Ρετρό κολόνιες και αρώματα

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Juanita
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Μεχρι περυσι κυκλοφορουσε ακομα. Τωρα δεν το βρισκω γιατι μαλλον το καταργησανε.
Εχω παντως ενα μεγαλο μπουκαλι σχεδον γεματο ακομα που προλαβα ευτυχως και το αγορασα. Πολυ ευχαριστο αρωμα. Δροσερο, λουλουδενιο, καλοκαιρινο.

Όταν απεβίωσε ο Φερές, χάθηκε το στυλ στο αντρικό ντύσιμο. Ωραία ρούχα και ωραία αρώματα από τον Ιταλό άρχοντα.

Ο φίλτατος φίλος μου φωτογράφος μοδός μπανιαριζόταν με αφρόλουτρο-σαμπουάν ΝΤΟΝΑΛΝΤ μέχρι και πριν λίγα χρόνια!

Με όλο το σεβασμό, μια μικρή διόρθωση. H Jontue είναι άρωμα της Revlon. Δημιουργήθηκε το 1976 και κυκλοφορεί ακόμη στο διαδίκτυο (αν και αμφιβάλλω αν έχει την διάρκεια και την ένταση που είχε τότε). Για όσες αγαπούν τα πράσινα λουλουδάτα αρώματα εκείνης της εποχής είναι μια ενδιαφέρουσα επιλογή αν και έχει τελείως ρετρό χαρακτήρα (όχι ότι μας νοιάζει πολύ, έτσι; )

Σ ευχαριστώ πολύ Bajar για την επισήμανση…τέτοια ώρα τέτοια λόγια γράφω..θα το διορθώσω άμεσα!
Με όλο το σεβασμό, μια μικρή διόρθωση. H Jontue είναι άρωμα της Revlon. Δημιουργήθηκε το 1976 και κυκλοφορεί ακόμη στο διαδίκτυο (αν και αμφιβάλλω αν έχει την διάρκεια και την ένταση που είχε τότε). Για όσες αγαπούν τα πράσινα λουλουδάτα αρώματα εκείνης της εποχής είναι μια ενδιαφέρουσα επιλογή αν και έχει τελείως ρετρό χαρακτήρα (όχι ότι μας νοιάζει πολύ, έτσι;

Με τον πόνο μας παίζετε κυρία Βιβή μας; (χρόνια πολλά κιόλας για χθες, να είσθε πάντα υγιής και χαρούμενη).

Το Liliane είναι μεγάλο απωθημένο από την παιδική μου ηλικία. Ειδικά το Blue River (νομίζω το μπλε πράσινο μπροστά στην φωτογραφία). Τα τελευταία χρόνια που προσπαθούσα να θυμηθώ τη μυρωδιά του κάποια στιγμή συνειδητοποίησα ότι έμοιαζε με το Cabochard του Gres. Γήινο, ξυλώδες, με αρκετά μπαχαρικά και βότανα στη σύνθεσή του, ελάχιστα λουλούδια και αρκετό δέρμα επίσης. Έτσι και το συγκεκριμένο Liliane. Στην παιδική μου μύτη έδινε την αίσθηση ενός πολύ κλασάτου και ακριβού αρώματος, από αυτά που τα φοράς με μαύρο βραδινό φορεμα, χρυσό βαρύ περιδέραιο, κλασικές γόβες 10ποντες και πηγαίνεις σε δεξίωση του Αυστριακού πρέσβη γύρω στα τέλη της δεκαετίας του 60.

@Bajar Σε ευχαριστω πολυ για τις ευχες σου!
Nα παιξω με τον πονο σου λιγο ακομα; :)
Προχθες ελαβα δωρο στην γιορτη μου απο εναν πρωτο μου εξαδελφο το Caleche του Hermes. Το ειχα βαλει ενα βραδυ πριν απο καιρο που βγηκαμε ολοι μαζι και τοτε ο εξαδελφος με ρωτησε τι αρωμα φορουσα. Φαινεται πως συγκρατησε την ονομασια γιατι μου αγορασε το ιδιο. Ευτυχως δηλαδη και να' ναι καλα ο ανθρωπος γιατι στο πρωτο μπουκαλι που εχω ακομα, μονο λιγες σταγονες εμειναν.
100ml Caleche, λοιπον, για να εχω να πορευομαι. Αν και η μυρωδια του ειναι καπως βαρια, αυτο το αρωμα μου ταιριαζει περισσοτερο τωρα το καλοκαιρι παρα τον χειμωνα. Αβυσσος η ψυχη του ανθρωπου!

1722153471815.jpeg

Στην παιδική μου μύτη έδινε την αίσθηση ενός πολύ κλασάτου και ακριβού αρώματος, από αυτά που τα φοράς με μαύρο βραδινό φορεμα, χρυσό βαρύ περιδέραιο, κλασικές γόβες 10ποντες και πηγαίνεις σε δεξίωση του Αυστριακού πρέσβη γύρω στα τέλη της δεκαετίας του 60.
Περιγράφεις την αμφίεση κάποιου Bond girl καθότι τον καιρό εκείνο η Βιέννη ήταν η πρωτεύουσα της κατασκοπίας!

Περιγράφεις την αμφίεση κάποιου Bond girl καθότι τον καιρό εκείνο η Βιέννη ήταν η πρωτεύουσα της κατασκοπίας!
Θα μπορούσε! Και μάλιστα να είναι μια από τις "κακές" (πχ. στην Helga Brandt /Karin Dor του You Only Live Twice θα πήγαινε τέλεια ένα τέτοιο άρωμα).

james-bond-gril-helga-brandt-sequin-dress.jpg

Aλλο ενα αρωμα απο την προσωπικη μου συλλογη: Champs Elysees, του Οικου Guerlain.
Oι κυριαρχες νοτες του ειναι πεπονι, ροδακινο, τριανταφυλλο, ιβισκος, μιμοζα, κρινοι του αγρου και σανδαλοξυλο. Εμενα παντως μου μυριζει σαν ενα μπουκετο απο λευκα τριανταφυλλα. Ειναι μια δημιουργια πολυ ξεχωριστη απο το 1996 και την συγκεκριμενη μποτιλια την αγορασα πριν απο περιπου δυο χρονια. Για καλη μου τυχη, την βρηκα στην παλια της μορφη γιατι τωρα η Guerlain εχει αλλαξει ολες τις συσκευασιες των αρωματων της και πολυ φοβαμαι πως μαζι αλλαξε και την συνθεση τους.

1722268159311.jpeg

Πίσω
Μπλουζα