angel_grig
KAT Resurrector
- Αντιδράσεις
- 479
Στο screenshot απο τις εκλογες του 81 βλεπω συμμετοχη 78,67%!!!
Πολυ σωστα ελεφαντα...ας πω εδω την δικη μου εμπειρια...ηταν, εαν θυμαμαι καλα μεσα 90s ,και ηταν Κυριακη εκλογων.Επειδη ημουν στο εξωτερικο και ηξερα οτι μπορει να εχω τρεχαματα εαν δεν ψηφισω, πηγα στην Ελληνικη πρεσβεια να παρω το χαρτι οτι βρισκομαι στο εξωτερικο..εκεινη την ημερα εριχνε "καρεκλες" και βλεποντας με ο φυλακας απο μακρια μου λεει:ηρθες για την ψηφο?Ναι του λεω...Α,μου απανταει δεν χρειαζεται τιποτα,εισαι ΟΚ,φυγε,αλλωστε δεν ειναι κανενας εδω...elephadas είπε:Κατ' αρχάς το υποχρεωτικό της ψήφου το παίρνανε σοβαρότερα υπ' όψη. Θεωρητικά υπήρχαν διάφορες συνέπειες αν δεν ψήφιζε κανείς αδικαιολόγητα. Δεν ξέρω μεν αν εφαρμόστηκαν ποτέ συστηματικά αλλά δεν ήταν κάτι αυτονόητο ότι δεν θα εφαρμοστούν..
...και σε ολα αυτα προσθεσε και αυτους που εν γνωση τους δεν πηγαν γιατι πιστευαν οτι πλεον δεν μπορουν να εμπιστευτουν κανεναν..(παραλιγο να μπω και εγω σε αυτη την κατηγορια,αλλα τελικα πηγα..)ΦΖΠ1 είπε:Eνώ αντίθετα, στις σημερινές εκλογές, τα μεγάλα ποσοστά αποχής σίγουρα δεν είναι "φραπεδάκηδες", "παραλίες" και απολιτίκ. Οι χιλιάδες συμπατριωτών μας που βρίσκονται, για οικονομικούς λόγους, πλέον στο εξωτερικό, έχουν αδυναμία προσέλευσης -ιδίως για πολλοστή φορά την ίδια χρονιά-, ενώ στους καταλόγους εμφανίζονται μια χαρά ως "εγγεγραμμένοι"... Για να μην πω ότι ακόμα και πολλοί ντόπιοι αδυνατούν πια να καλύψουν τα έξοδα για να ψηφίσουν στον τόπο καταγωγής τους.
(προσπαθώντας πάντα να μη δώσω πολιτική χροιά)
elephadas είπε:Και λίγο άσχετο με το θέμα (αλλά πάντα τείνω να βγαίνω λιγάκι εκτός θέματος, εκμεταλλευόμενος τη ανοχή και την ιώβεια υπομονή των mods και admins )... μια που ανάφερες μποτιλιάρισμα, θυμάστε το τεράστιο αλάτι ΚΑΛΑΣ στην Αθηνών-Κορίνθου, κάπου κοντά στο Δαφνί αν θυμάμαι καλά?
εδω η τηλεοπτικη μεταδοση των δημοτικων εκλογων 82Nemo είπε:Προβολή συνημμένου 138737
( Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στις εκλογές του ΄81 όπως μεταδόθηκαν τότε από την τηλεόραση.)
viking4a είπε:Τι μπορεί να έδειχνε δηλαδή??