Τέρρυ : Αδυναμία χαρακτήρος ή κάτι άλλο;

Πώς να το κανουμε ρε παιδια, οταν βλεπεις καποιον να προσπαθει να βαλει τελος στη ζωη του, συνταραζεσαι, τρομαζεις, νιωθεις ευθυνη. Τουλαχιστον αν εισαι ανθρωπος με ευαισθησιες και αισθηματα.
Η απόπειρα αυτοκτονίας είναι για μέρα ο απώτερος και πιο εγωιστικός εκβιασμός. Σε χτυπά ακριβώς εκεί που πονάς, στο φιλότιμο, στην ευαισθησία και στην ανθρωπιά! Είναι εκβιασμός του χειρότερου βαθμού και φυσικά αυτός που πάντα πιάνει. Είναι μια μορφή προσωπικής τρομοκρατίας θα έλεγα.
"Μείνε μαζί μου, γιατί αλλιώς θα πεθάνω."

Απάντηση δική μου: Πρόβλημά σου! Πείτε μου αναίσθητη, πείτε με απάνθρωπη, αλλά με ποιο δικαίωμα, με πόσο θράσσος πάει κάποιος να βάλει τη ζωή του στα χέρια μου, εεεε;;; Θέλεις να αυτοκτονήσεις, πάνε κάντο! Είσαι κυρία του εαυτού σου, κάνε ό,τι θες! Η δική σου τρέλα θα σε σκοτώσει, το δικό σου χέρι, εγώ δε φταίω σε τίποτα. "Δε μ' αγαπάς, κακούργε!". "Ναι, ρε, δε σε αγαπώ! Χώνεψέ το! Ζήσε με αυτό! Κι άμα δεν μπορείς, πρό-βλη-μα σου!"

Καλό το κόλπο. "Θα πεθάαααανω άμα με αφήσεις" και συ τσιμπάς, κολώνεις και υποκύπτεις. Μώρε, δεν ψοφάς να ησυχάσουμε... :diablotin:

We don't give in to terrorism!! :boss: :p

Και μία τελευταία ερώτηση, μια τροφή για σκέψη: Άμα ο δικός σας σύντροφος ήτανε στη θέση του Τέρρυ και σας έκανε το ίδιο, δηλαδή σας έλεγε μια ωραία πρωία "σε αφήνω γιατί πρέπει να μείνω με μια που θα αυτοκτονήσει από έρωτα για μένα, αν κι εγώ δεν την αγαπώ", ΕΣΕΙΣ πώς θα αντιδρούσατε; Θα του λέγατε μπράβο;

Μόνο εγώ είμαι αυτή που θα έλεγα "δεν πας καθόοοοοολου καλά, χρυσέ μου...";;; :nono:

Ή μάλλον ας το θέσω πιο γενικά, αλλά ουσιαστικά. Ξεχάστε ότι μιλάμε για Καντυ-Κάντυ. Ακούτε την παρακάτω ιστορία:

Νεαρός ήτανε πολύ ερωτευμένος με νεαρά Α. Μια άλλη νεαρά Β είναι κάργα ερωτευμένη με τον νεαρό, αλλά αυτός δεν της δίνει σημασία, διότι αγαπά τη νεαρά Α. Μια μέρα όμως γίνεται ένα ατύχημα, ένα αυτοκίνητο πάει να πέσει πάνω στο νεαρό, αλλά η νεαρά Β που ήτανε εκεί, του δίνει μια σκουντιά, τον σπρώχνει μακριά και το αυτοκίνητο χτυπάει αυτήν και χάνει το πόδι της. Από υποχρέωση και τύψεις, και επειδή η νεαρά Β λέει ότι θα αυτοκτονήσει πλέον χωρίς τον έρωτά της, ο νεαρός τα χαλάει με την νεαρά Α και τελικά τα φτιάχνει με τη νεαρά Β, αν και δεν την αγαπάει καθόλου...




Ειλικρινά τώρα... θα επιδοκιμάζατε την ιστορία αυτή ή θα λέγατε ψυχοπαθή τη νεαρά Β και "θύμα" [edited by domniki] τον νεαρό;;;

Πού είναι ο Τέρρυ που τα έβαζε με όλες τις καλόγριες του Σαιντ Πώλ;;;; :cry:

Ποιος είσαι εσύ στο επ.99 που πήρες τη θέση του Τέρρυ;;; Τί έκανες στον Τέρρυ μου;;; Δεν είσαι ο Τέρρυ του κολεγίου!!! ΠΕΣ ΜΟΥ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΣΤΟΝ ΤΕΡΡΥ ΤΩΡΑ!!! :bash:

:brick:
 
Εμμμ.... Αν δεν με απατάει η μνήμη μου, το προχωρημένο της ώρας και της ηλικίας, η Σούζυ δεν απείλησε κανέναν πως θα αυτοκτονήσει αν δεν της κάτσει.

Αντιθέτως και αν ενθυμούμαι ορθώς, έστειλε τη μάνα της για φράουλες, πήρε των οματιών της μετά των πατερίτσων της και την έκανε για να θαυμάσει τη θέα κάνοντας badging jumping χωρίς σχοινί από την ταράτσα του Νοσοκομείου.

Και αν την δικιά μας δεν την έτρωγε να αναμετρηθεί με τη Σούζυ, η τελευταία θα μας είχε αφήσει ημέρες και τα δύο παιδιά θα συνέχιζαν περίχαρα τις ετοιμασίες του γάμου τους.

Κακιά και μοχθηρή Σούζυ... Γιατί δεν κοκκάλωνες τουλάχιστον από το κρύο που βγήκες με τη ρομπ ντε σαμπ στα χιόνια; ε; εε;;; εεεε;;;;

Ήδη βλέπω να καίγονται τα σελ της στο πυρ το εξώτερον που τόλμησε το παλιοκαρτούν να μείνει ανάπηρο για να κρατήσει τον Τέρρυ...

Και όχι τίποτ΄άλλο... 20 χρόνια τώρα νόμιζα πως η καλή Μιζούκι ήθελε απλά να περάσει στα εφηβάκια πως η ζωή συνεχίζεται no matter what... Domniki είμαι αστέρι ε;;;

Χώρια που νόμιζα πως τη στάση τους ούτε η Κάντυ ούτε ο Τέρρυ τη διαπραγματεύτηκε...

Να μην γράψω και το χειρότερο... που νόμιζα η χαζή πως η Κάντυ στο τέλος θα έμενε με τον Παναγιωτ... εμ... συγνώμη... Αη βασίλ... οχι μωρέ... Γουίλλιαμ Γουάλας... φτου πάλι λάθος... τον Πρίγκηπά της εννοούσα...

(Γιατί άλλωστε να της παρουσιαστεί μόλις στο 3ο επεισόδιο και να σκορπά και τα μενταγιά του στις χλόες;;;;; )

Νόμιζα δηλ. πως η ζωή οφείλει να συνεχιστεί με τον Τέρρυ να παρουσιάζει τη Σούζυ στην Ελέηνορ και τον Άλμπερτ να βάζει λεμονανθούς στο κεφαλάκι της Κάντυ...

Πόσο αδαής είμαι;;;; Όσο υπάρχουν μολύβια χαρτιά και φαντασία η Σούζυ θα ξεπαστρεύεται αργά και βασανιστικά και ο Τέρρυ επιτέλους θα τραβάει από την αγκαλιά του Πρίγκηπα την Καντούλα για να την κάνει δική του...

Βοήθειά μας μόνο που ακόμα και σε ένα καρτούν το μόνο που μπορούμε να δείξουμε είναι η σκληρότητά μας...
 
Νομίζω ότι ξεχνάμε πάλι το ρόλο που έπαιξε η Candy στην εξέλιξη των πραγμάτων, που με τον τρόπο της επέβαλλε στον Terry να μείνει με τη Σουζάννα.

Τα έχουμε ξαναπεί άλλωστε... «Να την αποχαιρετήσεις; Τι είπες Candy; Τι; Θα φύγεις; Candy… Όχι δεν μπορώ! Δε θέλω να φύγεις... Αν μπορούσα να σταματήσω το χρόνο...»

Όσο για το χαρακτήρα του νεαρού:

Δε θα έλεγα ότι ο Terry είναι ένας αδύναμος χαρακτήρας. Μένοντας με τη Σουζάννα έκανε τη μεγαλύτερη θυσία. Θυσίασε την αγάπη του και την ίδια του τη ζωή. ΟΧΙ για χάρη της Σουζάννα! Για χάρη της Candy! Ο φακιδομούρης Ταρζάν που τόσο αγαπούσε, δεν του άφησε περιθώρια για να συμπεριφερθεί διαφορετικά...

Η πράξη του αυτή φανερώνει την απόλυτη αγάπη που ένιωθε για τη μικρή μας αλλά και γενναιότητα.

Ο Terry ήταν άνθρωπος του καθήκοντος. Θεώρησε ότι ήταν υπεύθυνος για το ατύχημα της Σουζάννα (αφού τον είχαν πρήξει μάνα και κόρη) και με την «πολύτιμη βοήθεια» της Candy πήρε την απόφαση της καταδίκης του. ( Αν εγώ τώρα πω ότι θα προτιμούσα να έπεφτε ο προβολέας πάνω του και να τον άφηνε στον τόπο, θα είμαι πολύ κακιά; Πραγματικά ρε παιδιά χίλιες φορές νεκρός, παρά ζωντανός- νεκρός και να υποφέρει μια ζωή...) :cry: :cry:

Έτσι! Έτσι έπρεπε να γίνει... Θα μείνω λοιπόν κοντά στη Σουζάννα! Στη Σουζάννα Μάρλοου...

(Ο καημενούλης το λέει και το ξαναλέει μπας και το χωνέψει, αλλά δεν είναι και εύκολο πράγμα...)

Πόσο αδαής είμαι;;;; Όσο υπάρχουν μολύβια χαρτιά και φαντασία η Σούζυ θα ξεπαστρεύεται αργά και βασανιστικά και ο Τέρρυ επιτέλους θα τραβάει από την αγκαλιά του Πρίγκηπα την Καντούλα για να την κάνει δική του...
Juanita μου δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που διαβάζω... Μη με γελούν τα μάτια μου;8)8)8)

Nina421 καλώς μας ήρθες!
 
Εμμ... τι δεν καταλαβαίνεις Nessie;;;;;;;;;;8)
 
Juanita είπε:
Πόσο αδαής είμαι;;;; Όσο υπάρχουν μολύβια χαρτιά και φαντασία η Σούζυ θα ξεπαστρεύεται αργά και βασανιστικά και ο Τέρρυ επιτέλους θα τραβάει από την αγκαλιά του Πρίγκηπα την Καντούλα για να την κάνει δική του...
Βοήθειά μας μόνο που ακόμα και σε ένα καρτούν το μόνο που μπορούμε να δείξουμε είναι η σκληρότητά μας...
Ήταν απόφαση μου εδώ και αρκετό καιρό να μη ποστάρω γενικότερα και να μη πάρω μέρος στο θέμα.

Μόνο ένα έχω να πω και τίποτα περισσότερο.

Ή έχω διανοητική καθυστέρηση και καταλαβαίνω άλλα από αυτά που διαβάζω ή πρέπει τώρα να προσβληθώ για δεύτερη φορά διότι σχόλια του είδους έχω ξαναδιαβάσει.

Domniki δεν ξέρω αν θα σβήσεις το ποστ για να μη "χαλάει" το φόρουμ και δεν με ενδιαφέρει. Αν χαλάει την "όμορφη εικόνα" σβήστο.

Λυπάμαι μόνο που τελικά έχω ανεβάσει τα φικ μου σε αυτό το board. Και συγχωρήστε με που το παίρνω προσωπικά αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι εννοούσαν τα παραπάνω λόγια.

Κουράστηκα να ακούω πως δεν μπορώ να αποδεχτώ το τέλος και χρίστηκα συγγραφέας όπως και τα παραπάνω που λέγονται εδώ.

Συγνώμη κιόλας που έχουμε ελεύθερη βούληση και δημιουργούμε όπως μας αρέσει. Άλλη φορά θα σας πέρνουμε και την άδεια.

Τώρα πως όλο αυτό μεταφράζεται σε σκληρότητα δεν το έχω καταλάβει. Και αν αυτό θεωρείται έκφραση απόψεων τι να πω... Συνεχίστε να τις εκφράζετε.

Και αν κάποιοι απορούν με το ύφος του ποστ μου επειδή με γνωρίζουν και εγώ απόρησα πολλές φορές με πολλά ποστ, πολλών ακριβώς επειδή τους γνωρίζω.

Δεν έχω να πω τίποτα περισσότερο.
 
Hachico, αν εκνευρίστηκες με αυτό που έγραψα να το διαγράψω τελείως...

Αν και ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί το πήρες προσωπικά... Δεν αναφέρθηκα ποτέ σε σένα και ούτε ποτέ είπα κάτι άσχημο για τα φαν φικ σου.

Δεν έχω ποτέ πρόθεση ή διάθεση να προσβάλλω κανέναν. Και αν νομίζεις πως ξεπέρασα τα εσκαμμένα σου ζητώ συγνώμη.

(Αν η Domniki πιστεύει πως αλλάζει η μορφή του φόρουμ ας διαγράψει και τα υπόλοιπα τα δικά μου...)

Οι απόψεις μου για τη Σούζυ και η υπεράσπισή μου είναι αν θες επιφορτισμένες από προσωπικές εμπειρίες.

Λυπάμαι πολύ για το αποψινό... κυρίως επειδή στεναχωρήθηκες...

Το αν σε εκτιμώ το γνωρίζεις και δεν είμαι από τους ανθρώπους που λένε κάτι απλά για να κάνουν μικροτερο το μέγεθος της καταστροφής...
 
Juanita είπε:
Εμμ... τι δεν καταλαβαίνεις Nessie;;;;;;;;;;8)
Χεχεχε, μαλλον βρισκεται σε συγχυση να σε βλεπει να γραφεις οτι τελικα η Καντυ μας ξαναβρισκει τον Τερρυ :cool: ...ε, τι να κανουμε, 70 επεισοδια αναμονης ειναι αυτα #)

@nessie: κ'εγω εχω αναρωτηθει πολλες φορες αν θα ηταν καλυτερα αν τελικα ο προβολεας ειχε πεσει πανω στον Τερρυ...αλλα δεν μπορω να αντεξω και τριτο θανατικο (μετα τον Αντονυ και τον Στιαρ) στη σειρα! Οσο ειναι ζωντανοι, ισως καποτε ξανασυναντηθουν :heartcloud:

@juanita, εχεις δικιο: η Σουζανα δεν εκβιαζει οτι θα αυτοκτονησει αν ο Τερρυ μεινει με την Καντυ. Αντιθετα, προσπαθει να φυγει απο τη ζωη οσο πιο αθορυβα γινεται. Η σκηνη οπου η Καντυ προσπαθει να την σωσει και η Σουζανα αγωνιζεται να πεσει απο την ταρατσα ειναι σπαραξικαρδια. Πραγματικα θελει να φυγει απο τη μεση.

Θυμαμαι οτι οταν εβλεπα το επεισοδιο για πρωτη φορα το '87 δεν ειχα συνειδητοποιησει την σημασια των λεξεων της Σουζανας, αλλα τελευταια, χαρη στην αναμειξη μου στο candyingreekproject, εχω δει και ξαναδει τη σκηνη. Η Σουζανα θελει να τους αφησει να ζησουν το ονειρο τους. Αν προσεξει κανεις με ποση αγωνια κοιτα τον Τερρυ στα ματια οταν αυτος της λεει οτι αυτο που θελει ειναι η ιδια (οταν πια εχει αποχαιρετησει την Καντυ), μπορει να καταλαβει την αξια της αποπειρας της να θεσει τελος στη ζωη της. Πραγματικα ειναι τρελη και παλαβη με τον Τερρυ. Ζει για τον Τερρυ.

Ειναι τραγικο το πως η Μιζουκι τοποθετησε τα πιονια στην σκακιερα. Πρεπει να το παραδεχτουμε: θελει μαεστρια και η ιαπωνισσα(-φονισσα) κανει πολυ καλα τη δουλεια της :clap:
 
Τέλος οι δικές μου αγορεύσεις! I rest my case! :D

 


Και για τα πρακτικά... μετά από τόσο κλάμα με τον Τέρρυ, όταν είδα ότι ο Αλμπερτ ήτανε ο θείος Γουίλλιαμ, δε με χάλασε καθόλου! Επιτέλους κάτι θετικό και χαρούμενο!
:thumbup: :happyjump:

Και με ποιον θα καταλήξει τελικά η Κάντυ... δε με απασχόλησε ποτέ ιδιαίτερα. Θέλει να περιμένει να ελεήσει ο Τέρρυ, θέλει να της τα ρίξει ο Άλμπερτ, θέλει να εμφανιστεί νέος στο προσκήνιο, ό,τι νά 'ναι!!




:cool:
 
Η ζωή συνεχίζεται και κάθε στιγμή της γίνεται μια νέα αφετηρία!
 
Turrican είπε:
Η ζωή συνεχίζεται και κάθε στιγμή της γίνεται μια νέα αφετηρία!
Noμιζω οτι αυτο ειναι και το βασικο νοημα της σειρας: αυριο ειναι μια καινουρια μερα :clap:
 
domniki είπε:
Noμιζω οτι αυτο ειναι και το βασικο νοημα της σειρας: αυριο ειναι μια καινουρια μερα :clap:
Βέβαια! Αλά Scarlett O'Hara στο "Όσα παίρνει ο Άνεμος":

After all, tomorrow is another day!

 


:heartcloud:


 
Μου επιτρέπετε;;;;


Ξέρω είμαι off topic κραυγαλέα αλλά...


 


th3ia3.jpg


 


Αχχ... απ΄τους πολύ μεγάλους έρωτες....
:heartcloud: :heartcloud: :heartcloud:

 


Ρωμαίος - Ιουλιέτα



Μιμίκος - Μαίρη



Γουίλιαμ - Κάντυ



Νταλάρας - Juanita...
:D

 


th3ia3.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αμαν ρε juanita με τον Νταλαρα...και σε μενα αρεσει ο Νταλαρας, αλλα εσυ εισαι το αλλο πραγμα!

Οσο για τους μεγαλους ερωτες...Σκαρλετ-Ρετ...αχ :hurrah: ..τον θεωρω κατι το μοναδικο και αδιαπραγματευτο (κ'εγω εκτος θεματος ειμαι, χιχιχι)
 
domniki είπε:
Αμαν ρε juanita με τον Νταλαρα...και σε μενα αρεσει ο Νταλαρας, αλλα εσυ εισαι το αλλο πραγμα!


photo036en2yq7.jpg
tearsofjoyrl6.jpg
tearsofjoyrl6.jpg

Κανείς δε με καταλαβαίνει... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

photo036en2yq7.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ερωτόκριτος- Αρετούσα :flower:

Αχ! Βαχ!
 
Εκ των υστέρων, θα ήθελα να πω πως η στάση της Nina δεν απέχει πολύ από κάποιες εκφρασμένες απόψεις μου.


Αν η καρδιά μας υπερνικούσε τη λογική, τις επίκτητες αξίες και τα επιλεγμένα ιδανικά, σίγουρα ο Τέρρυ και η Κάντυ θα ήταν μαζί...


 


Μόνο που σε τέτοιες περιπτώσεις την κάνουμε χίλια κομμάτια και προχωράμε στη ζωή κατά πως μας ορίζουν οι αξίες μας...


 


Οπότε, δεν μπορούμε να καταλογίζουμε αδυναμία στον Τέρρυ σ΄αυτό τουλάχιστον το σημείο... Αντίθετα, ανωτερότητα και παραδειγματισμό...
 
Juanita είπε:

Αν η καρδιά μας υπερνικούσε τη λογική, τις επίκτητες αξίες και τα επιλεγμένα ιδανικά, σίγουρα ο Τέρρυ και η Κάντυ θα ήταν μαζί...


 


Μόνο που σε τέτοιες περιπτώσεις την κάνουμε χίλια κομμάτια και προχωράμε στη ζωή κατά πως μας ορίζουν οι αξίες μας...


 


Οπότε, δεν μπορούμε να καταλογίζουμε αδυναμία στον Τέρρυ σ΄αυτό τουλάχιστον το σημείο... Αντίθετα, ανωτερότητα και παραδειγματισμό...
Εγώ πάλι θα επιμείνω στην άποψη μου ότι το να μείνεις με κάποιον μόνο και μόνο από τύψεις, ενοχές και υποχρέωση (κι επειδή σου κλαίγεται και πάει να αυτοκτονήσει χωρίς εσένα) δεν έχει καμία λογική και καμία πραγματική αξία, ούτε είναι ανωτερώτητα και παράδειγμα προς μίμηση. Είναι μεν μεγαλόκαρδο και ηθικά καλό, αλλά ρεαλιστικά είναι υποταγή, ψέμμα και κατάντια.

 


Δεν λέω τίποτα άλλο επί του θέματος, το ξεζούμιξα!


 


Ααα και να πω και γω το εκτός θέματός μου, τι μόνο εσείς;;
:p


Kyle Reese - Sarah Connor



Dracula - Mina



****** - Νίνα


 


:flower:


 
Αχ... αυτοί οι ανολοκλήρωτοι μεγάλοι έρωτες...


Nina ν' ανοίξουμε θρεντάκι
:D :D:D
 
Juanita είπε:
Αχ... αυτοί οι ανολοκλήρωτοι μεγάλοι έρωτες...
Nina ν' ανοίξουμε θρεντάκι
:D :D:D
Πού πού;;;; Δώσε λινκ! :D

Αααααααχ... πού να ΄ναι τώρα ο δικός μου...
 
Και επειδη εχουμε καιρο να γραψουμε κατι στο αγαπημενο μου threadακι...μια εκρηξη χαρας και λατρειας για τον αγαπημενο Τερρυ...Αχ Τερρυ :hurrah:
 
Πίσω
Μπλουζα