Όπως αγαπάς, κανένα πρόβλημα, σεβαστή η αποψή σου αν και συνεχίζω να διαφωνώ.
Πιστεύω αναπτύχθηκα πολύ στα προηγούμενα ποσταρίσματά μου μιας και μιλάω για την ΓΕΝΙΚΗ εικόνα της ηλεκτρονικής μουσικής και όχι για το πώς την ονόμαζαν στην Γερμανία εκείνη την εποχή.
Με αυτό το σκεπτικό rave για τους Έλληνες είναι τα πάρτυ πού έπαιζαν uplifting ή psychedelic trance, γιατί αυτά έβαζαν κυρίως σε Rave parties στην Ελλάδα.
Eπειδή όμως εχω πολύ πιο σημαντικά πράγματα να διαφωνώ από το να διαφωνήσω για το πώς λέγανε αυτό το είδος ή το άλλο είδος, και μάλιστα με έντονο τρόπο, λέω να σταματήσω εδώ.
Αλλωστε ποτέ δεν βγάζεις άκρη με τα υποείδη της ηλεκτρονικής μουσικής και νομίζω χάνεται και το όλο θέμα, δηλαδή η απόλαυση της μουσικής.
Ηδη από τις αρχές του '90 οι διάφοροι καλλιτέχνες από το Chicago ή το Detroit κατηγορούσαν τους Άγγλους ότι προσπαθούν να κατηγοριοποιήσουν τις μουσικές της ηλεκτρονικής μουσικής χάνοντας έτσι όλο το νόημα, όταν το μόνο που έκαναν ήταν να φτιάχνουν μουσικές που έβγαινε απο μέσα τους.
Και για να σου δώσω λίγο περισσότερο τροφή για διαφωνίες πάρε και αυτό το site
http://techno.org/electronic-music-guide/ ( αλλά διάβασε ΚΑΛΑ τι λέει ) οπού θα βρείς τον όρο rave να τον αναφέρει ως είδος μουσικής, αν και τον αναφέρει για παλαιότερες μουσικές από αυτές που λές εσύ μιας και αυτές τις μουσικές τις αναφέρει ως hardcore ή happy hardcore !
Ώστόσο έχεις ένα δίκιο, όντως μετά το '94 δηλαδή μετά τα πρώτα κομμάτια από κάποια συγκροτήματα που αναφέρεις όπως marusha, scooter, westbam κλπ, κομμάτια όπως somewhere over the rainbow, hyper hyper, celebration generation, κλπ, δεν ξαναασχολήθηκα με την κατά τα δικά σου δεδομένα rave μουσική, μιάς και από εκεί και πέρα τα θεωρούσα επιεικώς απαράδεκτα.
Είχα να ασχοληθώ με πολύ πιο εμπνευσμένες και καλύτερες κατά τα δικά μου δεδομένα μουσικές, όπως trance και όλα τα υποείδη της, που εκείνη την εποχή άρχιζε να αποκτά ηγετική θέση στην underground ηλεκτρονική μουσική, όπως drum & bass ή jungle οπού πέρναγε την καλύτερη φάση της, ή leftfield aka progressive house κλπ.
Πάντως το discogs δεν το λες και άσχετο σε καμία περίπτωση, και επειδή και εγώ το ότι μιλάω για την ηλεκτρονική μουσική δεν σημαίνει ότι δεν έχω αυτιά για άλλες μουσικές ( αν μη τι άλλο δηλαδή, τι σόι μουσικόφιλοι θα ήμασταν ) σκέψου ότι ιδιαιτέρως την εποχή μας που βρίσκεις μουσικές με πολλά στοιχεία από διάφορα είδη ή όταν ο καλλιτέχνης από να περιορίζεται μόνο σε ένα αποκλειστικό είδος δημιουργεί κομμάτια που περιέχουν πολλά στοιχεία, πώς περιμένεις να τα χαρακτηρίσουν ?
Για αυτό και χρησιμοποιούν πολλές ονομασίες μαζί.
Πάρε για παράδειγμα τον MOBY, o οποίος από την αρχή τις καριέρας του έχει αλλάξει διακόσια διαφορετικά στυλ ή μέσα σε ένα δίσκο του μπορούσες να βρείς από... ας μην αρχίσω πάλι με τα είδη, κουράστικα... φαντάζομαι κατάλαβες τι θέλω να πώ.
Anyway, αυτά, πάνω απ'ολα όμως μην ξεχνάς να απολαμβάνεις την μουσική που είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο από ονομασίες κλπ.