Φωτογραφίες από το αρχείο της ΕΡΤ

Υπάρχει ακόμα το εστιατόριο Κρυστάλλης στην Πεντέλη, απέναντι από την πλατεία με την προτομή του Κώστα Κρυστάλλη, απ'τον οποίο πήρε το όνομά του! :)
 
Τον ίδιο αρχιτέκτονα χρησιμοποίησε η κυρα-Σοφία για τα δυο σπιτάκια της? Έχουν πολλές ομοιότητες, αν και το κτήριο της Πεντέλης έχει μυτερές καμάρες που γοτθίζουν, το Βυζαντινό μουσείο έχει στρογγυλές
 
852.jpg


851.jpg


850.jpg


849.jpg


848.jpg
 
Ποστ 384:

Πρώτη φωτό, διακρίνουμε το ιστορικό ξενοδοχείο ''Άστρα'' (δίπλα του ήταν το πρώτο θερινό σινεμά της Αθήνας Αλκαζάρ) των οποίων ευτυχώς τη θέση πήρε ένα υπέροχο βενζινάδικο, σπάνιας αρχιτεκτονικής αξίας.

Εντάξει, στη δεύτερη φωτό μπορούμε - αν όχι να αυτοκτονήσουμε - τουλ. να κλάψουμε για το ξενοδοχείο Ακταίον (στο βάθος).
 
Η τέταρτη φωτογραφία του #383 μου θύμιζε πολύ τα ερημονήσια αριστερά της Σφακτηρίας στον κόλπο του Ναυαρίνου, πράγμα που επιβεβαίωσα ρωτώντας το Γκουγκλ. Μόνο που το μεγαλύτερο νησί τώρα έχει μια τρύπα τόοοση με το συμπάθειο ("Σφακτηρία" στο google θα σας δείξει άπειρες φωτό, μην τρέχω να ξαναμαθαίνω πώς να βάζω φωτογραφίες εδώ, ραμολιμέντο άνθρωπος). Αναρωτιέμαι αν υπήρχε και τότε κι απλώς την κρύβει η οπτική γωνία ή γκρεμίστηκε κανένας βράχος μεταξύ τότε και τώρα.
 
PT8 είπε:
Εντάξει, στη δεύτερη φωτό μπορούμε - αν όχι να αυτοκτονήσουμε - τουλ. να κλάψουμε για το ξενοδοχείο Ακταίον (στο βάθος).
Και σε πρώτο πλάνο το Μέγα Ξενοδοχείο. Δεξιά το Κιόσκι και η εξέδρα.

kioski.jpg

Η φωτογραφία κοσμεί τοίχο γνωστού super market!
 
Εκπληκτικές φωτογραφίες (ειδικά οι δύο πρώτες), μου φέρνουν πολλές σκέψεις..

- Δεν είναι όμορφη η ζωή Κατερίνα;

-Καλή είναι..

:cry:
 
Απίστευτα μικρά τα σπίτια στις τελευταίες φώτος.
 
Πίσω
Μπλουζα