Τεχνητή νοημοσύνη: θα είναι κάποτε εφικτή;

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας demis
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
εγώ δεν πιστεύω ότι θα δούμε ποτέ, τουλάχιστον στο προσεχές μέλλον, ρομπότ ανθρωπόμορφα, που συμπεριφέρονται ως κανονικοί άνθρωποι, κάνουν συζητήσεις κλπ. όπως μας παρουσιάζονται στις ταινίες και τα βιβλία δηλ. όπως ο R2D2 (Star wars) Data (Star Trek) κλπ. ή υπέρ-ευφυείς υπολογιστές που σκέπτονται ως άνθρωποι (War Games, Terminator series, Alien κλπ.) και το κύριο εμπόδιο είναι....η ψυχή που έχουν μόνο τα ζωντανά όντα. κι έτσι δεν μπορεί ο άνθρωπος, σαν χαλίφης στη θέση του χαλίφη, να εμφυσήσει ζωή στο δημιούργημα του.

Στο παρακάτω βίντεο ένας AI φωνητικός κλώνος του Κίσιννγκερ παρουσιάζει το μεταθανάτιο βιβλίο του «Genesis», που αφορά την επέλαση της τεχνητής νοημοσύνης.

Όπως θα δείτε στο βίντεο ο «ΑΙ Κίσινγκερ» επικαλείται τον κλασσικό αρχαιοελληνικό μύθο του Μίδα..

First Look: Kissinger's final warning in new book on AI

Kissinger warns that humanity is "trying to wield a power it cannot possibly understand."

Τελευταία επεξεργασία:
εγώ δεν πιστεύω ότι θα δούμε ποτέ, τουλάχιστον στο προσεχές μέλλον, ρομπότ ανθρωπόμορφα, που συμπεριφέρονται ως κανονικοί άνθρωποι, κάνουν συζητήσεις κλπ. όπως μας παρουσιάζονται στις ταινίες και τα βιβλία δηλ. όπως ο R2D2 (Star wars) Data (Star Trek) κλπ. ή υπέρ-ευφυείς υπολογιστές που σκέπτονται ως άνθρωποι (War Games, Terminator series, Alien κλπ.) και το κύριο εμπόδιο είναι....η ψυχή που έχουν μόνο τα ζωντανά όντα. κι έτσι δεν μπορεί ο άνθρωπος, σαν χαλίφης στη θέση του χαλίφη, να εμφυσήσει ζωή στο δημιούργημα του.
Kριμα, ρε γαμοτη μου! Τουλαχιστον παιζει, να μας αξιωσει, ο μεγαλοδυναμος, να δουμε κατι σε Ρομποκοπ?

90

Τελευταία επεξεργασία:
Kριμα, ρε γαμοτη μου! Τουλαχιστον παιζει, να μας αξιωσει, ο μεγαλοδυναμος, να δουμε κατι σε Ρομποκοπ?
σε robocop εντάξει θα ήταν αρκεί να μην τρέχει τίποτα Windows 11 και βγάζει μπλε οθόνες! εγώ θα φοβηθώ άμα βγάλουν ρομπότ ηλεκτρολόγους που θα σκάβουν με σφυροκάλεμο!

σε robocop εντάξει θα ήταν αρκεί να μην τρέχει τίποτα Windows 11 και βγάζει μπλε οθόνες! εγώ θα φοβηθώ άμα βγάλουν ρομπότ ηλεκτρολόγους που θα σκάβουν με σφυροκάλεμο!

O Ρομποκοπ είναι ήδη ΕΔΩ! :biglaugh:

Τελευταία επεξεργασία:
O Ρομποκοπ είναι ήδη ΕΔΩ! :biglaugh:
Καλα, κι αυτη η κοπελα δεν μπορουσε να κανει μια χρααπ και να του7 κοψει μια τουφα απο τα μαλια του, ωστε να χασει την δυναμη του? Εκατσε κι εφαγε τοσο ξυλο? Α ρε ατιμα σεναρια

Google: «Παράλληλα σύμπαντα» δείχνουν οι δοκιμές του νέου κβαντικού τσiπ της εταιρείας

Η ανάρτηση του ιδρυτή του τμήματος κβαντικής τεχνολογίας Τεχνητής Νοημοσύνης της Google προκάλεσε διεθνή εντύπωση

Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Που το πουλάνε αυτό το Willow τσιπακι να πάμε να το αγοράσουμε;; :fafoutis:

Όποιος καταλαβαίνει τι εννοούν και τι σχέση έχει η ΑΙ με τα παράλληλα σύμπαντα ας μου εξηγήσει και εμένα.. όσο πιο απλά μπορεί.. :biglaugh:

Τελευταία επεξεργασία:
Aν κρίνω από τις απαντήσεις που μου έδωσε για το πλάτος δύο αυτοκινήτων και τα μπέρδεψε σε 2 απαντήσεις, άστα..

Όποιος καταλαβαίνει τι εννοούν και τι σχέση έχει η ΑΙ με τα παράλληλα σύμπαντα ας μου εξηγήσει και εμένα.. όσο πιο απλά μπορεί.. :biglaugh:
Θα κάνω μια προσπάθεια Βαγγέλη, έτσι όπως εγώ το αντιλαμβάνομαι, αυτήν την στιγμή.

Οι κβαντικοί υπολογιστές εκμεταλλεύονται δύο βασικές ιδιότητες της κβαντομηχανικής: την υπέρθεση και τη διεμπλοκή.

Η κβαντική υπέρθεση σημαίνει ότι ένα σύστημα μπορεί να είναι σε πολλές καταστάσεις ταυτόχρονα, μέχρι να το μετρήσουμε. Για παράδειγμα, ένα νόμισμα μπορεί να είναι ταυτόχρονα "κορώνα" και "γράμματα" μέχρι να το κοιτάξουμε.

Η κβαντική διεμπλοκή είναι όταν δύο κβαντικά σωματίδια επηρεάζουν το ένα το άλλο, ακόμα και αν είναι μακριά. Αν αλλάξει η κατάσταση του ενός, το ίδιο θα συμβεί και με το άλλο.

Αυτές οι ιδιότητες δεν είναι επιστημονική φαντασία, αλλά πραγματικές δυνατότητες της ύλης σε υποατομικό επίπεδο. Οι κβαντικοί υπολογιστές βασίζονται ακριβώς σε αυτές για να λειτουργήσουν.

Στο μέλλον, η AI ίσως μπορέσει να δημιουργήσει παράλληλα σύμπαντα μέσω προσομοιώσεων. Οι θεωρίες όπως το πολυσύμπαν και η θεωρία των πολλαπλών κόσμων εξετάζουν αυτό το ενδεχόμενο, και η AI θα μπορούσε να βοηθήσει στην κατανόηση αυτών των θεωριών μέσω προσομοιώσεων.

Προτείνω, για περαιτέρω τροφή για το μυαλό το κανάλι PBS SpaceTime.
O Matt O'Dowd είναι εξαιρετικός.

Θα κάνω μια προσπάθεια Βαγγέλη, έτσι όπως εγώ το αντιλαμβάνομαι, αυτήν την στιγμή.

Οι κβαντικοί υπολογιστές εκμεταλλεύονται δύο βασικές ιδιότητες της κβαντομηχανικής: την υπέρθεση και τη διεμπλοκή.

Η κβαντική υπέρθεση σημαίνει ότι ένα σύστημα μπορεί να είναι σε πολλές καταστάσεις ταυτόχρονα, μέχρι να το μετρήσουμε. Για παράδειγμα, ένα νόμισμα μπορεί να είναι ταυτόχρονα "κορώνα" και "γράμματα" μέχρι να το κοιτάξουμε.

Η κβαντική διεμπλοκή είναι όταν δύο κβαντικά σωματίδια επηρεάζουν το ένα το άλλο, ακόμα και αν είναι μακριά. Αν αλλάξει η κατάσταση του ενός, το ίδιο θα συμβεί και με το άλλο.

Αυτές οι ιδιότητες δεν είναι επιστημονική φαντασία, αλλά πραγματικές δυνατότητες της ύλης σε υποατομικό επίπεδο. Οι κβαντικοί υπολογιστές βασίζονται ακριβώς σε αυτές για να λειτουργήσουν.

Στο μέλλον, η AI ίσως μπορέσει να δημιουργήσει παράλληλα σύμπαντα μέσω προσομοιώσεων. Οι θεωρίες όπως το πολυσύμπαν και η θεωρία των πολλαπλών κόσμων εξετάζουν αυτό το ενδεχόμενο, και η AI θα μπορούσε να βοηθήσει στην κατανόηση αυτών των θεωριών μέσω προσομοιώσεων.

Προτείνω, για περαιτέρω τροφή για το μυαλό το κανάλι PBS SpaceTime.
O Matt O'Dowd είναι εξαιρετικός.

Κατάλαβα.. Πάντως είναι τρομαχτικά όλα αυτά γιατί παίζουμε πια σε άλλο επίπεδο το οποίο μας είναι τελείως άγνωστο... Φοβάμαι πολύ γιατί υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για ανθρώπινο είδος :unsure:

Κατάλαβα.. Πάντως είναι τρομαχτικά όλα αυτά για το ανθρώπινο είδος.. :unsure:
Ναι είναι υπερβολικά για έναν απλό άνθρωπο της καθημερινότητας, και δεν εξαιρώ τον εαυτό μου. Οι ιδιότητες της ύλης στο υποατομικό επίπεδο κάνουν την επιστημονική φαντασία να φαίνεται αδύναμη μπροστά τους. Ασχολούμαι με υπολογιστές από τη δεκαετία του '80, αλλά η κατανόηση των κβαντικών υπολογιστών με ξεπερνά. Aπαιτεί καλές γνώσεις κβαντικής φυσικής, σύνθετα μαθηματικά και την ικανότητα να κατανοήσουμε καταστάσεις που έρχονται σε αντίθεση με την αντίληψη του μακρόκοσμου, όπως την βιώνουμε στην καθημερινότητά μας.
Το παλεύω πάντως :lol:

Για αυτό θεωρώ πως η ανακοίνωση της Google είναι wow.

Πάντως διαβάζω κάτι αναφορές σε "σοβαρά" site με νέα, του στυλ με τους κβαντικούς υπολογιστές θα γίνει η μεταφορά του ανθρώπου σε άλλους πλανήτες εφικτή. Τους περιορισμούς του ανθρώπινου σώματος μάλλον δεν τους πέρασαν από το μυαλό. Εδώ πολλοί περιμένουν να βγάλουν την στολή του Iron Man στην πραγματικότητα και να κάνει ότι κάνει και στις ταινίες. Δηλαδή...

Σίγουρα μπορείς να βρεις διάφορες πληροφορίες, αλλά οκ, και η παραπληροφόρηση είναι αναπόσπαστο κομμάτι της πληροφορίας.

Γεγονός είναι πως οι προβλέψεις της κβαντικής μηχανικής έχουν επαληθευτεί πειραματικά με εξαιρετικά υψηλό βαθμό ακρίβειας, ίσως τον υψηλότερο που έχουν επιτύχει ποτέ θεωρίες της φυσικής. Είναι πραγματικά εκπληκτικό το γεγονός ότι βασιζόμαστε σε αυτές τις προβλέψεις και στα φαινόμενα του μικρόκοσμου για να κατασκευάσουμε κβαντικούς υπολογιστές, οι οποίοι διαθέτουν ιδιότητες ενός κόσμου που, στην ουσία, κανένας άνθρωπος δεν κατανοεί πλήρως. Όπως εύστοχα παρατήρησε ένας από τους σημαντικότερους θεωρητικούς φυσικούς, ο Richard Feynman, "nobody understands quantum mechanics".

Έπρεπε να περάσω τα 50 για να συνειδητοποιήσω ότι αν πετάξεις ένα μπαλάκι του πινγκ πονγκ στον τοίχο, υπάρχει η πιθανότητα να τον διαπεράσει. Φυσικά, για ένα τόσο "μεγάλο" αντικείμενο, η πιθανότητα αυτή είναι τόσο μικρή (της τάξης του 10^-30) που πρακτικά, ποτέ δεν θα συμβεί ούτε σε αυτό το σύμπαν, ούτε σε κάποιο άλλο του πολυσύμπαντος, ούτε πουθενά. Αλλά δεν είναι μηδενική. Δεν μπορεί να είναι.
Αυτό μας λέει η κβαντική φυσική, και το βρίσκω πραγματικά μαγικό.

Έγινε πραγματικότητα η κβαντική τηλεμεταφορά! – Ο κόσμος δεν θα είναι ποτέ πια ίδιος!

Φανταστείτε τώρα συνδιασμό ΑΙ, κβαντικοί υπολογιστές και κβαντική τηλεμεταφορά! Που θα φθάσουν!!!

Τελευταία επεξεργασία:
Βαγγέλη, η κβαντική τηλεμεταφορά είναι ήδη πραγματικότητα από το 1997 σε πειραματικό επίπεδο με το πείραμα της ομάδας του Νομπελίστα Anton Zeilinger, H κβαντική τηλεμεταφορά χρησιμοποιείται ήδη στα πρώτα στάδια ανάπτυξης κβαντικών υπολογιστών και δικτύων επικοινωνίας (quantum internet).

Αν και έχει ειπωθεί πολλές φορές, αυτή τη φορά όμως ο κόσμος που έρχεται – και ίσως να μη ζήσουμε για να τον δούμε – θα είναι σίγουρα διαφορετικός από τον κόσμο που γνωρίσαμε.

Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα