Τι ζώδιο είστε;

Χα χα και αυτό καλό!
Ε, όχι και insincere οι Παρθένοι! Το αντίθετο ισχύει!
Όσο για το harsh, δεν θα το έλεγα. Αντίθετα, προσπαθούμε να βοηθάμε τους πάντες (Η μητέρα Τερέζα ήταν Παρθένος!)
Overcritical σίγουρα, καθώς οτιδήποτε λιγότερο από το τέλειο δεν γίνεται αποδεκτό :) Σίγουρα είμαστε αυστηροί με τον εαυτό μας.
 
Bambi σκορπιός με ωροσκόπο αιγόκερω; Και γω το ίδιο!
 
Κάποτε θα πρέπει να μάθω τι είναι ο ωροσκόπος. Αν με ρωτούσατε θα έλεγα είναι ένας κύριος που φτιάχνει ωροσκόπια.
 
Από πότε ζουν απλή ζωή οι Παρθένοι; Για να καθίσουν να πιουν ένα ρημαδοκαφέ στο σπίτι πρέπει τα πάντα να είναι τακτοποιημένα πρώτα, το σπίτι πεντακάθαρο, οι ίδιοι να έχουν πλυθεί -ντυθεί-χτενιστεί και το φλυντζάνι του καφέ να έχει ασορτί πιατάκι.
Πώς; αν κάνω κι εγώ τα ίδια; εγώ είπαμε είμαι η ντροπή των Παρθένων (αλλά το ασορτί πιατάκι το θέλω :p )
 
Από πότε ζουν απλή ζωή οι Παρθένοι; Για να καθίσουν να πιουν ένα ρημαδοκαφέ στο σπίτι πρέπει τα πάντα να είναι τακτοποιημένα πρώτα, το σπίτι πεντακάθαρο, οι ίδιοι να έχουν πλυθεί -ντυθεί-χτενιστεί και το φλυντζάνι του καφέ να έχει ασορτί πιατάκι.
Πώς; αν κάνω κι εγώ τα ίδια; εγώ είπαμε είμαι η ντροπή των Παρθένων (αλλά το ασορτί πιατάκι το θέλω :p )
Αν δεν έχει ακαταστασία το σπίτι δεν τον χαίρομαι τον καφε :p
 
Αν το φλυτζάνι του καφέ έχει πιατάκι, το θέλω απαραιτήτως ασσορτί. Αλλά προτιμώ καφέ σε κούπα χωρίς πιατάκι, όχι κυριλλέ φλυτζάνι. Πόσο καφέ να χωρέσει το δόλιο?
 
Αν το φλυτζάνι του καφέ έχει πιατάκι, το θέλω απαραιτήτως ασσορτί. Αλλά προτιμώ καφέ σε κούπα χωρίς πιατάκι, όχι κυριλλέ φλυτζάνι. Πόσο καφέ να χωρέσει το δόλιο?
Εξαρτάται τι πίνεις. Τον espresso μια χαρά τον χωράει.
 
Τζουρασικ παρκ και ζώδια!
 

Συνημμένα

  • IMG_20210206_090947.png
    IMG_20210206_090947.png
    384,2 KB · Προβολές: 6
Για espresso έχω γυάλινα "ποτηράκια" (χωρίς χερούλι) με διπλά τοιχώματα που το κρατάνε ζεστό.

Δεν έχω δει το J.P. αλλά είδα το τέρας που μ' εφαγε στο google. Στο στομάχι να του κάτσω!
 
Eμενα που θα με φάνε δύο από αυτά τι να πω; Α τις έχω δει τις ταινιες στο σινεμά, τέλειες είναι.
 

Συνημμένα

  • IMG_20210206_194036.png
    IMG_20210206_194036.png
    179,5 KB · Προβολές: 0
Καλωσόρισες, Bajar. Έλα μέσα, το στομάχι είναι μεγάλο, μας χωράει και τους δυο κι άλλους ακόμη.
 
Δεν είχα σκοπό να το δω γιατί ήμουν σίγουρη ότι θα έβαζε την Αθηνά (μία παρθένος υπήρχε στον Όλυμπο). Αλλά αυτό μας έβγαλε τον Ερμή. Πάντως ωραία πράγματα λέει για μας (με εξαίρεση αυτή τη χαζομάρα ότι οι λωποδύτες μας έχουν χορηγό τους). Θα το κρατήσω!

Και ναι, το παραδέχομαι, ξεχειλίζω από συμπόνια και δεν μπορώ να το ελέγξω!
 
Κυρία Bajar, ο Όλυμπος είχε 3 παρθένες, από τις οποίες μόνο για την Εστία είμαστε σχεδόν σίγουροι διότι δεν έχει ακουστεί τίποτε για λόγου της. Η μεν Αθηνά είχε εξώγαμο τον Εριχθόνιο (υποτίθεται ότι πήγε να τη βιάσει ο Ήφαιστος και δεν τα κατάφερε, αλλά πάντως μετά απο 9 μήνες η Αθηνά προέκυψε με μωρό και είπε ότι της το έδωσε η Γη που το γέννησε από το σπέρμα του Ήφαιστου. Σε τα μας τώρα? Για χαζούς μας περνάει? αν τον Εριχθόνιο τον είχε κάνει η Γη και ήθελε να το δώσει για υιοθεσία θα το έδινε στον μπαμπά του που ήταν και σοβαρός άνθρωπος με στρωμένη δουλειά, ένας σιδεράς δεν πρόκειται ποτέ να πεινάσει. Δεν θα το έδινε στην άσχετη με το μωρό Αθηνά που ήταν και λίγο πειραγμένη στο μυαλό και κορίτσι πράμα κυκλοφορούσε με θώρακες και πανοπλίες σαν την Ζαν Ντ' Αρκ. Η δε Άρτεμις ήταν όλο με κάτι νυμφίδια "Αχ κορίτσια τι ωραία λιμνούλα, βγάλτε τα ρούχα σας να κολυμπήσουμε γυμνές" κι όταν είδε την Καλλιστώ με κοιλίτσα έγινε πυρ και μανία από τη ζήλεια, ας ήταν ο μπαμπάς της ο μουρντάρης που της είχε διαφθείρει την γκόμενα, και πάει το καημένο το Καλλιστούλι.

Αλλά το site γενικά δεν ξέρει την τύφλα του. Άντε να δεχτούμε ότι ο Απόλλων ήταν ο θεός του ήλιου (του φωτός ήτανε, ο ΄Ηλιος ήταν ανεξάρτητος θεός, ξάδερφος του Δία, κι έχει τη δική του μυθολογία). Αλλά ή Έρις θεός της αγάπης? Ο άσχετος που τό έγραψε μπέρδεψε το Eris με το Eros. Κι ενώ λέει "The god of love" στην εικόνα έχει μια θεογκόμενα. Και ξέρουμε πόσο αγαπησιάρα θεά ήταν η Έρις, κοτζάμ Τρωικός πόλεμος ξεκίνησε από τος δολοπλοκίες της.

Ο Ποσειδώνας βέβαια δεν έχει σχέση με υδροχόους, ο υδροχόος ήταν ο Γανυμηδούλης που τον είχε αρπάξει ο Δίας και τον είχε για γιουσουφάκι αλλά κάτι έπρεπε να κάνει το μικρό για να δικαιολογήσει το επίδομα που του είχε κόψει και τον διόρισε γκαρσόνι στον Όλυμπο.

Για να έρθω και στον Ερμή των Παρθένων, σιγά μην οδηγούσε "the lost souls". Τις πήγαινε θέλαν δεν θέλαν στον Άδη όταν τα τίναζαν οι ιδιοκτήτες τους. Τέτοιον οδηγό να τον βράσω, είναι σαν αυτούς που θυμάμαι στα νιάτα μου να οδηγούν στους δρόμους κοπάδια με γαλοπούλες κοντά στα Χριστούγεννα. Τις οδηγούσαν για σφάξιμο. Αλλά αυτό που λέει για κλέφτες έχει δίκιο. Σας θυμίζω ότι το πρώτο πράμα που έκανε νεογέννητος δεν ήταν να κατουρήσει την πάνα του όπως κάθε φυσιολογικό μωρό, αλλά να κλέψει τα βόδια του Απόλλωνα.

Ο Δίας αγαπούσε τη γνώση? Μόνο με την έννοια ότι ήταν θηλυκό κι ο Δίας δεν άφηνε θηλυκό για θηλυκό χωρίς να του πει "Μωράκι, πάμε να σου δείξω τη συλλογή γραμματοσήμων μου". Εδώ κατάπιε τη γκόμενά του την Μήτιν που ήταν θεά της σοφίας μπας και καταφέρει να ανεβάσει λίγο το IQ του και του έπεσε βαριά και του έφερε τέτοιον πονοκέφαλο που πήγαινε να του σπάσει το κεφάλι, όπερ και εγένετο και πετάχτηκε η Αθηνά, οπότε ξέρουμε πιά ότι ο Δίας δεν είχε τίποτε μέσα στο κεφάλι του, άδειο ήταν.

Ούτε από μυθολογία ούτε από βιολογία σκαμπάζει πολλά ο συντάκτης (λέει περί Άρη "your sacred animal happens to be Cerberus, cornucopia, and a dog". Το ότι ο Κέρβερος ήταν σκύλος kai to "cornucopia" δεν ήταν ζώο αλλά κέρατο, και μάλιστα αν ήταν της Αμάλθειας είχε ανεξάρτητο δικό του ζώδιο, τον Αιγόκερω, είναι ψιλά γράμματα. Αλλά σου λέει, τι Aries τι Άρης.

"Dionysius"? Για θεούς ή για χαρακτήρες του Καραγκιόζη μιλάμε? Και τι μέρος του λόγου είναι το "Thyer sews"? Ο θύρσος και στα αγγλικά thyrsus λέγεται.

Αυτά έτσι στα γρήγορα γιατί αν διαβάσω πιο προσεκτικά τις κοτσάνες που γράφει θα πάθε εγκεφαλικό και θα βγάλω και φλύκταινες.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Και μετά από αυτή τη "σύντομη" παρέμβαση του elephada για την αποκατάσταση της ελληνικής μυθολογίας έχω του απαντήσω τα εξής:
Κατ' αρχήν μη με λες κυρία Bajar, γιατί αισθάνομαι 80 και βάλε χρονων. Μόνο τα φοιτητάκια που μου έρχονται για πρακτική αντέχω να με αποκαλούν έτσι. Μην κοιτάς που αρέσει στην Αριάδνη και δηλώνει ότι την εξυψώνει κιόλας!
Δεύτερον: το να πηγαίνεις με νυμφίδια δε σημαίνει ότι δεν έχεις δοκιμάσει άλλα πράγματα.... οπότε το βιογραφικό της Αρτέμιδος είναι υπό αμφισβήτηση. Ομοίως και της Εστίας. Δε γίνεται κυρά μου να είσαι θεά της οικογένειας και να μην έχεις πάρει γεύση από αυτό που τη δημιουργεί. Θα ήσουν σαν αυτούς που τους ρωτάς "τι χόμπυ έχεις;" και απαντούν χορό, εννοώντας ότι βλέπουν το dancing with the stars! Η Αθηνά λοιπόν είναι η μόνη που -ασχέτως με τα κουτσομπολιά- μπορεί να δηλώνει παρθένος. Το αν μπορούσε να κουμαντάρει ένα μωρό, αυτό είναι άλλο. Υποτίθεται ότι ήταν σοφή.
Και στο κάτω κάτω πρόκειται για μυθολογία. Μπορεί ο καθένας να πιστεύει ότι θέλει! Το αυτό ισχύει και για τον Ερμή. Αυτά.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα