Ρετρό εκλογές στην Ελλάδα! (Ή αλλιώς η εποχή των δεινοσαύρων)!

RIO είπε:
Ναι, αποδείχτηκε πως οι Γερμανοί της φωτογραφίας, είχαν αυτομολήσει το συμμαχικό στρατόπεδο. Επίσης αποδείχτηκε πως αυτή την φωτογραφία, την έδωσαν σκόπιμα δυο πράκτορες της ανατολικογερμανικής υπηρεσίας ΣΤΑΖΙ ( ζήτησαν συγνώμη σε συνέντευξη μετά από χρόνια), σε γνωστό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, το οποίο στην συνέχεια την έστειλε στην εφημερίδα. Σκοπός της όλης επιχείρησης ο επηρεασμός του εκλογικού αποτελέσματος.

Τα χρόνια εκείνα ( τέλη 80ς-αρχές 90ς), τα έζησα πολύ έντονα καθώς ο πατέρας και η μητέρα μου διώχτηκαν με μεταθέσεις από το ΠΑΣΟΚ , απλά και μόνο επειδή άνηκαν στην Νέα δημοκρατία. Αποτέλεσμα στις εκλογές να είναι ιδιαίτερα φανατισμένοι και να ζω και εγώ το κλίμα των τοπικών γραφείων, των συγκεντρώσεων, σημαιών κλπ. Δεν τους κατηγορώ γατί πάλευαν για την αδικία που έζησαν και προσπαθούσαν για αυτό που εκείνοι θεωρούσαν ως το καλύτερο. Δεν κέρδισαν τίποτα από άποψη βολέματος, θέσεων κλπ για να τους κατηγορήσω. Θα έλεγα ότι ήταν απλά, θύματα εκείνης της φανατισμένης εποχής, όπως και εκατομμύρια άλλοι Έλληνες. Από την άλλη, δεν νομίζω πως βελτιώθηκαν και πολύ τα πράγματα, καθώς σήμερα η βια και ο φανατισμός είναι προνόμιο συγκεκριμένων ( επαναστατικών) ομάδων που καταφέρνουν και κυριαρχούν στην ήρεμη πλειοψηφία.
 
RIO είπε:
Ναι, αποδείχτηκε πως οι Γερμανοί της φωτογραφίας, είχαν αυτομολήσει το συμμαχικό στρατόπεδο. Επίσης αποδείχτηκε πως αυτή την φωτογραφία, την έδωσαν σκόπιμα δυο πράκτορες της ανατολικογερμανικής υπηρεσίας ΣΤΑΖΙ ( ζήτησαν συγνώμη σε συνέντευξη μετά από χρόνια), σε γνωστό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, το οποίο στην συνέχεια την έστειλε στην εφημερίδα. Σκοπός της όλης επιχείρησης ο επηρεασμός του εκλογικού αποτελέσματος.
θενξ RIO

Paladin τωρα το ειδα, σορι... #)
 
Τα χρόνια εκείνα ( τέλη 80ς-αρχές 90ς), τα έζησα πολύ έντονα καθώς ο πατέρας και η μητέρα μου διώχτηκαν με μεταθέσεις από το ΠΑΣΟΚ , απλά και μόνο επειδή άνηκαν στην Νέα δημοκρατία. Αποτέλεσμα στις εκλογές να είναι ιδιαίτερα φανατισμένοι και να ζω και εγώ το κλίμα των τοπικών γραφείων, των συγκεντρώσεων, σημαιών κλπ. Δεν τους κατηγορώ γατί πάλευαν για την αδικία που έζησαν και προσπαθούσαν για αυτό που εκείνοι θεωρούσαν ως το καλύτερο. Δεν κέρδισαν τίποτα από άποψη βολέματος, θέσεων κλπ για να τους κατηγορήσω. Θα έλεγα ότι ήταν απλά, θύματα εκείνης της φανατισμένης εποχής, όπως και εκατομμύρια άλλοι Έλληνες. Από την άλλη, δεν νομίζω πως βελτιώθηκαν και πολύ τα πράγματα, καθώς σήμερα η βια και ο φανατισμός είναι προνόμιο συγκεκριμένων ( επαναστατικών) ομάδων, που καταφέρνουν και κυριαρχούν στην ήρεμη πλειοψηφία.
 
pardalotzatziki είπε:
θενξ RIO
Paladin τωρα το ειδα, σορι... #)
no worries mate!

Ευχάριστο RIO για την εξηγήσει. Απο ότι λες, όταν έμπαινε το ένα κόμμα στην εξουσία τιμορουσε τους δήμοσιους του αντιπάλου κόμματος;
 
Paladin είπε:
no worries mate!
Ευχάριστο RIO για την εξηγήσει. Απο ότι λες, όταν έμπαινε το ένα κόμμα στην εξουσία τιμορουσε τους δήμοσιους του αντιπάλου κόμματος;
Μεταπολιτευτικά, αυτό έγινε το 1984-85 , με την λεγόμενη αποκέντρωση. Έστελναν υπαλλήλους από τις μεγάλες πόλεις, σε διάφορα μέρη της επαρχίας. Μόνο που όσοι επιλέγονταν, ήταν αυστηρά μέλη του αντίπαλου κόμματος ( και μάλιστα η επιλογή γινόταν χάρις σε " συναδέλφους " που έδιναν τα ονόματα !!!! )
 
To θέμα παίρνει προφανώς πολιτική τροπή, κατι που οι ιθύνοντες , ουτε κι εγώ θα θέλαμε, δουλευω αναγκαστικά με Windows και τρέμω κατάρρευση, γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε. Στην όλη συζήτηση εχει ξεχαστεί ο υπερπροστάτης απο την αρκούδα μεσω ΝΑΤΟ, αλλα το κόλπο το είχε. Δικηγόροι όπλα και χρήμα. Απολαυστε και ακούστε προσεκτικά τον στίχο 12 χρόνια μετά την απώλεια του Zevon, αυτές τις εφιαλτικές φιγούρες δεν μπορούσε να τισ φανταστεί, το κομμάτι παραμένει επίκαιρο

[video=youtube_share;QPlMmwOq7U8]

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ίσως να παρασύρθηκα κάπως λόγω αναμνήσεων. Δεν είχα καμιά πρόθεση, να βάλω τυχόν φωτιά στην κουβέντα. Για να μην παρεξηγηθώ την σταματάω εδώ.
 
Μια παράκληση: ας αφήσουμε έξω τις πολιτικοποιήσεις και τους χαρακτηρισμούς... Ας μείνουμε σε αναμνήσεις και γεγονότα!

Άλλωστε, όπως πολύ σωστά ειπώθηκε, δεν είναι πολιτική η χροιά του φόρουμ και σαφώς, δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να γίνει! :)
 
1981 ekloges.jpg

"Doxiadis Associates Computer Center" , Ενημέρωση επί του τρόπου παρουσίασης των εκλογικών αποτελεσμάτων στίς τότε επικείμενες Βουλευτικές εκλογές του 1981 .

Ψάχνοντας για την "Ηλεκτρονικοί Διερευνηταί Δοξιάδη"/ Unisystems (σήμερα) > εδώ ,

έπεσα πάνω σε αναφορές άρκετών παραλειπόμενων, που αποτυπώνουν κι από την μεριά τους το κλίμα και πνεύμα των εκλογών στην αυγή της δεκαετίας του 80 ,όπως αποτυπώνονται από τον Ανδρέα Δρυμιώτη ,έναν από τους πρωτεργάτες της πληροφορικής στην Ελλάδα και με πολύ καίρια συμβολή του στην χρησιμοποίηση των υπολογιστών στη συγκέντρωση και μετάδοση των αποτελεσμάτων όλων των εκλογών στην Ελλάδα από το 1981 -μέχρι σήμερα-(Ηλεκτρονικοί Διερευνηταί Δοξιάδη>Δέλτα Πληροφορική>Δέλτα Singular για να φτασουμε σημερα στην Singular Logic).

Η πιο χαριτωμένη όμως ιστορία που μου διηγήθηκε αφορά τον αείμνηστο Κων. Καραμανλή. «Στις πρώτες «τεχνολογικές» εκλογές του 1981 ο υπολογιστής που χρησιμοποιήθηκε ανήκε στην Τράπεζα Πίστεως και κάποια εφημερίδα έγραψε ότι ο διοικητής της Γιάννης Κωστόπουλος θα μάθαινε πρώτος το αποτέλεσμα. Την ίδια μέρα δέχθηκα τηλεφώνημα από την Προεδρία της Δημοκρατίας. Ο Καραμανλής ήθελε οπωσδήποτε να βάλουμε τερματικό στο γραφείο του για να μάθει και εκείνος πρώτος τα μαντάτα. Τηλεφώνησα στον αρμόδιο διευθυντή του ΟΤΕ και μου είπε πως καθώς έμεναν μόλις δύο μέρες για τις εκλογές, ακόμη και ο Θεός να «κατέβαινε» δεν προλάβαινε να στήσει γραμμή. Το διεμήνυσα στην Προεδρία και λίγο αργότερα έλαβα τηλεφώνημα εγώ πλέον από τον διευθυντή του ΟΤΕ. Ηταν πολύ ταραγμένος. Μου είπε ότι δέχθηκε τηλεφώνημα από τον ίδιο τον... «Θεό» και με ρώτησε πού ακριβώς θέλαμε να τοποθετήσουμε τερματικό»


«Αλήθεια οι πολιτικοί αρχηγοί της εποχής πώς αντιμετώπισαν το γεγονός ότι μια ιδιωτική εταιρεία θα αναλάμβανε να εκδώσει αποτελέσματα;», ρωτώ. «Ειδικώς το ΠΑΣΟΚ με τρομερή δυσπιστία. Ο Παπανδρέου, μάλιστα, φοβούμενος ότι επρόκειτο ίσως περί μιας τεχνολογικής... συνωμοσίας του Καραμανλή και του Ράλλη για να κερδίσει και πάλι η Δεξιά τις εκλογές, συγκρότησε εκτάκτως επιτροπή ειδικών, η οποία υπέβαλε την εταιρεία μας σε δεκάδες δοκιμές για να πειστεί ότι τα στοιχεία όντως έμπαιναν στο σύστημα και δεν τα μαγείρευαν οι υπολογιστές. Επείσθησαν για την αξιοπιστία μας μόνον όταν είδαν τον χάρτη να πρασινίζει στην νεοεισαχθείσα τότε στην Ελλάδα έγχρωμη τηλεόραση».


1981, ....Ο αείμνηστος Μαν. Κεφαλογιάννης, θείος του σημερινού βουλευτή, είχε ένα δικό του άνθρωπο στο υπουργείο και γύρω στις 11 το βράδυ μπήκε στο γραφείο και μου ζήτησε να του πω αν βγαίνει. Τι να κάνω, ανέτρεξα σε ό, τι στοιχεία είχα και του είπα ότι δεν εκλέγεται. Υστερα από δύο ώρες, όμως, ξανάδα τις ψήφους και διαπίστωσα ότι βγαίνει. Φώναξα αμέσως τον άνθρωπό του και του είπα να πάρει τηλέφωνο τον Κεφαλογιάννη και να του πει τα καλά νέα. Προς έκπληξή μας όμως το σήκωσε η γυναίκα του. «Τελικά βγαίνει!», της λέει εκείνος. «Τι είναι αυτά που μου λες και σε ποιον να τα πρωτοπώ», φώναξε η σύζυγος. «Ο Μανώλης από τη στενοχώρια του έχει πάρει βάλιουμ και κοιμάται και ο πασοκτζής απέναντι έχει βάλει ένα αρνί και το σουβλίζει από τη χαρά του».Ο Μαν. Κεφαλογιάννηςγια να ευχαριστήσει τον Δρυμιώτη του έφερε λίγες μέρες αργότερα ένα τεράστιο κεφάλι κρητικής γραβιέρας ....


«Αλλη φορά πάλι, το ΚΚΕ με το ζόρι ήθελε να εκλέξει ένα βουλευτή στη θέση κάποιου άλλου που είχε από καραμπόλα μπει στη Βουλή. Εις μάτην προσπαθούσαμε να τους πείσουμε ότι δεν μπορούμε να ερμηνεύσουμε διαφορετικά τον εκλογικό νόμο επειδή κατά λάθος τα κουκιά έβγαλαν άλλον σύντροφο.


«Οι διορισμένοι νομάρχες της Ν. Δ., για να μη στενοχωρήσουν το κόμμα τους, έστελναν την πρώτη ώρα της συγκέντρωσης των ψήφων μόνον τα αποτελέσματα που ήταν θετικά για τη Ν. Δ. η οποία ώς τις 9 προηγείτο! Ευτυχώς είχαμε αντιληφθεί ότι το ΠΑΣΟΚ κέρδιζε κατά κράτος και δεν μεταδώσαμε ποτέ τα στοιχεία αυτά ούτε στους πολίτες ούτε στον Καραμανλή».




Προέλευση :

http://antikleidi.com/2012/05/05/ekloges-30-xronia/

http://www.kathimerini.gr/456674/article/epikairothta/ellada/to-ala8hto-toy-papa-kai-h-grammh-toy-8eoy

Υ.Γ

.Ο κ.Ανδρέας Δρυμιώτης υπήρξε και σύμβουλος του Γ.Παπανδρέου Jr ως υπεύθυνος Σύμβουλος Θεμάτων Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνιών στο Γραφείο Πρωθυπουργού.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
κομματα που μετειχαν καποτε στις εκλογες αλλα τωρα οχι πια

ncjq10.jpg
ncjq10.jpg

2ykxtvt.jpg
2ykxtvt.jpg

4fwlkn.jpg
4fwlkn.jpg

ra41mg.jpg
ra41mg.jpg

2mm636a.jpg
2mm636a.jpg

33xeipd.jpg
33xeipd.jpg

28tuu8g.jpg
28tuu8g.jpg

2efi1oo.jpg
2efi1oo.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ωραίος ο Pirros! Μόνο την ΠΟΛ.ΑΝ. και το ΕΠΕΝ θυμάμαι. ΠΟΛ.ΑΝ του Σαμαρά...Τι γίνεται στον κόσμο...
 
Τα θυμάμαι όλα εκτός της ΕΔΗΚ, που είχε πλέον διαλυθεί...
 
Και κάτι από την πρωτόλεια τότε δημοτική τηλεόραση για τις εκλογές του 1989 στη Λάρισα. Καρέκλες ακούγονται να τρίζουν, σκηνές από το Αλκαζάρ κλπ.

https://www.dailymotion.com/embed/video/x15ycfz E%BD-%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CF%82-1989_news
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Στις εκλογές του '89, η ανιψιά μου ψήφισε ενώ δεν είχε κλείσει ακόμα τα 18!

(Ας είναι καλά ο θείος της και δεύτερος ξάδελφός μου και υποψήφιος δήμαρχος, θεός 'σχωρέστον, που "τα κανόνισε" έτσι, για να μη χάσει την ψήφο!)
 
Εκλογές (είμαι ανάμεσα σε 1985 και 1989 με πιθανότερο να είναι του Ιουνίου 1985) με τα αντίπαλα στρατόπεδα σε απόσταση αναπνοής. Συγκρατήστε το λαχούρ πουκάμισο, το αρωματικό δεντράκι και τη γαλάζια σημαία ΝΔ (έχω την εντύπωση ότι ήταν collector's edition). Πηγή.

pand.jpg
 
Αυτό το ρολόι το είχα δει (ειλικρινά) μια μέρα μετά τις εκλογές του Ιουνίου 1985 σε ένα ηλεκτρονικάδικο στο Κιλκίς. Το φορούσε ένα αγόρι πάνω - κάτω στην ηλικία μου (14-15 χρονών) και αναβόσβηνε αν θυμάμαι καλά το εσωτερικό του ήλιου. Πραγματικό vintage. Πηγή.

clock.jpg
 
Τα κόμματα δηλαδή τότε για λόγους μάρκετινγκ μοίραζαν ρολόγια?
 
spirtoulis είπε:
Τα κόμματα δηλαδή τότε για λόγους μάρκετινγκ μοίραζαν ρολόγια?
Ότι μπορείς να φανταστείς μοίραζαν! Αν και τα πιο πολλά από αυτά τα πουλούσαν (Καλά... Πάντα θα υπήρχαν και οι "μέσα στα πράγματα" που θα τα έπαιρναν τσάμπα.. ;) ).

Και θυμάμαι ότι είχαμε και εμείς στο σπίτι κάποια τέτοια μπιχλιμπίδια, και κάπου θα πρέπει να υπάρχει ακόμα και μία κούπα.

Ρολόι πάντως δεν είχαμε.
 
ARETARA είπε:
Αυτό το ρολόι το είχα δει (ειλικρινά) μια μέρα μετά τις εκλογές του Ιουνίου 1985 σε ένα ηλεκτρονικάδικο στο Κιλκίς. Το φορούσε ένα αγόρι πάνω - κάτω στην ηλικία μου (14-15 χρονών) και αναβόσβηνε αν θυμάμαι καλά το εσωτερικό του ήλιου. Πραγματικό vintage. Πηγή.
Προβολή συνημμένου 133755
"Φοριέται και σαν κόσμημα!" :p

Ελαφρώς off topic: στη φωτό με το αυτοκίνητο και τα σημαιάκια έξω από τη ΝΔ, το αρωματικό δεντράκι μέσα στο σελοφάν το χουν κλεισμένο! Πόσο ρετρό αυτό το ελατάκι...

Πάντως ήταν η καλύτερή τους τότε, τόσο των κομμάτων, όσο και των διαφημιστών, ειδικά με τους μεγάλους ξύλινους καμβάδες που υπήρχαν στους δρόμους και έκαναν αφισοκολλήσεις γιγαντοαφισών (ειδικά στην Αθήνα) και συνήθως, μετά από λίγες μέρες, πήγαιναν από άλλα κόμματα και κολλούσαν μικρότερες αφίσες πάνω στη μεγάλη για να τη σκεπάσουν.

Και φυσικά, τα συνθήματα και τα λογότυπα που ζωγράφιζαν φανατικοί ψηφοφόροι σε διάφορα σημεία της εθνικής οδού, όπου μπορούσαν, από γέφυρες και κιγκλιδώματα, μέχρι σε διαφημιστικά πλακάτ. Αυτά στόχευαν ειδικά για τους επαναπατριζόμενους ψηφοφόρους, που εγκατέλειπαν την Αθήνα για να ψηφίσουν στο χωριό τους.
 
Nemo είπε:
Προβολή συνημμένου 116361


Ψάχνοντας για την "Ηλεκτρονικοί Διερευνηταί Δοξιάδη"/ Unisystems (σήμερα) > εδώ ,

έπεσα πάνω σε αναφορές άρκετών παραλειπόμενων, που αποτυπώνουν κι από την μεριά τους το κλίμα και πνεύμα των εκλογών στην αυγή της δεκαετίας του 80 ,όπως αποτυπώνονται από τον Ανδρέα Δρυμιώτη ,έναν από τους πρωτεργάτες της πληροφορικής στην Ελλάδα και με πολύ καίρια συμβολή του στην χρησιμοποίηση των υπολογιστών στη συγκέντρωση και μετάδοση των αποτελεσμάτων όλων των εκλογών στην Ελλάδα από το 1981 -μέχρι σήμερα-(Ηλεκτρονικοί Διερευνηταί Δοξιάδη>Δέλτα Πληροφορική>Δέλτα Singular για να φτασουμε σημερα στην Singular Logic).

Προέλευση :

http://antikleidi.com/2012/05/05/ekloges-30-xronia/

http://www.kathimerini.gr/456674/article/epikairothta/ellada/to-ala8hto-toy-papa-kai-h-grammh-toy-8eoy

Υ.Γ

.Ο κ.Ανδρέας Δρυμιώτης υπήρξε και σύμβουλος του Γ.Παπανδρέου Jr ως υπεύθυνος Σύμβουλος Θεμάτων Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνιών στο Γραφείο Πρωθυπουργού.

"Τριάντα χρόνια εκλογικά απρόοπτα" video

(Ανοίγετε το link >>> http://vod.pstatic.gr/2015/01/25_1029_Ekloges_A_Mix_CC_720.mp4

του video σε νέο παράθυρο/tab για να το παρακολουθήσετε ...)

p1160014-thumb-large.jpg

( Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στις εκλογές του ΄81 όπως μεταδόθηκαν τότε από την τηλεόραση.)

 

 

 




Προέλευση : To άρθρο του Γ.Παπαδόπουλου στο kathimerini.gr " Εκλογικές ιστορίες με καινοτομίες και απρόοπτα "
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα