Ρετρό Ίντερνετ

Fistikis είπε:
Δεν είταν πείραμα καταδικασμένο να αποτύχει...Η X-Treme είχε τα μόνα έσοδα απο τις διαφημήσεις... και δεν μπορώ να φανταστώ καποιον διαφημιζόμενο να θέλει νε επενδύσει χρήματα οταν κανείς δεν θα δεί την διαφήμιση του.

Την X-Treme την χαντάκωσαν ολοι αυτοί που εγκατέστησαν το λογισμικό που έκρυβε τις διαφημίσεις....

Και για να είμαστε και δίκαιοι.... Ειναι τουλάχιστον ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ να προσπαθείς να κλέψεις κάποιον που σου προσφέρει κατι δωρεάν...
ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό εννοώ. ;)

Στην Ελλάδα βρισκόμαστε. Υπήρχε περίπτωση να γίνει διαφορετικά; Ο κάθε ένας που έκοβε τις διαφημίσεις δεν καταλάβαινε ότι κάτι τέτοιο στρέφεται μπούμεραγκ. Εδώ δεν το καταλαβαίνουν ακόμα και σήμερα.

Καλά να πάθουν και να πληρώνουν για τις υπηρεσίες.

Τσάμπα φαΐ ΔΕΝ υπάρχει. :)
 
Nemo είπε:
Το βαπτισμα του πυρος Αυγουστος 1997 με την Compulink 33.6 (και τεμεναδες ωσπου να πιασουμε γραμμη ωρες -ωρες -το βραδυ ιδιως) ,
picture.php
 
Fistikis είπε:
Ποσο πήγε "το μαλί";
που να θυμαμαι τωρα (1997!!!!!)

,η συγκεκριμμενη αποδειξη πρεπει να ερχονταν , με το modem που "ως καλοκαιρινη προσφορα" δινονταν δωρεαν με την ετησια συνδρομη ....
 
Καταπληκτική ετερεία.

Δελτίο αποστολής θεωρημένο απο την εφορία... χωρίς τιμή!!!! :)
 
(Δεν υπηρχε υποχρεωση για αναγραφη τιμης σε μη μηχανογραφημενο ΔΑ, την εποχη εκεινη. Αυτο που ειναι παρατυπο στο συγκεκριμενο ΔΑ ειναι η μη αναγραφη Ωρας Εναρξης και Ωρα Παραδοσης)
 
πρωτομπηκα ιντερνετ το 99 μονο και μονο για να μπω στο napster το πρωτο site που βρηκα για να κατεβαζω τραγουδια μετα εγινε η γνωστη ιστορια με τους metallica και το εκλεισαν και ξανανοιξε με χρεωση θυμαμαι τα εγκεφαλικα των γονιων μου οταν ερχοταν ο λογαριασμος και την καταληψη στο τηλεφωνο που δεν μπορουσε να παρει κανεις
 
εγώ ίντερνετ μπήκα πρώτη φορά γύρω στο 1998, θυμάμαι κατέβαζα .msa αρχεία για emulator Atari ST και τα έγραφα ζιπαρισμένα σε μια δισκέτα (2-3 παιχνίδια μάξιμουμ η δισκέτα 1.44) στο νετ καφε και μετά πήγαινα σπίτι και έπαιζα! Ταχύτητες 2-3 kb/sec έκανες 2-3 λεπτά να κατεβάσεις ένα παιχνίδι συν το χρόνο για να ανοίξει το site... σε 1 ώρα αν κατέβαζες 3 παιχνίδια ήσουν ευτυχισμένος!!
 
Πρώτη επαφή το 98 η 97 σε internet cafe, πρώτο pc και internet στο σπίτι το 99. Δυστυχώς δεν πρόλαβα αναλογικά κέντρα, και η πρόσβαση αναγκαστικά γινόταν λίγες βραδινές ώρες, 12 με 5 πχ.

Αμέτρητες ώρες σε IRC, Napster, ICQ κτλ. Διευθύνσεις όπως peppas.fsn.net, hardcoded στον εγκέφαλο :p

Αξέχαστες εμπειρίες το κατέβασμα/ανακάλυψη emulators και roms, το πρώτο online age of empires, τα διάφορα exploits που "έριχναν" τους άλλους στο IRC.
 
Paspartoo είπε:
(Δεν υπηρχε υποχρεωση για αναγραφη τιμης σε μη μηχανογραφημενο ΔΑ, την εποχη εκεινη. Αυτο που ειναι παρατυπο στο συγκεκριμενο ΔΑ ειναι η μη αναγραφη Ωρας Εναρξης και Ωρα Παραδοσης)
Ούτε τώρα υπάρχει υποχρέωση, αν πρόκειται για απλό Δελτίο Αποστολής και όχι ΔΑ-Τ.
 
^ ακριβώς, και μηχανογραφημένο να είναι το ΔΑ δεν υπάρχει καμοία υποχρέωση να αναγράφει τιμές ούτε και είναι παράνομο. Και ποτέ δεν θα υπάρξει τέτοια υποχρέωση για τα ΔΑ για πολλούς και διάφορους λόγους ....

επί του θέματος και εγώ ξεκίνησα με compulink αλλά με 7200 modem IIRC... αναβάθμισα μετά σε 9600 -> 14400 -> 28.800 αχαχαχαχαχα
 
Fistikis είπε:
Δεν είταν πείραμα καταδικασμένο να αποτύχει...Η X-Treme είχε τα μόνα έσοδα απο τις διαφημήσεις... και δεν μπορώ να φανταστώ καποιον διαφημιζόμενο να θέλει νε επενδύσει χρήματα οταν κανείς δεν θα δεί την διαφήμιση του.

Την X-Treme την χαντάκωσαν ολοι αυτοί που εγκατέστησαν το λογισμικό που έκρυβε τις διαφημίσεις....

Και για να είμαστε και δίκαιοι.... Ειναι τουλάχιστον ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ να προσπαθείς να κλέψεις κάποιον που σου προσφέρει κατι δωρεάν...
Λίγα λες.

Αλητεία είναι (τουλάχιστον).

Αλλά στην Ελλάδα αν κάποια βρωμιά την κάνουν πολλοί ,

τείνει να ... νομιμοποιείται ...
 
Fistikis είπε:
Την X-Treme την χαντάκωσαν ολοι αυτοί που εγκατέστησαν το λογισμικό που έκρυβε τις διαφημίσεις....
Ποτε δεν ημουν (ουτε ειμαι) ιδιαιτερα lawful, ουτε ειμαι εναντιον των cracks ή της "πειρατείας". Το δωρεαν ιντερνετ ομως το θεωρω πολυτιμο αγαθο (το οποιο στις μερες μας μαλλον ειναι μακρυνο, αφου η επικοινωνια αποτελει "βαρια βιομηχανια" της εποχης μας). Ετσι, την εποχη που ειχα X-Treme προσπαθουσα να την υποστηριζω οπως πρεπει, γι'αυτο δεν εγκατεστησα ποτε το συγκεκριμενο crack.

Παντως μια φορα ειχαν παθει ενα κοληματακι τα Windows (λογικα τα 98 ειχα τοτε) με αποτελεσμα να κρασαρει το πλαισιο του προγραμματος, ενω ομως η συνδεση διατηρηθηκε ανεπαφη! Πρωτη φορα μετα απο καιρο ειχα ιντερνετ με πληρη οθονη :D
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τώρα μπορούμε να δούμε και πως ήταν στα παλιά τα χρόνια μια ιστοσελίδα στο internet μπαίνοντας στη διεύθυνση http://www.archive.org/web/web.php

Βάζουμε το link της επιθυμητής σελίδας και στη συνέχεια μας εμφανίζει ένα ημερολόγιο με αποθηκευμένες τις ιστοσελίδες στην ημερομηνία που θέλουμε.

Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί σε άλλο θέμα του forum, γιατί και εγώ και σε κάποιο forum την είχα βρει και την έβαλα αμέσως στα αγαπημένα.. Έχει πολύ πλάκα πάντως !!!
 
Η δική μου πρώτη επαφή με παραθυρικό διαδίκτυο, ήταν τέλη του 1994 με τον Mosaic, με σύμβολο μία υδρόγειο και δύο καλώδια εκατέρωθεν, όταν συνδεόσουν σε κάποια ιστοσελίδα, η υδρόγειος γύριζε! Μετά το Mosaic χάθηκε και την θέση του πήρε το Netscape Navigator το οποίο με την σειρά του παράδωσε την σκυτάλη στο Internet explorer και πλέον στην "Αλεπού", η οποία αν δεν κάνω λάθος είναι διάδοχος εταιρεία του αρχικού Mosaic.
 
Μετά το Mosaic χάθηκε και την θέση του πήρε το Netscape Navigator το οποίο με την σειρά του παράδωσε την σκυτάλη στο Internet explorer και πλέον στην "Αλεπού", η οποία αν δεν κάνω λάθος είναι διάδοχος εταιρεία του αρχικού Mosaic.
Οχι ακριβως, ο Mosaic δεν αγοραστηκε ουτε ο κωδικας του χρησιμοποιηθηκε καπου αλλου - υπαρχει ακομα ως project της εταιρειας του, της NCSA και μπορεις να τον κατεβασεις απο τη σελιδα της. (το αν και πως θα δουλεψει ειναι ενα αλλο θεμα βεβαια)

Τωρα οσον αφορα τον Firefox ειναι προιον ενος οργανισμου (Mozilla Foundation) και τον διαχειριζεται η Mozilla Corporation. Δεν ειναι ακριβως ενα εταιρικο προιον αλλα ουτε και ενα απλο ερασιτεχνικο project. Οσο για τις καταβολες του, ερχονται απο τον κωδικα του Netscape Communicator (διαδοχος σε μορφη σουιτας, του Netscape Navigator).

Ιστοριες για αγριους..
 
Πολυ σωστα - γραψε λαθος ;)
 
Έμπαινα κι εγώ x-treme αλλά δεν έκανα κρακ να βγάλω τις διαφημίσεις. Αλλά τότε έπρεπε να ήσουν πολύ τυχερός για να πιάσεις γραμμή με την xtreme. Κανονικά είχα με την οτενετ αλλά επειδή τότε ήμουνα στον στρατό, ήθελα ίντερνετ για την άδεια μου :) (Το πρώτο μου PC ήταν το 99, ένας celeron στα 233, με 96 ΜΒ και την θρυλική voodoo 3 3000. Είχα λυώσει να παίζω Quake 3 arena online!
 
Η δική μου πρώτη επαφή το 1997, όταν ήμουν στρατό και είχα κρατήσει κάνα δύο μαθήματα για το πτυχίο για να παίρνω φοιτητικές άδειες...

Στη βιβλιοθήκη του τμήματος στην Κέρκυρα είχαν βάλει δύο υπολογιστές με Ίντερνετ. Οι φοιτητές, οι οποίοι δεν ήταν θετικής κατεύθυνσης, δεν σκάμπαζαν και πολλά κι έτσι ήταν συχνά ελεύθερα.

Τους τελευταίους δύο μήνες του στρατού, το 1998, βρέθηκα στην Αθήνα και ανακάλυψα την περίφημη ΕΕΧΙ (Ένωση Ελλήνων Χρηστών Ίντερνετ). Είχε ένα υπόγειο στην Πατριάρχου Ιωακείμ στο Κολωνάκι και με ένα χιλιάρικο το μήνα είχες απεριόριστη πρόσβαση. Φεύγοντας από το στρατόπεδο, αν δεν είχα υπηρεσία, την έβγαζα εκεί.

Αδύνατον να θυμηθώ πόσες ώρες πέρασα εκεί. Ατελείωτες... Ήταν η πρώτη σοβαρή επαφή με το διαδίκτυο: κυρίως με το αγγλόφωνο, γιατί το ελληνικό ήταν ακόμη υπανάπτυκτο. Εξάντλησα τα παλιότερα ενδιαφέροντά μου, αλλά ανακάλυπτα καινούργια.

Ενδιαφέρων και ο κόσμος που πήγαινε στην ΕΕΧΙ. Συνήθως δεν είχαν στο σπίτι υπολογιστή (η ΕΕΧΙ πρόσφερε και dial-up) και είχε από όλα τα φρούτα. Φοιτητές, computer freaks, ξένους που έμεναν στην Αθήνα, ανθρώπους που αγαπούσαν τη γενική μόρφωση.

Κάποια στιγμή πέρασα και από τα chat και τις γνωριμίες μέσω Internet. Ήδη υπήρχαν κάποιες κοπέλες Ελληνίδες που το χρησιμοποιούσαν για να πιάσουν την καλή (από κάθε άποψη). Κάποια μου διηγήθηκε τις εμπειρίες της: είχε γνωρίσει και είχε βγει τουλάχιστον με καμιά τριανταριά άτομα.

Η εποχή της ΕΕΧΙ ήταν - ας πούμε - η εποχή της αθωότητας. Μετά έπιασα δουλειά και είχα εκεί μόνιμη σύνδεση στο διαδίκτυο και ο ρομαντισμός άρχισε να χάνεται.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα