Συντήρηση διάφορων βιντάζ κούκλων (εκτός Bibi-bo)!

Μα ειναι γλυκυτατες!!!

Απιστευτη η τελευταια φωτο με την μπαρμπι και την γαλλικη κοτσιδα!!! :flower: Οσες φορες και να προσπαθησα ποτέ δεν την καταφερα! Μπραβο Lne μου!
 
ευχαριστω!!

λοιπον, οριστε ενα βιντεακι με μια κοπελιτσα που δειχνει πως φτιαχνεται η συγκεκριμενη κοτσιδα που λεγεται ψαροκοκαλο!το μονο που εχετε να κανετε ειναι να κατεβασετε πιο κατω τη σελιδα κ να πατησετε πανω στο βιντεο.αφηστε να παιξει η μικρη διαφημιση των δημητριακων (αναγκαιο κακο)κ μετα παρακολουθηστε το βιντεο. ζητω συγνωμη που υπαρχει διαφημιση μεσα, αλλα δε μου αρεσε καποιο αλλο βιντεο που να περιγραφει τον τροπο... http://www.womenonly.gr/article.asp?catid=15578&subid=2&pubid=113774799

αλλος ενας τροπος για να κρυψετε τις κομμενες αφελειες ειναι ο παρακατω.ειναι ευκολος αν τα μαλλια της κουκλας επιρεαζονται ευκολα απ τον καυτο αερα αλλα το κακο ειναι οτι απλα καλυπτει το ελατωμμα της... χωριζουμε τα μαλλια ετσι ωστε να μην ειναι καποιο σημειο του κεφαλιου κενο κ τα φερνουμε μπροστα φτιαχνοντας φραντζα.επιμενουμε σ αυτο το σημειο με το πιστολακι κ τον καυτο αερα κ μενουν εκει. λιγη λακ θα κρατησει τη φραντζα σταθερη.

πριν
attachment.php


μετα
attachment.php


με τον ιδιο τροπο ομως μπορουμε να δημιουργησουμε χτενισμα πιανοντας με ενα λαστιχακι τις τουφες που φεραμε μπροστα, στο πισω μερος του κεφαλιου, κατω απ τα μαλλια

attachment.php


attachment.php


attachment.php


υ.γ. μη δινετε στις τριχουλες που πετανε!!τις ειδα μετα στον υπολογιστη κ τις διορθωσα στη κουκλα...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Lne μου, σε ευχαριστουμε παρα παρα πολυ για το βιντεακι και για τα χρησιμοτατα μπαρμπο/χτενισματα! :flower: Τις εχω βαρεθει τις δικες μου ολες με το μαλλι μοιραιο! Χρειαζονται επeιγοντως μια coiffeur!
 
Αυτή είναι η παιδική μου κούκλα τα χέρια της τα έβαψε η αδερφή μου με μανό. Δεν έχω δοκιμάσει να τα βγάλω με ασετόν . Μετά από τόσα χρόνια βγαίνει ή θα το κάνω χειρότερα?Επίσης το φόρεμα έχει ξεβάψει. Καμία φθηνή λύση για να το αντικαταστήσω?

IMG_0034.jpg
 
spirtouli είναι πανέμορφη. Προσπάθησε να βγάλεις το μανό πρώτα με οινόπνευμα και μετά με ασετόν. Αμέσως μετά ξέπλυνε τα χέρια της καλά με νερό. Φορεματάκι θα βρεις σε παλαιοπωλείο ή σε κατάστημα μεταχειρισμένων. Αν δε βρεις θα βρεις σε παιχνιδάδικο ή στο JUMBO.
 
Ευχαριστώ για τη συμβουλή φίλε el greco. Μαγαζί με μεταχειρισμένα δεν έχει εδώ που είμαι και σε παιχνιδάδικα πρέπει να αγοράσεις και την κούκλα. Οι κινέζοι δεν βγάζουν σε αυτό το μέγεθος κουκλοφορέματα. Σκέφτηκα να της ξεβάψω εντελώς το φόρεμα να φαίνεται άσπρο. Αν θελήσω να το βάψω όλο το φόρεμα- ροζ για παράδειγμα- γίνεται με καποιο τρόπο?
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
spirtouli μπορεί να βαφεί το φόρεμα, υπάρχει βαφή για ρούχα αλλά μπορεί αργότερα να ξεβάψει σε σημεία και να βάψει την κούκλα.
 
Spirtoulis, υπάρχουν στα παιχνιδάδικα ρούχα για κούκλες, χωρίς να χρειάζεται να αγοράσεις την κούκλα. Εχω αγοράσει μερικά για τις κούκλες της μικρής μου. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να μετρήσεις το ύψος της (και σε ίντσες) για να μην πάρεις λάθος μέγεθος. Οι τιμές τους κυμαίνονται από 8 έως 20 ευρώ, αναλόγως τη μάρκα και τη χώρα προέλευσης. Τα ισπανικά είναι συνήθως τα ακριβά. Επίσης, αν η κούκλα σου είναι μεγάλη (πενήντα εκατοστά και πάνω) μπορείς να της βάλεις και βρεφικά για νεογέννητο.
 
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Εδώ που είμαι δεν έχω δει να πουλάνε. Σε μεγάλη πόλη δεν έχω κοιτάξει. Σκέφτηκα και να το ξεβάψω εντελώς και να το αφήσω άσπρο. "Ισως και καμία ροζ κορδέλα να ξαναδείξει η κούκλα.
 
Φρανκεσταινικη συντηρηση μασημενης Σκιπερ (Skipper)

Και επειδη ζουμε σε δυσκολες εποχες σας παραθετω μια αστεια αλλα οικονομικη λυση συντηρησης μιας Σκιπερ!

Η Σκιπερ αν θυμαστε ειναι η βασανισμενη αδερφουλα της Μπαρμπι.

Δειτε εδω καποιες πληροφοριες για το σκανδαλο της Growing up Skipper και τον δαιμονιο μηχανισμο της σε ενα παλαιοτερο ποστ!


http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?11018-%C7-%E9%F3%F4%EF%F1%DF%E1-%F4%E7%F2-%E5%F5%F1%F9%F0%E1%FA%EA%DE%F2-Barbie-1959-1980&p=177256&viewfull=1#post177256




Επεσε λοιπον μια Σκιπερ (οχι Growing up, αλλα απλη) στα χερια μου, με οξεια καραφλιαση και μασημενο το αριστερο χερι. Επειδη για το reroot (πως βαζουμε μαλλια σε κουκλα) εχουμε πει πολλες φορες, για να μην σας κουραζω, σας παραθετω μονο το μερος του μασημενου χεριου.

Βλεπουμε εδω την κουκλιτσα στην οποια της εκοψα τελειως το χερι και της εβαλα ενα καρφακι στο σημειο του καρπου. Στο καρφακι εκοψα την κεφαλη. (οπως βλεπετε απο κοψιμο σε κοψιμο πηγαινουμε, ωστε να ειμαστε και στο κλιμα της εποχης... :cry: )

Αν προσεξετε καλα το χερακι κοπηκε αρκετα πανω απο τον καρπο.

attachment.php


Επειδη γενικα μαζωχνω οτι σαβουρα σε κομματια κουκλας μου τυχει οριστε λοιπον πως ενα διαλυμμενο και χωρις ελπιδα κορμι σιντοτανυας προσφερθηκε για μεταμοσχευση δια της φρανκεσταινικης μεθοδου. (Η Δωρεα οργανων ειναι κατι πολυτιμο, οχι μονο στους ανθρωπους, γιατι σωνει αμετρητες ζωες, αλλα και στις κουκλες μας)

Κοβουμε λοιπον το αμασητο χερι (προσεχουμε να κοψουμε το σωστο μην βρεθει η Σκιπερ με δυο αριστερα χερια και αντε μετα να την τρεχεις)

attachment.php


Βαζουμε λιγη κολλα στο κομμενο χερι (η κολλα βινυλιου ειναι η καλυτερη γιατι ειμαστε σιγουροι οτι δεν θα υπαρχει προβλημα αλλαγης χρωματος στο μελλον, και δεν θα μας καψει το βινυλιο)

attachment.php


Και πιεζουμε να μπει το νεο χερακι στην Σκιπερ μας. (Εδω το χερακι που βλεπετε ειναι πιο σκουρο απο το σωμα της Σκιπερ γιατι εκανα πρωτα ενα πειραμα, στο τελος εκοψα απο αλλο σωμα ενα χερακι πιο κοντα στο χρωμα της)

 

 


Σημειωση:


Πριν κολλησουμε το χερακι κανουμε μια δοκιμη, το βαζουμε στο καρφακι και βλεπουμε αν ταιριαζει τελεια σαν διαμετρο.

Στην συγκεκριμενη περιπτωση το δανεικο χερακι ηταν ελαφρως πιο φαρδυ στο κατω μερος.

Για αυτο, πολυ απλα το τροχισα με την λιμα για το μανικιουρ. Ετσι ηρθε στα ισια του.

attachment.php


Και εδω το νεο χερακι της μικρης μας Σκιπερ. Απαραιτητος ο φιογκος για να μην κοιτανε ολοι την μεταμοσχευση. :)

attachment.php


attachment.php


Αν της βαλετε και ενα βραχιολακι (ενα τωρα στην τυχη που βρηκα προχειρο) η κουκλιτσα θα σας ευχαριστει για παντα!

Καλη επιτυχια απο το εργοταξιο της οικογενειας Ανταμς!!!:burn:

attachment.php
 
Ε, θα στο πούνε κι άλλοι (αν δεν το έχουν κάνει ήδη δηλαδή! :D ), αλλά είσαι πολύ "μάστορας"! :thumbup:

Respect - ούτε φαίνεται στο τελικό αποτέλεσμα! ;)
 
θαυματα εκανες και παλι Αναστασια!!!!!!!!!!!! πραγματικα :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow:

αν μπορουσε να μιλησει η Σκιπερ σιγουρα θα σε ευχαριστουσε πολυ!!!!!!!!!!!!!

την εφτιαξες και παλι καινουρια ισως και καλυτερη απ οτι ηταν οταν πρωτοβγηκε απ το κουτι της :)

συγχαρητηρια :cheers: :cheers: :cheers: :cheers: :cheers: :cheers: :cheers: :cheers: :cheers: :cheers:
 
Το έχεις προχωρήσει σε επιστήμη :D Πάρα πολύ καλό το αποτέλεσμα κα Mortisia Addams :biglaugh::biglaugh:
 
Βρε Αναστασία μου είσαι ΣΚΕΤΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ όταν γράφεις..!!! Γι αυτό σ αγαπάμε όλοι... :) :hurrah: :hurrah: :hurrah: :hurrah:
 
Αναστασία τρομερή δουλειά όπως πάντα αλώστε!!! :clap: :clap: :clap: :thumbup: :thumbup:

Πάντως έμενα μου φαίνεται ότι προετοιμάζεις την Σκιπερ για την επανέκδοση της παλιάς ταινίας The Hand 1981 η μου βγήκε πάλι το ψυχωτικό μου για τα θρίλερ :eek: :wait2: :p
 
Αναστασία μου δεν έχω κι εγώ λόγια...τι τέλεια μεταμόσχευση ήταν αυτή... θα συμφωνήσω και με τον μακίσιμο γράφεις καταπληκτικά, μας φτιάχνεις όχι μόνο τις κούκλες αλλά κυρίως τη διάθεση. Σε ευχαριστούμε πάρα μα πάρα πολύ για αυτό.
 
Να στε καλα βρε παιδια μου! Σας υπερευχαριστω για τα καλα σας λογια! #) Χαιρομαι που σας διασκεδασα λιγο! Με ολα αυτα που συμβαινουν σε Ιταλια και Ελλαδα δεν ειναι ευκολο να χαλαρωσει κανεις! Παω τωρα να γραψω λιγα λογια για τα προσωπα της Σκιπερ μιας και καθησα και διαβασα ετσι λιγο για αυτην. :)
 
Αναστασία μου, πολλές κούκλες σ'ευχαριστούν για την αγάπη σου και τις πατέντες σου! Κι εμείς όλοι σ'ευχαριστούμε που τα μοιράζεσαι μαζί μας!
 
Συντηρηση μιας διαλυμμενης Dawn : ανατομια και τεχνολογια του 70!

Σπιρτουλη μου παρα πολυ ενδιαφερον το σαιτ που μας ποσταρες! Εχει παρα πολλες πληροφοριες, και πραγματικα αξιζει να το διαβασει καποιος ολοκληρο γιατι αναλυει και αποδεικνυει πως οι κουκλες ηταν και ειναι μια μορφη τεχνης και τεχνολογιας. :)

Και μιας και μιλαμε για κουκλοτεχνολογια οριστε μια σειρα απο φωτο απο την βασανιστικη συντηρηση μιας διαλυμενης μικρης Dawn, μοντελο "Dancing" (κουνουσε ποδια και κεφαλι οταν της κουνουσες το μπρατσο)

Λεω βασανιστικη γιατι οντας τοσο μικροσκοπικη αναγκαστικα να δουλευω με πενσουλες για τα φρυδια!

1. Η κουκλιτσα ειχε σπασει στα δυο, αλλα ευτυχως δεν ελειπε κανενα κομματι απο την τεχνολογικη πατεντα του μηχανισμου της

attachment.php


2. Ηταν πολυ λερωμενη και την καθαρισα με λιγη κολωνια. Καποιος καλος ανθρωπος την ειχε κολλησει με ζελοτειπ που μπορει να της αφησε σημαδια (τα οποια φυγανε με το οινοπνευμα) αλλα της προστατευσε τα μικροσκοπικα κομματια του μηχανισμου Dancing.

attachment.php


3. Mετα απο πολλες δοκιμασιες στα τυφλα, κατορθωσα με τα τσιμπιδακια να τοποθετησω τα διαφορα κομματακια του μηχισμου σωστα ωστε η κουκλα να ξαναγινει Dancing αντι να μοιαζει σαν να επαθε λουμπαγκο




attachment.php


4. Δοκιμασα 3 διαφορετικους τυπους κολλας: με την κολλα βινυλιου δεν κολλαγε με τιποτα.

Με την κολλα στο κιτρινο σωληναριο, τυπο Oυχου, δεν ειδα προκοπη.

Στο τελος, και αφου ειχα φρικαρει δοκιμασα την μισητη κολλα στιγμης, εκεινη την μικροσκοπικη, που ειναι πολυ υγρη και που βαζεις μια σταγονα και μετα τρεχεις να ξεκολλησεις τα δαχτυλα σου.

Με αυτην κολλησε. Για σιγουρια της εβαλα και κανα μανταλακι γιατι το πλαστικο ειχε λιγο στραβωσει.

Περιττο να πω οτι τρελλαθηκα για να κουμανταρω το εσωτερικο ελατηριο που βλεπετε στην φωτο

attachment.php


Και επιτελους η κουκλιτσα κολλησε!!! Τωρα πρεπει να της βρω και κανα ρουχο να της μπαινει, προς το παρον εμεινε με την ρομπα του κουκλονοσοκομειου! :)

attachment.php


Για περισσοτερες πληροφοριες περι Dawn:

http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?23477-Vintage-Fashion-doll-%F4%F3%E5%F0%E7%F2-Dawn-by-Topper-%EA%E1%E9-Pippa-by-Palitoy-%28-70s%29&p=371674&viewfull=1#post371674
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα