Καλώς τη λουμπίνα......τοοοοον(ή τηηηηην, δεν ξέρω το φύλο σου) Van_M ήθελα να είπω
No offense ε;
Sofologiotatos είπε:
Να σε πω ρε φιλλλαράκι, νομίζω ότι κάνει μπαμ το ότι υπήρξα τριτοδεσμίτης. Όσο για το καλός, καμμία σχέση... Μαθητής του 12 ήμουν, κατά μέσο όρο τουλάχιστον. Μόνο όταν τελείωσε το σχολείο άρχισα να ξαναδιαβάζω (με πραγματικό ενδιαφέρον) κάποια απ' αυτά που μου έχωναν στο κεφάλι τα προηγούμενα δώδεκα χρόνια.
Κι εγώ τριτοδεσμίτης ήμουν φιλλλε, και μάλιστα από τους καλούς, πλην της έκθεσης, γι'αυτό άλλωστε και έπιασα μόνο 540 μόρια (νοσηλευτική Λαμίας) ενώ ήθελα 590 για ελληνική φιλολογία. Ενώ λοιπόν τα είχα πολύ ωραία τυπωμένα στο μυαλό μου, στο χαρτί τα έχανα και ισχύει ακόμα και το παραδέχομαι και ξέρω και το λόγο. Δεν έχω διαβάσει πολλά βιβλία στη ζωή μου, και ξέρω και το λόγο επίσης. Ο πατέρας μου ήταν φιλόλογος και ειχα μπαϊλντίσει από το διάβασμα για να είμαι έτοιμος να περάσω σε κάποια σχολή, και εξαιτίας αυτού, σιχάθηκα το διάβασμα γενικώς.
Μέγα λάθος και το έχω μετανιώσει αλλά ποτέ δεν είναι αργά να ασχοληθείς με τον καλύτερο φίλου του ανθρώπου! Ο πατέρας μου μας άφησε χρόνους 2 χρόνια προτού δώσω πανελλήνιες οπότε και απαράτησα σχεδόν μαχαίρι το αντικείμενο του διαβάσματος, ε βρήκα και δουλειά και το απόγευμα στο ΙΕΚ, πού χρόνος!. Ημουν όμως και είμαι ακόμα ευτυχώς, πολύ καλός γνώστης ορθογραφίας και συντακτικού, νέων και αρχαίων ελληνικών. Λυπάμαι που δε μπορώ να τα αποδώσω σωστά γραπτώς. :icon_cry: :icon_cry: :icon_cry: Από την άλλη, είμαι καλό παιδί ο μπαγάσας :mastoras:
Δεν θα ήταν δυνατόν να δηλώνω "σοφολογιότατος" και να το εννοώ, έτσι δεν είναι;
Στοιχειώδης σεμνότητα.
Εγώ πάντως είμαι ό,τι φαίνεται στο αβαταρ, και ψηλός είμαι και συρματάκια είχα πιτσιρικάς για 6 χρόνια παρακαλώ, και αγαθός είμαι (κατά το αγαθός γίγαντας) όπως μερικώς υποδηλώνει με το αδιόρατο χαμόγελό του ο Σαγόνιας. Απλά δε σκοτώνω δαγκώνοντας
Παρεμπιπτόντως: οι λέξεις δέσμες και κορμός είναι άλλες δύο που δεν θα ξαναπούμε και δεν θα ξανακούσουμε (αν και ποτέ δεν ξέρεις). "Ιστορία δέσμης vs. Ιστορία κορμού". Τώρα νομίζω ότι λέγονται π.χ. ιστορία κατεύθυνσης και ιστορία γενικής; Όσοι ξέρουν ας με διορθώσουν.
Οντως φίλλλλε,
κορμο και
δέσμη δε θα ξαναπούμε. Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν ξέρω, η νέα γενιά ξέρει, που το βιώνει στο πετσί της.
Αλλο:
Κουτουπιέ (χτύπημα της μπάλας με την εξωτερική πλευρά του ποδιού, σίγουρα υπάρχει η κίνηση, αλλά δεν ξέρω/θυμάμαι εάν ακόμα χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη λέξη. Πάντως έχω χρόνια να το ακούσω)
Μπαρτσακλό
Ταρακλό
Αντε ρε μπαρτσακλό/ταρακλό, (κατά το "άντε ρε μόμολο"). Δεν ξέρω τί σημαίνουν, απλά θυμάμαι που τα λέγαμε πολυ συχνά πιτσιρίκια.
Μπαμπινιώτη σε φάγαμε
Σπαστό ποδήλατο (τα ποδήλατα που είχαν έναν μοχλό στη μέση του σκελετού και με μία κίνηση μπορούσες να τα διπλώσεις για να μεταφέρεις πιο εύκολα. Είχα ένα τέτοιο για 3-4 χρόνια. Δε νομίζω να υφίσταται πλέον)
Καρεκλάς Καρεκλάαααας
Χρόοοοονια να ακούσω κάτι τέτοιο.
Παλιατζήδες περνάνε πάντως μια φορά τη βδομάδα.
Το μπασκετικό παιχνίδι
Ρολόι. Δεν έχω ιδέα εάν υφίσταται, νομίζω πώς όχι. Πάντως όσες φορές έχω παιξει μπασκετ με μικρότερους σε ηλικία παίχτες, όταν τους το έλεγαν, δεν το ήξεραν. Ηταν πολυ διαδεδομένο τη δεκαετία του 80, όταν το μπάσκετ άρχισε να διαδίδεται στη μάζα και όλοι ασχολούνταν μ'αυτό (το μπάσκετ και κατα συνέπεια και το εν λόγω παιχνίδι).