Φωτογραφίες από το αρχείο της ΕΡΤ

Εμένα μου φάνηκε πολύ αστεία η τρίτη φωτογραφία. Όλοι έχουν ντυθεί στα άσπρα, ακόμη και οι κότες. Η γιαγιά στη μέση κρατάει το μωρό, οι δύο κύριοι στις άκρες κρατάνε σχεδόν ισομεγέθεις όρνιθες. Ελπίζω μόνο να μην τα μπλέξουν και βάλουν λάθος ζωντανό στο φούρνο. ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΨΗΤΑ που γράφανε και κάποιες παλιές επιγραφές.
 
929.jpg


928.jpg


927.jpg


926.jpg


925.jpg
 
Η πρωτη φωτογραφια επανω ειναι απο το θεατρικο του 1977, Οι Γερμανοι ξαναρχονται. Λατρεμενο και το εχω δει αμετρητες φορες.

Θυμαμαι που διαβαζα πριν απο κατι μηνες μια συνεντευξη του Γιαννη Μιχαλοπουλου σχετικα με αυτο το θεατρικο. Ελεγε πως ειχε μετανιωσει που δεν εμφανιστηκε κι εκεινος με μουστακι οπως ειχε κανει ο Λογοθετιδης στην ταινια. Θα εδειχνε πιο λαϊκος τυπος και πιο αυθεντικος Ελληνας της εποχης εκεινης, συμφωνα με τα λεγομενα του.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αναρωτιέμαι τι ιστορία λέει η πρώτη φωτογραφία πιο πάνω. Η κόμμωση των γυναικών και η αφίσα με τη φωτογραφία του Γεωργίου Β' μου λένε ότι είναι την περίοδο του δημοψηφίσματος του 1946 αλλά τι παριστάνουν οι τρεις πιστολέρος? Ο μοναδικός στρατιωτικός της παρέας είναι άοπλος ενώ η όλη εικόνα έχει εορταστική ατμόσφαιρα που δεν πολυταιριάζει με τα όπλα τα οποία δεν είναι τραβηγμένα για κουμπουριές γλεντιού αλλά για επίδειξη.
 
Πίσω
Μπλουζα