Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Σημείωση: This feature may not be available in some browsers.
Kolynos υπάρχει ακόμη!!!!!mhmerotategiatipino είπε:Τυροσούζας? Δρακουλίνια? Φλιτ? Ντε-Τε-Τε?Καλμόλ?Κολυνός (υπάρχει ακόμαΜαυροπίνακας. "Ραντεβού στη γωνία". "Η Έβγα της γειτονιάς". Και λοιπά και λοιπά.
θυμάμαι να κάνω εμβόλιο στο ΠΙΚΠΑ όντας πιτσιρίκι.. Με έκπληξη συνάντησα ΠΙΚΠΑ γύρω στο 2000 στην ΑλεξανδρούποληRygar είπε:Θυμάμαι όταν ήμουν νήπιο που άκουγα τους γονείς μου να το λένε ΠΙΚΠΑ.
αντικαταστάθηκε με (υπερποσότητες) τζελ..geoanas είπε:Μπριγιαντίνη για μαλλιά
Kι όμως!pooky είπε:Μπουάτ.
Sofologiotatos είπε:... Όπως επίσης δεν δικαιολογούνται σε καμμία περίπτωση οι γραφές κτίριο, αυτί, αυγό, ορθοπεδικός κ.λπ. Τα σωστά είναι κτήριο, αφτί, αβγό, ορθοπαιδικός - πράγμα που τεκμηριώνεται άριστα κι επιστημονικότατα σε πολλά βιβλία. Στο Δίκτυο, η καλύτερη τεκμηρίωση που έχω δει είναι αυτή του Βασιλείου Αργυρόπουλου.....
.
φίλη Χουανίτα,όπως σημειώνει ο Μπαμπινιώτης στο λεξικό του (δεν το έχω μπροστά μου αυτή την στιγμή) το κτήριο προέρχεται από την λέξη ευκτήριο και όχι από το κτίζω το οποίο δεν δίνει ουσιαστικό σε -ριο και μάλλον τώρα τελευταία αρχίζει να διορθώνεται η γραφή και να εξαλείφεται ο μέχρι πρότινος γενικευμένος τύπος κτίριο. Επίσης σύμφωνα με τον Μπαμπινιώτη η λέξη αβγό προέρχεται από την παλαιότερη λέξη ωό και ορθογραφείται με β και όχι με υ.Juanita είπε:Το κτήριο από το "κτήρωρ" αν και τελευταία γράφεται με "ι" από το κτίζω.Το αυγό προέρχεται από την αυγή...
Αγαπητή Juanita μην ανησυχείς για τα Ελληνικά των παιδιών μας. Πιστεύω ότι τα μαθαίνουν μια χαρά.Juanita είπε:Προβληματίζομαι για τα ελληνικά που μαθαίνουν στα παιδιά μας..To ορθοπεδικός προκύπτει από το "ορθός" και "πους" (ποδι)
Τώρα από πότε γράφεται λες και έχει σχέση με το παιδί....Να μην αναφέρω το "καταχωρίστηκε" αντί του "κατεχωρήθηκε"