Το μεγάλο πρόβλημα του να χρησιμοποιείς Windows....

Bill Gates Last day


:biglaugh:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μια και είχα καιρό να απαντήσω...

Για το Cedega τα σκας.
Συμφωνώ. Όπως επίσης τα σκάς για Nero, NOD32, MIcrosoft Office και άλλα προγράμματα... Τα αντοίστοιχα προγράμματα στις περισσότερες διανομές (πχ για το KDE τα αντοίστοιχα είναι Κ3b και OpenOffice, μια και antivirus δεν υπάρχει για Linux) είναι δωρεάν και κυρίως είναι προεγκατεστημένα.Απ΄όσο ξέρω ,για το Cedega πληρώνεις μια συνδρομή, και δεν αγοράζεις συνέχεια την πιο πρόσφατη έκδοση.

Το μεγάλο πρόβλημα του να χρησιμοποιείς Windows είναι ότι κοστίζουν.
Κοίτα, στη χώρα μας κακά τα ψέμματα υπάρχει μεγάλο ποσοστό πειρατείας λογισμικού. Οπότε οι περισσότεροι ακολουθούν αυτή την οδό (τουλάχιστον για τα Windows XP). Ακόμα και κάποιες εταιρίες. Πχ πόσοι από εσάς που έχετε αγοράσει κάποιο PC ,από κάποιο κατάστημα υπολογιστών (μικρό κυρίως) έχετε πάρει μαζί σας το original CD των Windows, μαζί με το manual;

Τα Windows είναι απαραίτητα, όπως λές, για 2 κυρίως λόγους.

Για το οτι τα γραφικά περιβάλλοντα του Linux (κακά τα ψέμματα) δεν είναι τοσο user-friendly και κάποιες δουλειές πρέπει να γίνουν από την κονσόλα. Παρόλα αυτά στον τομέα αυτόν γίνονται σημαντικά βήματα βελτίωσης.

Και δεύτερον, γιατί οι περισσότεροι έχουμε συνιθίσει στα Windows. Έχουμε συνιθίσει να δουλεόυμε εκεί. Και εγώ όταν έκανα μετάβαση από τα Windows στα Linux, είχα κάποιες δύσκολίες. Αλλά σιγά-σιγά με τον καιρό, μαθαίνεις να δουλεύεις και εκεί.
 
Τα Windows είχαν φοβερή εξέλιξη και αναμένεται να συνεχίσουν να εξελίσσονται με τον ίδιο ρυθμό.
Εγω λεω οτι μας δουλευεις κανονικα Ευαγγελε....22 χρονια λειτουργικο και ακομα παλευει να σταθει ορθιο - απο τα WinXP SP1 ειδε ενα σταθερο χωρις (πολλα) crashαρισματα desktop....και φετος με τα Vista το εχασε παλι...

Ξεχνας τα αποβρασματα που σας πουλαγε ο Bill το 1990 ? Γραφικο "κελυφος" του DOS..3.0 - 3.1 - 3.11 ?? Τα επαγγελματικα "windows" 3.51 και 4.0 ? Τα σταθεροτατα - σαν βραχος ενα πραμα - Windows Millenium ??

Τις ατελειωτες εκδοσεις Office - καθε φορα με ολοκαινουρια bugs (το ξεχναω εγω το office97 ???? μας ρημαξε το λογιστηριο σε 10 μερες χρησης....) που χρυσοπληρωνες ως απαραιτητες ?

Ξερεις ποσο πολυ θα χαρω αν αυριο ανοιξει μια τρυπα στο Redmont και καταπιει ολο αυτο το εκτρωμα μαζι με τον Basilakh - αλλα τετοια ευχη "και αναμένεται να συνεχίσουν να εξελίσσονται με τον ίδιο ρυθμό" δεν θα την εδινα ποτε :biglaugh::biglaugh::biglaugh:
 
Εγώ ξέρω ότι τα Windows NT σε ένα IBM PC στη δουλειά δεν κράσαραν ούτε μια φορά σε 12 χρόνια, που το PC δούλευε ασταμάτητα (με μετρημένα στα δάχτυλα reboot λόγω αναβάθμισης). Επίσης τα XP που εγώ χρησιμοποιώ είναι σχεδόν άψογα, όπως θυμάμαι ήταν και τα 2000. Την εποχή των Millennium αν θυμάμαι καλά αποπειράθηκα να βάλω Linux...

Κάποια στιγμή θα κάνω τη δεύτερη απόπειρα και σίγουρα θα είναι καλύτερα, ελπίζω μόνο να αξίζει. Μέχρι τότε, είμαι απόλυτα καλυμμένος και τρέχω προγράμματα που είναι μόνο για Windows.
 
Τα XP είναι το πλέον σταθερό λειτουργικό της M$. Με τα sVista απογοητεύτηκα κι εγώ και πάρα πολύς κόσμος που ασχολείται επαγγελματικά. Γι'αυτό και η καλή μας MS (ο Ηρακλής βγάζει καπνούς τώρα) απεφάσισε να τα υποστηρίζει μέχρι το 2013.

M$ rulez :mpazo:
 
Αν ξέρεις να τριμάρεις τα Vista δεν είναι τόσο άσχημα τα πράγματα. Αλλά, ναι, XP και πάλι XP.

Linux δεν θα έβαζα ποτέ για το λόγο και μόνο ότι παίζω παιχνίδια τελευταίας γενιάς. Αν είχα το μηχάνημα μόνο για απλή χρήση (Internet, Office) ΜΠΟΡΕΙ να έκανα την υπέρβαση.

Πάντως τα XP είναι απίθανα από πλευράς σταθερότητας. Ειδικά στο φορητό μηχάνημα που δεν βάζω χέρι όπως το desktop μου, πάνε εδώ και ενάμιση χρόνο μια χαρά, χωρίς να χρειαστεί τίποτε. Και το μηχάνημα μου αυτό έχει γράψει και 5000 ώρες λειτουργίας (mileage by Θείος). Οπότε δεν βλέπω προσωπικά την ανάγκη να κάνω κάποια αλλαγή, αφού κάνω πολυ΄καλά τη δουλειά μου ως έχει τώρα.
 
Arielis είπε:
Μια και είχα καιρό να απαντήσω...Συμφωνώ. Όπως επίσης τα σκάς για Nero, NOD32, MIcrosoft Office και άλλα προγράμματα... Τα αντοίστοιχα προγράμματα στις περισσότερες διανομές (πχ για το KDE τα αντοίστοιχα είναι Κ3b και OpenOffice, μια και antivirus δεν υπάρχει για Linux) είναι δωρεάν και κυρίως είναι προεγκατεστημένα.

Απ΄όσο ξέρω ,για το Cedega πληρώνεις μια συνδρομή, και δεν αγοράζεις συνέχεια την πιο πρόσφατη έκδοση.
Υπάρχουν antivirus για linux, ενδεικτικα το AVG που χρησιμοποιώ για να ανιχνευω win ιους και να μην τους μεταφερω σε αλλα pc εν αγνοια μου μιας και δεν με αγγίζουν.
 
Να αναφερω και το leaked XP SP3 που σου δινει ~10% boost...
 
Wally είπε:
Να αναφερω και το leaked XP SP3 που σου δινει ~10% boost...
Το περιμένω πως και πως!!!!!!!

Αν είναι έστω 50% της τάξης του SP2, μιλάμε για το πλέον αθάνατο λειτουργικό.
 
Και για να μην ξεχνιόμαστε, το "κλασσικό" επιχείρημα -που φορέθηκε ιδιαιτέρως και εδώ- ότι δεν χρειάζεσαι antivirus στο Linux θα πάει περίπατο αν (λέμε τώραααα...) κάποτε το Linux επικρατήσει.

Οι ιοί και τα exploits θα χτυπάνε πάντα το πιο διαδεδομένο λειτουργικό, όποιο και αν είναι αυτό. Κάποτε χτυπούσαν το AmigaOS. :p
 
Όπως και χτύπησαν το MacOS.

Ουδείς εις το απυρόβλητον κύριοι. Ουδείς......
 
Ναι οκ - αλλα υπαρχει παντα και ο αντιλογος.

Δεν εχει κανενα νοημα - και το πιο σημαντικο κανενα χρηματικο οφελος - μια πιθανη "ενασχοληση" των ιων με το Linux. Καθε πιθανη "επιθεση" θα καλυπτεται απο την ιδια την κοινοτητα δωρεαν (οπως γινεται σε θεματα ασφαλειας εδω και 15 χρονια) μεσα σε μια μερα.

Τα τυπακια τυπου Norton (χαμογελαω και πουλαω) δεν θα πουλησουν ποτε και τιποτα σε κανεναν χρηστη του λειτουργικου μας...και ισως και γιαυτο το λογο δεν εχει εμφανιστει κατι εδω και τοσα χρονια....
 
αν θελει καποιος να κανει εμποριο προστασιας προγραμματων απο ιους σιγουρα θα αρχισει να ριχνει καποιους στην αγορα για να σε προφυλαξει μετα απο αυτους
 
Αυτο ακριβως λεω starsky - στο Linux δεν πιανει αυτο και το ξερουν καλα ολοι οσοι δημιουργ...εμμ καταστρεφουν ιους.
 
ακομη ενας λογος τοτε για να περασω οσο πιο γρηγορα γινεται linux,τουλαχιστον οσο μπορουμε να απαλλαγομαστε απο εκμεταλλευτες καθε ειδους,αν και ακομη να τα πεταξει κανεις τα παραθυρα..απο το παραθυρο δεν ειναι εφικτο 100% λογω συγκεκριμενων προγραμματων,αλλα σιγα σιγα μπορει καποια στιγμη να γινει και αυτο.
 
δεν ειναι εφικτο 100% λογω συγκεκριμενων προγραμματων,αλλα σιγα σιγα μπορει καποια στιγμη να γινει και αυτο.
Το θέμα είναι τι ακριβώς κάνει ο εκάστοτε χρήστης με τον υπολογιστή του. Αν δεν είναι φανατικός gamer και δεν είναι επαγγελματίας που εξαρτάται από εφαρμογές τύπου Autocad κλπ, δεν έχει κανένα πρόβλημα με το linux. Όσο για το δημοφιλές θέμα της επεξεργασίας εικόνας, το "κάστρο" του Photoshop έχει ήδη πέσει. The Gimp rulezz...!!!
 
telamonas.stokos είπε:
Αυτο ακριβως λεω starsky - στο Linux δεν πιανει αυτο και το ξερουν καλα ολοι οσοι δημιουργ...εμμ καταστρεφουν ιους.
Όχι, γιατί τύποι σαν κι εμένα αν είχαν Linux, θα αγόραζαν commercial antivirus γιατί είναι καλύτερα.

Και για το The Gimp:

Από τότε που μου το πρότεινε ο telamonas.stokos το εγκατέστησα και το μαθαίνω. Είναι πολύ καλό πραγματικά, αλλά οπωσδήποτε δεν είναι Photoshop! Ο αδερφός μου που είναι γραφίστας, όπως και ο γραφίστας που θα συνεργαζόμαστε στο Compuwise, ούτε καν το έχουν χρησιμοποιήσει (ο αδερφός μου γέλαγε μάλιστα όταν το είδε). Δεν υπάρχει μία στο εκατομμύριο να αντικαταστήσει το Photoshop, πρώτα-πρώτα κυρίως των επαγγελματιών, αλλά και λόγω της ποιότητάς του.

Μέρος της "αγοράς" όμως έπιασε και είναι αξιοσημείωτο ότι υποστηρίζεται από την ECDL.
 
Η προταση του Gimp δεν ερχεται να αντικαταστησει το Photoshop - αλλα να δειξει οτι οι εργασιες που θελει να κανει ενας μεσος χρηστης στην επεξεργασια φωτογραφιων και εικονων πραγματοποιουνται στο 100% με ενα κοινοτικο , ελευθερο και δωρεαν προγραμμα.

Για οσο διαστημα οι χρηστες των windows χρησιμοποιουν παρανομα αντιγραφα του Photoshop μπορουν να εχουν οποια αποψη θελουν - η αποδοχη ομως του Gimp απο χρηστες των windows ειναι ηδη πολυ μεγαλη.

Όχι, γιατί τύποι σαν κι εμένα αν είχαν Linux, θα αγόραζαν commercial antivirus γιατί είναι καλύτερα.
Καλα οκ....
 
Άλλωστε εκτός του Gimp υπάρχουν και άλλα αξιόλογα δωρεάν τέτοια προγράμματα, να μην αναφερθώ και στο εκπληκτικό Paint που έρχεται με τα Windows, δώρο της Microsoft.

Και μια σημαντική λεπτομέρεια είναι ότι πολλά προγράμματα υποστηρίζουν τα plugins του Photoshop.
 
Τώρα με συγχωρείτε που μπαίνω σφήνα αλλά Βαγγέλη από που έβγαλες το συμπέρασμα ότι το paint είναι εκπληκτικό πρόγραμμα; Κανα δυό επιλογές παραπάνω από το art studio του 6128 από το 1988 έχει.

edit: Που τώρα που το σκέφτομαι, το art studio σαν επιλογές είχε περισσότερες! :D
 
Πίσω
Μπλουζα