Συνηθισμένα λάθη σε ταινίες

Σε ευχαριστω, katerinak!
 
panp είπε:
Μήπως θα μπορούσε να βοηθήσει κανείς για το πού είναι αυτή η παραλία; Είναι η ίδια όπου κάνει μπάνιο η Χρονοπούλου σε προηγούμενη σκηνή, και τη σώζει ο Κούρκουλος από τους "πέφτουλες"...Υπάρχει κάτι σαν εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο, και κάτι σαν αναγειρόμενο ξενοδοχείο. Στην αντίθετη λήψη φαίνονται σπιτάκια, που το κάνουν να μοιάζει με μεγάλο κόλπο ή λιμνούλα. Λουτράκι ίσως; Για βοηθείστε !Προβολή συνημμένου 49450Προβολή συνημμένου 49451Προβολή συνημμένου 49452
Η παραλία είναι η Ψάθα. Τα κτίσματα που βλέπεις στη πρώτη φωτό είναι οι ταβερνούλες που υπάρχουν ακόμα και σήμερα. Το αναγειρόμενο ξενοδοχείο, όπως σωστά αναφέρεις, έπεσε από σεισμό που μέχρι και πριν 20 χρόνια έβλεπες τα κομμάτια στο βάλτο. Πλέον εκεί έχουν χτιστεί σπίτια και καφέ/ταβέρνες.
 
Ωραιο θρεντ.... Με μερικα ποστς γελασα παρα πολυ.

Εγω παντα γελαγα με μερικες (βιντεο)ταινιες της δεκαετιας 80, οπου οι πρωταγωνιστες πηγαιναν στο μπαρ, καθονταν, παρεγγελναν ποτο, και μεσα σε 2-3 δευτερολεπτα ο μπαρμαν το ειχε ετοιμασει και τους το σερβιρε πανω στο μπαρ!!
 
Στην ταινια "Μαντω Μαυρογενους" εχουμε ακομη μια περιπτωση που αλλον ηθοποιο βλεπουμε κι αλλουνου τη φωνη ακουμε(προκειται για τη σκηνη που η Μαντω Μαυρογενους(Τζενη Καρεζη) πηγαινει να ζητησει τη συνταξη αγωνιστου και τη ρωτανε τι προσφερε στον αγωνα) ,εδω ακουγεται η φωνη του Σταυρου Ξενιδη ο οποιος συμμετεχει κιολας στην ταινια

attachment.php


mantwmavrogenous.JPG
 
Στην ταινία ''Επάγγελμα γυναίκα-Μια ζωή πατίνι'' ο προιστάμενος της εταιρείας όπου δουλεύει η Μαρίκα (Πηνελόπη Πιτσούλη) λέει στην υπάλληλό του ''Δεσποινίς Αποστολίδου, να ειδοποιήσετε τη δεσποινίδα Μαυρομάτη ότι από την 1η του μηνός θα δουλεύει εδώ''. Η εν λόγω δεσποινίς είναι η Μαρίκα που είναι παντρεμένη άρα θα έπρεπε να πει ''κυρία Μαυρομάτη''.
 
Την ταινία "Η δίκη των δικαστών" την θεωρώ εξαιρετική και είναι από τις αγαπημένες μου. Χθες που την είδα σαν να εντόπισα ένα μικρό λαθάκι. Έχω την εντύπωση ότι ο χωροφύλακας του αποσπάσματος που συλλαμβάνει τον Κολοκοτρώνη στην πρώτη φωτογραφία και ο μάρτυρας υπεράσπισης στο δικαστήριο στην δεύτερη είναι ο ίδιος ηθοποιός...

2.jpg

1.jpg
 
Στην ταινια Η γυναικα μου τρελαθηκε, ο πρωταγωνιστης αναφερεται ως....Κωστανταρας. Δηλαδη λειπει το γραμμα "Ν" απο το επωνυμο του.
 
Είναι και ένα πολύ τρανταχτό λάθος στις "Διπλοπεννιές". Στη σκηνή που ο Παπαμιχαήλ τραγουδάει το τραγούδι "Αποχαιρετισμός" φοράει αυτά τα ρούχα. Σπορ ντύσιμο , μαύρο μπλουζάκι και μπουφάν.

 


82.jpg
82.jpg

..."Στο καπάκι" μόλις τελειώνει το τραγούδι του και πέφτει το χειροκρότημα φοράει αυτά τα ρούχα. Κλασσικό ντύσιμο , άσπρο πουκάμισο , σακάκι και γραβάτα!!!

 


83.jpg
83.jpg
 
Eνα αλλο λαθος που παρατηρουμε,σε παλιες ταινιες,ειναι το εξης:

Ο ηθοποιος μπαινει στο αυτοκινητο και κατευθειαν,χωρις να ακουστει η μιζα του αυτοκινητου,φευγει και με την εκινηση ακουγεται ο ηχος της μηχανης,εντελως ξαφνικα. Πως γινεται αυτο;... :D

joe είπε:
αχαχαχαχαχαχαχαχα θεικο

Λορένα είπε:
το παρακατω δεν ειναι λαθος ακριβως. Στην Μανταλενα η Αλικη σε μια απο τις τελευταιες σκηνες, αγκαλιαζει τον Παπαμιχαηλ μεσα στην βαρκα (αυτος ειναι στην δικη του) και πεφτουν στην θαλασσα (στο ενδιαμεσο κενο απο τις βαρκες).
Αν το προσεξετε, η Αλικη πρεπει να χτυπησε πολυ εκει το πισω μερος του κεφαλιου της, στην ακρη της βαρκας. Μιλαμε για γερο χτυπημα, απο διασειση και πανω. Οσες φορες ειδα την σκηνη αναρωτιεμαι τι να εκανε μετα.. (λογικα πρεπει να την ειδε γιατρος)
Οπως και στον Ροζ γατο με τον Μουστακα στη σκηνη που ειναι ο Μχαλοπουλος με την Μπαρμπα στο δωματιο του Μιχαλοπουλου.

Γυριζει ο Μιχαλοπουλος προς την εξοδο του δωματιου τρεχοντας,η Μπαρμπα τον ακολουθει,αυτος ξαφνικα γυριζει πεφτει πανως της και τη ριχνει στο κρεβατι(προς την αναποδη μερια του κρεβατιου).Με το πεσιμο,χωρις να το δειχνει καθαρα η καμερα,ακουγεται ενα ''γκαπ''. Να ειναι χτυπημα του κεφαλιου της Μπαρμπα στο καγκελο του κρεβατιου.Εμενα ετσι μου φαινεται παντως...

[edit]youtube link σε ολόκληρη ταινία [/edit]

Στο 49:32

joe είπε:
αχαχαχαχαχαχαχαχα θεικο

jimijoop είπε:
μηπως εχει γινει λαθος στο τελεσινε της ταινιας και μπηκε αυτην τη σκηνη?
Φταιει αυτος που αργοτερα,εχει κανει την τεχνικη επεξεργασια... Για προσεξτε τους τιτλους στο τελος... ''Τηλεοπτικη εκδοση'' λεει '' 2004-2005''..

Αρα; Τι σημαινει αυτο;... Οτι η παρεμβαση εγινε το 2005,οχι το 1956.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Στην ταινία «Η Δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά»:

η Μυρτώ Θεοδώρου (Αλίκη Βουγιουκλάκη) φτάνει στο χωριό και την ώρα που κατεβαίνει από το τρένο έχει ως αποσκευές μια και μοναδική βαλίτσα. Φτάνοντας όμως στην πλατεία του χωριού και κατόπιν στο σπίτι, οι βαλίτσες ήταν...δυο.

Δασκαλα ξανθα μαλλια.jpg

Επίσης ο Στέφανος (Δημήτρης Παπαμιχαήλ) μιλάει στον πατέρα του (Παντελή Ζερβό) φορώντας μπλε παντελόνι και την ίδια στιγμή εμφανίζεται και με…πράσινο.

Δασκαλα ξανθα μαλλια.jpg
 
Στην ταινία "Η κόρη μου η Σοσιαλίστρια" η Λίζα Δέλβη (Αλίκη Βουγιουκλάκη) έχει διαφορετικό χτένισμα στις εναλλαγές των σκηνών στη χωροφυλακή Πικερμίου. Στις σκηνές στο γραφείο του χωροφύλακα (Χρόνη Εξαρχάκου) έχει το μισό μαλλί πιασμένο προς τα πίσω και το υπόλοιπο να "πέφτει" κάτω. Στις σκηνές στο κρατητήριο είναι με αλογουρά.


Κορη σοσιαλίστρια.jpg







 
Στο "Λουστράκο" ο μικρός Βασίλης Μαράς (Βασιλάκης Καίλας) παίρνει απο ένα ανθοπώλη κοκκινα τριανταφυλλα για να τα παει στη μητέρα του (Ρίτα Μυράτ) στη φυλακη. Οταν φτανει ομως στη φυλακή τα κοκκινα τριανταφυλλα ειναι ασπρα.

ταινιες.jpg
 
Θα ξεβάψανε στο δρόμο. Πριν χρόοοονια (άρα σε ρετρό εποχή) εδώ στην Αμερική πήγα σε ένα λουλουδάδικο και ήθελα μια ανθοδέσμη με κόκκινα γαρύφαλλα και είχαν μόνο άσπρα. Μου είπαν όλο άνεση "Μπορούμε να τα βάψουμε κόκκινα" και δεν κατάλαβαν γιατί είπα"Όχι, ευχαριστώ" :)
 
hannele είπε:
Στο "Λουστράκο" ο μικρός Βασίλης Μαράς (Βασιλάκης Καίλας) παίρνει απο ένα ανθοπώλη κοκκινα τριανταφυλλα για να τα παει στη μητέρα του (Ρίτα Μυράτ) στη φυλακη. Οταν φτανει ομως στη φυλακή τα κοκκινα τριανταφυλλα ειναι ασπρα. Προβολή συνημμένου 95891
Πάντως αν δεις, στην πρώτη φωτογραφία έχει και άσπρα τριαντάφυλλα. Έτσι όπως κάνει τα χέρια του να πιάσει τα λουλούδια, φαίνεται να πιάνει τα άσπρα. Τώρα βέβαια μπορεί να κάνω και λάθος γιατί δεν έχω δει την ταινία.
 
Παρακολουθειστε το αποσπασμα (33:13-35:40) απο την ταινια, ''Η Παριζιανα'' με την Ρ. Βλαχοπουλου.

[edit] link σε ολόκληρη ταινία [/edit]

Κατεβαινει στην αρχη η Βλαχοπουλου τα σκαλια του ξενοδοχειου,εχοντας στα χερια της ενα καπελο...

Φευγοντας υστερα,,αρον αρον με την Μπρογιερ,δεν παιρνει μαζι της το καπελο...

Οταν μπαινουν ομως στο δωματιο,κραταει το καπελο... Πως γινεται;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εχεις δικιο, Ηλια Νεκταριε. Προκειται σιγουρα για λαθος της ταινιας.

Τωρα βεβαια, εντελως θεωρητικα, θα μπορουσε να πει κανεις οτι η Βλαχοπουλου μολις ανεβηκε τη σκαλα θυμηθηκε οτι ξεχασε κατω το καπελο της, κατεβηκε και το πηρε ενω η Μπρογιερ την περιμενε εξω απο την πορτα του δωματιου τους.

Ολα αυτα ομως, εντελως θεωρητικα, οπως ειπαμε. Μπραβο που το εντοπισες!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
bambinella 100 είπε:
Εχεις δικιο, Ηλια Νεκταριε. Προκειται σιγουρα για λαθος της ταινιας.Τωρα βεβαια, εντελως θεωρητικα, θα μπορουσε να πει κανεις οτι η Βλαχοπουλου μολις ανεβηκε τη σκαλα θυμηθηκε οτι ξεχασε κατω το καπελο της, κατεβηκε και το πηρε ενω η Μπρογιερ την περιμενε εξω απο την πορτα του δωματιου τους.

Ολα αυτα ομως, εντελως θεωρητικα, οπως ειπαμε. Μπραβο που το εντοπισες!
:) Eυχαριστώ Babinella! Tην ίδια σκέψη είχα κάνει και εγώ..
 
Στην παρακάτω ταινία ''Ο ανθρωπος που έσπαγε πλάκα'' υπάρχει μια λεπτομερεια,που προσωπικα εμένα,δεν μ'αρεσει...

Σκηνοθετικο λάθος να είναι; Δεν ξέρω...

Συγκεκριμένα με ενοχλεί,οχι μόνο, το οτι ο Κωνσταντάρας,πετάει την τυροπιτα,αλλά και ο τρόπος που το κάνει... :xm:

Απο 1:15:42-1:16:10

[edit] link σε ολόκληρη ταινία [/edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
@ilias nektarios: Σε παρακαλώ μην βάζεις youtube links που είναι ολόκληρες ταινίες. Έχουν πνευματικά δικαιώματα και επεξεργαζόμαστε τα posts.
 
Aς φανταστούμε ότι υπήρχε εκεί κάδος απορριμάτων...
 
Πίσω
Μπλουζα