telonio
Immense Cult RetroFigure
- Αντιδράσεις
- 2.550
Κατά περίεργη σύμπτωση η μέρα μου σήμερα πέρασε ακούγοντας παρόμοια πράγματα λόγω του ότι το μέρος που βρίσκομαι αυτές τις μέρες βρίθει τόσο από σπήλαια όσο κι από παραδόσεις και θρύλους που σχετίζονται με αυτά. Πολλοί ντόπιοι βέβαια όλα αυτά τα θεωρούν αληθινά γεγονότα αλλά όπως και να έχει, διασκεδάζω πραγματικά να τα ακούω και να τα καταγράφω.
Για να μείνω στο θέμα, ένα από αυτά είναι και το σπήλαιο των 7 παρθένων, το οποίο πήρε την ονομασία του από τον θρύλο που τοποθετείται στην εποχή των πειρατών στο Αιγαίο και ο οποίος λέει πως 7 κορίτσια από τη Χώρα της Καλύμνου πήραν τα ρούχα τους να τα πλύνουν κάτω στη θάλασσα. Πριν φτάσουν καλά καλά βλέπουν ξένα πλοία να αράζουν στο λιμάνι και μαθαίνουν ότι ήταν πειρατές που είχαν σκοπό να ληστέψουν το νησί και να μην αφήσουν τίποτα. Τα κορίτσια από το φόβο τους πήγαν και κρύφτηκαν σε μια σπηλιά στην άκρη της πόλης η οποία ήταν βαθιά και σκοτεινή. Για ασφάλεια μάλιστα προχώρησαν αρκετά βαθύτερα στη σπηλιά κι έμειναν μέχρι το βράδυ. Όταν όμως αποφάσισαν να βγουν, χωρίς φανάρι και χωρίς να έχουν βάλει σημάδια, ήταν εντελώς αδύνατο. Ο δρόμος για την έξοδο είχε πολλά παρακλάδια με αποτέλεσμα τα κορίτσια να μην καταφέρουν να βγουν ποτέ και ξεψύχησαν εκεί. Έκτοτε, οι ντόπιοι λένε πως όσοι έχουν αποπειραθεί να μπουν στη σπηλιά έχουν δει σκιές και έχουν ακούσει απόκοσμες φωνές. Κάποιοι από τους πιο τολμηρούς που θέλησαν να μπουν βαθύτερα, μέχρι την μικρή λίμνη που υπάρχει εκεί, ένοιωσαν μια αόρατη δύναμη να τους τραβάει προς τα μέσα, ενώ κάποιοι άλλοι δεν βγήκαν ποτέ, ούτε και βρέθηκαν ίχνη τους. Διαπίστωσα ότι το θέμα της αόρατης δύναμης που τραβάει τους επισκέπτες βαθιά στη σπηλιά πρέπει να είναι μάλλον δημοφιλές, γιατί στην μικρή έρευνα που έκανα στο διαδίκτυο, για αναφορές πέρα από τη λαογραφία, το ίδιο ακριβώς αναφέρουν και κάμποσες ομάδες ghost hunters (κανείς τους όμως δεν έχει εξαφανιστεί, όλοι είναι στο ΥΤ, υγιέστατοι και αρτιμελέστατοι) .
Πάντως μέχρι και σήμερα που μίλαγα με τους ντόπιους πρέπει να άκουσα δυο -τρεις φορές την προειδοποίηση: "Κοίτα μην θελήσεις να μπεις μέσα. Δεν ξέρεις τι μπορεί να σου συμβεί." Και δεν εννοούσαν μην παραπατήσω ή χτυπήσω κάπου. Εννοείται ότι σκέφτομαι να περάσω από εκεί κάποια στιγμή τις επόμενες μέρες. Δεν θα μπω βέβαια, γιατί δεν έχω ούτε τον βασικό εξοπλισμό ούτε και την ανάλογη τρελή παρέα να έρθει μαζί (εκτός κι αν έρθει το Τελώνιο να το εξευρευνήσουμε ) αλλά μια περιέργεια με τρώει, είναι αλήθεια. Και που ξέρει κανείς, μπορεί να έρθω αντιμέτωπη με κανένα από τα κορίτσια....
Δεν έχω διαβάσει ξανά αυτή την ιστορία. Φαντάζομαι πως πρόκειτο για νησί, σωστά; Στα νησιά ειδικά σπήλαια που να πηγαίνουν βαθιά είναι κομμάτι δύσκολο εκτός αν και στο νησί υπάρχουν ψηλά βουνά. Όπως πχ τα λευκά όρη στην Κρήτη που υπάρχει το βαθύτερο βάραθρο στη χώρα. Ο Γουργούθακας με μέγιστο βάθος τα 1.208 μέτρα.
Αριάνδη, σε πληροφορώ πως κανένας δεν έχει χαθεί για πάντα μέσα σε σπηλιά, τουλάχιστο στην χώρα μας. Δεν υπάρχει καμία ανάλογη καταγραφή. Τα επίπεδα σπήλαια στην Ελλάδα που είναι δαιδαλώδη και πηγαίνουν για χιλιόμετρα είναι ελάχιστα και συνήθως όχι προσβάσιμα καν για τους μη σπηλαιολόγους. Αν και πάλι δεν μπορώ να σκεφτώ σπήλαιο που να μπορεί να χαθεί κυριολεκτικά κάποιος σοβαρά. Έχω χαθεί πριν πολλά χρόνια σε ένα σπήλαιο στην Μάνη, αλλά αυτό ήταν για λίγα λεπτά, αφού σύντομα καταλάβαμε πως είχαμε πάρει μια λάθος στροφή. Τίποτα σπουδαίο δηλαδή. Τα πράγματα βέβαια ήταν πολύ σοβαρότερα στο μεταλλίο Λαυρίου μια φορά, όταν ήμασταν μεγάλη παρέα και κάποιος άθελά του, επέλεξε μια άλλη διαδρομή που ξαφνικά σταμάταγε σε βράχο. Ομολογώ πος για λίγα λεπτά πήγε η καρδιά μου στην κούλουρη, αφού έτρεχα μόνος μέσα στις στοές για να βρω τους υπόλοιπους.
Αυτό γενικά με τους κάθε "ghost hunters" πάντα μου φαινόταν κάπως. Δηλαδή ρεαλιστικά, τώρα, αν όλοι αυτοί που ψάχνουν για το μεταφυσικό, αν στην πραγματικότητα τους εμφανιζόταν κάτι παράλογο μπροστά τους, θα του έπαιρναν συνέντευξη και θα ήταν τόσο ψύχραιμοι όσο δείχνουν; Mην τρελαθούμε, προφανώς θέατρο παίζουν τα παιδιά γιατί αυτό πουλάει.