360 - Νέες κυκλοφοριες με δυο λόγια

Tomb Raider Underworld

Οπως ειπα και σε αλλο ποστ,το παιχνιδακι ειναι φοβερο.Ειχα να δω τοσο καλο TR απο το 2.H CrystalDynamics δεν μας απογοητευσε!

Παρολο που μου φαινεται ελαφρως sub720p,τα γραφικα ειναι εξαιρετικα.Η σημασια ομως στις τεχνικες λεπτομερειες ειναι αυτη που κερδιζει (πχ [σοκιν]αν τσεκαρετε εν κινησει τον ποπο της στη πιστα με το Yacht θα δειτε οτι δεν υπαρχει πουθενα clipping![/σοκιν]).

Oι γριφοι challenging και οχι εκνευριστικοι,η κινηση λιγοτερο "τσακπινικη",τα mechanics του πυροβολισμου απαραλαχτα,μεγαλη ποικιλια περιβαλοντων,ωραιο παλμαρε κινησεων,οχι πολυ pixel perfect jumping,πολλα "κουστουμια",ευπρεπη physics στο μπουστο :) .Κολληματικον!

Last Remnant

Αυτο και αν το περιμεναμε!Το νεο δημιουργημα της Square/Enix βασισμενο στην UT3 μηχανη(κανει εντυπωση ποσο τεμπεληδες εχουν αρχισει να γινονται οι Γιαπωνεζοι developers :) ).Τεχνικα φαινεται οτι δεν "την εχουν" 100% τη μηχανη μιας και πεφτουν στη κλασικη λουμπα (λιγα πολυγωνα χωρις βαρυ multitexturing για να το καμουφλαρουν,αργο φορτωμα των υφων).Παντως σε καμια περιπτωση δεν το λες ασχημο ή ατειμελητο.Το κυριως παιχνιδι ειναι το πιο πολυπλοκο JRPG που εχω παιξει και σε βαζει ελαφρως γρηγορα στα βαθια.Θελει μελετη και αρκετη εμπειρια.Αλλα στα JRPG συνηθως ισχυει το πολυπλοκοτητα=βαθος και διαρκεια...

Ακολουθει το Left4Dead το οποιο με μια πολυ πρωτη ματια το θεωρω ΑΣΤΕΡΙ
 
Λογικο να σε εντυπωσιαζει το νεο Λαρα ,αλλα αμα εχεις παιξει "Uncharted" Ολα τα αλλα γραφικως σου φαινονται λιγα.

Σαν να εχεις φαει καλοψημενη χοιρινη και να σου φερνουν να δοκιμασεις σνιτσελ απο γαλοπουλα,(μπλιαχ).

Ειπαμε η χαρη της Λαρα ειναι αλλου,respect στην ιστορια της,(ρετρογκομενα).

Πανε στον Shock να το δεις γιατι μιλαμε. :angry:
 
Ψιλοκολλησα με το "Battlefield bad company",το'χει παιξει κανεις;

To Commando 3D ετσι επρεπε να ηταν ,οχι αυτην την #$%^%%@# που βγαλαν. :angry:
 
Left4Dead

Μετα απο καμποση ενασχοληση μπορω να επιβεβαιωσω οτι μιλαμε για αστερα.Η μηχανη γραφικων ειναι η παραδοσιακη του HL2 με ολα τα προβληματακια στην απεικονιση (απλες υφες,καμποσο clipping κτλ) αλλα ολα αυτα απλα τα υποσκιαζει η υπαρξη του Director.

Ποιος ειναι αυτος? Η ΑΙ που αποφασιζει αναλογα με το στυλ παιχνιδιου σου,την αποδοση σου κτλ ,καθε φορα και στιγμη, πως θα "στηθει" το παιχνιδι!Μπορει να παιξεις την ιδια πιστα 10 φορες και να σου φανει οτι επαιξες 10 διαφορετικες καταστασεις.Ολα τα λεφτα ειναι σε 4 player co-op οver internet αλλα ακομα και εντελως single το παιχνιδι κενταει.Μονο παραπονο (ισως επειδη καλομαθα με το Gears) ειναι οτι στο single πρεπει εσυ να προχωρας και ακολουθουν οι 3 Virtual φιλοι σου.Πολυ σφαξιμο,cheesy διαλογοι,τεχνολογια Valve...αστερι

Sonic Unleashed

Το περιμενα πως και πως.Ηλπιζα οτι η καταρα των adventure stages δεν θα ακουμπησει το νεο Sonic.Αλλα δυστυχως...

Το σεναριο ειναι κλασικο χαζο (μετα απο μια απρεμβαση του Eggman ο Sonic γινεται τριχωτος a la λυκανθρωπος οταν βραδιαζει).

Mεχρι στιγμης τα Action stages σκοτωνουν.Γραφικα καρτ ποσταλ,πολυ φρεσκα mechanics,τρελη παλετα,εξαιρετικη ταχυτητα (και τα παραδοσιακα camera προβληματακια με τα οποια εχουμε μαθει τοσα χρονια να πορευομαστε).

Το προβλημα εγκειται αποκλειστικα στα ρημαδο-adventure stages οπου εισαι τριχας και λυνεις retarded puzzles και κοπανας dummy εχθρους.Πιστευω οτι με το που το τελειωνεις και θα εχεις ξεκλειδωσει ολα τα action stages και τα παιζεις στα καπακια θα ειναι super εμπειρια.Σιγουρα το καλυτερο 3d Sonic μετα τα 2 του Dreamcast.
 
Ουπς,ειχα ξεχασει να γραψω 2 αραδες για τους 2 τελευταιους τιτλους της φετινης πρωτοφανους καταιγιδας

Prince of Persia

Οι χρυσοχερηδες της UbiSoft Montreal εφτιαξαν ενα πανεμορφο παιχνιδι. Αρτιστικο,ενδιαφερον,πιο ευκολο απο τα προηγουμενα (ο μεγαλος βαθμος δυσκολιας ηταν το βασικο μου παραπονα απο τα προηγουμενα της σειρας) αλλα με φρικτα Αμερικανικο χιουμορ.Cell shaded (να πω την αληθεια το φοβομουν το transition αλλα τελικα ειναι πολυ καλο το αποτελεσμα) με πολυ χρωμα και καθηλωτικη μουσικη

Rise of the Argonauts

Πολυαναμενομενο third person που τρεχει με UT3.Ενδιαφερουσα διασκευη της ιστοριας του Χρυσομμαλλου Δερατος.Μην περιμενετε ακριβη "μυθολογικα" facts παντως.Πολυ σφαξιμο,πολυ "Ελλαδα",ευφανταστο (πχ πολυ εξυπνη η παρουσιαση της Αργους).Τεχνικα ομορφο αλλα ηθελε ελαφρως περισοτερο tweaking στο streaming.Ο Ιασωνας ειναι σχεδιασμενος επιβλητικα αλλα ιδιαιτερα στις κατηφορες περπαταει λιγο "πηδηκτα" :) .Κουραζει ελαφρως το φορτωμα και τα πολλα cutscenes.Παντως ειναι εξαιρετικα πορωτικο!
 
To Rise of the Argonauts είναι καθαρό ''περπατώ και σφάζω''?

Κάτι σαν το conan δηλαδή?
 
Shellshock 2

To χειροτερο FPS της γενιας (μαζι με το Turning Point ισως). Ανευ multiplayer και φτιαγμενο στο γονατο...Αποφυγετε το με καθε κοστος!

Race Pro

Δεν ειναι Forza αλλα παρουσιαζει ενα μοντελο οδηγησης που το βρηκα πολυ ρεαλιστικο (με τη προυποθεση να βγαλουμε τις αδερφο-βοηθειες). Ωραιο multiplayer, καλα γραφικα, σωστος ηχος. Παραπονο τα 30fps και το tearing (ωρες ωρες νομιζα οτι παιζω PS3! :D )

Ninja Blade

H επιστροφη του ογκολιθου που λεγεται FROM Software. Ενα παιχνιδι ninja με το γνωστο μερακι των Ιαπωνων στο τομεα των γραφικων και της παρουσιασης.Δεν εχει τη σαδιστικη δυσκολια του NG2 και η αντιπαλοι ειναι πιο dummy.Προσωπικα μου λειτουργησε ως προσον. Ειναι απο τα πιο εθιστικα παιχνιδια που εχω παιξει τον τελευταιο καιρο, action ως το κοκαλο! Μου αρεσαν πολυ τα QTE sessions (που εμπεριεχουν και ασυληπτα ευφανταστες σκηνες δρασης) οπου πρεπει να πατας συγκεκριμενα κουμια σε δεδομενες στιγμες και τα αντανακλαστικα σου επιβραβευονται. Και επιτελους...απολαυστικα boss fights!!!

Street Fighter 4

Το παιχνιδι που ξαναγεμισε τα arcades! Εχω αναφερθει και παλιοτερα στο τιτλο.

Mega Drive Ultimate Collection

Με τοσους megadrive τιτλους,μπορουσε να μην ειναι καλο?

Καλες επιλογες (πριν ξεκινησουν να γκρινιαζουν ορισμενοι να πω οτι περιειχε κυριως Sega in-house games και επι τω πλειστω οχι conversions απο arcades) αλλα σιγουρα λειπουν πραγματα (πχ Landstalker, Crusader of Centy, Toejam κτλ).

Πολυ ωραια extra με art,ενδιαφερουσες συνεντευξεις (αν και πολλες μιλανε για το ιδιο πραγμα) και πολλα unlockables που φτανουν τον αριθμο των τιτλων σε 44.

Αν θελουμε να γκρινιαξουμε ας μιλησυμε για το φτηνο τροπο του HD presentation (stretch με Quinx) και για καποια μικροπροβληματακια στον ηχο.Εγω το επαιξα επιτηδες στην CRT μου.Επισης με στεναχωρησε η μη υπαρξη καποιου ειδους leaderboard για καθε παιχνιδι.

Προλαβε κανεις να παιξει OneChanbara-Bikini Samurai Squad και Fear2?

@Grip Εγω επειδη εχω κολλημα με την (εστω και σακατεμενη) μυθολογια το διασκεδασα.Δεν ειναι μονο σφαξιμο.Παιρνεις αποφασεις που εχουν αντικτυπο στην ευνοια απο καθε Θεο και στα achievements. Εχει αρκετα side quests. Αν ειχε 6 μηνακια ακομα στο development και εναν συμβουλο περι Ελληνικης μυθολογιας θα ηταν 5 φορες καλυτερο
 
Ωχ...

Κατάλαβα.

Δηλαδή έχουν παραποιήσει -ως είθισται δηλαδή- την Ελληνική μυθολογία.

Βγαίνει το RE5 σε λίγο ενώ αναμένω και το Race pro.

Μάλλον με βλέπω για Πάσχα να το τσιμπάω.
 
OneChanbara - Bikini Samurai Squad

ΖομπιεΖ, πολυ σφαξιμο, τσουπρες με μπικινια...σχεδον gaming παραδεισος.

Τελικα ομως δεν μας προεκυψε μιας και εχουμε προβληματακια.

Τεχνικα δεν παιρνει αριστα, δεν εχει καποιο αρτιο tutorial για να δεις τι παιζει με τα combo, τα berzerk κτλ, οτι αφορα τα quest μου φανηκε πολυ μπλεγμενο. Eιναι και το στησιμο καπως ψυχοπλακωτικο...

Αν σας αρεσουν τα Γιαπωνεζικα b-movies θα το βρειτε αρκετα cheesy παντως ;)

Eat Lead The Return of Matt Hazard

Σεναριακα ειναι μια παρωδια της gaming βιομηχανιας αλλα ταυτοχρονα με κακο χιουμορ, unskipable χαζα videos, ηλιθιους εχθρους, κακη 3d person υλοποιηση, τεχνικα αρκετα blant (περιμενα περισοτερα απο την Vicious Engine 2) ΑΛΛΑ για καποιο λογο συνεχιζω να παιζω!!! :nervous: (ισως να φταινε οι b-movie εμμονες μου)

Για το Resi ελπιζω να ετοιμασω κατι πιο λεπτομερες σε δικο του thread (και να κανουμε και κουβεντα - τσιμπησε 7αρακι απο το Edge btw)
 
Ειχα ξεχασει την υπαρξη αυτου του thread.Μαλιστα εχω ξεχασει τι εχω παιξει απο τοτε.

WSC Real 09: World Snooker Championship

Ως φανατικος φιλος του snooker,το περιμενα πολυ καιρο, και αυτο πηγαινε απο αργοπορια σε αργοπορια.Να φανταστειτε οτι κανονικα ηταν να λεγεται WSC Real 08: World Snooker Championship!

Τα καλα.Βελτιωσε τα ηδη φοβερα ball physics, εχει μαζεψει αρκετα απο τα προβληματα του 07 (πχ πλεον μπορει να εχεις ενεργη και snooker season και pool season) και συνεχιζει να ειναι πορωτικο.

Τα κακα.Τα ανθρωπινα μοντελα ειναι αλλης εποχης,τα σεκανς ειναι παντα τα ιδια,βλεπεις κατι κουλα του τυπου στεκες να πετανε,χειραψιες με τρελο clipping κτλ.Το βασικο προβλημα ειναι ομως τα εκαστοτε κολληματα και το απελπιστικα αργο loading.

Η Blade δηlωσε σε διαφορα snooker fora οτι ειναι devoted στο αθλημα και θα βελτιωσει /διορθωσει οτι μπορει.

Αξιζουν παντως συγχαρητηρια διοτι μια τοσο μικρη ομαδα εχουν αναπτυξει κατι τετοιο, παρολα τα προβληματακια.

Outrun Online Arcade

Η Αγγλικη Sumo συνεχιζει να ξελασπωνει τη Sega. Αυτη τη φορα μετεφερε το OutRun 2 στο Live/PSN με μεγαλη επιτυχια. Πολλα τα παραπονα διοτι δεν εβαλε και πιστες του C2C αλλα ας λαβουμε υποψιν οτι σε 300mb καταφερε και στριμωξε HD περιεχομενο,15 πιστες,πολλα Modes! Διατηρει την απιστευτα ομορφη παλλετα και βελτιωνει τα ηδη τα εξαιρετικα γραφικα. Το 6player multi ειναι απολαυση

Aν θελουμε να βρουμε προβληματακια θα ελεγα οτι ειναι η ελλειψη επιλογης απομονωσης των friends στα World Leaderboards και η απουσια local multiplayer.

Οτι καλυτερο στο Live μαζι με τα Ikaruga και Rez...
 
Εγω θα ελεγα οτι το μεγαλυτερο μεινονεκτημα του Online Outrun ειναι οτι θυμιζει απελπιστικα το 2.

Αν το εχεις ηδη τα εχεις δει ολα. :(
 
To Outrun2 σε backward compatibility στο 360 χανει frames.

To Outrun2 σε backward compatibility στο PS3 απλα δεν υπαρχει..μουαχαχαχα.
 
Στην PS3 deluxe εκδοση αντι για τιμονιερα μαζι με το παιχνιδι σου δινουν αυτο. :p

ps3 exclusive peripheral




575px-Outrun-sit-down-cabinet.jpg
 
Wally είπε:
To Outrun2 σε backward compatibility στο 360 χανει frames.To Outrun2 σε backward compatibility στο PS3 απλα δεν υπαρχει..μουαχαχαχα.
Τί να το κάνει αφού έχει το Forza Motorsport 2 και έρχεται και το 3... :banghead: oops, μπέρδεψα τα κονσολίκια... τί έχει; το Gran Turismo 5 Prologue; MOYAXAXA!!! :rofl: Άντε όταν βγει το κανονικό κερνάω μπύρες και πίτσες (δηλαδή ποτέ) :rofl:

Σοβαρά, τώρα πλην του Halo δεν έχω παίξει κανένα παιχνίδι του προηγούμενου xbox στο 360... αφού έχει ένα σωρό καινούργια games και μάλιστα HD τί να ασχολείσαι με τα παλιά, δεν το καταλαβαίνω; Πάντως το outrun που έπαιξα στο live δεν με συγκίνησε καθόλου... ο επόμενος...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μου άρεσε πολύ...βέβαια έχω τρέλα με το συγκεκριμένο πάνω από 20 χρόνια οπότε ήταν σχεδόν βέβαιο ότι θα το τιμούσα...αυτό το 4.30 βέβαια στο time attack μου εχει βγάλει τη πίστη..
 
Assault on Dark Athena

Αξιοπρεπεστατο. Ενιοτε ελαφρως uneven τεχνικα (δηλαδη ενω τις περισοτερες οι υφες ειναι πολυ καλες, υπαρχουν στιγμες που φαινεται οτι ο artist ειχε φυγει για 3ημερο). Περιεχει και enhanced το Butcher Bay που τοσο τεχνικα οσο και απο αποψη gameplay τα εσπαγε στο πρωτο XBOX.

Bionic Commando

Μπορει να εφταιγε το γεγονος οτι ειχα μεγαλες προσδοκιες παντως...απογοητευτηκα. Τρελα εκνευριστικα τα mechanics του "γαντζου", οχι ιδιαιτερα εντυπωσιακα γραφικα, περιορισμενος κοσμος σε αντιθεση με τα open worlds περιμεναμε. Δεν μου φαινεται ουτε να ειναι φτιαγμενο με την MT αλλα ουτε να ειχαν τρελο μερακι και εμπνευση οταν το εφτιαχναν...

Battlestations Pacific

Μετριο. Πολλα "οχηματα" και καταστασεις, Β Παγκοσμιος αλλα οχι καμια φοβερη βελτιωση τεχνικα απο το Midway και δεν σου δινει καποια αισθηση επικοτητος. Τα δε default controls στο αεροπλανο ειναι δραμα και θες καμποση ωρα για να βγαλεις ακρη και να τα "φερεις". Βαρετο...

Namco Museum Virtual Arcade

Εξαιρετικο μιας και περιεχει 9 Live Arcade της Namco αλλα και 25 επιπλεον. Πολυ διασκεδαστικο.

HAWX

Ασχοληθηκα ελαχιστα αλλα μου αφησε εξαιρετικες εντυπωσεις. Παιζει στα λημερια του Ace Combat αλλα μαλλον το ξεπερνα. Επιφυλασσομαι για επομενη "ματια".

Pop Cap Vol 2

Περιεχει 3 παιχνιδια αλλα ουσιαστικα 1 της προκοπης (Peggle) και 2 σαβουρες. Συμφερει να αγορασει καποιος κατευθειαν το Peggle απο το Live παρα να τσιμπησει το retail.
 
Για το Battlestations Pacific έχω να πω ότι είναι πολύ διασκεδαστικό. Το τελείωσα με τους Ιάπωνες και τώρα παλεύω (αλλά δεν με βλέπω να το βγάζω) με τους Αμερικανούς στην Οκινάβα και με κράτησε κολλημένο για πολλές ώρες.

Τί έχουν τα default controls του αεροπλάνου; Μόλις έκανα invert Y axis δεν είχα κανένα πρόβλημα...

Έπαιξε κανείς το Τερμινέητορ;;;;

Α! Και, δεν έχει γράψει κανείς για το Secret of the Monkey Island που οδεύει για το XBLA???? Έμεινα εκτός φόρουμ για μερικές μέρες...
 
Διαβαζοντας αυτα που γραφεις για το BP, περνω κουραγιο. Με κουρασε αλλα ισως πιο μετα να γινεται ενδιαφερον...:nervous:

Σε βολευει το "γκαζι" στον αριστερο μοχλο??

Φυσικα και εχουμε πει τα περι SOFTMI ;)
 
Wally είπε:
Bionic CommandoΜπορει να εφταιγε το γεγονος οτι ειχα μεγαλες προσδοκιες παντως...απογοητευτηκα. Τρελα εκνευριστικα τα mechanics του "γαντζου", οχι ιδιαιτερα εντυπωσιακα γραφικα, περιορισμενος κοσμος σε αντιθεση με τα open worlds περιμεναμε. Δεν μου φαινεται ουτε να ειναι φτιαγμενο με την MT αλλα ουτε να ειχαν τρελο μερακι και εμπνευση οταν το εφτιαχναν....
Περιμένω την έκδοση για PC, αλλά απογοητεύτηκα λίγο με αυτά που διαβάζω και από σένα και από κάποια review. :(

Κρίμα γιατί το Bionic Commando του NES ήταν παιχνιδάρα (το arcade ήταν πολύ μέτριο), οπότε ένα δυνατό "reimagining" θα ήταν καλοδεχούμενο.
 
Wally είπε:
Διαβαζοντας αυτα που γραφεις για το BP, περνω κουραγιο. Με κουρασε αλλα ισως πιο μετα να γινεται ενδιαφερον...:nervous:
Σε βολευει το "γκαζι" στον αριστερο μοχλο??

Φυσικα και εχουμε πει τα περι SOFTMI ;)
Koίτα, μη νομίζεις ότι είναι και η παιχνιδάρα του αιώνα, απλά πολύ ευχάριστο, με ωραία ποικιλία αποστολ΄πων και ένα ωραίο αίσθημα "Σ'έφαγα μπαγάσα!" όταν μάθεις ότι το Yamato σκάει μύτη στη βορειοδυτική γωνία 20' μέσα στο παιχνίδι και του στήνεις ενέδρα... :D

Δεν είχα πρόβλημα με το γκάζι πραγματικά... το συνήθισα πολύ γρήγορα!

Για το SOtMI γιατί δεν βρήσκω τίποτα; Ούτε μου έβγαλέ κάτι σχετικό στο "Νέα Μηνύματα" παρ'ότι έψαχνα για κάτι σχετικό...
 
Πίσω
Μπλουζα