Το βρήκε ο Ρίο, είναι ο Δημήτρης Χορν που έκανε τέτοια δήλωση για το Μίμη Φωτόπουλο! Νόμισα θα το καταλαβαίνατε γιατί ήταν γνωστός θαυμαστής του Λογοθετίδη αλλά και για το σνομπισμό της δήλωσης. Το επόμενο θα είναι πιο εύκολο, αλλά ας περάσουμε στο νέο μας θέμα με τίτλο....
#Με την καλή την κουβέντα στο στόμα!
Βρισκόμαστε στο 1960, οι αγαπημένοι μας σταρ μεσουρανούν και το Εμπρός έχει την ιδέα να κάνει ένα ρεπορτάζ με τους δασκάλους του Εθνικού που είχαν μαθητές δημοφιλείς ηθοποιούς της μεγάλης οθόνης. Ο Πέλος Κατσέλης κι ο Κωστής Μιχαηλίδης μίλησαν με θέρμη για τους πρώην μαθητές τους, όπως αναμενόταν άλλωστε. Η χορογράφος όμως και δασκάλα χορού και κίνησης
Έλεν Τσουκαλά τα είπε... έξω απ τα δόντια. Μάλλον δε συμπαθούσε κανέναν, γι αυτό και αν και δεν την ήξερα, μου έγινε πολύ συμπαθής! Απολαύστε:
Αλίκη Βουγιουκλάκη: Ήταν πάρα πολύ ζωηρή μαθήτρια.
Και παρόλο που δεν είχε πολύ ταλέντο ( από χορευτικής πλευράς να συννενοούμαστε, γιατί στα άλλα ήταν περίφιμη και παραλίγο να έπαιρνε το άριστα), έδειχνε ενδιαφέρον κι εργατικότητα. Ήταν απ τις καλύτερες μου και πρώτη καβγατζού.
Τσακωνόταν με τις συμμαθήτριές της.
Τζένη Καρέζη: Κλασική τεμπέλα. Έκανε απουσίες. Είτε έκανε είτε δεν έκανε άσκηση ήταν το ίδιο. Νωχέλεια και τεμπελιά. Όταν την πήραν στο Εθνικό για την Οφηλία και με χρειάστηκε μου είπε: " Πόσο μετανιώνω που τεμπέλιαζα στο μάθημα σας!" Ήταν όμως ήσυχη μαθήτρια.
Δημήτρης Παπαμιχαήλ: Πολύ καλός μαθητής. Από τα ευχάριστα παιδιά. Πρόθυμος, παρόλο που οι γυμναστικές ασκήσεις δεν πηγαίνουν πολύ στην ανδρική ιδιοσυγκρασία.
Ήρθε μια φορά μεθυσμένος στο μάθημα - το θυμάμαι και γελάω- μαζί με το Λοχαίτη. Δε μπορούσαν να κρατήσουν ισσοροπία, όλο γελούσαν. Ήθελα να τους διώξω μα ζήτησαν τόσο χαριτωμένα και παιδικά συγνώμη που τους κράτησα. Δεν ατάκτησε άλλη φορά.
Ειρήνη Παπά: Μια σκέτη σανίδα στο μάθημα μου. Δεν είχε καμία σωματική ευκολία. Είχε τις πιο σκληρές κλειδώσεις που έχω συναντήσει. Αλλά δε μπορώ να πω, σκοτωνόταν στη δουλειά.
Άννα Συνοδινού: Πολύ καλή, επιμελής, ευγενική.
Δεν είχε χορευτικές ευκολίες, το μπόι της δεν τη βοήθησε, δεν είναι για να χορεύει. Έχει όμως άνεση στην κίνηση, αυτό που πρέπει να έχει ένας ηθοποιός.
Βύρων Πάλλης: Έλαμπε πάντοτε δια της απουσίας του.
Στις εξετάσεις τρόμαξα που τον είδα. Από πού ήρθε αυτός;-είπα. Ήταν καλό παιδί όμως κι επιμελής. Πάντοτε εν τη απουσία του.
Βούλα Ζουμπουλάκη: Έκανε μάθημα σα να ήταν.. γυάλινος άνθρωπος. Ωραία κοπέλα αλλά εύθραυστη. Δεν είχε άνεση στις ασκήσεις.
Κώστας Κακαβάς: Αυτό το παιδί μας έκανε πάντοτε τον ωραίο. Φοβάται μην κάνει...ζάρες! Δεν πέρασε στις εξετάσεις του κι έφυγε απ τη Σχολή. Τον βλέπω καμιά φορά στον κινηματογράφο. Μόνο που εκεί τον βάζουν να κάνει τον ωραίο!
Καλά δεν τους αποσύναξε η Έλεν;;