[ΣΥΖΗΤΗΣΗ] Συμβουλές για αγορά laptop/netbook

Δεν έχει θέση για άλλη μνήμη; Ή είναι κατειλλημένες και οι δύο (οπότε μπορείς να τις ξηλώσεις); Λίγο περίεργο μου φαίνεται!

...και πώς να μην είναι αργό στην εκκίνηση με 256? :D
 
Eγώ πάλι ρε παιδιά για Fujitsu-Siemens και -ειδικά- Acer δε θέλω ούτε να ακούω....!

Τα θεωρώ σκουπίδια και τα δύο και δεν τα πλησιάζω με τίποτα !

Ειδικά τα Acer έχουν άθλιο service στην Ελλάδα,η ποιότητα κατασκευής είναι ανέκδοτο (τα ανεμιστηράκια στους παλιούς P4 Prescott θυμάμαι χαρακτηριστικότα χαλάγανε μέσα σε 4-5 μήνες λειτουργίας),γενικά είναι ου μπλέξεις !

Από την άλλη,τα Sony Vaio είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ γι' αυτά που προσφέρουν,ενώ τα Toshiba δείχνουν να είναι συμπαθητικά...

Αλλά και πάλι,Dell και μόνο Dell για σιγουριά.....
 
Γιώργο,το λέω αυτό διότι από τότε που αρχίσανε τα ρολόγια των επεξεργαστών να παίρνουν την ανιούσα,κατά τη γνώμη μου ξεχωρίσανε και στα laptops οι σοβαρές κατασκευές από τις πρόχειρες...

Με άλλα λόγια,αυτό που λέει ο Captain Kal μου φαίνεται απόλυτα λογικό,επί P3 εποχής πραγματικά είχες πολλές καλές επιλογές και δεν έτρεχε και τίποτα.Τώρα είναι αλλιώς τα πράγματα...

Μιλάω πάντα εκ προσωπικής πείρας από laptops γνωστών,φίλων και εν συγκρίσει με το δικό μου Dellάκι,που μετά κι από 3 ώρες λειτουργίας,δε φτιάχνεις αυγά τηγανητά πάνω στα πληκτρολόγιό του...
 
Μιλώντας για σοβαρές εταιρείες, αναφορικά πάντα με τη δική μου γνώμη, έχω να παραθέσω τις κάτωθι:

Dell, Toshiba, LG και ολίγον HP.

Επειδή υπάρχει ήδη Dell στο σπίτι και θα ήθελα να δοκιμάσω και άλλες μάρκες, σε εκτενή έρευνα αγοράς και διαβάζοντας τα άπειρα threads σε ξένα forums κατέλληξα στην Toshiba.

Η σειρά 300 είναι μαύρη (βασικό αυτό για μένα), γυαλιστερή και πανέμορφη, οπότε και το laptop που θα αγοράσω σε λιγότερο από δυό μήνες για δώρο στα γενέθλιά μου την ημέρα που θα παίνω στα 40, θα είναι ένα νέο γυαλιστερό Toshiba.

Σκέφτομαι για αυτό:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.905223

το οποίο και ζυγισμένο είναι αναφορικά με επεξεργαστή και κάρτα γραφικών, αλλά έχει και 4 χρόνια εγγύησης από την Toshiba και λογικότατη τιμή για μηχάνημα που υποτίθεται θα συντροφεύσει κάποιον για 4 χρόνια.

Λέω υποτίθεται γιατί στα επόμενα γενέθλια μάλλον θα αντικατασταθεί με κάποιο άλλο. Είπαμε είμαι σοβαρά....... :D

Υπάρχει και δεύτερο σενάριο που αφορά μηχάνημα πάνω από 1000 ευρώ, το οποίο καραπαίζει αλλά δεν έχω καταλλήξει σε συγκεκριμένο κομμάτι ακόμα.

Will keep you posted.
 
το piano black coating της καινουριας σειρας της Toshiba ειναι μεν πανεμορφο αλλα θα έχεις πρόβλημα με τις δαχτυλιές, ΜΕΓΑΛΟ ποβλημα...
 
To γνωρίζω πολύ καλά αυτό φίλτατε Γιώργο. Αλλά το μηχάνημα θα βρίσκεται σχεδόν μόνιμα σε βάση και θα λειτουργεί με εξωτερικό πληκτρολόγιο (μάλλον το G15 λόγω οθόνης και USB hub πάνω του που βολεύει απίστευτα) και εξωτερικό σκληρό δίσκο.

Οπότε μια δαχτυλιά που και που δεν πειράζει.

Έχω προμηθευτεί και ειδικά πανιά για τον καθαρισμό τέτοιων συκευών μια και η συσκευή τηλεόρασης που έχω έχει ακριβώς το ίδιο "πρόβλημα", με εξαιρετικά απότελέσματα.

Σήμερα θα περάσω από multirama για να δω τα Toshiba από κοντά με την ησυχία μου για να αποφασίσω τελικά.

Στα πολύ θετικά της εταιρείας (και αυτό είναι ενδεικτικό της εμπιστοσύνης του κατασκευαστή προς τα προϊόντα του) είναι το γεγονός ότι άρχισαν να προσφέρουν το πακέτο επέκτασης της εγγύησης (2 + 2 = 4 χρόνια συνολικά) με κόστος μόλις 69 ευρώ!!!!! Σε μηχάνημα κοντά στα 800 ευρώ είναι αμαρτία να μην το προμηθευτείς.

Επίσης κοιτάζω και αυτό, πάλι Toshiba.

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=21&category=69977907&product=1137603

Στα πολύ θετικά τους είναι ότι έχουν αυτόνομες κάρτες γραφικών της ΑΤΙ και όχι nVidia, όπου έχει γίνει σάλος με τις ελλατωμματικές 8400 και 8600 που κυκλοφορούν. Είπαμε το laptop δεν είναι desktop. Άλλωστε με τη 3650 και σε ανάλυση 1280 Χ 800 (οτιδήποτε μεγαλύτερο σε 15,4 '' είναι βασανιστικά μικρό για μένα) η συγκεκριμένη κάρτα κάνει παπάδες!!!!!!!!

Μάλλον κλείνω προς το ακριβότερο μοντέλο και, φυσικά, την 4ετή εγγύηση.
 
Ο pooky πολυ σωστα εχει αναφερει οτι ειμαι ενθερμος οπαδος των Acer. Σιγουρα υπαρχουν αστερια και ευτραπελα σε καθε εταιρεια. Και ο ορος του "λαχειου" σιγουρα παιζει παντου απο τα πιο ακριβα μεχρι τα φθηνοτερα μοντελα.

Ο λογος που εχω παθει πλακα με την ποιοτητα των Acer (εχω τον Aspire 1605DLC), ειναι η απανθρωπη χρηση που εχω υποβαλει τον δικο μου εδω και 6 χρονια τωρα. Με εναν ταπεινο Celeron 2.4, 512 Ram, 30GB σκληρο, και μια καρτα Ati Radeon Monility 9000, και CDRW, δουλεψε ασταματητα μετατρεποντας ταινιες σε divx (περιπου 600) σε σημειο που τον αφηνα ολονυχτης να κανει τις μετατροπες και μετα καψιμο σε δισκακια. Ολα αυτα μεχρι που αγοραστηκε ενα Pioneer DVD/RW/+- και αρχισε μετα την next generation δουλεια με τα DVD!

Υπαρχουν ατομα που θα κανουν ενα word αρχειο και μετα θα κλεισουν το laptop τους, η αυτοι που θα τον αναψουν για μερικες ωρες την ημερα. Το ταπεινο μου μηχανημα το εχω αναμενο για μερες ολοκληρες καθως εκτελει και χρεη "κατεβαστηρι" με αποτελεσμα να μην κλεινει σχεδον ποτε, και αν γινει αυτο θα ειναι για καμια ωρα ετσι "χατηρικα" απο εμενα. Και η λειτουργια του τους τελευταιους μηνες γινεται χωρις την τελεια θερμοαγωγιμη οδο, καθως επεξεργαστης και ψυκτρα βρισκονται σε επαφη μονο μεταλο με μεταλο (και ξερω οτι τα ζηταω κανονικα με αυτο), αλλα παρ ολα αυτα λειτουργει στην εντελεια, και υποδειγματικα. Πιστευω πως η χρηση που κανω σε αυτο το μηχανακι ειναι απο τις πιο σκληρες σε ενα laptop χωρις τεραστιους ανεμιστηρες η συστηματα ψυξης. Και εκει ειναι που εχω ορκιστει Acer to death λογω της αριστης ποιοτητας και λειτουργιας του. Τα πληκτρα ολα στην θεση τους χωρις τα εφε του popcorn που εχω δει σε αλλους (να τιναζονται πληκτρα καθε τοσο απο την θεση τους). Επισης τα drive DVD/RW τους ειναι matsushita η panasonic. Φανταζομαι αυτο λεει αρκετα στον τομεα της αξιοπιστιας τους.

Kαι αυτο που λατρευω στα Acer ειναι οτι δεν φτιαχνουν ουτε μπαταριες, ουτε video, ουτε τηλεορασεις, ουτε τηλεφωνα, ουτε ηχοσυστηματα, ουτε πλυντηρια και συναφη. Κατασκευαζει μονο πολυ καλης ποιοτητας μηχανηματα στην Taiwan απο τις αρχες του 80 οπως την μαθαμε και την ξερουμε. Και παντα με το best value for money.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
phil_vr είπε:
Υπαρχουν ατομα που θα κανουν ενα word αρχειο και μετα θα κλεισουν το laptop τους, η αυτοι που θα τον αναψουν για μερικες ωρες την ημερα. Το ταπεινο μου μηχανημα το εχω αναμενο για μερες ολοκληρες καθως εκτελει και χρεη "κατεβαστηρι" με αποτελεσμα να μην κλεινει σχεδον ποτε, και αν γινει αυτο θα ειναι για καμια ωρα ετσι "χατηρικα" απο εμενα..
Πάντως όσο παράξενο και αν ακούγεται....όταν έναν υπολογιστή τον ανοίγεις για λίγες ώρες, κάνεις ελαφριά δουλειά και μετά το κλείνεις ξανά...ουσιαστικά καταπονείς περισσότερο το hardware παρά όταν το έχεις συνεχώς αναμμένο σε πλήρη φόρτο εργασίας....

Ένας υπολογιστής που δεν κλείνει ποτέ δουλεύει πιο στρωτά και σταθερά και καταπονείται λιγότερο...υπό φυσιολογικές πάντα συνθήκες ...
 
Θα συμφωνήσω με τον Phil.

Πριν από λίγο είχα μια συζήτηση αναφορικά με τα Acer με συνάδελφο που χτες αγόρασε ένα. Μου ανέφερε ότι στην εκτεταμένη εγγύηση παίζουν 2 πακέτα με κάλυψη 3 χρόνια.

Το απλό και το extended. Στο Extended σου καλύπτουν ακόμα και ατυχήματα, ενώ αν σπάσεις την οθόνη πληρώνεις μόνο το 1/4 της τιμής της, ποσό που σε καμία περίπτωση δεν ξεπερνά το 50άρικο.

Η τιμή των πακέτων; Το απλό 69 και το extended κοντά στα 119 ευρώ!!!!! Συνιστάται ανεπιφύλακτα σε οποιονδήποτε θέλει να αγοράσει Acer να συνοδέψει το νέο του απόκτημα με το πακετάκι της "ακριβής" εγγύησης για να έχει το κεφαλάκι του ήσυχο.

Πάντως, ομολογουμένως, τα νέα Acer είναι αιώνες μπροστά σε ποιότητα και αξιοπιστία από τα μοντέλα πριν 2ετίας.
 
Pooky είπε:
Πάντως, ομολογουμένως, τα νέα Acer είναι αιώνες μπροστά σε ποιότητα και αξιοπιστία από τα μοντέλα πριν 2ετίας.
Αυτό είναι σίγουρο...η δική μου κακή εμπειρία σε μοντέλο 5ετίας σίγουρα δεν αποτελεί τον κανόνα...

Τώρα τα acer έχουν καλύτερη ποιότητα κατασκευής ...και γενικά αν δεν είσαι γκαντέμης προσφέρουν μια πολύ καλή σχέση απόδοσης / τιμής...
 
Αν εξαιρέσουμε οτι δεν δίνουν cd εγκαταστασης , ουτε βαζουν recovery partition στον σκληρό και έτσι η μόνη σου επιλογή είναι recovery disk αρα ξεχνάς το clean format.. Acer all the way.

Επήσης απο την Μ$ δεν μπορείς να προμηθευτείς δισκάκι, πρέπει να πάρεις απαραίτητα και αδεια χρήσης ασχετα αν την εχεις πάρει (και πληρώσει) μαζι με το μηχάνημα.

Και η αντιπροσωπεία της Acer στην ελλάδα, δεν σηκώνει το τηλέφωνο, αλλα βγάζει ενα τηλεφωνητη που δρομολογεί σε ανύπαρκτο εσωτερικο νουμερο...

Tελικα κατέβασα ενα clean dump των Vista (οχι απο τα σπασμενα, pre-activated και τετοια) και εκανα ενα clean install σαν ανθρωπος.
 
Δεν με χαλάει ιδαίτερα αυτό που αναφέρεις. Ευτυχώς με το ccleaner είσαι σε θέση να ξεφορτωθείς το bloatware που όλες σχεδόν οι εταιρείες του χώρου γεμίζουν τα φορητά τους.

Εμένα αυτό που με ενδιαφέρει είναι η ποιότητα κατασκευής και η υποστήριξη.

Κατέλληξα σε Toshiba, έχω δυό μήνες καιρό να αποφασίσω το συγκεκριμένο μηχάνημα πιά.
 
Το δικό μου Acer παρουσίασε πρόβλημα μετά από 5 χρόνια χρήσης τύπου Phil και χειρότερη. Οταν ήταν κατεβαστήρι τις περισσότερες ώρες του τις πέρναγε σε ντουλάπα για να μην ακούγετε ο ανεμηστήρας ! Εχει μεταφερθεί μπολικες φορές σε μπακαζιέρα μηχανής με μπόλικα τρανταγματα. Γενικά του είχα φερθεί != αγαπή και προδερμ. Αλλά αποφάσισε να κακαρώσει στο σύστημα γραφικών. Το υπόλοιπο λειτουργεί κανονικά , απλά δείχνει μονίμος χαλασμένα γραφικά.

Αποφάσισα να το πάω στην Infoquest η οποία έχει και ISO ... Ετσι θα σας πω και μια ακόμα γνώμη για τους 3th party supporters στην Ελλάδα για την Acer. Αν η ζημιά επισκευάζεται με λιγότερα από 100-150ευρώ θα το φτιάξω, διαφορετικά θα πάρω καινούργιο ~300-400.. Γίναν κι'αυτά είδος καταναλωτικό!

Α και phil ούτε το δικό μου έχει θερμοαγώγιμη πάστα... Νομίζω ότι έτσι είναι σχεδιασμένα γιατί η CPU έχει και ενα περίεργο βαθούλωμα-τρύπα πάνω της από το εργοστάσιο.. κάτι πρέπει να παίζει και τα κάνουν έτσι.. Ούτε η ψύκτρα του έχει την συνηθησμένη επιφάνεια των desktop. Αν βάλεις πάστα μάλλον χειρότερο για γίνει...
 
AA+ είπε:
Οταν ήταν κατεβαστήρι τις περισσότερες ώρες του τις πέρναγε σε ντουλάπα για να μην ακούγετε ο ανεμηστήρας ! ..
Εμενα εχει περασει πολα βαρβαρα ξενυχτια (για μηνες) πατωντας επανω σε χαλι (και εφοσον οι αεραγωγοι ειναι απο κατω φανταζεσαι τι γινοταν μεσα του!). Επισης σε πατωματα, μισο στον αερα σε τραπεζι (σε πολυ ζεστες περιπτωσεις για να παιρνει περισσοτερο αερα).. απο παντου εχει περασει το μηχανακι αυτο!

AA+ είπε:
Α και phil ούτε το δικό μου έχει θερμοαγώγιμη πάστα... Νομίζω ότι έτσι είναι σχεδιασμένα γιατί η CPU έχει και ενα περίεργο βαθούλωμα-τρύπα πάνω της από το εργοστάσιο..
Εμενα ειχε σαν ενα παχυ αυτοκολητο (απο θερμοαγωγιμο υλικο το οποιο εβγαλα σε καποιο καθαρισμα και ξεραθηκε η το πεταξα με προοπτικη να του βαλω κατι καλυτερο). Αλλα λειτουργει ετσι εδω και 5 χρονια τωρα! Με την λογικη οτι τιποτα δεν ειναι αθανατο, στα εβγαλε τα λεφτα του και με το παραπανω. Εμενα μου δινει και ρεστα τωρα! :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πάντως γενικά σε ένα laptop οι παράγοντες που το φθείρουν ή μπορεί να το καταστρέψουν δεν έχουν να κάνουν με το πόσες ώρες τη μέρα είναι αναμένο. Μάλλον ένα laptop ενδέχεται να καταστραφεί από πτώση, από ρίψη καφέ ή άλλων υγρών πάνω του, από μη σωστή μετακίνηση, από απροσεξία ή φράξιμο των αεραγωγών.

Το δικό μου Fujitsu, και επαναλαμβάνω το φτηνότερο των ευτελεστέρων, είναι πάντα πάνω σε βάση με ανεμιστήρες. Μπορεί να έχει λειτουργήσει χιλιάδες ώρες, αλλά πάντοτε πάνω στη βάση του. Ακόμα και το ρεύμα με το οποίο λειτουργούν οι ανεμιστήρες έρχεται από το desktop για να μην επιβαρρύνεται με τίποτε η mobo του φορητού. Κάθε 750 ώρες λειτουργίας ανοίγω το καπάκι από κάτω και καθαρίζω το ανεμιστηράκι του και τους αεραγωγούς. Πάστα δεν έχω προσθέσει εκτός από αυτή που είχε ήδη, μια και δεν έχω δει καμία αλλαγή σε θερμοκρασίες από τη στιγμή που το πήρα.

Ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες οι βάσεις της οθόνης έχουν αρχίσει να ραγίζουν, μπορείτε να φανταστείτε για τι ποιότητα κατασκευής μιλάμε έτσι; Για το λόγο αυτό ψάχνω να βρω ένα ποιοτικά κατασκευασμένο μηχανάκι που να έχει και μια αξιοπρεπή εγγύηση. Γιατί αν το συγγεκριμένο πάθει κάτι σε καμία περίπτωση δεν αξίζει η επισκευή του.
 
Ένα μικρό bump στο παρόν thread είναι επιβεβλημένο έτσι; :D

Λοιπόν, έχω μόλις ένα μήνα για την αγορά του νέου μου laptop και θέλω γνώμες.

Αυτή τη στιγμή από desktop είμαι 1000% καλυμένος από όλες τις πλευρές μια και σήμερα πήρε και άλλα 2 giga ram και ξεμπέρδεψα μια και καλή, για δύο χρονάκια. Για τις κάρτες γραφικών βλέπουμε όταν έρθει η ώρα, η 8800 GT τα σπάει σε 1680 Χ 1050 ότι και να της έβαλα.

Αλλά από την άλλη το MSI Wind πρέπει να φύγει από το γραφείο και να παραδώσει τη θέση του σε κάποιο κανονικό laptop, μια και το Wind θα πάει σε άλλο δωμάτιο. Επίσης αποφάσισα να μην πάω σε Toshiba λόγω κάρτας γραφικών, (εξηγώ παρακάτω) :

Τα χαρακτηριστικά που θα έχει είναι τα παρακάτω:

1). 15άρα οθόνη. Δεν με ενδιαφέρει η ανάλυση ακόμα και 1280 Χ 800 μου είναι υπεραρκετά. 17άρια ή 13άρια μοντέλα δεν μου κάνουν.

2). 3 ή 4 χρόνια εγγύηση απαραίτητα.

3). Κάρτα γραφικών που να σηκώνει τα τελευταία παιχνίδια. Μιλάμε για 9500 GS minimum και σε καμία περίπτωση κάρτα της σειράς "8" αφού αυτές είναι κατασκευαστικά για τα μπάζα.

4). Καλή ποιότητα κατασκευής.

5). Η αυτονομία της μπαταρίας μου είναι αδιάφορη. Ακόμα και μισή ώρα να κρατάει μου φτάνει, άλλωστε δεν θα μετακινηθεί ποτέ από το γραφείο.

6). Η ποιότητα του πληκτρολογίου μου είναι αδιάφορη, έχω ήδη ένα κορυφαίο σε αίσθηση και απόδοση εξωτερικό logitech.

7). Η χωρητικότητα του σκληρού μου είναι αδιάφορη, δουλεύω με εξωτερικούς. Σαν μίνιμουμ θέτω τα 160 giga, πολύ δύσκολο να βρεθεί πιά κάτι μικρότερο.

8 ). Η μνήμη πρέπει να είναι οπωσδήποτε 3 ή 4 giga.

Το budget μου αυτή τη στιγμή είναι 1500 ευρώ, δεν θα πάει παραπάνω. Για δώστε προτάσεις.

Κλείνω προς Acer (με επέκταση εγγύησης φυσικά), Multirama (Clevo σασί με Centrino II τεχνολογία), για δώστε γνώμη και για τίποτε άλλο!!!!!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Pooky.. ανεπιφυλακτα το Acer Aspire One A0A150!! Εβγαλε και αυτη μικρουλη σαν την Asus και το ειδα και απο κοντα και ηταν να το αρπαξεις και να τρεχεις! :)

Λοιπον, να σοβαρευτουμε λιγο.. για τα σημεια 1,2,3,4,5,6,7,8, δεν χρειαζεται να μαντεψεις καν την μαρκα που θα σου προτεινω.. :) Κρατω επιφυλαξη για την καρτα καθως δεν ξερω τι μοντελα κυκλοφορουν εκει, αλλα απο οσο γνωριζω εδω στα Aspire (που ψηνομαι να παρω τωρα στα κοντα).. θα σου πω μονο μια εκφραση.. Aspire 6920G και 8920G!!

Τα νεα μηχανακια της Acer (σε 16" και 18.4") με την Gforce 9500mGS με 512MB δικα της, 4GB Ram, 250GB HD - 640GB, Blue Ray η DVD Dual Burner, και ενα σωρο αλλα καλουδια και προσαυξομειωσεις σε εξοπλισμο και προσφατα ειχαν και μειωση στις τιμες τους (Ισως ειναι η μονη εταιρεια που πηρε την παραδοση της Sinclair!)..

Το μοντελο που ειδα προσφατα ηταν το 18"αρι, με 4GB Ram, 320HD, DVD Burner και ειχε 1200$. Οποτε θελω να πιστευω οτι θα βρεις ενα 16"αρι, με τα ιδια συστατικα και με Blue Ray για κανενα χιλιαρικο και λιγοτερο σε ευρω (εκτος αν κανουν παλι τις γνωστες ευρωτακτικες - 1200$ εχει? Οκ, 1200 Ευρω, τζαμπα πραγμα!)

Απο θεμα ποιοτητας, δεν λεω κουβεντα γιατι μπορω να γραψω βιβλιο περι αυτου!

Καλη αγορα φιλε μου και βαλε το καλα στα υποψιν γιατι ειναι best value for money σε οτι και να του βαλεις διπλα, και αξιολογο σαν μηχανακι.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Phil σήμερα είδα συτό:

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=21&category=69977907&product=1137166

και έμεινα .... από τιμή και χαρακτηριστικά!!!!!

Πρόσεξε τι κάρτα γραφικών φοράει το τερατάκι. Η τιμή του εξαιρετική και με 105 ευρώ ακόμη παίρνεις και την τριετή εγγύηση που καλύπτει και accidental damage.

Για τα Acer έχω ακούσει πολλά σχόλια τον τελευταίο καιρό, αλλά και για αυτά, (όπως και για τα Vista άλλωστε) , ο περισσότερος κόσμος παπαγαλίζει ότι ακούει από άλλους. Έχω δει "ορκισμένους" εχθρούς των Acer να μου λένε ότι τα μηχανήματα αυτά είναι μάπες, χαλάνε, ζεσταίνονται και τα λοιπά, ενώ ποτέ στη ζωή τους δεν τα έχουν καν αγγίξει.

Το παραπάνω μηχάνημα είναι η νούμερο ένα επιλογή μου αυτή τη στιγμή. Αν βγει μάπα το καρπόύζι χαλάλι, άλλωστε θα έχω τριετή εγγύηση οπότε λίγο με ενδιαφέρει.

Όσο για τα "κινηματογραφικά" μοντέλα που μου ανέφερες, θα τα κοιτάξω από κοντά και θα σου πω φίλε!!!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ότι και να αγοράσεις μακρία δια ροπάλου από VAIO :)
 
Πίσω
Μπλουζα