Ρετρό δολοφονίες που συγκλόνισαν το πανελλήνιο

Σωστος ο Γιατρος ! ;)

Παντως δεν εγινε ετσι ακριβως - ο Βαγιωνης υποστηριξε οτι επαιζαν με εκεινα τα σπαθακια και οτι απο ατυχημα επεσε πανω στο δικο του το θυμα. Βασικα το δικαστηριο τον καταδικασε για ανθρωποκτονια αλλα με καμποσα ελαφρυντικα - παρεμεινε στις φυλακες για καποια χρονια και αποφυλακιστηκε τη προηγουμενη δεκαετια.

Η υποθεση δεν συγκλονισε ακριβως το πανελληνιο - απλα εκανε εντυπωση λογω της οικονομικης επιφανειας του κατηγορουμενου.
 
Αν είναι πριν το 1995 να πεις :)
 
ΟΚ λοιπόν, λέω :)

Είναι 1993. Είμαι 18 χρονών και εκείνη την εποχή δούλευα στο Thomas Soft (κάποιοι από εμάς το γνωρίζουν το μέρος) στην χρυσή εποχή της Amiga. Ανάμεσα στους πελάτες μας λοιπόν ήταν ο Κατσούλας και ο Δημητροκάλης. Εγω συνήθιζα εν ώρα λειτουργίας του μαγαζιού να βαζω μουσική αρκετά δυνατά (techno και γενικότερα ηλεκτρονική) και γενικά υπήρχε μια ωραία διάθεση. Πιάνουμε παρέα με τα παιδιά (Κατσούλα-Δημητροκάλη) μιλάγαμε για μουσικές, στέκια βραδυνά κλπ. Εγώ από ένα πάρτυ chaos της εποχής εκείνης είχα στο μαγαζί μέσα κρεμασμένη μια αφίσα από το πάρτυ αυτό που την είχε φιλοτεχνήσει ο γνωστός ζωγράφος H.R. Giger (Alien για τους κινηματογραφόφιλους και Darkseed για όσους παίζουν βιντεοπαιχνίδια). Τη βλέπει ο Δημητροκάλης και μου αρχίζει "και που τη βρήκες, και είναι τρομερή" κλπ κλπ. Του λέω "άμα σου αρέσει τόσο πολύ στη χαρίζω". Μόνο τούμπες που δεν έκανε. Τα παιδιά ήταν τακτικοί πελάτες και είχαμε αναπτύξει όχι φιλία αλλά πιο κοντινή επαφή σε σχέση με άλλους πελάτες. Την εποχή εκείνη που τα μαγαζιά ήταν ακόμη κλειστά τα μεσημέρια και άνοιγαν το απόγευμα, τα παιδιά που δουλεύαμε εκεί την αράζαμε σε ένα υπόγειο που είχε το μαγαζί. Πίτσες, βιντεοκασσέτα ταινιούλα το μεσημέρι και χαβαλές. Πολλές φορές πελάτες ερχόντουσαν και χτυπούσαν την πόρτα να τους ανοίξουμε παρόλο που γνώριζαν πως είμασταν κλειστά. Αν ήταν κάποιος που συμπαθούσαμε ανοίγαμε. Ένα μεσημέρι λοιπόν είμαι κάτω, τρώμε και βλέπουμε ταινία. Ακούμε από πάνω χτύπημα στην πόρτα. Ανεβαίνω εγω και βλέπω πως ήταν οι δυο τους. Τους καλώ να έρουν να δούμε μαζί ταινία και έτσι έγινε. Ρε παιδιά ξέρετε τι βλέπαμε εκείνο το μεσημέρι; Την πρώτη ταινία του Εξορκιστή! Όταν έμαθα μετά το τι είχαν κάνει αυτά τα άτομα είχα σοκαριστεί!!! Υπήρχαν και άλλες φορές που είχαμε βγεί έξω βράδυα πχ στο Tessera όταν αυτό ήταν club και όχι στριπτιζάδικο ή στην πρώτη συναυλία των Prodigy στον Άλιμο και γενικά κάναμε ψιλοπαρέα. Στις βραδυνές εξορμήσεις μας παρέα και η Μαργέτη. Καμία σχέση με την εικόνα που παρουσίασε στα ΜΜΕ. Με πλατινέ κοντό μαλί, πραγματικά πολύ όμορφη αλλά και απόμακρη σε σχέση με τους άλλους δυο. Ένα πρωί πάω στη δουλειά και μου λέει μια κοπελιά που δουλεύαμε παρέα εκείνη την εποχή. "Ρε συ πιάσανε τους φίλους σου". "Τι εννοείς" της λέω. "Αυτόν που θα πήγαινε στο ναυτικό σε λίγο καιρό" μου απαντάει. Εγω και πάλι χωρίς να καταλάβω ποιόν εννοεί (το μυαλό μου πήγαινε σε πολύ κοντινούς φίλους μου). "Είναι σατανιστές" συνεχίζει και αν πας στη γωνία στο περίπτερο θα τους δεις στις εφημερίδες. Με το που είδα τις φάτσες τους στα πρωτοσέλιδα έμεινα άφωνος. ΔΕ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΑ ! Επί μέρες αγόραζα όσες αφημερίδες αναφέρονταν εκτενέστερα στο περιστατικό. Ποτέ τους δε μου είχαν δώσει κάποια αφορμή για να σκεφτώ αρνητικά ή να πάει το μυαλό μου κάπου αλλού. Ειδικά για τον Δημητροκάλη είχα να λέω πως ήταν ένα από τα πιο ευγενικά παιδιά που είχα γνωρίσει. Όταν η μάνα μου έμαθε πως τους γνώριζε είχε φρικάρει βεβαίως βεβαίως :) . Αυτά...
 
Πριν 17 χρόνια η Μαρία Σαμπανιώτη έστειλε δηλητηριάσμένα τηγανόψομα σε φιλικές της οικογένειες γιατί δεν ήθελαν για νύφη την κόρη της. Η γυναίκα έμεινε γνωστη ως "φαρμακούλα" .Είχε καταδικαστει σε τρεις φορές ισόβια αλλά μετά από πολές αιτήσεις αποφυλακίζεται. Περισσότερες πληροφορίες για την ιστορία και την αποφυλάκιση της εδώ.

http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=79&la=2&catid=1&artid=1323789
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
1994 και ο Ματθαιος Μονσελας "βοηθαει" στην "αυτοκτονια" της οδοντιατρου Γιολας Βαγενα...Εχοντας αναπτυξει οι δυο τους μια περιεργη σχεση,η Βαγενα τον πιεζει να την σκοτωσει... Μια, πραγματικα,περιπλοκη υποθεση...
 
alexandra1989 είπε:
Εμεινε γνωστος ως "Ταιλανδος μπατλερ" . Αναζητειται για την ομαδικη εκτελεση του 48χρονου επιχειρηματια Μιχαλη Χρυσαφιδη, της γυναικας του Ελιζαμπεθ και των δυο γιων τους Αλεξανδρου και Γιωργου 16 και 18 χρονων αντιστοιχα,που βρεθηκαν νεκροι στις 24 Ιουνιου 1991 στη βιλα τους στην Εκαλη.Τους κρατουσε αιχμαλωτους στο σπιτι τους για τουλαχιστον τρεις μερες μαζι με την γυναικα του και τους βασανιζε τους σκοτωσε εναν εναν πρωτα τον πατερα της οικογενειας με τσεκουρι και μετα τα δυο παιδια και τελος την γυναικα, επειτα εξαφανιστηκαν γυρισαν στην Ταιλανδη και οι αρχες εκει δεν τους βρηκαν η δεν τους συνελλαβαν ποτε. Το περιεργο ειναι οτι δεν εκλεψαν τιποτα απο το σπιτι φευγοντας μονο σηκωναν το τηλεφωνο οσο ηταν και ελεγαν πως η οικογενεια Χρυσαφιδη ειναι στο εξωτερικο. Υπαρχει και στην 10η Εντολη οπως και Ανατομια ενος εγκληματος και Κοκκινο κυκλο επεισοδια που βασιζονται καθαρα και μονο σε αυτα τα συμβαντα....
από τα χειρότερα που έχω ακούσει αυτό (((
 
Είχε συγκλονίσει και η υπόθεση Λυμπέρη, ο οποίος το 1972 έκαψε ζωντανούς την οικογένεια του. Λένε, οτι ήθελε να εκδικηθεί σύζυγο και πεθερά και οτι δεν γνώριζε οτι στο σπίτι, βρίσκονταν και τα παιδιά του. Ήταν ο τελευταίος, που εκτελέστηκε στη Ελλάδα...
 
RIO είπε:
Είχε συγκλονίσει και η υπόθεση Λυμπέρη, ο οποίος το 1972 έκαψε ζωντανούς την οικογένεια του. Λένε, οτι ήθελε να εκδικηθεί σύζυγο και πεθερά και οτι δεν γνώριζε οτι στο σπίτι, βρίσκονταν και τα παιδιά του. Ήταν ο τελευταίος, που εκτελέστηκε στη Ελλάδα...
Σε εκείνη την περιοχή που τον εκτέλεσαν, πλέον είναι το αστυνομικό μέγαρο Ηρακλείου, τυχαίο; :Ρ
 
Την φωτογραφία θα τη βρείτε στο www.rotten.com και με τίτλο Dismember...Δεν θέλει ούτε εγγραφή ούτε τίποτε...Ελπίζω να βοήθησα!!!

δεν ειχα δει πως η εικονα ειχε ηδη επισημανθει....ζητω συγγνωμη..
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Γι'αυτήν την εκτελέση δεν γράφτηκε και το περίφημο τραγούδι του Νταλάρα "Στην αλάνα";
 
ρωτηστε τον γιαννη σπανο που το εχει γραψει.αν και δεν νομιζω.τα τραγουδια γραφονται για ηρωες.
 
DoctorGalifrean είπε:
Εγω απλα θα σας θυμησω την υποθεση Κοεμτζη, που εγινε και η ταινιαΠαραγγελια.

Εχει αποφυλακιστει εδω και χρονια και τωρα βρισκεται στην Πλατεια εξω απο το σταθμο στο Μοναστηρακι και πουλαει το βιβλιο του.
Ημουν έτοιμη να το πω... μπράβο
 
Α κάποιος αγοράσει το βιβλίο του Κοεμτζή και δεν του αρέσει, θα τολμήσει να πει τη γνώμη του στο συγγραφέα ; :eek:
 
Ο Κοεμτζής πουλούσε το βιβλίο του πολλά πρωινά κι έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων. Όταν τον είχα πρωτοπετύχει (νεαρή ασκουμένη :D , καμιά δεκαριά χρονάκια πριν :p ) είχα μείνει κάγκελο.

Με τίποτα δεν σου θύμιζε το παρελθόν του. Ένας ευγενέστατος ηλικιωμένος κύριος που διαλαλούσε την "πραμάτεια" του (με το περίεργο "εδώ τα ωφέλιμα βιβλία":p:p), καλημέριζε, καλησπέριζε, ήξερε πάμπολλους δικηγόρους και δικαστές με τα ονόματά τους κι ήταν πάντα πρόθυμος να σου δώσει οδηγίες πού είναι το κτίριο και το γραφείο που ψάχνεις μέσα στον λαβύρινθο της Ευελπίδων.
 
Του Νάσιουτζικ με το σφυρί.

Μου κάνει εντύπωση που δεν έχει αναφερθεί, μια και η δικαστική διαμάχη κράτησε σχεδόν δέκα χρόνια και σημάδεψε τα '80s. Αρχικά κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία του επίσης λογοτέχνη Θανάση Διαμαντόπουλου, μετά αθώος λόγω αμφιβολιών, μετά από παρέμβαση του εισαγγελέα ξανέγινε δίκη μέχρι που ξανακρίθηκε οριστικά ένοχος το 1993. Μου έκανε πραγματικά εντύπωση τότε ότι μια τέτοια υπόθεση είχε τραβήξει τόσο πολύ σε μάκρος. Ίσως γνωρίζετε ότι ακόμα αμφισβητεί την ενοχή του και μάλιστα η κόρη του, που είναι συγγραφέας, έγραψε και βιβλίο για να τον υποστηρίξει ("Πόσο λίγη αλήθεια" ή κάπως έτσι, βαριέμαι να ψάξω στο γκουγκολ).

Stratulator είπε:
1994 και ο Ματθαιος Μονσελας "βοηθαει" στην "αυτοκτονια" της οδοντιατρου Γιολας Βαγενα...Εχοντας αναπτυξει οι δυο τους μια περιεργη σχεση,η Βαγενα τον πιεζει να την σκοτωσει... Μια, πραγματικα,περιπλοκη υποθεση...
Πραγματικά ξεχασμένη και ιδιόμορφη ιστορία, μια και ποτέ άλλοτε δεν είχε γίνει κάτι ανάλογο. Θυμάμαι και συζητήσεις επί συζητήσεων για το αν ηθικά ο Μονσελάς θεωρείται δολοφόνος κ.λπ.
 
Πίσω
Μπλουζα