Το είδατε αυτό; Επετειακό Pixel !!

Wally είπε:
*Κλασικη αρπακτη....
Ότι περιμέναμε δηλαδή... Πάντως, με τα χάλια που έχει το PC Master τελευταία, δεν περίμενα και τίποτα καλύτερο.

Κρίμα ....
 
Wally είπε:
Με ενα πρωτο σοβαρο ξεφυλισμα...
*Πληρη απουσια των original συντακτων

*Aλλη μια βαρετη και ξεχειλωμενη ιστορια του computing αντι για παλια αρθρα που περιμεναμε

*Σακατεμενο και ακαταληπτο το "Εδω Λονδινο"

*Ανοητη επιλογη ειδησεων ("πολυ φρεσκα" για τα γουστα μας)

*Ανοητη επιλογη αληλογραφιας (η παλαιοτερη ηταν για Amiga 600)

*Ελαχιστα reviews

*Μη διατηρηση της original σελιδοποιησης

*Tουλαχιστον ενα "Where r they now" δεν μπηκε κανεις στο κοπο να περιλαβει??

*Ουτε μια αναφορα στο Pixel Preservation του GRM παρολο που οι γραφοντες του τευχους ειχαν γνωση του "εγχειρηματος"

*Ουτε ενα hardware review (αντι αυτου για 1000 φορα διαβασα τη βιογραφια του "Θειου")

*Γενικα ελειπε η αναφορα σε παλιες αγαπημενες στηλες

*Ενα πιο ευφανταστο εξωφυλο?

*Κλασικη αρπακτη....
+1000 και απο εμενα σε οτι ειπες

Κριμα τα 6.5 ευρω.

Ριχνω εδω μια ιδεα προς συζητηση. Τι θα λεγατε να φτιαξουμε σιγα-σιγα το δικο μας ανεπισημο PIXEL Tribute τευχος χρησιμοποιωντας τα ηδη σκαναρισμενα τευχη που υπαρχουν?

Ως γραφιστας μπορω να αναλαβω την βαρια δουλεια, αν υπαρχουν και αλλοι προθυμοι ακομα καλυτερα. Η ευκολη λυση ειναι copy-paste απο τα σκαναρισμενα JPG (θα χρειαστει πολυ καθαρισμα-retouch βεβαια), η δυσκολη ειναι ξαναστησιμο σε DTP κρατωντας layout κλπ αλλα ετσι θα εχουμε searchable κειμενο. Η διαφορα μεταξυ των δυο μεθοδων ειναι φυσικα τεραστια οσον αφορα τον χρονο που θα χρειαστει...

Αν το βρισκετε ενδιαφερον το μελεταμε, επιλεγουμε αρθρα-διαφημισεις-παρουσιασεις-test κλπ κλπ παιρνουμε και καμια συνεντευξουλα απο οσους παλιους συντακτες βρουμε και ετοιμο (που λεει ο λογος) το τευχος που θα δειχνουμε στα παιδια μας...
 
ΜΕΣΑ!!!!

Φυσικα η βοηθεια του Telamona και του Billy αποτελει χρυσαφι για μια τετοια αποπειρα...
 
Ολα ειναι θεμα οπτικης γωνίας τελικα.

Το τωρινο αυτο Επετειακο τευχος παροτι χρησιμοποιει τον τιτλο (κραχτη) PIXEL και εχοντας υποψην οτι η ανακοινωση της κυκλοφοριας του εφερε στα ορια της μαζικης υστεριας τους 30+ κομπιουτερακηδες, τελικα ΔΕΝ απευθυνεται σε μας.

Τα ειπε και ο Wally παραπανω.

Γραψαμε ενα editorial - μια ανασκοπηση της ιστοριας του περιοδικου - κοτσαραμε μερικες "ειδησεις" της εποχης, ενα σχετικα μετριο "Εδω Λονδινο" (ο Κωνσταντινου εχει γραψει αριστουργηματα σε αλλα τευχη) γεμισαμε καμποσες σελιδες με reviews ΚΑΙΝΟΥΡΙΩΝ παιχνιδιων (??!!) παρουσιασαμε το virtual machine του Wii (??!!) και οταν τελειωσαμε με τις "σαλτσες" φωναξαμε τον μοναδικο "εν ενεργεια" αρθογραφο μας σχετικο με το retro , τον Νοτη Χαλκιδη (τον οποιο γνωριζω και υπερεκτιμω) να γραψει ΟΛΑ τα υπολοιπα Επετειακα και μη στοιχεια.

Ναι μαγκες, αλλα ο Νοτης οσες γνωσεις και να εχει (που εχει) δεν ειδε ποτε στο Plot1 εναν Spectravideo ή καποιον Dragon32 , δεν μυρισε ποτε ενα HitBit μετα απο 15 ωρες στη τηλεοραση δεν εβαλε ποτε το donkey kong cartridge στα plugs του ATARI 800 - και ως εκτουτου οσες πληροφοριες για το ιστορικο των micros και να μας γραψει (με τα οποια λαθη, δεν στεκομαι εκει, λογικο ειναι να υπαρχουν) ΔΕΝ μπορει να μας συγκινησει και να φερει παλι πισω το κλιμα της Στουρναρη του 1983.

Και αυτη την ελλειψη "κλιματος" τη χρεωνω αποκλειστικα στο συντονισμο της εκδοσης - αν δεν μπορουσε η compupress να μιλησει να καλεσει να βαλει να γραψουν 2 κουβεντες ΟΛΟΙ οι παλιοι συντακτες και συνεργατες του PIXEL τοτε καλυτερα να μην προχωρουσε σε αυτη την εκδοση.

Απευθυνεται δυστυχως σε νεαροτερους retroμανεις που δεν προλαβαν το Pixel ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ κατεβασει ακομα τα τευχη που με τοσο κοπο σκαναραν τα μελη μας εδω. Ειμαι σιγουρος ομως οτι και αυτοι ακομα θα εμειναν με την απορια της σχεσης του review του ELEDEES με την ιστορια του Θειου.

Για την αντιγραφη του "Πινακα Αγορας" απο το Retrogamer ας απαντησουν αυτοι που τον αντεγραψαν - απλα γελασα με την κινηση τους αυτη.

Δεν ηταν αυτο που περιμενα - δεν ανεφεραν πουθενα οτι υπαρχουν καποιοι που συντηρουν ΕΜΠΡΑΚΤΑ τον μυθο του PIXEL για να μπορουν αυτοι σημερα να πουλουν επετειακα τευχη - δεν μας θυμησαν τιποτα απλα μας εκαναν να προσπαθησουμε να ξεχασουμε το συγκεκριμενο τευχος. Κριμα.

Οσο για την Supacoopa ιδεα που επεσε πριν - μου αρεσε πολυ και ειμαι μεσα αν συμμετασχει και ο Billy.
 
telamonas.stokos είπε:
Για την αντιγραφη του "Πινακα Αγορας" απο το Retrogamer ας απαντησουν αυτοι που τον αντεγραψαν - απλα γελασα με την κινηση τους αυτη.
LOL το κεκέκτυπο θες να πείς...

Πάντως όσον αφορά την κίνηση κι εγώ είμαι μέσα. Είμαι της άποψης οτι αν είναι να βγεί ένα τεύχος όλο κι όλο, και με δεδομένο οτι έχουμε άνθρωπο DTP (supacoopa) αλλα και με την βοήθεια του audiodee που "ζωγραφίζει" στις αποτυπώσεις ήδη υπαρχόντων πραγμάτων (2 γραφίστες αρα ;) ), οι υπόλοιποι θα μπορούσαμε να ξαναγράψουμε τα κείμενα και να αναβιώσουμε ένα ίδιο layout με τότε, όχι απαραίτητα με τις ιδιες φώτος κλπ αλλα με γνώμονα το τότε κλίμα.

Και λογικά, θα μπορέσουμε να έρθουμε σε επαφή με κάποιους παλιούς συντάκτες , ωστε να βγεί και κάποιο "ζουμί".

Πολύ δύσκολα και επίπονα όλα αυτά, αλλα κανείς δεν έχασε προσπαθώντας :thumbup:
 
Telamona με καλυψες απολυτως.

Ιδιαιτερα το review του SpiderMan και του Eledees μου ανεβασαν το αιμα στο κεφαλι.Mαλλον δεν μπορουσαν να τα στριμωξουν αλλου και για να μην χασουν τα φραγκα τα εχωσαν μεσα στο επετειακο!!

Αλγεινη εντυπωση συνεχιζει να μου κανει η απουσια των παλαιων συντακτων.

Δυο τεινα συμβαινουν

-δεν ενδιαφερονται για τα "παλια"( να θυμισω οτι καποιοι εχουν ενημερωθει και για την υπαρξη του φορουμ αλλα δεν ποσταραν ουτε καλημερα) αλλα ειναι δικαιωμα τους

-δεν μπηκε η εταιρεια στη διαδικασια να τους ειδοποιησει

Το παιδι που εγραψε το τευχος δεν το ξερω προσωπικα αλλα γνωριζει το GRM...οποτε ισως θα μπορουσε να λειτουργησει σαν διαυλος...πραγμα που δεν εγινε (φυσικα δεν μπορω να γνωριζω τι παιζει τωρα στην εταιρεια)

Mακαρι καποιος να μετεφερε (ή να βοηθουσε να μεταφερθουν) στους υπευθυνους της Compupress (οπως εκεινος ο ανωνυμος αναγνωστης που τους εσκασε την ιδεα της δημιουργιας του Pixel το 1983) ιδεες για ενα αξιοπρεπες επετειακο αλλα και αφιλοκερδης βοηθεια.

Ανθρωποι υπηρχαν,διαθεση ελειπε μαλλον...κριμα

Αρπα κολλα και κοπιαρισμα FTW!
 
Παιδιά συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ με τους προλαλύσαντες.

Δεν ξέρω αν προσέξατε αυτό που έγραψα "δεν με ενδιαφέρει αν δεν έχει ούτε ένα άρθρο της προκοπής", αυτό ακριβώς εννοούσα.

Το τεύχος αυτό εκπλήρωσε για μένα το καθήκον του με το παραπάνω. Με γύρισε πίσω δεκαετίες, με έκανε να δακρύσω, μου θύμισε πολλά λάθη που έχω κάνει στη ζωή μου και αντοίστοιχες σωστές αποφάσεις. Με άγχωσε κάνοντάς με να κοιτάξω την ώρα μήπως και χάσω το φροντιστήριο που είχα στην Τρίτη Λυκείου, μου θύμισε φίλους που χάθηκαν και δεν ξέρω καν αν ζουν και πάνω από όλα την πρώτη μου αγάπη όταν όντως 17χρονα ξεφυλλίζαμε στο τελευταίο θρανίο μαζί τα τεύχη του περιοδικού.......

Από ύλη δεν περίμενα τίποτε παραπάνω από ότι είχε μέσα. Κλασσική αρπακτή δηλαδή. Προχειρότητα σε όλο το μεγαλείο και πολύ γέλιο στο τέλος με την αντιγραφή - παραποίηση των πινάκων του Retro Gamer.

Αν ήξεραν το GRM; Το ρωτάτε; Που στο καλό αλλού διάβασαν για τον Παραμυθά και τη Φρουτοπία; Σιγά και μην ήξεραν ότι υπάρχουν αυτά τα πράγματα αν δεν είχαν ενημερωθεί από μας.

Εν ολίγοις. Δυστυχώς ή ευτυχώς και οι μέρες της Compupress είναι και αυτές μετρημένες στα δάχτυλα. Το PC Master πρέπει να μετονομαστεί σε PC Disaster, τα υπόλοιπα έντυπα της εταιρείας είναι πραγματική και κανονική σπατάλη χαρτιού, ένα αίσχος και μισό. Η πορεία για άλλη μία φορά προδιαγεγραμένη και αναπόφευκτη............
 
καλησπερα φιλοι & φιλες

δυστυχως ακομη δεν εχω δει το συγκεκριμενο περιοδικο, θα το ψαξω και θα μεταφερω τις εντυπωσεις μου. Εχω και να επισημανω τα εξης, τα οποια λιγο πολυ ειπωθηκαν και πριν:

δεν περιμενω θαυματα, δεν περιμενω τα νεα παιδια - συντακτες να εχουν ιδεα για τα μηχανακια της εποχης. Ελπιζω ομως να μας δωθει εστω και λιγο απο το feeling της εποχης. Προσωπικα πιστευω οτι δεν ειναι εφικτο να γινει κατι τετοιο. Ωστοσο ελπιζω...

Οι συντακτες κανουν οτι μπορουν. Πολλα περιοδικα της εν λογω εταιρειας βγαινουν πολυ καλα χαρη στον ερασιτεχνισμο με την καλη εννοια για τους υπολογιστες απο τους συντακτες. Πολλες ωρες εργασια, λιγα-μετρια χρηματα, αγαπη και μερακι για τους υπολογιστες...

Χαρη Κλαδη αν διαβαζεις να εισαι καλα φιλε...

Ένας οχι πολυ παλιος, επι 5ετια συντακτης hardware της compupress και οχι μονο :)
 
Είμαι και εγώ μέσα στην ιδέα σας. Έχω όμως να προτείνω κάτι διαφορετικό που σκεφτόμουν εδω και πολλούς μήνες. Πολύ πιο πριν και από το περιοδικό του amiga hellas. Θα μπορούσαμε πιστεύω να βγάζαμε ένα online περιοδικό όχι μόνο με σκαναρισμένα άρθρα του Pixel αλλά και με reviews από ρετρό games και hardware. Reviews για τα ήδη γνωστά ρετρό παιχνίδια. Όπως κάνει το retrogamer κατα κάποιο τρόπο. Φυσικά και reviews και παρουσιάσεις απο hardware των αγαπημένων μας home υπολογιστών. Γνωρίζω φυσικά ότι αυτό απαιτεί κάποιο σημαντικό χρόνο. Όμως δεν χρειάζεται να φτάνει τις σελίδες ενός κανονικού περιοδικού. Δεν είναι απαραίτητο να είναι μεγάλο σε υλικό συνεπώς και σε όγκο. Μερικοί απο εμάς εδω στο GRM γράφουμε που και που reviews για παιχνίδια. Δικά μου δείγματα έχετε δει. Μπορούμε επίσης να γράψουμε και για hardware. Με γραφικά ασχολούμε και εγώ και μπορώ να βοηθήσω. Αν συσταθεί μια μικρή ομάδα τότε ένα με δύο κείμενα το μήνα ή το δίμηνο ανα άτομο από την ομάδα θα είναι πιστεύω καλά.
 
Ρε παιδιά!!!!!!Διαβάζω τις σελίδες του και κλαίω...ρε δεν πάω καλά!

Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ το απολαμβάνω..ας μην είμαστε και τόσο αυστηροί.ένα τεύχος είναι δεν μπορεί ούτε κατά διάνοια να χωρέσει στα λίγα φύλλα του όλη την ιστορία του Pixel...Αυτοί που το έκαναν θα μπορούσαν κάλλιστα να μην το κάνουν έτσι απλά.Όμως το έκαναν και γιαυτό είμαι σίγουρος πως έβαλε το χεράκι του το GRM το οποίο και ίσως να ξεκίνησε την όλη διαδικασία έτσι ώστε να έχουμε αυτό το τεύχος στα περίπτερα..Το τεύχος είμαι σίγουρος ότι εξαντλήθηκε πράγμα που αποδεικνύει την μεγάλη αγάπη που έχουμε εμείς οι παλαιότεροι στους home micros!
 
Να ρωτήσω κάτι; Ξέρετε ποιοι ακριβώς ασχολήθηκαν με το περιοδικό; Είναι από την Compupress; Είχαν ποτέ γράψει στο Pixel, έστω και ενας από αυτούς;

ΔΙάβασα ότι έγινε review στο virtual console του Wii;;;; Ημαρτον, τί σχέση έχει το τώρα με το 1983 και τις μυρωδιές που γράφει ο telamonas, και που έχουν ήδη αρχίσει να αναβλύζουν ελαφρώς από το τροφοδοτικό της Α1200!
 
GRM Fanzine εδω και τωρα. Απο καθε αποψη ειμαι μεσα και το εχω ριξει και ως ιδεα καιρο πριν. Δεν ειναι ακατορθωτο. Απλα οργανωση, μερακι και καταμερισμο ευθυνων στα μελη χρειαζεται για να βγει αρχικα online και στη συνεχεια τυπωμενο κατα παραγγελια. Ελα να βλεπω χερια ψηλα. Εεεεπ κι εσυ ο τελευταιος εκει πισω......
 
άλλη μια αρπαχτή δυστυχώς.... κρίμα γιατί κάποτε έγραφα εκεί...
 
εμένα μου φάνηκε καλό.. και όπως είπε και ο φίλος akmakas θα μπορούσαν να μην το είχαν κάνει... τους ευχαριστώ και μόνο για το φτερούγισμα που έκανε η καρδία μου εχθές το βράδυ όταν πήγα και το πήρα από το περίπτερο...ελπίζω να το ξαναβγάλουν και σιγά σιγά θα βελτιωθεί ..
 
παιδιά από που μπορώ να το πάρω?Μένω κέντρο και δεν υπάρχει πουθενά!Έχει εξαφανιστεί,βασικά έγινε ανάρπαστο.
 
Βασικά υπάρχει ένα σε κάθε σημείο πώλησης. Οπότε όργωσε και κάπου θα έχει μείνει κανα ξεχασμένο ;)
 
Λοιπόοοον...

Καταρχάς, να αρχίσω με τα καθιερωμένα "καλώς σας βρήκα" κ.λπ. ή ακόμα καλύτερα, για να κάνω quote τα ακριβή λόγια που είπα στον pooky "Δεν ξέρω γιατί, αλλά ήμουν 101% σίγουρος ότι είχα γραφτεί πριν από κανέναν χρόνο... (ή πλάκα είναι ότι είπε ο telamonas πως το θυμόταν κι αυτός...) Ή το forum έχει λειτουργία να διαγράφει τα ανενεργά μέλη ή μάλλον ο κύριος Alzheimer αρχίζει να κάνεις επισκέψεις κι από τα 26..."

Για όσους δεν με γνωρίζουν (σχεδόν όλοι δηλαδή, εκτός από τον telamona -δεν σε κατάλαβα αρχικά με το νέο nick:confused:- και τον pooky...), είμαι ο Νότης Χαλκίδης, ένας από τους... συνένοχους του εγκλήματος στο οποίο αναφερόσαστε στις προηγούμενες σελίδες ή έστω... ακούσια συνένοχος!:sad::blush:

Πρώτα από όλα, να ξεκαθαρίσω πως ΔΕΝ είμαι εργαζόμενος στην Compupress, οπότε τα όσα ακολουθούν αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις και όχι επίσημη θέση της εταιρείας ή των περιοδικών της...

Δεν σας κρύβω λοιπόν, ότι κι εγώ (όπως είπα και στα δυο παιδιά, σήμερα) απογοητεύθηκα από το τελικό αποτέλεσμα (το οποίο το είδα μόλις πριν λίγες ώρες), αφού περίμενα κάτι αρκετά διαφορετικό, ίσως κάτι πιο κοντά στα όσα περιγράφατε/επιθμούσατε... Γνωρίζοντας όμως τις συνθήκες κατά τις οποίες γράφτηκε και ετοιμάστηκε, το μόνο που έχω να πω, είναι... "πάλι καλά!"

Η αλήθεια είναι πως όταν μου ζητήθηκε να γράψω τα άρθρα, (αρχικά, τουλάχιστον) δεν ήξερα καν για ποιον λόγο ήταν και μετά με πληροφόρησαν ότι πρόκειται για μια ειδική έκδοση με θέμα το Pixel, χωρίς περαιτέρω πληροφορίες, πέρα από τα "γράψε ένα 8-σέλιδο αφιέρωμα για τα beat'em ups, ένα 4-σέλιδο άρθρο για τον Sir Clive και ένα ακόμα για την Virtual Console του Wii"...

Από εκεί και πέρα, όντας εξωτερικός συντάκτης, η επόμενη επαφή που είχα (α, ξέχασα, μου είπαν και να συγκεντρώσω και όσα περισσότερα μπορούσα από τα beat'em ups που ανέφερα στο άρθρο και να τους τα πάω για να τα συμνπεριλάβουν στο DVD...:rolleyes:) ήταν σήμερα το απόγευμα που μου έδειξαν τα παιδιά στη συνάντηση το τεύχος και έμαθα κι εγώ για πρώτη φορά, τι περιλάμβανε η έκδοση (πέρα από τα 3 άρθρα μου, προφανώς...:rolleyes:)

Όπως είπα, τα συναισθήματά μου ήταν ανάμεικτα... Από τη μια, συγκινήθηκα που είδα αυτούσιες κάποιες παλιές στήλες, αλλά και από τα εκούσια pixel-ιασμένα backgrounds των reviews, έστω κι αν δεν είχε διατηρηθεί αυτούσιο το τότε layout... Από την άλλη όμως, σίγουρα μπορούσε να γίνει κάτι πάααρα πολύ καλύτερο και πως μετά από σύντομη συζήτηση που είχα και με έναν άλλον εκ των συντελεστών, μου είπε κι αυτός ότι "ιδέες υπήρχαν πολλές, αλλα δεν υπήρχε χρόνος, άτομα (εννοώντας κυρίως εκτός σύνταξης, δηλαδή γραφίστες, DTP κ.λπ.) και διάθεση να πραγματοποιηθούν"... και μεταξύ μας, δεν τον αδικώ... Όταν οι ίδιοι άνθρωποι έχουν να βγάλουν ταυτόχρονα άλλα 3-4 περιοδικά και αν αναφερθούμε στους εργαζόμενους εκτός σύνταξης ο αριθμός αυτός δεκαπλασιάζεται, θα ήταν ίσως λίγο άτοπο να περιμένουμε (γιατί κι εγώ θεωρώ τον εαυτό μου πρώτα αναγνώστη και μετά συντάκτη!) όσοι θέλουμε μια ολοκληρωμένη ειδική έκδοση, να αφιερώσουν όλον αυτόν τον χρόνο μόνο για το Pixel...

Βέβαια, σίγουρα με ξένισαν οι επιλογές ορισμένων άρθρων (review του Elebits/Eledees? WTF???:animeek::eek:), αν και υποθέτω πως αυτό έγινε για να δείξει το έντυπο μια τάση αυτόνομου περιοδικού με βάση τη retro διάθεση (αν θυμάμαι καλώς, υπήρξαν και παλιότερα retro έντυπα που στις τελευταίες σελίδες είχαν ένα section αντίστοιχο του -έτσι δεν το ονόμασαν?- "Back to the future"). Γενικά, ακροβατεί ανάμεσα σε revival του Pixel και περιοδικό γενικότερου retro ενδιαφέροντος (ίσως κάτι σαν "ελληνικό retro gamer", τηρουμένων των αναλογιών, προφανώς, για να μην θεωρηθώ και ιερόσυλος...), χωρίς να ξέρει και το ίδιο πού τελικά ανήκει... Εξ ου και το ότι θεωρώ πως το άρθρο για το Virtual Console (όχι προφανώς επειδή το έγραψα εγώ...) δεν είναι από τα πιο άσχετα άρθρα, αφού αναφέρεται σε έναν από τους ελάχιστους τρόπους που μπορεί κάποιος σήμερα να απολαύσει ΝΟΜΙΜΑ retro παιχνίδια. Τώρα για το Spiderman 3...:rolleyes:

Καταλαβαίνω επίσης και τους ενδοιασμούς σας για την επιλογή των συντακτών, αφού από τα 3 άτομα που ασχοληθήκαμε, οι δυο 30+ ηλικίας και βασικότεροι συντελεστές του (Γρίβας, Κλάδης) εργαζόντουσαν στον "αιώνιο αντίπαλο" (USER), ενώ εγώ την έζησα μεν την εποχή, σε μικρή ηλικία δε (παρόλο που ξεκίνησα το φανατικό gaming σχεδόν από βρεφική ηλικία, με Atari 2600, Pong-systems, αλλά και τα πρώιμα χρόνια των Arcades, από την εποχή των δεκάρικων στο Space Invaders, έστω...). Για πολλούς λόγους όμως, που με λίγη λογική σκέψη μπορείτε να τους σκεφτείτε κι εσείς οι ίδιοι, δεν νομίζω πως θα ήταν εφικτό να ανασυρθούν οι αυθεντικοί συντάκτες ή έστω να ανατεθεί το όλο εγχείρημα σε κάποιους (θεωρητικά) καταλληλότερους(?)...

Δεν είναι σκοπός μου με αυτά που γράφω να αποποιηθώ των ευθυνών... Άλλωστε, αν ήθελα να το κάνω αυτό, το πιο εύκολο θα ήταν για μένα ή να βγω και να σας διαψεύσω επιμένοντας πως "η έκδοση είναι τέλεια από κάθε άποψη" κ.λπ. ή ακόμα καλύτερα, να μην μπω καν στον κόπο να απαντήσω...
 
Νότη καλώς ήλθες. Πολύ ενδιαφέρουσες οι απόψεις σου!
 
Πίσω
Μπλουζα