Το πρώτο σοβαρό βήμα για τη μη αναγκαιότητα των HTPCs ;;;

Δεν έχει ethernet. Αν είναι να μπει πάνω σε HTPC δεν υπάρχει καν λόγος ύπαρξής του.
 
Λοιπόν, πριν από λίγο έκλεισα από το e-shop το εν λόγω μηχανάκι. Έχω κατεβάσει και το update και μόλις έρθει θα το ρίξω πάνω στο monitor του υπολογιστή για να το σενιάρω και έπειτα φεύγει για την μεγάλη οθόνη.

Ο λόγος που το προτίμησα ήταν διπλός.

Πρώτον: Ήθελα να στήσω ένα καινούργιο server ο οποίος θα έχει λίγο παραπάνω δύναμη από τον Atom επεξεργαστή που δουλεύω τώρα. Όχι ότι ο Atom δεν έκανε για κατεβαστήρι, αλλά με την έλευση του τεράστιου coolermaster κουτιού μου δεν υπάρχει χώρος στο computer room για δεύτερο tower κουτί που ο Atom server μου καταλαμβάνει. Το HTPC μου έχει ιδανικές διαστάσεις να μπει σε χώρο που τώρα μένει ανεκμετάλλευτος και φυσικά, την καλοδεχούμενη πολλαπλάσια παραπάνω δύναμη σε σχέση με τον Atom επεξεργαστή.

Δεύτερον: Θέλω να έχω δική μου γνώμη για το μηχάνημα. Δεν με ενδιαφέρουν οι πληροφορίες των "τρίτων" που σε καμία περίπτωση δεν ξέρω αν έχουν όντως τεστάρει το μηχάνημα ή γράφουν παπάτζες. Θυμάμαι τι γινόταν στα περιοδικά που εργαζόμουν παλιά.

Μόλις το μηχανάκι έρθει θα γίνει διεξοδικότατο τεστ σε όλες του τις δυνατότητες για να δω τι πραγματικά μπορεί να κάνει.

Εν αναμονή λοιπόν.
 
Θα το αγορασω και εγω απο βδομαδα.

Περιμενω το review σου
 
Έχει γίνει χαμός με το μηχανάκι. Ελπίζω να έρθει στην ώρα του.

Αύριο το πρωί τηλεφωνώ στο e-shop για να μου πουν ακριβώς πότε θα έρθει.
 
Για την ιστορία, η αγορά ακυρώθηκε. Χρειάστηκα τα χρήματα για καινούργιο netbook. (Όχι το Wind μου μια χαρά τα πάει μέχρι στιγμής, απλά ήθελα και δεύτερο) .
 
Ολα τα HD players (E-grade,Popcorn Hour,WD) εχουν το ιδιο decoding chip.

Αρα και την ιδια αποδοση.

Ενα παιδι απο το insomnia εδωσε καποια νουμερα "οριων" ομαλης mkv αποκωδικοποιησης

(rf = reference frames)

x-1920

Y-800-832@8rf

848-928@7rf

944-1024@6rf

1040-1080@5rf

x-1440

Y-800-832@11rf

848-896@10rf

912-960@9rf

976-1056@8rf

1072-1080@7rf

Τα 720p παιζουν ολα ομαλα ανεξαρτητα αριθμου reference frames.
 
Σοβαρή έλλειψη πάντως η θύρα Ethernet. Με USB stick δουλειές δεν γίνονται. Θα θες προετοιμασία και αντιγραφή 8+ GB που ακόμα και σε USB 2.0 θέλει το χρόνο του.

Δε σου αρέσει και θες να δεις μια άλλη? Άντε πάλι στο PC σβήσε και αντέγραψε το άλλο 8άρι.
 
Βαζεις παλιο σκληρο με κουτι USB και σου ερχεται 15 ευρω :D

Αν θες σονι και καλα ethernet (καλωδιο,διοτι το ασυρματο δεν ειναι για υψηλα Bitrate) σκας τα διπλα (γυρω στα 180 και πας για E-grade)

Επισης το καλο ειναι οτι τα μεγαλα scene groups ευθυγραμμιζονται με τα παραπανω specifications οποτε το θεμα των HD releases κλεινει με διψηφιο αριθμο ευρω.

Η πλακα ειναι οτι το τσιπ ειναι τοσο φθηνο,που λενε οτι η επομενη γενια εξωτερικων σκληρων θα το περιεχει...
 
Το μηχανάκι λοιπόν από προχθές βρίσκεται στα χέρια μου....

Παρόλη τη μεγάλη αρχική κρυάδα που πήρα,μια και αρχικά ΔΕΝ μου έπαιζε πολλές ταινίες,κάτι όμως που αργότερα αποδείχθηκε ότι ευτυχώς δεν ίσχυε,μια κι είχε απλά γίνει κακή εγγραφή (σε 2 περιπτώσεις μάλιστα,καθότι χρησιμοποιήθηκε και στις δύο IDE-to-USB controller που τα έκανε...θάλασσα !! ),τελικά το μηχανάκι δείχνει ομολογουμένως πολύ καλό !

Και σε 1080p ταινίες δε παρατήρησα να ζορίζεται Πάνο,εκτός μιας περίπτωσης όπου έκανε "νερά" στην εικόνα (στο Terminator 1 συγκεκριμμένα...).

Ευτυχώς δεν είδα κάτι ανάλογο σε άλλη ταινία...

Δέχεται 2 USB συσκευές και διαβάζει γρήγορα τις συσκευές που κοτσάρεις πάνω του,είναι πολύ μικρό και μεταφέρεται παντού πανεύκολα,έχει ομορφο και πανεύκολο menu,γενικά όλα Ο.Κ...

Στα αρνητικά τώρα:

1)Η ΜΗ δυνατότητα να κάνει downmix τον DTS ήχο σε stereo

2)Το γεγονός ότι στους υπότιτλους εμφανίζει στην αρχή και στο τέλος της πρότασης τα σύμβολα και ,όταν κι όπου είναι σε italic font τα γράμματα...

3)Το Ά (τονισμένα κεφαλαίο α δηλαδή) καθώς κι η απόστροφος ΔΕΝ εμφανίζονται...

4)Αν κάποια ταινία που θα του βάλετε να παίξει είναι corrupt,μετά θέλει reset η συσκευή,μια και "τρώει μπλακ-άουτ" και δε παίζει τίποτα μετά απ' αυτή,αφού βλέπει άδειες τις USB συσκευές !!!

Κάποιο άλλο σφάλμα δεν έχω παρατηρήσει μέχρι στιγμής.

Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος απ' αυτή πάντως,δε μπορώ να πω...

gtsamour και pooky,thanks για τη βοήθειά σας παίδες !! :thumbup: :thumbup: :beer: :beer:

Ορίστε και μια photo για να καταλάβετε τις διαστάσεις της συσκευής,αλλά και του control της...

picture.php
 
καλορίζικο manos ;)

απλά να αναφέρω σε περίπτωση που δεν το έχεις κάνει ήδη, ότι καλό είναι να βάλεις το τελευταίο stable official firmware, το οποίο έχει αρκετές βελτιώσεις (και στις επιδόσεις)

επίσης για όσους δεν το γνωρίζουν, υπάρχει και unofficial firmware το οποίο προσθέτει κάποιες δυνατότητες, που ίσως να είναι χρήσιμες σε κάποιους, όπως

Some of the features already added:
* connect to wired network via a Ethernet-to-USB device

* connect to wireless network (experimental)

* mount network attached storage (Samba, NFS, SMB) and stream video (reported speeds around 20-60Mbit/s, fastest with NFS)

* run a light webserver and execute PHP pages, e.g. to mount network drives

* run SSH, telnet, ftp servers

* run other software which can be added as separate (not part of firmware) "app.bin" packages

* support additional file systems, especially ext2, ext3

* support for attaching external USB-connected optical drives (i.e. CD/DVD players)

* modifications of the theme (background images, etc)
Ρίξτε μια ματιά σε αυτή τη σελίδα, αν δεν την έχετε υπόψη σας

http://wdtv.wetpaint.com/

έχει γενικά αρκετές πληροφορίες για το μηχανηματάκι ;)
 
Μάνο το μηχανάκι ήδη κλείνει σχεδόν δυό μήνες ζωής στα χέρια μου και έχει αντικαταστήσει εντελώς το HTPC, το οποίο και έγινε κατεβαστήρι - server - τρίτο gaming rig.

Οι ταινίες που του βάζω δεν είναι ποτέ DTS, δεν υπάρχει κανένας λόγος μια και δεν με ενδιαφέρει καθόλου περιφερειακός ήχος, καλώδια στο σαλόνι και ένα φόρτωμα ηχεία. Ποτέ δεν με τράβηξε κάτι τέτοιο και ποτέ δεν με ένοιαζε.

Οι ταινίες πριν παίξουν δοκιμάζονται στο pc για να δω αν είναι corrupt ή όχι και για να μπουν στο αρχείο. Το μηχάνημα, δε, εκτός από κάποιο Divx λειτουργεί με τον εξωτερικό μου του 1 terra ο οποίος είναι φίσκα στις HD ταινίες.

Στους υπότιτλους έχεις δίκιο για αυτό που αναφέρεις, αλλά σίγουρα θα λυθεί με επόμενο firmware update. Η WD ευτυχώς έχει μάθει να ακούει τους χρήστες και σε ένα προϊόν που για πρώτη φορά μπήκε στο χώρο αποδείχτηκε υποδειγματική.

Μέχρι στιγμής έχω παίξει τις αμέτρητες ταινίες σε 1080 (αναφέρω μόνο τη σειρά Harry Potter και Terminator) και φυσικά ακόμα περισσότερες σε 720 και δεν είχα κανένα πρόβλημα ουδέποτε.

Δεν έχω δοκιμάσει τη συσκευή με εξωτερικό DVD-R (USB) για να δω τι κάνει αν και δεν υπάρχει χρηστική ανάγκη για κάτι τέτοιο.

Μου τη σπάνε αφάνταστα τα USB sticks σαν συσκευές και ταχύτητα διαμεταγωγής τα θεωρώ απαράδεκτα. Σαν λύση προσανατολίζομαι στην αγορά 2.5 εξωτερικού σκληρού για ευκολία στην μεταφορά από το PC προς το μηχανάκι μια και δεν απαιτεί ύπαρξη καλωδίου τροφοδοσίας.

Έχω δοκιμάσει το μηχανάκι με τρεις εξωτερικούς σκληρούς, ένα Seagate, ένα WD, ένα Lacie και έχει συμπεριφερθεί άψογα. Επίσης με τρία διαφορετικά USB sticks όπου και εκεί δεν είχε κανένα πρόβλημα.

Εν κατακλείδι 9/10 του βάζω.
 
Pooky είπε:
Μέχρι στιγμής έχω παίξει τις αμέτρητες ταινίες σε 1080 (αναφέρω μόνο τη σειρά Harry Potter και Terminator)
Ρε Γιώργο,κάποιο λάθος πρέπει να κάνεις ρε φίλε σ' αυτό που λες,σου έστειλα και p.m.... ;)

Pooky είπε:
Επίσης με τρία διαφορετικά USB sticks όπου και εκεί δεν είχε κανένα πρόβλημα.
Μπας και θυμάσαι ποια ;;;

Ένα ακόμη αρνητικό της συσκευής είναι τ' ότι ακόμη και κλειστή,αν είναι συνδεδεμένη στην πρίζα,ζεσταίνεται !!!

Συνεπώς όταν δε χρησιμοποιείται,πρέπει να βγαίνει τελείως από το ρεύμα...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μάνο απάντησα στο pm, αλλά μόλις είδα ότι οι ταινίες είναι cropped 1920 X 800 και όχι true HD. (Θα καταλάβεις). Οπότε είναι μέσα στα όρια ανοχής της συσκευής.

Δοκίμασα τις πρώτες (αυτές που εννοείς και εσύ) και ναι έχουν όντως πρόβλημα και ιδιοτροπίες. Θα κοιτάξω να βρω και διαφορετική έκδοση αν ίπταται κάπου.

Τα sticks είναι ένα Turbo-X, ένα Transcend και ένα generic adaptor που χρησιμοποιώ με μνήμη micro-SD της Nokia (1 giga) από κινητό που δεν χρησιμοποίησα γιατί διέθετα 2 giga και προτίμησα αυτή. Το τελευταίο μόνο για κανένα Divx αν βαριέμαι να ψάξω που είναι τα άλλα.

Η συσκευή όντως ζεσταίνεται, δεν υπάρχει hard on-off switch, αλλά μια και την έχω σε πολύμπριζο με διακόπτη ποτέ δεν μένει αναμμένη 24άωρα.

Παρατήρησα πρόσφατα ότι το e-sh0p αύξησε την τιμή στα 119 ευρώ πάντως.
 
Pooky είπε:
Παρατήρησα πρόσφατα ότι το e-sh0p αύξησε την τιμή στα 119 ευρώ πάντως.
Σχεδόν παντού τόσο το πήγαν μόλις είδαν τα μαγαζιά τη μεγάλη ζήτηση που είχε η συσκευή... :(
 
Ακόμα και έτσι, το μηχανάκι πάλι θα το αγόραζα. Μόνο και μόνο το γεγονός ότι έφυγε το HTPC (αρκετά μεγάλος όγκος) και το ασύρματο mouse - keyboard από το σαλόνι μου φτάνει. Μόνο και μόνο το γεγονός ότι το HTPC μου έγινε κατεβαστήρι ενώ θα τα έσκαγα για να φτιάξω καινούργιο (δεν είναι μόνο για downloading φυσικά!! ) συμφέρει αρκετά.

Τώρα, και με το πρόσφατο φιάσκο της Seagate, έχω γίνει WD fanboy για τα καλά!!!!!!!!!!
 
Εντάξει,πάντως αυτό που συμβαίνει είναι ελεεινό !

Δηλαδή το μηχανάκι δε πρόλαβε να κλείσει εξάμηνο στην ελληνική αγορά κι επειδή πουλάει τρελά,τους ανεβάσανε την τιμή ;

Ρε καλά κάνω εγώ κι είμαι -χρόνια τώρα- υπέρ του μτχ !

(Άντε μη πω τίποτα πιο βαρύ για τα μαγαζιά...)
 
Ότι και να πεις λίγο θα είναι.

Το cartel πλ@Ισι0Υ και ε-sh0p σε όλο του το μεγαλείο............
 
παιδιά εγώ στα 100 ευρώ το βλέπω τώρα και στα δύο, χωρίς αυτό να αναιρεί την γενικότερη ύπαρξη του καρτέλ που λέει και ο pooky

θυμάμαι λίγο πιο παλιά είχε ανέβει η τιμή του σε κάποια μαγαζιά για λίγο... χμμμ, για ποιο λόγο άραγε; :animangry:

εδώ με τους σκληρούς θυμάμαι πριν 2-3 μήνες περίπου ο 1TB WD Green έκανε 83, τώρα έχει 103... :xm:
 
Nα ζητησω μια χαρη βρε παιδια; Υπαρχει καποιος που το εχει και θα μπορουσε να μου το δανεισει για μια μερα -εστω λιγες ωρες- να το δοκιμασω στο συστημα μου για κατι τεχνικα πραγματακι; Πληηηηηηηηηηηηηζ; :)
 
Θέμη,μια κι ομολογουμένως δεν πιστεύω να βρεθεί κάποιος να στο δανείσει (π.χ εγώ εδώ και χρόνια,καλώς ή κακώς και για προσωπικούς μου λόγους,ακολουθώ τον νόμο-κανόνα που λέει "δε δανείζω hardware-software,έρχεσαι σπίτι μου και το περιεργάζεσαι όσο θες..."),μήπως μπορούμε να σου λύσουμε τις τεχνικές αυτές απορίες ;
 
Πίσω
Μπλουζα