Συνάντησεις RetroManiax 2006-2011 (Θεσσαλονίκη)

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Ήρθε η ώρα λοιπόν να γράψω για τη χθεσινή συνάντηση, που για μένα ήταν από κάθε άποψη η καλύτερη στην οποία έχω παρευρεθεί. Από τη μία η Περαία αποδείχτηκε ιδανικό μέρος για να ξεφύγουμε από τη βαβούρα και τα κλισέ του κέντρου, από την άλλη η όλη γευστική εμπειρία (ένα αραβούργημα ιαπωνικών αποχρώσεων) ήταν καταπληκτική...

Φυσικά συναντηθήκαμε στη διάσημη παραθαλάσσια πλατεία της Περαίας όπου όλα, με σύμμαχο τη ζέστη και τη λιακάδα, έδιναν μία υπέροχη πρόγευση καλοκαιρινών διακοπών. Πρώτοι φτάσαμε η Κακιοτάτη κι εγώ και αρχίσαμε με καφεδάκο στο cafe “Lido”, δίπλα στην αμμουδιά. Αργότερα έφτασε μία φίλη μου, αγνώστου ακόμα nickname, που νομίζω ότι σύντομα θα αρχίσει να ποστάρει στο φόρουμ ως νέο μέλος.

Κι εκεί που είχε αρχίσει να δύει ο ήλιος, να σου η Candy και η Domniki κρατώντας μια σακούλα με την έκπληξη της βραδιάς: sushi δια χειρός Candy, και μάλιστα δύο ειδών –με σολομό και με καβούρι! (Ζηλέψτε άφοβα :diablotin: ) Πάντα ήμουν επιφυλακτικός με αυτή την απωανατολίτικη συνταγή και δεν τολμούσα να τη δοκιμάσω, αλλά χθες κατάλαβα ότι άδικα κρατούσα αποστάσεις... Γεύση λιτή και ταυτόχρονα εξωτική και άκρως ενδιαφέρουσα. Φωτογραφίες και λεπτομέρειες σχετικά με τα συστατικά των sushi, σύντομα στην οθόνη σας. Μπράβο λοιπόν στη χρυσοχέρα Candy που μας μύησε με τον καλύτερο τρόπο στην κουζίνα ενός πολιτισμού τον οποίο μας έδειξε έμπρακτα ότι αγαπά πολύ.

Γρήγορα η ώρα πέρασε κι αποφασίσαμε από τα Ιαπωνικά Νησιά να περάσουμε στη Μέση Ανατολή, και συγκεκριμένα να ξαπλώσουμε κάτω από τους Κέδρους του Λιβάνου και να γευτούμε τοπικές σπεσιαλιτέ. Το εστιατόριο, όπου η αγαπητή μας Kambia μάς περιποιήθηκε ιδιαιτέρως, δικαιολόγησε την καλή του φήμη. Καλαίσθητο, με την ανάλογη μουσική (αχ αυτό το υπέροχο κανονάκι), τους απαραίτητους (ν)αργιλέδες :boss: , και μια κουζίνα που καταφέρνει να είναι πλούσια σε γεύσεις χωρίς να είναι βαριά. Σύντομα έφτασε και ο φίλτατος Maxcomgr και η παρέα συμπληρώθηκε.

Πριν αρχίσουμε να τρώμε, η Domniki άνοιξε τη δική της σακούλα των εκπλήξεων, η οποία περιείχε μερικά άλμπουμ με αυτοκόλλητα, σχεδόν πλήρη: Thundercats, Snorkies, Heidi (Χάιντι, αυτό ειδικά ήταν πλήρες!), και μερικά άλλα που δεν τα θυμάμαι διότι ήταν εντελώς κοριτσίστικα και δεν τα αγόραζα – Domniki θύμισέ μας πλήηηζ! :help: :please:

Η Kambia κάποια στιγμή έφερε το highlight της βραδιάς για τις Candy Sisters: το οικόσημο των Ardlay, το οποίο δουλεύει με τα χέρια της και είναι πράγματι ποοολύ καλή δουλειά! Λεπτομέρειες θα μάθετε από κάποια ανταποκρίτρια Candy Sister που είναι και πολύ πιο αρμόδια από μένα για το θέμα. Kambia, μας απέδειξες ότι έχεις πολλά ταλέντα, και το μεράκι σου είναι ολοφάνερο σ’ αυτά τα χειροποίητα τεχνουργήματα. :worship: Ένα μεγάλο μπράβο λοιπόν για τα οικόσημα, :thumbup: και βεβαίως ένα θερμό «σούκραν» (shukran = ευχαριστούμε!) για τα υπέροχα φαγητά και τη σπέσιαλ περιποίηση! :clap: Εξαιρετικός και ο αραβικός καφές στη χόβολη, με τον οποίο έκλεισε αυτή η βραδιά.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα χωριστήκαμε και αποχαιρετήσαμε τη Domniki, την οποία δυστυχώς θ' αργήσουμε να ξαναδούμε στα μέρη μας. Και κάπως έτσι έληξε η ξεχωριστή αυτή συνάντηση. Ως συνήθως ήμασταν λίγοι (μόνον επτά), αλλά για άλλη μια φορά θα πω ότι σημασία έχει η ποιότητα των ανθρώπων που βρίσκονται στην παρέα, και η θετική ατμόσφαιρα. Οπωσδήποτε τα είχαμε και τα δύο στο φουλ! :)
 
Δε ζηλεύω... :xm:

Δε ζηλεύω... :precry:

Δε ΖΗΛΕΥΩΩΩΩΩ! :cry: :cry: :cry:

Μπράβο Sofo για την περιγραφή, για μιά ακόμη φορά νόμισα πως ήμουν και εγώ εκεί!!! :cool:
 
Juanita σ' ευχαριστώ πολύ. Σίγουρα δεν έχω το λογοτεχνικό ταλέντο του Starbuck, :) αλλά νομίζω ότι έδωσα μια καλή περιγραφή των γεγονότων και της ατμόσφαιρας...
 
:clap: :thumbup: Μπραβο Sofologiotate.

Εγω ενα εχω να πω: Τα "τσακισα" τα sushi :dribble:
 
Εξαιρετικές οι περιγραφές σου Sofologiotatos!!! :thumbup: Είχαμε συμφωνήσει ρητά όλοι οι παρευρισκόμενοι να σχολιάσουμε μετά από τον Sofologiotatos,μιας και είναι ο ειδικός στις ανταποκρίσεις από το βορειοελλαδίτικο "μέτωπο" του GRM.

Είχαμε την χαρά να ατενίσουμε το υπέροχο δειλινό με φόντο τον Θερμαϊκό,να γνωρίσουμε εξαιρετικά άτομα για άλλη μια φορά,να γευτούμε μοναδικές γεύσεις,να ξεσκονίσουμε τις αναμνήσεις μας και να δεχτούμε τη φιλοξενία μιας υπέροχης οικοδέσποινας που μας υποδέχτηκε στον τόσο όμορφο "παλατάκι" της.Ήταν τόσοι οι γαστρονομικοί πειρασμοί που δεν μπορούσες να αντισταθείς με τίποτα.Το καλό είναι πως ό,τι φάγαμε ήταν πολύ γευστικό,ποιοτικό,ελαφρύ και υγιεινό.Τα συγχαρητήριά μας στην Kambia και στην οικογένειά της που διατηρούν ένα τέτοιο γευστικό στέκι-στολίδι για την πόλη μας.Πραγματική τιμή για εμάς Kambia που σε έχουμε κοντά μας. :flower:

Σε ό,τι αφορά το sushi,λόγω περιορισμένου χρόνου δεν πρόλαβα να το φτιάξω όπως ακριβώς το ήθελα αλλά πάρα ταύτα οι ρετρομανιακοί το τίμησαν δεόντως.Αυτή τη φορά καταφέραμε να βγάλουμε και φωτογραφίες,ώστε να έχετε και εσείς εικόνα από το ευτυχές γεγονός.

Ευχαριστούμε την kakiotath που έφερε την φωτογραφική μηχανή της και την domniki που μας έκανε να δακρύσουμε για άλλη μια φορά με το φοβερό ρετρό υλικό της που μας ταξιδεύει στο χρόνο ωσάν Omni.Να προσθέσουμε τα Barbie και Lady Lovely LocksLady άλμπουμ και αρκετά Panini stickers με 80s εικόνες.Περιμένουμε με ανυπομονησία την επόμενη συνάντηση,η οποία ελπίζω να λάβει χώρα σε κάποια από τις όμορφες παραλίες της Χαλκιδικής! ;)
 
Kambia είπε:
:clap: :thumbup: Μπραβο Sofologiotate. Εγω ενα εχω να πω: Τα "τσακισα" τα sushi :dribble:
Χε χε! Εγώ σήμερα τσάκισα για πρωινό τα ξακουστά τυροπιττάκια* και πατατοπιττάκια* που πήρα χθες πακέτο από τον "Κούκο", στην κεντρική πλατεία της Περαίας!

* ρετρό ορθογραφία με δύο ταυ, όπως το θέλει ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού :)

candy είπε:
Περιμένουμε με ανυπομονησία την επόμενη συνάντηση,η οποία ελπίζω να λάβει χώρα σε κάποια από τις όμορφες παραλίες της Χαλκιδικής! ;)
Καλόοοοοοο!!!!!! (Διότι, κατά το θεσσαλονικιώτικο αξίωμα, "σαν τη Χαλκιδική πουθενά" :D ) Το μόνο αρνητικό είναι ότι η τοποθεσία θα δυσκολέψει και πάλι ορισμένα μέλη. Μπορεί βέβαια από την άλλη να διευκολύνει κάποια άλλα, ποτέ δεν ξέρεις...
 
Μπράβο παιδιά!!! Τέλεια!!! Αντε κι είχα αρχίσει να νιώθω άσχημα που γίνονταν μονο αθηναϊκές συναντήσεις, χωρίς να υποννοώ κάτι, απλά έπρεπε να ...κινητοποιηθείτε λίγο.

Αλλά ρε παιδιά, ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ;;;;; Να δούμε με ποιούς έχουμε να κάνουμε; Ντάξει, το Σοφολογιότατο τον ξέρουμε από το φεϊσμπούκι, την Candy την ξέρουμε, τη Δομνίκη την έχουμε σκυλοβαρεθεί :D , οι υπόλοιποι; Τελικά πόσα ποδάρια είχε η Kambia;
 
Rygar είπε:
Τελικά πόσα ποδάρια είχε η Kambia;
Αρκετά ώστε να μπορεί να μας σερβίρει χωρίς να κουνιέται καθόλου απ' τη θέση της. Η ουρά της ήταν στην κουζίνα και το κεφάλι της στο τραπέζι μας (για να μπορούμε φυσικά να μιλάμε). Τα πιάτα τα έπαιρνε από την κουζίνα με τα πίσω πόδια, τα περνούσε από πόδι σε πόδι και μας σέρβιρε. Αυτό ήταν και το μυστικό του άψογου σέρβις. :biglaugh:

Φίλε Rygar οι φωτογραφίες ψήνονται. Όπου να 'ναι θα ξεμπουκάρουν. Δεν θυμάμαι όμως ποιος έχει αναλάβει να τις αναρτήσει στο νημάτιο (= να τις ποστάρει στο θρεντ, για να μιλάμε και σωστά Ελληνικά βεβαίως βεβαίως ;) )

Όσο για το Φεϊσμπούκι, εγώ που και που το λέω και "Προσωπόβιβλο". :D
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Λοιπόν θα ήθελα να συμπληρώσω και εγώ ότι ήταν πολύ ωραία η χθεσινή συνάντηση. Από άποψη παρέας , γεύσεων και περιβάλλοντος.

Το εστιατόριο της Kambias ήταν φοβερό και ντρέπομαι που ενώ 2 χρόνια περνούσα από μπροστά δεν αξιώθηκα να μπω μέσα ποτέ.

Μάλιστα ήταν πρώτη φορά που οι άντρες είμασταν μειοψηφία (μόνο 2 δυστυχώς). :xm:

Κάποια στιγμή εγώ και ο Σοφολογιότατος είχαμε πάνω από τα κεφάλια μας κάτι μικρά συννεφάκια με τελίτσες, διότι τα κορίτσια άρχισαν μια θερμή συζήτηση περί της πολυαγαπημένης σειράς Candy.

Στην οποία δεν μπορέσαμε να λάβουμε μέρος, αλλά ούτως η άλλως εμείς είμαστε αγοράκια και βλέπαμε Sport Billy,Kabamanu και όχι Candy. :boss:

Περιμένω με ανυπομονησία την επόμενη συνάντηση και γευστική έκπληξη από την δις Candy. (τι θα έλεγες Candy για μια πάπια πορτοκάλι και τηγανιτό παγωτό?????) :D
 
Sofologiotatos είπε:
Αρκετά ώστε να μπορεί να μας σερβίρει χωρίς να κουνιέται καθόλου απ' τη θέση της. Η ουρά της ήταν στην κουζίνα και το κεφάλι της στο τραπέζι μας (για να μπορούμε φυσικά να μιλάμε). Τα πιάτα τα έπαιρνε από την κουζίνα με τα πίσω πόδια, τα περνούσε από πόδι σε πόδι και μας σέρβιρε. Αυτό ήταν και το μυστικό του άψογου σέρβις. :biglaugh:
:rofl: Τελικα θα καταντησω χιλιοποδαρουσα

maxcomgr είπε:
Περιμένω με ανυπομονησία την επόμενη συνάντηση και γευστική έκπληξη από την δις Candy. (τι θα έλεγες Candy για μια πάπια πορτοκάλι και τηγανιτό παγωτό?????) :D
Και φυκια τηγανητα :dribble: Κινεζικο μυριζομαι :D

Χαιρομαι ιδιαιτερα που περασατε καλα και σας ευχαριστω για τα καλα σας λογια #)
 
maxcomgr είπε:
Κάποια στιγμή εγώ και ο Σοφολογιότατος είχαμε πάνω από τα κεφάλια μας κάτι μικρά συννεφάκια με τελίτσες, διότι τα κορίτσια άρχισαν μια θερμή συζήτηση περί της πολυαγαπημένης σειράς Candy.

Στην οποία δεν μπορέσαμε να λάβουμε μέρος, αλλά ούτως η άλλως εμείς είμαστε αγοράκια και βλέπαμε Sport Billy,Kabamanu και όχι Candy. :boss:

:D
Τιιιιιιι;;;;;;;; :eek: Τυχεράκιδες!!!!! :icon_cry:
 
Γεια σε όλους, είμαι newbie στο GRM και ανυπομονώ να το εξερευνήσω καλύτερα! Κατόπιν προτροπής του καλού μου φίλου Sofologiotatou, ήρθα στη συνάντηση της Παρασκευής στην Περαία και...κόλλησα! Είχα τη χαρά να γνωρίσω ξεχωριστούς ανθρώπους και να μοιραστούμε αναμνήσεις, κοινούς κώδικες και λάφυρα της παιδικής μας ηλικίας σε ενα ειδυλλιακό φόντο και σε πανδαισία γεύσεων!! Μπράβο στην Kambia και στην Candy για τη γευστική επιμέλεια της βραδιάς και στη domniki για το φοβερό υλικό της. Kakiotath περιμένουμε με αγωνία φωτογραφίες!! Πέρασα υπέροχα μαζί σας παιδιά...
 
Ζηλεύω! Ειχε και σούσι! (θελω σουσοφοτογραφια ;p)

Καταραμενη δουλειά!

Την επομενη φορα, που θα παει...
 
Patty λοιπόν! Πολύ χαίρομαι που σε βλέπω κι εδώ πλέον! Καλά ποστ σου εύχομαι. Αν θέλεις πέρνα κι από εδώ για να μας πεις κάτι παραπάνω για σένα. :)

Επεξεργασία:

Σύντροφοι και συντρόφισσες, η Κακιοτάτη είχε κάποια προβλήματα με την αποστολή μηνυμάτων στο φόρουμ. Έτσι μου έστειλε τις φωτογραφίες από την προχθεσινή συνάντηση για να τις ποστάρω. Θα το κάνω αύριο όμως, διότι απόψε κουτουλάω... :sleep: Υπομονή λοιπόν.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
hi

εγω παντως απο τοτε που πηρα το κυβο του

κιουμπρικ δυσκολα αφηνω το σπιτι γιατι φοβαμαι οτι θα το βρω ερειπια,

δειτε γιατι

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=VEsZ2RcG5Gc]YouTube - LETHAL FIGHT

ολη τη μερα αυτο γινεται γμτ
 
billritchie είπε:
εγω παντως απο τοτε που πηρα το κυβο τουκιουμπρικ δυσκολα αφηνω το σπιτι γιατι φοβαμαι οτι θα το βρω ερειπια,

δειτε γιατι............................................

ολη τη μερα αυτο γινεται γμτ
Σορρυ αλλα δεν το καταλαβα!!!!! :confused:
 
Χθες βραδυ επεστρεψα στην Αθηνα :cry: (αχ, καταραμενη εργασια που μας εχεις ξενιτεψει)...

Η συναντηση στην Περαια ηταν απιθανη :clap: Ευχαριστουμε πολυ την Candy για τις υπεροχες γιαπωνεζικες γευσεις που ετοιμασε αποκλειστικα για μας (ηταν η πρωτη φορα που δοκιμαζα σουσι και εξτρα ευχαριστω για το καβουρι-δεν τρωω ψαρι :p ) και την Kambia για τις λιβανεζικες λιχουδιες (αχ, εκεινο το χοιρινο σουβλακι ηταν τελειοοοο). Ιδιαιτερη εντυπωση μου εκανε ο περιεργος καφες με καρδαμο και ??? (ποιο ηταν το αλλο συστατικο?).

Συντομα θα ανεβασω τα αλμπουμ της panini (Xάιντι, Thundercats (2 διαφορετικα), Lady Lovely Locks, Barbie, Snorkels), που εφερα απο την Θεσ/νικη και καποια απο τα αγαπημενα μου Stickers.

Να καλωσορισω την Patty και την Κακιοτατη και να ευχηθω καλα post.

Sofologiotate ευχαριστουμε για την περιγραφη (οταν θα ανεβουν οι φωτογραφιες σιγουρα θα ζηλεψουν οι νοτιοι, χαχαχαχαχα)...αχ, υπεροχη ιδεα να συναντηθουμε στην Περαια :clap: Χαρηκα που γνωρισα και τον maxcomgr

 


Nα ειστε ολοι καλα παιδια και τα ξαναλεμε σε καμια παραλια της Χαλκιδικης ;)
 
domniki είπε:
....Ιδιαιτερη εντυπωση μου εκανε ο περιεργος καφες με καρδαμο και ??? (ποιο ηταν το αλλο συστατικο?).
Μαστιχα Χιου ;)
 
Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Πίσω
Μπλουζα