Ρε τι κάναμε παλιά για να παίξουμε ένα παιχνίδι !!!

@Loom

Δεν έχεις άδικο στα λεγόμενά σου.. Είναι φυσική αυτή η εξέλιξη..

Πιστεύω όμως πως όλοι εμείς εδώ μέσα είμαστε λιγάκι έστω :) .... πιο ρομαντικοί με αυτά τα χρόνια και τις αναμνήσεις μας.
 
@Mark

Ναι σε 3,5δισκέτα ήταν το παιχνιδάκι. Έκανα και γω εγκατάσταση στον η.υ μου πάνω από 5-6 φορές θυμάμαι και νόμιζα ότι ήταν χαλασμένη η δισκέτα! :)

Ώσπου έκανα ένα αντίγραφο και κρυφά , μετά από 6μήνες το έτρεξα σ'ένα 486 ενός γνωστού. (Φοβερή ιστορία, τι να λέμε τώρα, είχαμε πάει σπίτι τους επίσκεψη και γω καθόμουν σε αναμμένα κάρβουνα, ώσπου μετά από μισή ώρα είπα "....πάω λίγο στο μπάνιο", τρύπωσα στο δωμάτιο που ήταν το pc και γρήγορα έκανα setup για να δω το παιχνίδι.)

Απογοητεύτηκα από το παιχνίδι αλλά αυτό είναι δευτερευούσσης σημασίας.....

Ρε τι κάναμε για να παίξουμε τότε!!!!
 
Τοτε, χωρις ιντερνετ με τα cd να ειναι πανακριβα, πηγαινα σε ενα καταστημα και πληρωνα να μου αντιγραψει δισκετες με παιχνιδια.

Ετσι επαθα την πλακα μου με παιχνιδια οπως Εcsτατιcα, mι2, dαy οf τhε tεnταcle.

Μαλιστα εδωσα λεφτα ο ιδιος για καρτα ηχου και αργοτερα cd-rοm, που δεν χωραγε στο επιτραπεζιο cοmpαq δεν χωρουσε και μεσω καλωδιου σαν εξωτερικο επαιζα παιχνιδια.
 
Άλλες εποχές τι να λέμε τώρα...

Κατά τη γνώμη μου ακριβές και μη προσιτές... Ειδικά σε πιτσιρικάδες τότε.. όπως ήμαστε οι περισσότεροι 1980-89

ΥΓ.Θυμάμαι έμπαινα σε μαγαζί ή σπίτι με υπολογιστή και κοιτούσα εξονυχιστικά και προσπαθούσα να καταλάβω τι είναι

386 ? 486? ...
 
Ωχ τι θυμήθηκα τώρα... Ήμουν γύρω στα 11-12 και είχα πάει στο σπίτι ενός 3ου-4ου και καλά ξαδέρφου για τις γιορτές. Αυτός θα ήταν γύρω στα 25-30 τότε. Είχε υπολογιστή, και πάνω στην κουβέντα λέω έχω κι εγώ υπολογιστή. Και πετάγεται η "αρραβωνιαστικιά" του, και λέει : "Α,ναι? Σαν το δικό μας, με έγχρωμη οθόνη και πολλά παιχνιδάκια?" Σκουπίδι με έκανε... (είχα το 286 με ασπρόμαυρη χωρίς καν σκληρό...)
 
παντα θα υπαρχει ενας βλακας μεσα στο σπιτι παντος..
 
Captain Kal είπε:
Αυτό το έγκλημα το έκανα και εγώ το 1997. :precry: (Ας όψεται το Privateer 2 :D ).
καραgameαρα, πωπω πόροση με αυτό το game, πόσες φορές να το τερμάτησα έτσι για τα video και τους ήχους και το flight system του
 
Βρε ήσουν μικρούλης αλλιώς έπρεπε να της πεις να πάτε λίγο να στον δείξει... :)
 
Τι θυμήθηκα τώρα... Δεν έχει να κάνει εντελώς με το τι έκανα παλιά για να παίξω ένα παιχνίδι, αλλά μου ήρθε από τον τίτλο. Ήμουν στο δημοτικό και είχα τον ταπεινό μου 286 τότε, και είχα φάει τρελό κόλημμα. Σε κάποια φάση, δε θυμάμαι καθόλου γιατί, με είχανε τιμωρήσει οι δικοί μου για κάτι, και ο πατέρας μου, έβγαλε το καλώδιο του ρεύματος από το τροφοδοτικό και το έκρυψε. Ήταν κάτι σαν 2 βδομάδες χωρίς υπολογιστή ξέρω'γω. Στην αρχή είχα στεναχωρεθεί ομολογώ. Σύντομα όμως, ανακάλυψα πως η ...τοστιέρα που είχαμε στην κουζίνα, είχε αποσπώμενο καλώδιο ρεύματος, που είχε ακριβώς το ίδιο βύσμα με αυτό που δέχεται το τροφοδοτικό! Ε, μετά δεν ήθελε πολύ, περίμενα πως και πως κάθε φορά που ήταν να φύγουν οι δικοί μου από το σπίτι, για να πάω κρυφά να "απαγάγω" το καλώδιο της τοστιέρας...
 
XAXAXA... ο τοστιέρα τέτοιο καλώδιο !

Εξαιρετικά τυχερός θα έλεγα...
 
το 1995 πηρα το πρώτο μου PC, αρχικά για να κάνω τα μαθηματα προγραμματισμού του πανεπιστημιου (programming σε Modula 2 κτλ). Δεν το πηρα για παιχνιδια, ειχα παραμεινει πιστος στην Amiga και τις 16μπιτες κονσολες. Συνθεση, 486 DX2 40MHz με 1MB RAM, 40αρι δισκο και floppy. Μεχρι λοιπόν που είδα σε εναν φιλο το υπέροχο The Ripper (adventure με full motion video, digitized σκηνικά και ΥΠΕΡΟΧΟ ΗΧΟ - ειχε το κομματι των Blue Oyster Cult: Don't Fear The Ripper). Μετά κοπων αγορασα ένα CD-ROM MITSUMI 1Χ (!!!!!) και ξεκινησα να παιζω το παιχνιδακι. εκ τοτε, μονο PC σε adventure, sims κτλ
 
Μπορεί τότε να κάναμε ολόκληρη διαδικασία για να παίξουμε ένα παιχνίδι, αλλά όλο και κάτι μαθαίναμε από το χρόνο που ξοδεύαμε στο PC μας! Σήμερα ξέρω ανθρώπους που αγοράζουν PC μόνο για το facebook! Κι εγώ είχα παιδευτεί αρκετά για να μάθω μερικά χρήσιμα πράγματα, αλλά τώρα που τα PC έχουν γίνει κάτι το συνηθισμένο, εκτιμώ περισσότερο που έζησα εκείνα τα χρόνια. Αν και φανατικός Gamer όσο περνούν τα χρόνια, ασχολούμαι όλο και λιγότερο! Μάλλον τα games έχουν χάσει πλέον τη μαγεία τους, μόνο τα γραφικά βελτιώνουν μόνο! Από πέρυσι τον Αύγουστο που αγόρασα τον καινούριο μου υπολογιστή, ελάχιστα τον έχω αξιοποιήσει για να παίζω παιχνίδια!
 
f2bnp είπε:
Ρε παιδιά ωραία όλα αυτά και πολύ ενδιαφέρον αλλά μήπως τα παραλέτε;Σήμερα με 500 ευρώ έχεις φτιάξει υπολογιστή που παίζει τα πάντα σε εξαιρετικές ταχύτητες.Θυμάστε παλιά πόσο ακριβές ήταν η μνήμες;Το 97' εαν είχες 32 mb πόσο μάλλον 64mb ήσουν θεός.Πόσο μάλλον όταν βγήκαν οι πρώτοι επιταχυντές 3D που οι περισσότεροι ήταν για τα μπάζα...Έπαιρνες την Voodoo που χρειαζόταν και άλλη κάρτα για να δουλέψει,έτρεχες να αλλάξεις τα αρχεία glide που σου δημιουργούσαν πρόβλημα και τρέλα.Ενώ τώρα είναι πιο απλά τα πράγματα.Ένα installation και τελείωσες.Βέβαια τώρα έχουμε άλλες ανησυχίες όπως: θερμοκρασίες,overclocking κτλ

Γενικά κάθε εποχή έχει τα καλά της και τα κακά της.Μήπως τελικά κάνουμε κύκλους γύρω γύρω χωρίς να το καταλαβαίνουμε;
μεγάλε!! δεν είσαι υποχρεωμένος να πιαστείς με το overclocking ή τις θερμοκρασίες σήμερα, μόνο να κάνεις setup να ξες και τέλος. Τότε εποχή DOS έπρεπε να ξες ένα κάρο εντολές απλά για να τρέξεις το πιό απλό game ή πρόγραμμα, τα παιχνίδια ιδίως με τη διαχείρηση μνήμης, που ψαχνόμασταν διαρκώς, δεν υπάρχει ακόμα και τώρα μεγαλύτερο hell από αυτό. Δε θα ξεχάσω το X-Wing που για να το παίξω μέχρι και το mouse έβαλα στην upper mem
 
Είδες το δέντρο και έχασες το δάσος!

Δεν είπα πως είσαι υποχρεωμένος να ξέρεις αλλά είναι ανυσηχίες και αυτές για τους πιο ψαγμένους. Εαν διαβάσεις ολόκληρο το post μου καλύτερα θα δεις ότι λέω πως πλέον τα πράγματα είναι υπεραπλουστευμένα σε σχέση με εποχές DOS.
 
f2bnp είπε:
Είδες το δέντρο και έχασες το δάσος!Δεν είπα πως είσαι υποχρεωμένος να ξέρεις αλλά είναι ανυσηχίες και αυτές για τους πιο ψαγμένους. Εαν διαβάσεις ολόκληρο το post μου καλύτερα θα δεις ότι λέω πως πλέον τα πράγματα είναι υπεραπλουστευμένα σε σχέση με εποχές DOS.
δεν ανέφερες πουθενά για ψαγμένους στα red και μετά, όπως και νά έχει, οι ψαγμένοι και τότε τα πειράζανε αυτά, οπότε δεν αλλάζει τίποτα σε αυτούς.

Και μιλάς για '97 που είχαμε ήδη windows και λιγόστεψαν οι υποχρεωτικές γνώσεις ήδη.

μιλάμε για 91-94, να παίρνεις παυσίπονα φτιάχνοντας τις μνήμες, και δε μιλάω για RAM. Όσο για τις RAM που για να βάλεις 1 mb πλήρωνες 10 χιλιάδες δρχ. και κανένας δεν είχε φυσικά.
 
Kissakia μάλλον ευκαιρία ψάχνεις. Διάβασε το post το πρώι που θα έχεις ξυπνήσει καλά και θα καταλάβεις τι εννοούσα.
 
ndial είπε:
το 1995 πηρα το πρώτο μου PC, αρχικά για να κάνω τα μαθηματα προγραμματισμού του πανεπιστημιου (programming σε Modula 2 κτλ). Δεν το πηρα για παιχνιδια, ειχα παραμεινει πιστος στην Amiga και τις 16μπιτες κονσολες. Συνθεση, 486 DX2 40MHz με 1MB RAM, 40αρι δισκο και floppy. Μεχρι λοιπόν που είδα σε εναν φιλο το υπέροχο The Ripper (adventure με full motion video, digitized σκηνικά και ΥΠΕΡΟΧΟ ΗΧΟ - ειχε το κομματι των Blue Oyster Cult: Don't Fear The Ripper). Μετά κοπων αγορασα ένα CD-ROM MITSUMI 1Χ (!!!!!) και ξεκινησα να παιζω το παιχνιδακι. εκ τοτε, μονο PC σε adventure, sims κτλ
πω πω τι μου θύμισες τώρα, είχα πάθει πλάκα με το βιντεο τότε αν θυμάμαι και σωστά έπαιζε και ο Christopher Walken!!!!
 
και το τραγουδι στην εισαγωγη, "Don't fear the ripper" των Blue Oyster Cult φυσικά....
 
Πίσω
Μπλουζα