Φωτογραφίες από το αρχείο της ΕΡΤ

777.jpg


776.jpg


775.jpg


774.jpg


773.jpg
 
Μ' αρέσει η συμμετρία της προτελευταίας φωτογραφίας :) Χαρεμάκι είχε ο κύριος? Δύο συμβίες, δύο αγοράκια περίπου ίδιας ηλικίας, και δύο νεαρότερες υπάρξεις που πιο πολύ μου θυμίζουν υπηρέτριες παρά συγγενείς. Υπηρέτριες σε οικογενειακή φωτογραφία? Γιατί όχι? Εδώ στην πρώτη ο κύριος ποζάρει περήφανος με δύο πρόβατα (τα οποία αγνοούν τελείως το φωτογράφο. Χασάπης να μην είναι, σκέφτονται, κι ό,τι άλλο θέλει ας είναι)
 
η 3η 4η και πη φωτογραφία πρέπει να είναι από τον ΑΗΣ Νέου Φαλήρου και η 3η δείχνει τις γεννήτριες πολυπολικές άρα χαμηλό αριθμό στροφών άρα μάλλον όχι ατμοστρόβιλος αλλά απλή, κλασσική ατμομηχανή (με έμβολα). Οι διπολικές λέγονται στροβιλοεναλλακτήρες, 3000 στροφές, ατμοστρόβιλος (υψηλής/μέσης/χαμηλής πίεσης). Τώρα ο ΑΗΣ είναι ερείπιο, τον έβλεπες από τον ηλεκτρικό πηγαίνοντας προς Πειραιά, και υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τις τεράστιες ποσότητες αμιάντου που υπήρχαν/υπάρχουν.
 
:eek: 1η φωτό Λ. Κηφισίας - Κηφισιά και δεύτερη προφανώς το εσωτερικό από κάποιο παρακείμενο σπίτι!

Προ τελευταία λίμνη Βουλιαγμένης, και τελευταία, το σκοπευτήριο της Καισαριανής!
 
Τρελάθηκα τώρα! Ο αγαπημένος (τσιμπημένος ωστόσο) Κρυστάλλης στην Πεντέλη τότε που όλα ήταν μία εξοχή! (τον επισκέπτομαι τουλ. μία φορά το χρόνο :fafoutis: )

Παρατηρώ και άλλα σημεία της Πεντέλης - αν δε κάνω λάθος - σε κατάσταση βουνού και ουχί μεζονετών για να στεγάσουν τα φιλόδοξα όνειρα της εναπομείνασας αστικής τάξης.
 
Πίσω
Μπλουζα