Λοιπόοοον...
Καταρχάς, να αρχίσω με τα καθιερωμένα
"καλώς σας βρήκα" κ.λπ. ή ακόμα καλύτερα, για να κάνω quote τα ακριβή λόγια που είπα στον pooky
"Δεν ξέρω γιατί, αλλά ήμουν 101% σίγουρος ότι είχα γραφτεί πριν από κανέναν χρόνο... (ή πλάκα είναι ότι είπε ο telamonas πως το θυμόταν κι αυτός...) Ή το forum έχει λειτουργία να διαγράφει τα ανενεργά μέλη ή μάλλον ο κύριος Alzheimer αρχίζει να κάνεις επισκέψεις κι από τα 26..."
Για όσους δεν με γνωρίζουν (σχεδόν όλοι δηλαδή, εκτός από τον
telamona -δεν σε κατάλαβα αρχικά με το νέο nick
- και τον
pooky...), είμαι ο
Νότης Χαλκίδης, ένας από τους... συνένοχους του εγκλήματος στο οποίο αναφερόσαστε στις προηγούμενες σελίδες ή έστω... ακούσια συνένοχος!:sad::blush:
Πρώτα από όλα, να ξεκαθαρίσω πως
ΔΕΝ είμαι εργαζόμενος στην Compupress, οπότε τα όσα ακολουθούν αποτελούν αποκλειστικά
προσωπικές απόψεις και όχι επίσημη θέση της εταιρείας ή των περιοδικών της...
Δεν σας κρύβω λοιπόν, ότι κι εγώ (όπως είπα και στα δυο παιδιά, σήμερα)
απογοητεύθηκα από το τελικό αποτέλεσμα (το οποίο το είδα μόλις πριν λίγες ώρες), αφού περίμενα κάτι αρκετά διαφορετικό, ίσως κάτι πιο κοντά στα όσα περιγράφατε/επιθμούσατε... Γνωρίζοντας όμως τις συνθήκες κατά τις οποίες γράφτηκε και ετοιμάστηκε, το μόνο που έχω να πω, είναι...
"πάλι καλά!"
Η αλήθεια είναι πως όταν μου ζητήθηκε να γράψω τα άρθρα, (αρχικά, τουλάχιστον) δεν ήξερα καν για ποιον λόγο ήταν και μετά με πληροφόρησαν ότι πρόκειται για μια ειδική έκδοση με θέμα το Pixel, χωρίς περαιτέρω πληροφορίες, πέρα από τα
"γράψε ένα 8-σέλιδο αφιέρωμα για τα beat'em ups, ένα 4-σέλιδο άρθρο για τον Sir Clive και ένα ακόμα για την Virtual Console του Wii"...
Από εκεί και πέρα, όντας
εξωτερικός συντάκτης, η επόμενη επαφή που είχα (α, ξέχασα, μου είπαν και να συγκεντρώσω και όσα περισσότερα μπορούσα από τα beat'em ups που ανέφερα στο άρθρο και να τους τα πάω για να τα συμνπεριλάβουν στο DVD...
) ήταν σήμερα το απόγευμα που μου έδειξαν τα παιδιά στη συνάντηση το τεύχος και έμαθα κι εγώ για πρώτη φορά, τι περιλάμβανε η έκδοση (πέρα από τα 3 άρθρα μου, προφανώς...
)
Όπως είπα, τα συναισθήματά μου ήταν
ανάμεικτα... Από τη μια, συγκινήθηκα που είδα αυτούσιες κάποιες παλιές στήλες, αλλά και από τα εκούσια pixel-ιασμένα backgrounds των reviews, έστω κι αν δεν είχε διατηρηθεί αυτούσιο το τότε layout... Από την άλλη όμως, σίγουρα μπορούσε να γίνει κάτι πάααρα πολύ καλύτερο και πως μετά από σύντομη συζήτηση που είχα και με έναν άλλον εκ των συντελεστών, μου είπε κι αυτός ότι
"ιδέες υπήρχαν πολλές, αλλα δεν υπήρχε χρόνος, άτομα (εννοώντας κυρίως εκτός σύνταξης, δηλαδή γραφίστες, DTP κ.λπ.) και διάθεση να πραγματοποιηθούν"... και μεταξύ μας, δεν τον αδικώ... Όταν οι ίδιοι άνθρωποι έχουν να βγάλουν
ταυτόχρονα άλλα 3-4 περιοδικά και αν αναφερθούμε στους εργαζόμενους εκτός σύνταξης ο αριθμός αυτός
δεκαπλασιάζεται, θα ήταν ίσως λίγο άτοπο να περιμένουμε (γιατί κι εγώ θεωρώ τον εαυτό μου πρώτα αναγνώστη και μετά συντάκτη!) όσοι θέλουμε μια ολοκληρωμένη ειδική έκδοση, να αφιερώσουν όλον αυτόν τον χρόνο μόνο για το Pixel...
Βέβαια, σίγουρα με ξένισαν οι επιλογές ορισμένων άρθρων (review του Elebits/Eledees? WTF???:animeek:
), αν και υποθέτω πως αυτό έγινε για να δείξει το έντυπο μια τάση αυτόνομου περιοδικού με βάση τη retro διάθεση (αν θυμάμαι καλώς, υπήρξαν και παλιότερα retro έντυπα που στις τελευταίες σελίδες είχαν ένα section αντίστοιχο του -έτσι δεν το ονόμασαν?- "Back to the future"). Γενικά, ακροβατεί ανάμεσα σε
revival του Pixel και περιοδικό
γενικότερου retro ενδιαφέροντος (ίσως κάτι σαν "ελληνικό retro gamer", τηρουμένων των αναλογιών, προφανώς, για να μην θεωρηθώ και ιερόσυλος...), χωρίς να ξέρει και το ίδιο πού τελικά ανήκει... Εξ ου και το ότι θεωρώ πως το άρθρο για το Virtual Console (όχι προφανώς επειδή το έγραψα εγώ...) δεν είναι από τα πιο άσχετα άρθρα, αφού αναφέρεται σε έναν από τους ελάχιστους τρόπους που μπορεί κάποιος σήμερα να απολαύσει
ΝΟΜΙΜΑ retro παιχνίδια. Τώρα για το Spiderman 3...
Καταλαβαίνω επίσης και τους ενδοιασμούς σας για την επιλογή των συντακτών, αφού από τα 3 άτομα που ασχοληθήκαμε, οι δυο 30+ ηλικίας και βασικότεροι συντελεστές του
(Γρίβας, Κλάδης) εργαζόντουσαν στον "αιώνιο αντίπαλο" (USER), ενώ εγώ την έζησα μεν την εποχή, σε μικρή ηλικία δε (παρόλο που ξεκίνησα το φανατικό gaming σχεδόν από βρεφική ηλικία, με Atari 2600, Pong-systems, αλλά και τα πρώιμα χρόνια των Arcades, από την εποχή των δεκάρικων στο Space Invaders, έστω...). Για πολλούς λόγους όμως, που με λίγη λογική σκέψη μπορείτε να τους σκεφτείτε κι εσείς οι ίδιοι, δεν νομίζω πως θα ήταν εφικτό να ανασυρθούν οι αυθεντικοί συντάκτες ή έστω να ανατεθεί το όλο εγχείρημα σε κάποιους (θεωρητικά) καταλληλότερους(?)...
Δεν είναι σκοπός μου με αυτά που γράφω να αποποιηθώ των ευθυνών... Άλλωστε, αν ήθελα να το κάνω αυτό, το πιο εύκολο θα ήταν για μένα ή να βγω και να σας διαψεύσω επιμένοντας πως "η έκδοση είναι τέλεια από κάθε άποψη" κ.λπ. ή ακόμα καλύτερα, να μην μπω καν στον κόπο να απαντήσω...