Ρετρό δολοφονίες που συγκλόνισαν το πανελλήνιο

Το GoldTV εχει ανεβασει ενα επεισοδιο της ενημερωτικης εκπομπης "Σημερα" που ασχολειται, εκτος των αλλων, με την υποθεση Κοεμτζη.

http://www.goldtv.gr/view_video.php?viewkey=1802336228

Μιλανε πολλοι μαρτυρες...μεσα σε αυτους και ο Καρουζακης.

Μερικοι απο τους ρεπορτερς που εμφανιζονται ειναι οι Σπυρος Καρατζαφερης, Νασος Αθανασιου.
 
Παντα με ενοχλουσε αυτη η ''ηρωικη'' ακομη και πολιτικη χροια που ειχαν αποδωσει στον Κοεμτζη. Κατι οι δημοσιογραφοι, κατι η ταινια (η οποια δεν αποδιδει ακριβως τα γεγονοτα) και λοιπες καλλιτεχνικες αποδοσεις νομιζω πως εδωσαν ενα σχεδον ρομαντικο αερα σε ενα καθαρα κτηνωδες εγκλημα του κοινου ποινικου δικαιου.

Μαλιστα ενδιαφερον ειχε οταν διαβασα πως το καταστημα δεν δεχοταν παραγγελιες λογω του πολυ κοσμου (ηταν αποκριες) και εκανε την παραχωρηση μονο κατοπιν απειλης πως θα γινει φασαρια με χειροτερα στο τελος αποτελεσματα.
 
Συμφωνώ απόλυτα με τον Joe.

Και εγώ μικρός είχα "ενθουσιαστεί" με τον "βαρύμαγκα" που μαχαίρωσε κάποιους ανθρώπους για μια παραγγελιά.

Όταν μεγάλωσα λίγο, και αναλογίστηκα αν αξίζει να σουγιαδιάσεις κάποιους ανθρώπους για μια "παραγγελιά", απλώς αηδίασα !

Δεν ξέρω πώς θα αντιδρούσαν όσοι τον ηρωοποίησαν, αν είχε σφάξει κάνα δικό τους πρόσωπο.
 
Η ταινία ειδικά, είναι μες στα λάθη και τις σκόπιμες διαστρεβλώσεις...
 
Η πιο πολυσυζητημενη υποθεση δολοφονιας που θυμαμαι ηταν αυτη του Αλεκου Παναγουλη. Βγηκε απο το δρομο με ταχυτητα και καπου χτυπησε μετωπικα. Η ατελειωτη συζητηση εγινε γιατι οι τοτε αριστεροι πιστευαν και πιστευουν ακομα οτι καποιοι του εσκασαν τα λαστιχα ενω οι υπολοιποι το θεωρησαν απλα τροχαιο. Απο οτι ξερω δεν εχει διαλευκανθει ακομα.

Ταραχη ειχαν ακομα προκαλεσει οι δολοφονιες του Μομφεράτου, εκδοτη της Απογευματινης, του Παυλου Μπακογιαννη, αντρα της Ντορας και φυσικα η υποθεση Κοεμτζη.

Τολης
 
exetlaios είπε:
Συμφωνώ απόλυτα με τον Joe.
Και εγώ μικρός είχα "ενθουσιαστεί" με τον "βαρύμαγκα" που μαχαίρωσε κάποιους ανθρώπους για μια παραγγελιά.

Όταν μεγάλωσα λίγο, και αναλογίστηκα αν αξίζει να σουγιαδιάσεις κάποιους ανθρώπους για μια "παραγγελιά", απλώς αηδίασα !

Δεν ξέρω πώς θα αντιδρούσαν όσοι τον ηρωοποίησαν, αν είχε σφάξει κάνα δικό τους πρόσωπο.
Φανταζομαι θα το σκεπτονταν 2 φορες πριν γραψουν χαζοτραγουδα και αρθρα-αγιογραφιες. Υπηρξε μαλιστα προκλητικοτατος οταν θελησε να χορεψει την παραγγελια με την αποφυλακιση του. Τουλαχιστον ασεβεια προς τα θυματα.

Κι εγω οταν ημουν μικρος ειχα δει με ενα φιλτρο ωραιοποιησης την ολη φαση και ρολο επαιξε και η ταινια. Οταν πολυ αργοτερα τυχαια το εψαξα λιγο, τουλαχιστον απο αυτα που διαβασα, εβγαλα το συμπερασμα οτι επροκειτο για καθαρη περιπτωση τραμπουκων οι οποιοι πηγαιναν γυρευοντας για φασαρια ετσι κι αλλιως.

Συνηθως αυτο το ειδος ανθρωπων την παταει με το που συναντησει κανενα ακομη πιο ''μαγκα'' που θα τους κανει τ'αλατιου ή θα τους πιστολιασει. Και ουτε τραγουδια ουτε @@@@
 
Καλησπερα παιδια, την υποθεση των σατανιστων την θυμαστε; Αν θυμαμαι καλα ο ενας λεγοταν Δημητροκαλης;
 
Δημητροκάλης και Κατσούλας... Εγω να σας πω ιστορίες για τους δυο κυρίους αυτούς από ιδία εμπειρία! Θέλετε;
 
Οχι διοτι δεν ειναι ρετρο :)
 
Ααα μάλιστα... Είναι και αυτό. Δε το είχα σκεφτεί.... :)
 
18 χρονια περασαν ρε..ρετρο ειναι!λεγε και θα πω και γω!! :)
 
SOS!!!!

Egw re paidia psaxnw sunexeia gia tin egklimatologia kai kuriws gia tous fonous pou exoun ginei stin Ellada alla thelw na vrw palies efimerides kai den xerw pou na paw, thelw na dw to temaxismeno ptwma tis Zwis Garmanis apo tin efimerida opws kai video apo ta reportaz me tis silipsis twn drastwn kai den xerw pou na xa3w....ean borei kaneis na voitheisei please na mou pei....euxaristw polu!!!
 
κατ αρχην γραψε σε Ελληνικα διοτι τα κορακιστικα απαγορευονται απο τον κανονισμο του χωρου.
 
Εμεινε γνωστος ως "Ταιλανδος μπατλερ" . Αναζητειται για την ομαδικη εκτελεση του 48χρονου επιχειρηματια Μιχαλη Χρυσαφιδη, της γυναικας του Ελιζαμπεθ και των δυο γιων τους Αλεξανδρου και Γιωργου 16 και 18 χρονων αντιστοιχα,που βρεθηκαν νεκροι στις 24 Ιουνιου 1991 στη βιλα τους στην Εκαλη.Τους κρατουσε αιχμαλωτους στο σπιτι τους για τουλαχιστον τρεις μερες μαζι με την γυναικα του και τους βασανιζε τους σκοτωσε εναν εναν πρωτα τον πατερα της οικογενειας με τσεκουρι και μετα τα δυο παιδια και τελος την γυναικα, επειτα εξαφανιστηκαν γυρισαν στην Ταιλανδη και οι αρχες εκει δεν τους βρηκαν η δεν τους συνελλαβαν ποτε. Το περιεργο ειναι οτι δεν εκλεψαν τιποτα απο το σπιτι φευγοντας μονο σηκωναν το τηλεφωνο οσο ηταν και ελεγαν πως η οικογενεια Χρυσαφιδη ειναι στο εξωτερικο. Υπαρχει και στην 10η Εντολη οπως και Ανατομια ενος εγκληματος και Κοκκινο κυκλο επεισοδια που βασιζονται καθαρα και μονο σε αυτα τα συμβαντα....
 
judaspriest είπε:
Η εγκληματική δράση των δύο 31χρονων Γερμανών Χέρμαν Ντουφτ και Χανς Μπασενάουερ, την άνοιξη του 1969, εγκαινίασε ένα εντελώς νέο κεφάλαιο στην ελληνική εγκληματολογική ιστορία. Σε μια εποχή που στην Ελλάδα το ποινικό έγκλημα συνδεόταν κυρίως με «λόγους τιμής» ή κτηματικές διαφορές, οι δύο Γερμανοί με τις πέντε ληστείες, τους έξι φόνους και τον έναν βαρύτατο τραυματισμό που διέπραξαν σε διάστημα μόλις 40 ημερών μετέβαλαν βίαια και οριστικά τη σχέση της ελληνικής κοινωνίας με την έννοια του εγκλήματος. Αν και εκείνη την περίοδο οι πράξεις τους χαρακτηρίστηκαν από τυπικής (νομικής) άποψης ως ληστείες μετά φόνων, η σύγχρονη εγκληματολογική αντίληψη τούς εντάσσει στην κατηγορία των κατά συρροή δολοφόνων, λαμβάνοντας υπʼ όψιν τον αριθμό των θυμάτων, τον τρόπο δράσης τους και την δυσανάλογη ως προς τον επιδιωκόμενο σκοπό ένταση των επιθέσεών τους.

 


Εκτελέστηκαν και οι 2 (σε ηλικία 31 ετών και οι δύο) στις 15 Δεκεμβρίου 1969, ο ένας στην Κέρκυρα κι ο άλλος στην Αίγινα.
 
εγω θυμαμαι την υποθεση του βαγιωνη που ειχε σκωτοσει την ερωμενη του με ενα ξιφος στο γραφειο του στο εργοστασιο της ελκο και μετα υποστηριζε πως επεσε πανω μονη της για να αυτοκτονησει νομιζω αθωοθηκε τελικα
 
Αυτό θέλει έλεγχο. Αν αθωώθηκε σε δικαστήριο όπως λες, δεν μπορείς να λες πλέον ότι την σκότωσε, γιατί αυτή την στιγμή παρανομείς εσύ.
 
Maddog είπε:
Αυτό θέλει έλεγχο. Αν αθωώθηκε σε δικαστήριο όπως λες, δεν μπορείς να λες πλέον ότι την σκότωσε, γιατί αυτή την στιγμή παρανομείς εσύ.
γραψε λαθος τον καταδικασαν αλλα αφεθηκε ελευθερος με περιοριστικους ορους μετα
 
Πίσω
Μπλουζα