Το πρωτο μου PC... χμ.. thats a tricky one..
Το πρωτο μου PC ηταν ο Atari 520 STFM μου, που ετρεχε το PC Ditto!!!
The best of both worlds τοτε! Ειχα τον ST με τον δικο του παιχνιδοκοσμο στην Jekyll μορφη του, και ειχα και το 4.77MHZ PC μου στην Hyde μετενσαρκωση του για Basic και στατικες εφαρμογες, GWBasic και Turbo Pascal 3.02 και 5.5 που λατρευα! Το καλο ηταν οτι με το PC Ditto μπορουσα να εχω οτι χρωματικη παλεττα ηθελα στην οθονη μου (συνηθως εβαζα μπλε background με κιτρινα γραμματα - οπως τα CPC 6128 Color!) ενω ενας φιλος μου με το ολοκαινουριο τοτε Schneider Euro PC ηταν κολημενος στο μαυρο-κιτρινο, και με την απορια καθε μερα στο προσωπο του για το πως εκανε τετοιο εγκλημα να πληρωσει παραπανω για ενα μηχανημα που εκανε πολυ πολυ λιγοτερα απο το δικο μου!!!
Εκει που παθαινε την πλακα του ηταν οταν κατορθωνα να παιξω τα παιχνιδια απο το PC του! Σερνοταν βεβαια, αλλα μπορουσα να παιζω σχετικα ανετα τα Sierra adventures τοτε!
Ακολουθησε μια 500+ για πολυ λιγο και μετα η Α1200, και τo πρωτο αληθινο PC μπηκε σπιτι μου πολυ πολυ αργοτερα, το 1999, με ενα Celeron 466 clockαρισμενο οσο επαιρνε, μητρικη Abit, 256 Ram, 10GB σκληρο, TNT2 (!!), SBlive, και Samsung CDRW. Καθως ηταν κομματι/κομματι, δεν ειχα σκοπο να παρω οθονη, αλλα επελεξα την TNT2 που εβγαζε και TV-Out, με σκοπο να την συνδεσω σε τηλεοραση! Η αγνοια του Home User! To installation με τα Windows 98SE το εκανα μεσω της τηλεορασης που εδειχνε καπως καλα τα setup menu. Αλλα οταν με πεταξε στο desktop για πρωτη φορα.. Ακομα και στα 640*400 στην TV τα ματια μου εκαναν πουλακια! Ετσι εγινε και η αγορα μιας Samsung 15" οθονης.
Το πρωτο παιχνιδι που επαιξα στο μηχανημα αυτο ηταν το DUNE 2000!!! (Και παντα με Harkonnen!!)
..