Σκάνδαλα και σκαμπρόζικα

# Ελένη Χαλκούση 1901-1993

Θα σας γράψω μερικές αστείες ιστοριούλες που αφορούν τη συνονόματη, χαριτωμένη ηθοποιό και αδυναμία μου, Ελένη Χαλκούση , που συχνά-πυκνά έπεφτε θύμα κωμικών κατάστασεων.

«Κάθε πρωί λοιπόν, η Ελένη κατέβαινε μαζί με τους άλλους ηθοποιούς στην παραλία της Επιδαύρου για να κάνει το μπάνιο της. Συνήθιζε όμως να πηγαίνει κάπως απόμακρα από τους άλλους, να παίρνει γινωμένες ντομάτες από τα γύρω μποστάνια, να πασαλείβει το πρόσωπο της και να κάθεται στον ήλιο με την ελπίδα να κάνει... δέρμα. Έτσι σ αυτήν την κατάσταση, πασαλειμένη με ντομάτες, την είδε περνώντας από κει ο κωμικός αλλά και χιουμορίστας ηθοποιός Μιχάλης Καλογιάννης που της φώναξε:
-Ελένη μου, από... πρεμιέρα γυρίζεις;»


«Κάτι ανάλογο είχε συμβεί στον Αντωνάκη* και με την Ελένη Χαλκούση, που το παχύ σώμα της είχε γίνει τελευταία ένας ακατέργαστος όγκος. Σε κάποιο έργο λοιπόν που ο Αντωνάκης της έφτιαχνε το κοστούμι, η Ελένη επέμενε να της στολίσει τη μέση μ ένα φιόγκο. «Πρόσεχε Αντωνάκη ο φιόγκος να ραφτεί ακριβώς στη μέση». Και δωσ του ο φιόγκος κι ο φιόγκος να ραφτεί στη μέση. Οπότε και ο Αντωνάκης δεν αντεξε πια και εξερράγη: «Μα Ελένη μου το πρόβλημα δεν είναι ο φιόγκος, το θέμα είναι να βρούμε πρώτα τη μέση!»

«Όμως στη διανομή του έργου δημιουργήθηκε θέμα σχετικά με το ρόλο της Αιμίλίας, της παραμάνας της Δυσδαιμόνας και γυναίκας του Ιάγου. Ο Μελάς τον είχε δώσει πολύ σωστά, σε μια νέα, όμορφη, θηλυκιά και ζουμερή ηθοποιό, αλλά η Ελένη η Χαλκούση που ήταν τότε στο θίασο τον διεκδικούσε για λογαριασμό της. Πήγε λοιπόν στην Κοτοπούλη και της παραπονέθηκε:

«Νομίζω κυρία Μαρίκα οτι ο ρόλος αυτός ταιριάζει περισσότερο σε μένα». Και τότε η αξεπέραστη Μαρίκα, την πήρε από το χέρι, στάθηκαν και οι δύο μπροστά στο μεγάλο καθρέφτη του καμαρινιού της και με τον καυστικό και τσεκουράτο λόγο της, της είπε:

«Για κοιταξε μας καλά χρυσό μου. Φαντάζεσαι οτι ο Ιάγος, ένας νέος και ωραίος άνδρας θα είχε τη διαστροφή να μας *&&%^&*@@@ έτσι που είμαστε;»**


* Ο Αντωνάκης της ιστορίας είναι ο θρυλικός Αντώνης Φωκάς, ακούραστος ενδυματολόγος για δεκαετίες του Εθνικού Θεάτρου, γύρω από τον οποίο κυκλοφορούν κι άλλες σπαρταριστές ιστορίες.
** Την τελευταία ιστορία την έχουν αφηγηθεί πολλοί, λέγεται μάλιστα πως ήταν και από τις αγαπημένες διηγήσεις του Χορν. Αν θυμάμαι καλά, την έχει διηγηθεί και η ίδια η Χαλκούση. Εδώ πάντως, όπως και τις παραπάνω, σας τις μεταφέρω από το βιβλίο του Βασίλη Κανάκη «Εθνικό Θέατρο, εξήντα χρόνια σκηνή και παρασκήνιο».
 
Mια κι αναφέρθηκε η Κοτοπούλη, πραγματικά οι ιστορίες της είναι θεατρικά ανέκδοτα.
Θα αναφέρω μια, την οποία έχει πει ο Γρηγόρης Βαλτινός στην εκπομπή Top Stories της Σ.Διγενή.

Προπολεμικά, υπήρχαν 2 μεγάλοι μπουλουξήδες ο Ζαζάς κι ο Χριστοδούλου οι οποίοι κατά καιρούς έπαιζαν κι στο θίασο της Κοτοπούλη.
Πάει λοιπόν μια μέρα ο Χριστοδούλου (γκέι κι με έντονη θηλυπρεπή κίνηση) στη Κοτοπούλη κι της λέει:
- "Κυρία Μαρίκα, ξέρετε έβγαλα μια ποιητική συλλογή κι θα την εκδόσω, θέλω όμως τη συμβουλή σας".
- "Πες μου Χριστοδούλου".
- "Ο εκδότης με πιέζει να βάλουμε κι τη φωτογραφία μου στο εξώφυλλο, επειδή είμαι ηθοποιός, για να πουλήσει περισσότερο"
- "Ε και τι θες από μένα βρε Χριστοδούλου;"
- "Να μου πείτε, να βάλω τη φωτογραφία μου στο εξώφυλλο; να μην τη βάλω;"
- "Βρε Χριστοδούλου, δεν βάζεις καλύτερα τον π@σ@ν@ σου που τον ξέρει κι τόσος κόσμος;"
 
Στις αρχές του '60 παντρεύτηκε έναν πολιτικό μηχανικό, φίλο του Κούνδουρου και έφυγε μαζί του για επαρχία. Ζήσανε μαζί 15 χρόνια κι απόκτησαν έναν γιο.

Μόλις χώρισαν η Μαργαρίτα ασχολήθηκε με τη διακόσμηση εσωτερικών χώρων.
Η Μαργαρίτα Παπαγεωργίου παντρεύτηκε τον Τσούχλο, του ιστορικού οίκου μόδας "Τσούχλος" (που το 1989 αγοράστηκε από την οικογένεια της Σίλια Κριθαριώτη, που τον έχει ακόμη). Ήταν οικογενειακή μας φίλη, την ήξερα πολύ καλά. Και χάρη σε κείνην και τη σχέση της με τον οίκο έπαιρνε η μαμά (αργότερα και γω) ωραιότατα ταγέρ σε χαμηλότερη τιμή, που πληρώναμε με δόσεις. (Τα έχω ακόμη και τώρα που πέθανε σκέφτομαι να τα κάνω κουβέρτα πάτσγουορκ).
Ήταν συμπαθέστατος άνθρωπος, καλή στη χειροτεχνία και στο ράψιμο. Έχω ακόμη μια θήκη για βελόνες πλεξίματος και βελονάκια που είχε φτιάξει με τα χέρια της και μας είχε χαρίσει. Απ'αυτές που έχουν διάφορες "τσέπες", μετά τις κάνεις ρολό και τις δένεις με μια κορδέλα.
Ναι, η Μαργαρίτα όντως είχε ένα γιο, τον Αλέξη. Ο οποίος έλεγε στη μητέρα μου τι ωραίο που είναι το ψυγείο μας, πάντα γεμάτο με φαγητά, ενώ το δικό τους "κάνει έκο" (δηλ. η δική του μαμά δεν μαγείρευε, και ήταν άδειο). Της άρεσαν πολύ οι άντρες, ήταν ασυγκράτητη, και τους έφερνε στο σπίτι όπου έμενε με το παιδί. Κάποια στιγμή αν θυμάμαι καλά παρεξηγήθηκε η μαμά μαζί της γιατί σε μια συγκέντρωση είχε καθίσει πάνω στα γόνατα του τότε αγαπημένου της και γίνονταν διάφορεες "διαχύσεις" μπροστά σ'όλον τον κόσμο.
Μήπως ο πολιτικός μηχανικός που λέτε να ήταν πριν τον Τσούχλο; Αλλά 15 χρόνια; Θα ήταν ήδη μεγάλη, οπότε δεν μπορεί. Εγώ τη θυμάμαι στο άνθος της ηλικίας της (μιλάμε για δεκαετία του '70 και αρχές '80 αν δεν κάνω λάθος)
 
Τελευταία επεξεργασία:
8. Για ποια ηθοποιό διαβάζουμε πως " μαθαίνει εντατικοτατα ισπανικά" καθώς διατηρούσε δεσμό εξ αποστάσεως και συχνή αλληλογραφία με κάποιον Ισπανό;

Η Βούλα Χαριλάου
Ο Ισπανός ήταν ένας χορευτής φλαμένκο. Νομίζω ο Rafael de Cordoba, που ήταν λατινοαμερικάνος γεννημένος στο Μπουένος Άυρες. (Ή μήπως ο Antonio Gades; ) Στο διαδίκτυο πάντως κυκλοφορεί μια φωτογραφιούλα της με τον Ραφαέλ.
Βούλα Χαριλάου - Ραφαέλ ντε Κόρντοβα.jpg
Η ίδια ήταν πολύ γοητευτική γυναίκα, μορφωμένη, ευαίσθητη και λίγο κυκλοθυμική.
Βούλα Χαριλάου.jpg
Για ένα διάστημα διατηρούσε και τηλεφωνική επαφή με τον Μάρλον Μπράντο, στον οποίο είχε πει ψέμματα πως είναι η Ροζίτα Σώκου. Απόσπασμα από το βιβλίο "Ο αιώνας της Ροζίτας":
Εκείνη την εποχή έκανα πολύ παρέα με τη Βούλα Χαριλάου, ηθοποιό και εξαδέλφη της Βούλας και της Αλίκης Τράκα. Επειδή τότε ήταν η πιο στενή μου φίλη, της είχα πει τα πάντα για τη γνωριμία και τη σχέση μου με το Μπράντο, αυτά που είχαμε πει, τη νοοτροπία του, τις ιδέες του κλπ.
Τρία χρόνια αργότερα ήρθε η Βούλα μια μέρα σπίτι μου κλαίγοντας και θρηνώντας, και μου είπε ότι δεν μπορούσε να ζήσει μ’αυτό το βάρος στη συνείδησή της. Μου εξομολογήθηκε λοιπόν πως μετά την αναχώρηση του Μπράντο, χωρίς να το ξέρω, άρχισε να τον παίρνει τηλέφωνο κάνοντας πως είμαι εγώ και να μιλάνε όλη τη νύχτα. Αυτό κράτησε κάμποσο.
Κάποια στιγμή εκείνος δέχτηκε να πρωταγωνιστήσει στην ταινία του Τσάρλι Τσάπλιν Μια κόμισσα του Χονγκ Κονγκ, με τη Σοφία Λώρεν, που θα γυριζόταν στο Λονδίνο.
Μια μέρα λοιπόν η Βούλα μας είπε πως έχει να πάει στο Λονδίνο, υποτίθεται να δει τα ξαδέλφια της (αν θυμάστε, η Αλίκη Τράκα είχε παντρευτεί Άγγλο και ζούσε εκεί ως κυρία Κούπερ). Της δανείσαμε φορέματα, κασκόλ, ό,τι βρήκαμε.
Όταν έφθασε, την περίμενε εκεί ο ας τον πούμε γραμματέας του Μπράντο, ο οποίος την πήγε στο σπίτι όπου έμενε εκείνος και κατά τη διάρκεια της διαδρομής της είπε:
«Δεν ήρθε να σας υποδεχτεί ο ίδιος γιατί επέστρεψαν οι Μπήτλς από τουρνέ στην Αμερική και τους κάνουν μια δεξίωση, στην οποία ήταν υποχρεωμένος να πάει. Εσείς ανεβείτε στο σπίτι να ντυθείτε και θα σας συνοδεύσω εγώ στη δεξίωση».
Κι εκείνη απάντησε:
«Αδύνατον, γιατί έχω φέρει λουκούμια για τα ξαδέλφια μου και θα έρθουν στις πέντε να τα πάρουν».
Φαντάζομαι την έκπληξη του Μπράντο όταν συνειδητοποίησε πως αυτή με την οποία συνομιλούσε τόσον καιρό στο τηλέφωνο δεν ήμουν εγώ. Όμως η Βούλα ήταν όχι μόνο πολύ έξυπνη αλλά και πεντάμορφη. Οι σχέσεις τους προχώρησαν σε κείνο το ταξίδι, αλλά το πράγμα τελείωσε εκεί, γιατί η Βούλα έκανε μια φοβερή γκάφα συγκρίνοντας την ανατομία του με εκείνη του προηγούμενου εραστή της, ενός Ισπανού χορευτή φλαμένκο, με τον οποίο κατά τη γνώμη της η φύση είχε υπάρξει πιο γενναιόδωρη – δεν μπορώ να γράψω περισσότερα, συγγνώμη, αλλά βέβαια είναι κατανοητό πως ο Μάρλον δεν το εκτίμησε και δε θέλησε να την ξαναδεί στα μάτια του.
Μετά από καμιά πενηνταριά χρόνια, τώρα πρόσφατα, έμαθα από την Αλίκη Τράκα πως η ιστορία των λουκουμιών ήταν αληθινή, όχι δικαιολογία, και πως πράγματι πήγε εκείνη με τα παιδιά της να τα πάρει από τη Βούλα. Κι όταν εγώ αντέδρασα λέγοντας «Πω πω», η Αλίκη απάντησε:
«Να δεις τι ‘πω πω’ είπε ο πατέρας της όταν του ήρθε ο λογαριασμός του τηλεφώνου!»



 
Στο Νο. 2 η Ανουσάκη ήταν επισήμως 19 άντε 20 αφού ο Ζορμπάς κυκλοφόρησε το 1964 αλλά δεν ξέρουμε αν τα γυρίσματα έγιναν το 1964 ή το 1963. Για 19χρονη πολύ ξεβγαλμένη ήταν (αλλά και τότε θεωρούσε ότι είχε πρόβλημα πάχους).
Γνωρίζετε ένα γαλλικής προέλευσης γλυκό που λέγεται tuile (κεραμίδι); Είναι κυρτό (μόλις το βγάζεις απ'το φούρνο, μαλακό ακόμη, έχεις ελάχιστο χρόνο για να το τυλίξεις γύρω από έναν πλάστη για να πάρει αυτό το σχήμα κρυώνοντας) και κρατσανιστό, συνήθως πασπαλισμένο με αμύγδαλα.
orange-tuiles.jpg
Λοιπόοον... Όταν μέναμε κοντά στην πλατεία Μαβίλη, η Ελένη Ανουσάκη είχε έρθει μια φορά στο σπίτι μας και της πρόσφερε η μαμά τσάϊ με αυτά τα τυίλ, που τα έκανε υπέροχα ένα μαγαζί στην πλατεία. Εκείνη, δεν θα το πιστέψετε, πήρε το βούτυρο και γέμισε όλη την καμπύλη ως επάνω, και μετά το έφαγε. Υπάρχουν πράγματα που δεν ξεχνιούνται, όσα χρόνια και να περάσουν.
 
Αυτή νομίζει ότι πρέπει να της δίνουμε νερό δωρεάν, τιμής ένεκεν…
Είναι γνωστό ότι η Αλίκη Βουγιουκλάκη πήγαινε σε μπουτίκ και έπαιρνε ρούχα με το "έτσι θέλω", δωρεάν, λέγοντάς τους πως τους κάνει διαφήμιση. Όπως κάνουν και τώρα οι διάφορες "influencers".
 
η ένσταση μου είναι πως δεν ξέρω περίπτωση παρενόχλησης. Το να ήθελε ο άλλος και να πήγαινε είναι άλλο θέμα.
Εγώ άκουσα για έναν συγκεκριμένο ηθοποιό, που δεν ήθελε, και "τον κρατούσαν πέντε άτομα", λέγοντάς του "Κάτσε, θέλεις να στενοχωρήσεις το Δάσκαλο; Αφού είναι ερωτευμένος μαζί σου". Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να γράψω την πηγή, δυστυχώς, καθώς ήμουν πολύ νέα τότε που το άκουσα, πάνε πολλά χρόνια. Ήταν μια παρέα που το συζητούσε ως κάτι που όλοι γνώριζαν και κουνούσαν το κεφάλι τους, κανείς απ'αυτούς δεν είπε: "Μωρέ τι μου λες! Αλήθεια;". Όλοι με τον τρόπο τους έδειξαν πως πρόκειται για κοινό μυστικό, πασίγνωστο στο χώρο.
Ειλικρινά δεν θυμάμαι το όνομα του ηθοποιού, αλλά ήταν ένας εκ των κεντρικών στελεχών του θιάσου.
Γνωρίζω επίσης έναν που δεν "κάθησε", τον Τάκη Χ., και γι'αυτό το λόγο αναγκάστηκε να αποχωρήσει.
 
Η Μαργαρίτα Παπαγεωργίου παντρεύτηκε τον Τσούχλο, του ιστορικού οίκου μόδας "Τσούχλος" (που το 1989 αγοράστηκε από την οικογένεια της Σίλια Κριθαριώτη, που τον έχει ακόμη). Ήταν οικογενειακή μας φίλη, την ήξερα πολύ καλά. Και χάρη σε κείνην και τη σχέση της με τον οίκο έπαιρνε η μαμά (αργότερα και γω) ωραιότατα ταγέρ σε χαμηλότερη τιμή, που πληρώναμε με δόσεις. (Τα έχω ακόμη και τώρα που πέθανε σκέφτομαι να τα κάνω κουβέρτα πάτσγουορκ).
Ήταν συμπαθέστατος άνθρωπος, καλή στη χειροτεχνία και στο ράψιμο. Έχω ακόμη μια θήκη για βελόνες πλεξίματος και βελονάκια που είχε φτιάξει με τα χέρια της και μας είχε χαρίσει. Απ'αυτές που έχουν διάφορες "τσέπες", μετά τις κάνεις ρολό και τις δένεις με μια κορδέλα.
Ναι, η Μαργαρίτα όντως είχε ένα γιο, τον Αλέξη. Ο οποίος έλεγε στη μητέρα μου τι ωραίο που είναι το ψυγείο μας, πάντα γεμάτο με φαγητά, ενώ το δικό τους "κάνει έκο" (δηλ. η δική του μαμά δεν μαγείρευε, και ήταν άδειο). Της άρεσαν πολύ οι άντρες, ήταν ασυγκράτητη, και τους έφερνε στο σπίτι όπου έμενε με το παιδί. Κάποια στιγμή αν θυμάμαι καλά παρεξηγήθηκε η μαμά μαζί της γιατί σε μια συγκέντρωση είχε καθίσει πάνω στα γόνατα του τότε αγαπημένου της και γίνονταν διάφορεες "διαχύσεις" μπροστά σ'όλον τον κόσμο.
Μήπως ο πολιτικός μηχανικός που λέτε να ήταν πριν τον Τσούχλο; Αλλά 15 χρόνια; Θα ήταν ήδη μεγάλη, οπότε δεν μπορεί. Εγώ τη θυμάμαι στο άνθος της ηλικίας της (μιλάμε για δεκαετία του '70 και αρχές '80 αν δεν κάνω λάθος)
Πολύ ενδιαφέροντα όλα όσα γράφεις στο θέμα. Για τη Μαργαρίτα Παπαγεωργίου απλώς μάζεψα πληροφορίες από τις συνεντεύξεις της. Για το σύζυγο της έγραψα από εδώ:
«Αλλά εγώ πια είχα διαλέξει το δρόμο μου. Παντρεύτηκα και έφυγα στην επαρχία. Για δέκα χρόνια.
... με τον Αλέκο Τσούχλο. Τον γνώρισα στην παρέα του Νίκου. Φίλος του από το Μακρονήσι. Ερχόταν στα γυρίσματα, βγαίναμε μαζί έξω. Ήταν ερωτευμένος μαζί μου. Εγώ δεν το είχα καταλάβει. Ήταν πολιτικός μηχανικός.»

Ίσως εννοεί οτι σπούδασε μηχανικός, ίσως άσκησε για λίγο το επάγγελμα, δεν ξέρω. Πάντως στη συνέντευξη λέει πως ήταν μηχανικός κι έζησε μαζί του στην επαρχία.

Εγώ άκουσα για έναν συγκεκριμένο ηθοποιό, που δεν ήθελε, και "τον κρατούσαν πέντε άτομα", λέγοντάς του "Κάτσε, θέλεις να στενοχωρήσεις το Δάσκαλο; Αφού είναι ερωτευμένος μαζί σου". Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να γράψω την πηγή, δυστυχώς, καθώς ήμουν πολύ νέα τότε που το άκουσα, πάνε πολλά χρόνια. Ήταν μια παρέα που το συζητούσε ως κάτι που όλοι γνώριζαν και κουνούσαν το κεφάλι τους, κανείς απ'αυτούς δεν είπε: "Μωρέ τι μου λες! Αλήθεια;". Όλοι με τον τρόπο τους έδειξαν πως πρόκειται για κοινό μυστικό, πασίγνωστο στο χώρο.
Ειλικρινά δεν θυμάμαι το όνομα του ηθοποιού, αλλά ήταν ένας εκ των κεντρικών στελεχών του θιάσου.
Γνωρίζω επίσης έναν που δεν "κάθησε", τον Τάκη Χ., και γι'αυτό το λόγο αναγκάστηκε να αποχωρήσει.
Αν έγιναν τέτοια πράγματα δεν ήταν για metoo αλλά για εισαγγελέα. Τίποτα δε μου κάνει εντύπωση πλέον, κρίμα στον κόσμο που τους χειροκροτούσε και τους πλήρωνε.
 
Ίσως εννοεί οτι σπούδασε μηχανικός, ίσως άσκησε για λίγο το επάγγελμα, δεν ξέρω. Πάντως στη συνέντευξη λέει πως ήταν μηχανικός κι έζησε μαζί του στην επαρχία.
Μήπως το άσκησε πράγματι το επάγγελμα του μηχανικού στην επαρχία και μετά ανέλαβε τον οίκο μόδας όταν πέθανε (ή πήρε σύνταξη) ο πατέρας του; Δεν έχω ιδέα, γιατί όταν είσαι μικρός δεν ρωτάς τα επαγγέλματα και τις λεπτομέρειες της ζωής των φίλων της μαμάς σου, δεν σε ενδιαφέρουν. Για παράδειγμα, δεν έχω ιδέα για το τι επάγγελμα έκαναν οι πατέρες των συμμαθητών μου -τουλάχιστον του δημοτικού και του γυμνασίου- ποτέ δεν ρώτησα, κανείς μας δεν ρώτησε ποτέ.
 
Είναι γνωστό ότι η Αλίκη Βουγιουκλάκη πήγαινε σε μπουτίκ και έπαιρνε ρούχα με το "έτσι θέλω", δωρεάν, λέγοντάς τους πως τους κάνει διαφήμιση. Όπως κάνουν και τώρα οι διάφορες "influencers".
ΚΑΙ τζαμπατζού η σταρ! Σιγά μην ήταν αμελής οικονόμος της.
 
#Πίσω από τις λέξεις κρύβεται ο Αλέξης;;;;

Μπορείτε να αναγνωρίσετε τον ηθοποιό πίσω από τις δηλώσεις;
Η συνέντευξη δόθηκε το 1965. Αφήνω σκόπιμα μια πρόταση του εκτός, θα την προσθέσω με τα αποκαλυπτήρια.

Με λίγη προσοχή θα το βρείτε γενναίοι μου Μυρμιδόνες!


Αγαπώ πάρα πολύ την δουλειά μου και τους δικούς μου.
Χορεύω πάρα πολύ άσχημα.
Θαυμάζω πάντα τους ανθρώπους που υπέφεραν να προσφέρουν κάτι στην κοινωνία
Συγκινούμαι πολύ και εύκολα και αυτό είναι κάτι από τα ελαττώματα μου.
Αντιπαθώ την ματαιοδοξία και την απιστία στις γυναίκες.
Φοβάμαι το άγνωστο και τα στοιχεία της φύσης.
Φαντάζομαι μόνο όταν είμαι μόνος μου και πάντοτε ωραία πράγματα.
Πιστεύω μόνο σε ότι βλέπω και ότι πιάνω.
Υποστηρίζω ότι δεν υπάρχει ιδανική φιλία και ιδανικός έρωτας.
Ερωτεύομαι πάρα πολύ, αλλά μόνο τις εποχές που περνώ κρίσεις ανοησίας και πλήξης.
Προσέχω να μην γίνομαι βάρος σε κανένα.
Ακούω πάντα με προσοχή τον συνομιλητή μου, πριν καταλήξω σε μια απόφαση
Ελπίζω πάντα. Η ελπίδα είναι μια ανάγκη στον άνθρωπο. Εάν δεν ελπίζαμε υπάρχουν στιγμές που θα αυτοκτονούσαμε.
Διάλεξα το επάγγελμα του ηθοποιού γιατί με γεμίζει ψυχικά.
Θυμώνω με την αχαριστία.
Νευριάζω με την ισχυρογνωμοσύνη και το ψέμα.
Πίνω μόνο νερό.
Συνηθίζω να ζω μόνος μου
Αποφεύγω την παρασκηνιακή ζωή, τους ανθρώπους που με κολακεύουν από συμφέρον, τις καταχρήσεις και γενικά οτιδήποτε ανθυγιεινό.
Λατρεύω με την ίδια ευκολία που μπορώ να μισήσω αυτό που λάτρεψα, όταν διαπιστώσω ότι ματαιοπονούσα.
Διασκεδάζω με ασήμαντα πράγματα που περνούν στους άλλους απαρατήρητα όπως πχ με τους ανθρώπους που παίζουν θέατρο στην ζωή.
Επιθυμώ πάρα πολλά πράγματα, αλλά οι αντιξοότητες της ζωής δεν με αφήνουν να τα πραγματοποιήσω.
Παίζω δεκατρία χρόνια στον κινηματογράφο αλλά τι ωφελήθηκα;
Ασχολούμαι με την δουλειά μου, με το διάβασμα και με τα σπορ.
Διαβάζω οτιδήποτε πέσει στα χέρια μου ακόμα και τα εισιτήρια από τα τρόλεϊ.
Ντύνομαι πολύ απλά. Πάντως αν γίνει στρατόπεδο γυμνιστών στην Ελλάδα θα είμαι από τους πρώτους πιστούς.
 
Ο Νίκος Καζής.
 
Χόρευε ο Νίκος ο Καζης πολύ άσχημα; ή τον κόβεις να αντιπαθουσε τη ματαιοδοξία; ( τι λέω Νικο μου, συγχώρεσε με)
Οχι, δεν ειναι ο Καζης. Ζεν ήταν για να σας βοηθήσω, κι έχει κάποια σημεία που τον μαρτυρανε. Για τα 13 χρόνια κινηματογράφο μάλλον κάνει λάθος υπολογισμούς 10-11 ήτανε.
Νιάου νιάου κάνει:)
 
Νιαου νιαου κάνει... Ξύλο βγήκε απ' τον παράδεισο.... ποιος να είναι ποιος να είναι... Ο Τσαγανέας βεβάιως βεβαίως? Ο Παπαγιαννόπουλος? Ο Μακρής? Μπα αυτοί δεν ήταν ζεν. Η Ματζουράνη ή η Ζαρόκωστα ντυμένες αντρικά? Δεν νομίζω. Ποιος μένει? Δεν μπορώ να τον σκεφτώ. Έβαλες δύσκολο.
 
O Κακκαβάς είναι ασφαλώς! Αφού το λέει ο άνθρωπος, γυμνάζεται και δεν πίνει. Σχεδόν όλοι οι υπόλοιποι ζεν ήταν μπεκροκανάτες θαρρώ :) (για γυμναστική να μη μιλήσω καλύτερα).
Και τον έχουμε δει να κάνει και γυμνισμό στο Τύφλα να χει ο Μάρλον Μπράντο*
Για πειτε, πως σας φάνηκε ο Κώστας; Είναι λίγο σνομπούλης;

*Ψέματα, δεν ήταν αυτό. Ήταν ένα με τη Χαριλάου και την Τριάντη αλλά δε θυμάμαι τιτλο.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα