g1973tony
Retro PaTRi@RcH
- Αντιδράσεις
- 11.474
???? Προφανώς κάνεις πλάκα.Ταρώ-χαρτομαντείες-κληρονομικό χάρισμα «Η Καραπιπεριμ»
Θερμή παράκληση μακριά από μαγείες...
???? Προφανώς κάνεις πλάκα.Ταρώ-χαρτομαντείες-κληρονομικό χάρισμα «Η Καραπιπεριμ»
Πες τα χριστιανή μου!!! Γι'αυτό τρελαίνομαι να κράζω τη Βουγιούκλω, που θεωρείται και σταρ.Ας χαλαρωσουμε λιγο. Με αυτα που ειπε η Φονσου, θελησε να καταρριψει δυο μυθους.
Ο ενας μυθος ειναι οτι τους "μεγαλους" ηθοποιους δεν τους αγγιζουμε ποτε. Τους τοποθετουμε σε ενα βαθρο, τους θεοποιουμε και τους λιβανιζουμε. Ποσες φορες εχω ακουσει σχολια του τυπου "Κατω τα χερια απο τον ταδε, ηταν μεγαλος ηθοποιος." Ε, κι αν ηταν, τι με αυτο; Ανθρωπος ηταν κι αυτος με τα ελαττωματα του και κρινεται. Το οτι ηταν σπουδαιος καλλιτεχνης δεν αναιρει το γεγονος οτι στη ζωη του μπορει, λεμε τωρα, να ηταν καθαρματακι. Αλλα και περαν του χαρακτηρα του, μπορει να κριθει και η καλλιτεχνικη του αξια. Τι παει να πει Χορν, Λαμπετη και Καρεζη, για να φερω μερικα παραδειγματα στα χιλια....Προσωπικα την Καρεζη στα δραματα τη θεωρω κακιστη. Σε κατι σκηνες στο Ενας μεγαλος ερωτας και στην Ερωτικη συμφωνια, με πιανουν τα γελια απο την πολλη της υπερβολη. Και δεν ειναι η πρωτη φορα που το αναφερω αυτο. Αλλα τουλαχιστον εγω μπορω και το λεω. Αυτο ακριβως πιστευω και εχω το θαρρος της γνωμης μου ωστε να το γραψω μεσα στο φορουμ και να ακουσω μετα τον εξαψαλμο απο διαφορους του στυλ "Δεν αγγιζουμε την Καρεζη, ηταν θεα." Κανενας δεν ειναι θεος, που και ο θεος κρινεται, και κανενας δεν ειναι υπερανω κριτικης. Και αλιμονο αν δεν μπορουμε να λεμε οσα πιστευουμε και να το βουλωνουμε μονιμως απο φοβο μη θιξουμε "τα Ιερα και το Οσια".
Ο αλλος μυθος που κατερριψε η Αννα ειναι πως οταν μας ρωτουν ποιον ηθοποιο θεωρουμε σπουδαιο εμεις αυτοματα θα πρεπει να απαντουμε ολα τα γνωστα μεγαλα ονοματα του ποιοτικου. "Ποια ειναι η καλυτερη Ελληνιδα ηθοποιος ολων των εποχων;" "Η Παξινου" και αναθεμα τον αν ξερει την Παξινου εστω στη φατσα. Αλλα ετσι ακουει, ετσι λεει. Τελος λοιπον το παραμυθι με την Παξινου και την καθε Παξινου. Αν ειναι κανεις ενταξει και αν εχει τα κοτσια, ας τολμησει να πει αυτο που σκεφτεται. Ελικρινεια και τολμη. Αυτα χρειαζονται κι ας μη φοβομαστε. Δεν θα μας δειρουν.
Δεν ξερω αν η Αννα Φονσου ειχε δικιο σχετικα με οσα ειπε για τον Χορν. Δεν ξερω αν ηταν χομπιστας του θεατρου, αν βαριοταν που ζουσε, η αν ειχε τους δικους του λογους που δεν εκανε πολυ θεατρο και πολυ κινηματογραφο. Και σε τελικη αναλυση δεν με ενδιαφερει. Αυτο πιστευε η γυναικα, αυτο ειπε και, για μενα, με αυτα της τα λεγομενα της εκανε δυο μικρες επαναστασεις.
Κι αν δεν του αρεσαν του Χορν αυτα που ειπε δημοσια η Αννα, ας εβγαινε κι αυτος δημοσια την αλλη μερα το πρωι να της απαντησει.
Θα'θελα ειλικρινά πολύ, στην ερώτηση ποιον/ποια θεωρούν τον/την μεγαλύτερο/η ηθοποιό, να απαντήσουν "εμένα!". Ειλικρινά θέλω να κόψω αντιδράσεις. Ιδίως αν πρόκειται για κάποιον/κάποια φτασμένο/η, Μπέζος φερ'ειπείν ή Ράντου.
Έτσι!Κάποτε είχε γίνει ένας χαμούλης επειδή ο Μπουσουλόπουλος στην ερώτηση "ποιοι πιστεύεις ότι είναι οι μεγαλύτεροι Έλληνες ηθοποιοί" δεν είχε απαντήσει "ο Φιλππίδης και ο Μπέζος" .
Σκέψου να μπερδευόταν κι να το έλεγε φωναχτάΑμέσως όμως συνειδητοποίησε το λάθος του και ψιθύρισε αυτοκρινόμενος: «Τι λέω ο *****ας!» Ατάκα , συνέχισε με τα λόγια του Δαρείου, σαν να μην είχε συμβεί τίποτα, ενώ ο Χορός των ανδρών... χόρευε απ τα γέλια...