Συμβουλές για το eBay

Το τελωνείο είναι ο απόλυτος παραλογισμός. Από όσο έχω καταλάβει πρέπει να γίνεται οτι κέφια έχει ο ανάλογος εκτελωνιστής.

Παλαιότερα είχα αγοράσει αρκετές φιγούρες star wars από το αμέρικα. Ένα σκασμό έχω αγοράσει και από κίνα που είναι το ίδιο πράγμα (τελωνείο). Μια φορά είχα πληρώσει 3 ευρώ περίπου για φόρο σε κάτι φιγούρες που κόστιζαν 40 ευρώ (ενώ μήνες πρίν είχα παραλάβει κανονικά φιγούρες αξίας 100 ευρώ+). Αφασία μεγάλη ήταν που ένας φίλος μου αγόραζε από αμερική κομάτι - κομάτι για να συναρμολογήσει μια γνήσια fender stratocaster. Παρέλαβε το σκάφος ξεχωριστά και δεν πλήρωσε φόρους. Μήνες μετά, όταν αγόρασε το μπράτσο πλήρωσε 40 ευρώ φόρο (και υπόψην το μπράτσο ήταν πολύ πιο φτηνό από το σκάφος).

Παραγγέλνω την φιγούρα του eizo από το assasin's creed της hot toys και πληρώνω 20 ευρω φόρο. Αργότερα παραγγέλνω το batmobile της hot toys (ένα σκασμό λεφτά και κουτί τέρας που μέσα χώραγε φούρνος) το έφερα σπίτι και δεν πλήρωσα ούτε λεπτό σε φόρους.

Γενικά πάντως στις σπάνια έχω πληρώσει φόρο και αυτό για ελάχιστη αξία. Στα ακριβά που έχω παραγγείλει δεν έχω πληρώσει τίποτε παραπάνω. Τι να σου πω, είναι ότι σου τύχει αυτό το θέμα.

Το ότι κάνει αυτό που παραγγέλνεις ένα μήνα ή και παραπάνω να έρθει αεροπορικός πρώτη γραμμή, είναι το λιγότερο.

Υπόψην πως στην αμερική έχουν ntsc κα εμείς pal. Κάτι με αντάπτορες και τέτοια έχω ακούσει αλλά δεν ξέρω περισσότερα και πολύ αμφιβάλω αν δεις κανονική εικόνα σε pal τηλεόραση. Μόνο με τις φορητές κονσόλες δεν υπάρχει θέμα. Και αυτό είναι το βασικό πρόβλημα για ηλεκτρονικά που ήθελα να πάρω και όχι τόσο το τελωνείο.
 
Αν και σπάνια αγοράζω απο Αμερική, πάντα προσέχω να είναι από πωλητές που συνεργάζονται με το Global Shipping Programme. Με αυτόν τον τρόπο πληρώνεις κάτι παραπάνω σε μεταφορικά βέβαια αλλά εξασφαλίζεις ότι δεν θα πληρώσεις τελωνείο και ότι το αντικείμενο σου θα έρθει γρήγορα και σίγουρα αφού αναλαμβάνει να σου το στείλει το ίδιο το ebay και όχι ο πωλητής με ότι αυτό συνεπάγεται.
 
Έχω ψωνήσει και VHS απο Αμερική που είναι το σήμα NTSC και έχωντας ένα VHS που παίζει και PAL & NTSC παίζουν όλα μια χαρά. Γενικά το τελωνείο είναι μεγάλη τρέλα. Αν κάτι σου το στείλουν με Courier απο εκτός Ευρώπης ΣΙΓΟΥΡΑ θα πληρώσεις φόρο και πρόσεχε όχι μόνο φόρο για το αντικείμενο, οι μάλάκες του τελωνίου πιάνουν και το Shipping Charge μέσα στο σύνολο και σου βγάζουν τον φόρο, δηλαδή πληρώνεις και φόρο και στο shipping, αν όμως σταλεί με USPS τότε σχεδόν ΠΟΤΕ δεν πάει τελωνείο. Εκτός αν ο *****ας πωλητής βάλει επάνω στο κουτί χαρτί που να γράφει Toys/Video Games/Computer Parts, κλπ σαν χαρακτηρηστικό και μαζί και την αξία η οποία όπου εκεί παίζει τι κέφια θα έχει το τελωνείο εκείνη την ημέρα για το αν θα σε χρεώσει ή όχι.
 
Καλησπερα παιδια. Παρακολουθώ το τοπικ μιας και ειμαι αρκετό καιρο στο ebay αλλά δεν ειχα κάποια σημαντική εμπειρία να μοιραστώ μεχρι σήμερα. Το κακο με το Ebay ειναι να μην σου κατσει στραβη. Εγω το χρειάζομαι κυρίως για να πουλάω και να προωθώ (εμμέσως) την δουλειά μου. Σαν ζωγράφος δουλευω, άντε και να πουλήσω κανα παλιό κομικ η να αγοράσω κατι...

Στις αρχες του μηνα πούλησα ενα εργο μου με μια Vampirella σε εναν Καλιφορνέζο, για 690 δολάρια, τα 69 εκ των οποίων ειναι του Ebay. Ο τυπος δεν πλήρωσε για μια εβδομάδα, οπότε επικοινώνησα με ebay και τους ρώτησα τι τρέχει και αν ειναι φερέγγυος ο αγοραστής. Λεει δεν μπορουμε να σας πουμε πληροφορίες για εναν αγοραστή, αλλα με μισόλογα υπονόησε οτι δεν εχω να ανησυχώ. Με την μεσολάβηση τους, και πολλα αναπάντητα - ευγενικά- email απο εμενα στον αγοραστή, μπήκαν δεσμευμένα τα χρήματα στο Paypal.

Στις 6 του Φεβρουαρίου έστειλα το γραμμα ΧLarge Ακανόνιστο (παντα Συστημένο). Λογο του οτι ειμαι αγχωδης τυπος. παρακολουθω τα tracking numbers. Στις 14 φτάνει το δέμα σπίτι του, και επιστρέφει στο ταχυδρομείο σαν Undeliverable. Με τα 1000 εμαιλ, στο ebay και στον πελατη, απαντάει επιτέλους ο πελάτης αφού επικοινώνησε και το ebay μαζι του "Μάλλον δεν ήμουνα σπίτι". Απο τοτε ουτε φωνή ουτε ακρόαση.

Και τώρα. ποια η θέση του Ebay.

1) Καταρχάς δεν δέχονται οτι έχουν την παραμικρή ευθύνη στην ολη συναλλαγή, ακομα και αν τους έγραψα οτι νιώθω οτι δεν ειναι καλός αγοραστής και διαβεβαίωσαν για το αντίθετο.

2) Οχι μονο αποζημίωση για την δεσμευση της δουλειας μου τόσες μερες σε ταξιδι (γιατι θα πουλιόταν αλλου), αλλα θα πρέπει να πληρώσω τα μεταφορικά εγώ, και να επιστρέψω στον αγοραστή ολο το ποσο που ειναι δεσμευμένο στο Paypal.

3) Κερασάκι. Η συναλλαγή εκκρεμεί ακόμα, και 99.999% θα ακυρωθεί, ωστόσο ζητάνε άμεσα την προμήθεια τους, 69 usd. Τι και αν εχω στηλει 100 mail και τους εξηγώ, οι απαντήσεις ειναι απο templates πιθανότατα σε καποιο customer service στην Ασια, και δεν τους καίγεται καρφι.

Αρα, πληρώνουμε μεταφορικά, πληρώνουμε προμήθεια, επιστρέφουμε ολο το ποσο, (δεσμευουμε το προιον μας οτι και να ειναι ) και μετα τρέχουμε να βρούμε το δικο μας.

Αναγκαιο κακο δυστυχώς το Ebay κατα την γνωμη μου αλλά τι να κανουμε.

Ο αγοραστής μου ειχε 100% feedback παρεμπιπτόντως. Το 100% όμως, απο παλιές μου εμπειρίες, δεν ανταποκρίνεται παντα στην αληθεια, γιατι συχνά οταν ενας πελάτης ειναι δυσαρεστημένος αποφεύγει να αφήσει αρνητικό feedback γιατι ο άλλος θα του κάνει το ιδιο. Επισης οταν ανοιξει case, το feedback δεν υφίσταται πια...αρα το 100% δεν σημαίνει κατα την γνωμη μου στο οτι αυτος ο user ειναι 100% σε ολο του το ιστορικο, αλλα οτι ειναι 100% στις καλες συναλλαγές.
 
Για πωλητες ειναι ακομα πιο πικρα η κατασταση,γνωστο οτι πανω απο ολα το ebay κοιταει να εξασφαλισει τους αγοραστες πρωτιστως.
 
Ειναι ενα site που βασίζεται στην καλη πίστη αι των δυο πλευρών. Αν θελεις να κοροϊδέψεις κάποιον, τον "τρέχεις" πολύ εύκολα. Εχει πολλές τρύπες το συστημα...
 
Oταν λες δεσμευμενα τι ακριβως εννοεις?τα εβαλε το ebay αντι για τον αγοραστη?
 
johnny19818 είπε:
Τον τελευταίο καιρό που στέλνω email σε πωλητές από UK λαμβάνω πολλές αρνητικές απαντήσεις. Και παλιά λάμβανα αλλά όχι τόσο συχνά. Λέτε να φοβούνται με αυτά που γίνονται στη χώρα μας;
Εκτός από τις απαντήσεις που έδωσαν άλλοι, η τραγική αλήθεια είναι ότι ισχύει κι αυτό. Δεν εμπιστεύονται τους Έλληνες σε τέτοια θέματα, αυτό βέβαια συμβαίνει και με κάποιους άλλους λαούς. Και εννοώ προσωπικά τους Έλληνες χρήστες, τους θεωρούν αναξιόπιστους. Αυτό λοιπόν είναι ειρωνεία, αφού Έλληνας μπορεί να είναι κι ένας που ζει στο εξωτερικό, αλλά αυτός παίρνει ό,τι θέλει. Αυτό συμβαίνει και σε μένα, όπου εδώ που είμαι "χτυπάω" άνετα πράγματα που δεν μπορούσα στην Ελλάδα.

Hamtaro είπε:
Αν και σπάνια αγοράζω απο Αμερική, πάντα προσέχω να είναι από πωλητές που συνεργάζονται με το Global Shipping Programme. Με αυτόν τον τρόπο πληρώνεις κάτι παραπάνω σε μεταφορικά βέβαια αλλά εξασφαλίζεις ότι δεν θα πληρώσεις τελωνείο και ότι το αντικείμενο σου θα έρθει γρήγορα και σίγουρα αφού αναλαμβάνει να σου το στείλει το ίδιο το ebay και όχι ο πωλητής με ότι αυτό συνεπάγεται.
Κι εγώ αυτό προσπαθώ να κάνω, γιατί διαφορετικά, εδώ που είμαι στις περισσότερες περιπτώσεις πληρώνεις τελωνείο. Αυτό είναι πραγματικά απαράδεκτο, δηλαδή κάποιος που έχει υπολογίσει τα χρήματα για να αγοράσει κάτι, τον αναγκάζουν να δώσει κι άλλα. Κι αν δεν έχει τι γίνεται; Χάνει αυτό που πλήρωσε με τον κόπο του; Εντελώς κλοπή και αδικία...
 
Στο θέμα του feedback ήθελα να προσθέσω κάτι. Σε κάποιο ξένο φόρουμ που είχα μια συζήτηση οι απόψεις ήταν ότι το feedback είναι καθαρά προαιρετικό και είναι στην κρίση του πωλητή/αγοραστή. "You buy merchandise, not feedback" ήταν η ακριβής φράση ενός. Παρ'όλαυτά όμως, εγώ θέλω (σχεδόν απαιτώ) από τους πωλητές που αγοράζω και αφήνω feedback να μου αφήσουν και αυτοί αντίστοιχα.
 
angel_grig είπε:
Oταν λες δεσμευμενα τι ακριβως εννοεις?τα εβαλε το ebay αντι για τον αγοραστη?
Τα χρηματα ειναι δεσμευμένα για μερικές μερες για λόγους ασφαλείας όταν γινετε η συναλλαγή μεσω ebay. Εγω είχα κατάθεση στης 5 στο λογαριασμό, και θα είναι στης 26 τα χρήματα στην διάθεσή μου. Οταν εχει παραλάβει ο πελατης και εχει αφήσει θετικο feedback εχω διεκδικήσει την άμεση αποδέσμευση και εχει γίνει. Απο οτι εχω καταλάβει όμως, το customer support τους το τωρινό, δεν μιλαει πολυ καλα αγγλικα, και αρκετες φορες απαντάνε άσχετα πράγματα, η καταλαβαίνουν άλλα απο αυτα που γράφεις. Πρεπει μικρες προτάσεις, τρομερά απλη σύνταξη, και να επαναλαμβάνεις 2-3 φορές το ιδιο πράγμα για να βγάλεις ακρη.
 
johnny19818 είπε:
Στο θέμα του feedback ήθελα να προσθέσω κάτι. Σε κάποιο ξένο φόρουμ που είχα μια συζήτηση οι απόψεις ήταν ότι το feedback είναι καθαρά προαιρετικό και είναι στην κρίση του πωλητή/αγοραστή. "You buy merchandise, not feedback" ήταν η ακριβής φράση ενός. Παρ'όλαυτά όμως, εγώ θέλω (σχεδόν απαιτώ) από τους πωλητές που αγοράζω και αφήνω feedback να μου αφήσουν και αυτοί αντίστοιχα.
Κι εγώ το ίδιο. Δεν λέω τίποτα στους πωλητές, αλλά εκνευρίζομαι πολύ όταν κάποιος δεν μου αφήνει feedback. Eγώ τους αφήνω πάντα. Το καλό πλέον είναι ότι εάν αφήσεις αρνητικό feedback στον πωλητή, δεν μπορεί να σου αφήσει κι αυτός. Αυτό είναι πολύ χρήσιμο, γιατί υπάρχουν πολλά καθίκια-πωλητές, που μπορεί να σε αδικήσουν και να φταίνε καθαρά αυτοί, αλλά να θέλουν να σου αφήσουν κι εσένα αρνητικό feedback από εκδίκηση. Από την άλλη, αν οδηγηθούν στην άλλη πονηρή λύση, να σου αφήσουν θετικό αναγκαστικά, αλλά με αρνητικά σχόλια, τους αναφέρεις στο ebay και καθαρίζεις :cool:
 
Υπάρχουν μερικοί πωλητές που με το που πληρώσεις, σου αφήνουν αμέσως θετικό feedback. Δεν μου έχει τύχει πολλές φορές βέβαια, αφού οι περισσότεροι περιμένουν πρώτα να δουν το feedback που θα τους αφήσω.
 
Εμενα παλι μου εχει τυχει αρκετες φορες και βασικα ετσι πρεπει να ειναι καθε πωλητης. Για ποιο λογο να αφησει feedback στον αγοραστη περαν του οτι τον πληρωνει κατ'ευθειαν και μπηκαν τα λεφτα στην τσεπη του; Δε βλεπω κανενα. Εγω παντα πληρωνω αμεσως μολις αγορασω κατι (δεν εχει νοημα να μην το κανω αλλωστε). Απο την πλευρα του αγοραστη τωρα αν ο πωλητης του εχει στειλει επακριβως αυτο που του πουλησε και λειτουργει οπως πρεπει τοτε αφηνει θετικο feedback.
 
Εδώ πάλι έχουμε μια άλλου είδους ζαβολιά (για να μην πω τη λέξη που αρχίζει από π). Έχουμε πάμφθηνη τιμή εκκίνησης αλλά τα μεταφορικά είναι πανάκριβα για Ελλάδα.

ebay1.jpg

Και όπως ήταν αναμενόμενο αν αλλάξεις τον τόπο προορισμού σε Γαλλία τα μεταφορικά πέφτουν στα 5 ευρώ. Ουσιαστικά δηλαδή σε αποτρέπει από το να bidάρεις καν.

ebay.JPG
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
johhny αυτο με τα μτφ γινεται επιτηδες για να μην το στειλει Ελλαδα...
 
angel_grig είπε:
johhny αυτο με τα μτφ γινεται επιτηδες για να μην το στειλει Ελλαδα...
Έτσι ακριβώς! Πόσες φορές δεν έχουμε δει και μεταφορικά 999.999,00 που ουσιαστικά σου λέει don't touch.
 
johnny19818 είπε:
Και όπως ήταν αναμενόμενο αν αλλάξεις τον τόπο προορισμού σε Γαλλία τα μεταφορικά πέφτουν στα 5 ευρώ.

Ουσιαστικά δηλαδή σε αποτρέπει από το να bidάρεις καν.
Ε και που ειναι το προβλημα? :what:

Βαλε χωρα αποστολης Γαλλια και δικαιολογεισε το με το παρακατω.....

-: "Αγαπη μου,πρεπει να κανω ενα επειγον επαγγελματικο ταξιδι στο Παρισι,θα ειμαι πισω σε κανα-δυο μερες"......:biglaugh::biglaugh:

Μα κολλατε σε κατι λεπτομερειες.... :p
 
Και αγοραζεις και το αντικειμενο και κανεις και το ταξιδακι σου. Πως δεν το σκεφτηκα νωριτερα; :D
 
Πλέον, αφ'ενός μεν λόγω της κρίσης, εφ' ετέρου δε λόγω του ότι ποτέ δεν είχα δική μου πιστωτική (οπότε και "ψώνιζα" μέσω φίλων), τις αγορές απο το ebay τις έχω περιορίσει στο μηδέν.

Εχω όμως γνωστούς και φίλους που ακόμα ψωνίζουν σχετικά συχνά, οπότε μπορώ να γράψω κάποια πράγματα.

Επειδή λοιπόν αναφέραμε το GSP (Global Shipping Program), η δικιά μου γνώμη είναι πως πρόκειται για μία απο τις μεγαλύτερες απάτες στην ιστορία του ebay, και όλοι οι γνωστοί μου το αποφεύγουν όπως ο διάβολος το λιβάνι.

Δεν μπορώ να σχολιάσω για πολύ μεγάλα και πολύ βαριά αντικείμενα, αλλά για όσους ψωνίζουν πράγματα σε λογικά μεγέθη (π.χ. vintage computer games), δεν υπάρχει χειρότερος εφιάλτης απο το GSP.

Δυστυχώς για τους "διεθνείς" αγοραστές, το ebay έχει κάνει "οικονομική συμφωνία" με την ιδιωτική εταιρία αποστολών Pitney Bowes (η οποία "κρύβεται" πίσω απο το GSP), και για κάθε πώληση που πραγματοποιείται μέσω του GSP το ebay παίρνει απο αυτούς κάποιο χρηματικό "μερίδιο".

Για τον λόγο αυτό λοιπόν, το ebay "προμοτάρει" πολύ επιθετικά το GSP στους υποψήφιους sellers, προβάλλοντάς το ως τον δηθεν πιό "ασφαλή" και "σίγουρο" τρόπο για πωλήσεις.

Η αλήθεια φυσικά απέχει παρασάγγας:

- Πηγαίνοντας ο πωλητής το πακέτο στο σχετικό "κέντρο διανομής", δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι την αποστολή θα αναλάβουν τα (αξιόπιστα) αμερικάνικα ταχυδρομεία (USPS), όπως διαφημίζεται στην σελίδα της πώλησης. Η Pitney Bowes προκειμένου να ελαττώσει το κόστος των μεταφορών στο ελάχιστο, χρησιμοποιεί πολλές φορές εταιρίες courier δεύτερης διαλογής, και ο κίνδυνος να χαθεί ένα πακέτο μπορεί να γίνει μεγαλύτερος. (όταν τελικά το πακέτο φτάσει Ελλάδα, αφού πρώτα αλλάξει δύο-τρείς, ίσως και παραπάνω φορές courier, το αναλαμβάνει κάποιο τοπικό "παρακλάδι" courier εταιριών).

Εν ολίγοις, εσείς πληρώνετε "Priority Mail" (δεν υπάρχει πρόβλεψη για First Class !!), *χωρίς* στην πραγματικότητα να έχετε την ποιότητα και την ασφάλεια της Priority υπηρεσίας απο τα αμερικάνικα ταχυδρομεία !!

- Ενώ για πακέτα λογικού βάρους / μεγέθους / κόστους, το τελωνείο δεν χρεώνει τίποτα (παλιότερα υπήρχε μία μικρή περίπτωση να χρεώσει ένα ενδεικτικό ποσό τριών ευρώ), η Pitney Bowes, "απο το πουθενά" μπορεί να σας χρεώσει αρκετά παραπάνω με δήθεν "import charges" (χωρίς να υπάρχει ο παραμικρός γνώμονας για το *πως* τα υπολογίζει), δηλαδή δίνετε χρηματικά ποσά που κανονικά δεν θα πληρώνατε ποτέ !! Ολα αυτά τα "έξτρα" όπως καταλαβαίνετε πάνε κατευθείαν στις τσέπες της Pitney Bowes και φυσικά ένα μέρος και στο ebay (αφού παίρνει ποσοστό).

Το "κερασάκι στην τούρτα" είναι πως το GSP *δεν* επιτρέπει στον πωλητή να κάνει combine-post πιθανές άλλες αγορές σας !! Αγοράσατε π.χ. τέσσερα παιχνίδια απο τον ίδιο πωλητή; Θα πληρώσετε μεταφορικά για το καθένα ξεχωριστά !! (αν υποθέσουμε ότι το ένα έχει $25 συν ας πούμε $15 που θα χρεωθείτε για "κερατιάτικο" φόρο που κανονικά δεν θα πληρώνατε, οπότε έχουμε σύνολο $40 για το ένα παιχνίδι. Ε, αφού αφοράσατε τέσσερα, θα πληρώσετε $160 μεταφορικά, άσχετα απο το αν ο πωλητής τα στείλει όλα μαζί !!)

- Σε αυτό το σημείο ίσως σκεφτείτε "οκ, θα τα βρούμε με τον πωλητή. Θα του ζητήσω να μου στείλει νέο invoice που θα έχει πιό λογικά μεταφορικά". Λυπάμαι, χάσατε. Απαξ' και μία πώληση "κλείσει" μέσω του GSP, είστε υποχρεωμένος απο το ebay να πληρώσετε ό,τι αγοράσατε. Το ίδιο το σύστημα του ebay *δεν* δίνει στους πωλητές επιλογή για νέο invoice - οσο και αν αυτοί είναι πρόθυμοι να σας στείλουν !!

Εδώ επίσης σημειώστε ότι όσον αφορά το GSP, οι πωλητές όχι απλά δεν μπορούν να κανονίσουν οι ίδιοι τα μεταφορικά, αλλά *δεν βλέπουν καν* τα τρελλά ποσά που σας χρεώνει το GSP !! (έτσι είναι φτιαγμένο το σύστημα πώλησης του ebay μέσω GSP).

Επιπλέον, με τον καιρό το ebay έχει κάνει όλο και λιγότερο "προσβάσιμη" την δυνατότητα να μπορεί να απενεργοποιηθεί το GSP, με αποτέλεσμα πολλοί πωλητές να μην μπορούν να βρούν καν τον τρόπο να το απενεργοποιήσουν ή να κάνουν "opt-out" απο το όλο πρόγραμμα του GSP.

- Τα άσχημα όμως δεν τελειώνουν εδώ, αφού πρόσφατα το ebay αποφάσισε να επεκτείνει την μάστιγα που ονομάζεται "GSP" και στην Αγγλία (!), και μάλιστα η Ελλάδα αυτή τη φορά δεν περιλαμβάνεται καν στις "επιλεγμένες χώρες" που "μετέχουν" στο πρόγραμμα. (στο GSP της Αμερικής είχε μείνει "εκτός" η Ιταλία - τώρα είναι η σειρά μας !!).

Επειδή επιπλέον το GSP είναι τώρα πιά η default επιλογή σε όσους ξεκινάνε ως νέοι πωλητές, θα αρχίσετε να το βλέπετε όλο και συχνότερα στις αγορές σας απο Αγγλία. (για την ακρίβεια δεν θα βλέπετε καν τιμή, αφού η χώρα μας είναι "εκτός". Και δεν θα βλεπετε τιμή όχι επειδή ο πωλητής δεν στέλνει εκτός Αγγλίας, αλλά επειδή στέλνει σε διάφορους προορισμούς -μέχρι και στους Ιταλούς- εκτός απο εμάς !!) Κάντε μία δοκιμή σε ορισμένες δημοπρασίες πατώντας το "postage and payments" tab, και θα δείτε το μήνυμα: "Postage to: United Kingdom, Belgium, Denmark, France, Germany, Ireland, Italy, Luxembourg, Netherlands, Portugal, Spain, Sweden, Australia, United States, Russian Federation, Canada, Japan, New Zealand". Οταν βλέπετε μόνο τις συγκεκριμένες χώρες στην πώληση, είναι σημάδι ότι είναι ενεργοποιημένη η αγγλική version του GSP).

- Το εξωφρενικό της όλης υπόθεσης είναι πως ο πωλητής δεν έχει ουσιαστικό λόγο να απεμπλακεί απο το GSP, διότι γι' αυτόν όλα δείχνουν "ρόδινα":

Δηλαδή, πάει απλά το πακέτο σε ένα κέντρο διανομής, και σου λέει "τώρα είμαι ήσυχος. Δεν γράφω εγώ διευθύνσεις στα πακέτα με κίνδυνο να κάνω κάτι λάθος, τα γράφουν άλλοι, οπότε ο αγοραστής δεν μπορεί να μου προσάψει τίποτα. Δεν κανονίζω εγώ τα μεταφορικά ώστε ο αγοραστής να με κατηγορήσει ότι βάζω χρήμα στην τσέπη μου, τα κανονίζουν άλλοι, οπότε και πάλι δεν μπορεί να μου πεί τίποτα. Επιπλέον, αφού στέλνω με GSP, το πακέτο είναι πιό ασφαλές. Αφού μου το λέει το ebay, έτσι θα είναι. Είμαι ένας ευτυχισμένος, απαλλαγμένος απο το άγχος, πωλητής" !! :)
 
Eξαιρετικες οι πληροφοριες σου Billy!! :bow: Εαν και δεν ειχα αγορασει ποτε με το GSP την ειχα ψυλιαστει την δουλεια με την pitney-bones...αυτο που δεν ηξερα ηταν οτι ειχε επεκταθει στην Αγγλια..

Παντως για τις αγορες στο ebay δεν χρειαζεται πιστωτικη..και με μια χρεωστικη κανεις μια χαρα την δουλεια σου...
 
Πίσω
Μπλουζα