρχειο 1GB εχουν διαφορα στον χρόνο κατεβασματος)