Getta Robo
RetroNuts!
- Αντιδράσεις
- 410
Παραξηγηθηκαν τα γραφομενα μου, ειναι συνεχεια σε αυτα που εγραψα το θεμα και μαλλον δεν βγαζουν τοσο νοημα απο μονα τους.Και το 386 ήταν φοβερά γρήγορο και ήταν business machine με άθλια παιχνίδια μέχρι που κάποιος κατάφερε και έφτιαξε φοβερά FPS τα οποία εκτίναξαν τις πωλήσεις και τα έκαναν πρακτικά και παιχνιδομηχανές. Δε μου λέει κάτι το επιχείρημα. Μπορώ να σου πω ότι το 1994, ένα στα δύο PCs αγοράστηκαν για το Doom. Και;
Οι GPUs φτιάχτηκαν για να παίζεις παιχνίδια, άλλο που έφεραν επανάσταση στο Deep Learning και στο cryptominning και σήμερα δεν μπορούμε να αγοράσουμε για να παίξουμε Για άλλο πήγαινε και αλλού βρέθηκε! Η NVidia αναμένει περισσότερα κέρδη από αυτούς παρά από εμάς. Και;
Οι καθαρά παιχνιδομηχανές είναι το μοναδικό μηχάνημα που είναι καθαρά για παιχνίδια, δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο, εκτός (XBMC και folding@home). Όλα τα άλλα (υπολογιστές/τεχνολογίες) κάνουν και για άλλες χρήσεις. Τώρα αν στην Ελλάδα ειδικά αγόρασαν για Amiga για παιχνίδια, προφανώς αλλά.... δεν έχω καταλάβει το επιχείρημα.
Δεν ξέρω γιατί πρέπει να ορίσουμε έναν υπολογιστή με βάση τα κριτήρια αγοράς κάποιων ανθρώπων σε μια μικρή αγορά όπως η δική μας. Το ότι ακόμα και σήμερα μετά από τόσα χρόνια γίνεται χαμός με την Amiga βλέπουμε τις δυνατότητες της. Δε θα μείνω στην Ελλάδα και στους 15χρονους της εποχής με πρότυπο το Pixel (χωρίς να το κατηγορώ). Επίσης δεν μπορώ να τη συγκρίνω με μία παιχνιδομηχανή και ας έχει αντίστοιχο hardware. Είναι η ίδια κουβέντα που γίνεται σήμερα με τα PC και τα PS4/XBOne με τα PC και και τα PS3/360, με τα PC και τα PS2/XB με τα PC και τα PS/DC κλπ ελπίζω να καταλαβαίνεις που το πάω.
Η ολη συζητηση ξεκινησε σε προηγουμενο θεμα, και συγκεκριμενα στο οτι οι προ-AGA Amiga εχουν ποιοτικότερα και καλυτερα παιχνιδια εναντι των 16bit παιχνιδομηχανων, οπου διαφωνω. Η συγκριση εχει να κανει με το αν οντως ισχυει κατι τετοιο, και ποια στο καλο ηταν τελικως αυτα. Οι τιτλοι κορωνιδες-εμβληματα της Amiga, οπως τα Superfrog / Agony / Shadow of the beast, φαινονται πολυ κατωτερα, σε αντιστοιχια με τα καλα παιχνιδια που παιζαμε εμεις στις κονσολες, οπως και αναφερουμε.
Το οτι αναφεροταν διαρκως πως η Amiga καλως εχει πολλες και ιδιαιτερες δυνατοτητες, δεν αφορα το θεμα, αν και προσπαθουσαν πολυ για αυτο. Μιλησαμε για τα παιχνιδια καθεαυτου, οπως καλη ωρα αναγνωριζεις και εσυ πως ηταν ο κυριος λογος αποκτησης της.
Ξανατονιζω πως ειχα Amiga 500 που μου ειχαν δωσει τα ξαδελφια μου, και την ειχαν παρει το 1987/1988 απο το εξωτερικο, ειχα δει απο τοτε πολυ ωραια παιχνιδια που ασχοληθηκα, οπως και συνεχιζω να βρισκω και να παιζω σε εξομοιωση. Αλλα ελαχιστα απο αυτα, ηταν πολυδιαφημιζομενα και αναγνωρισμενα απο τα εντυπα και τον τυπο της εποχης. Δεν μεγαλωσα με προτυπο κριτηριου ουτε το ποσα χρωματα εχει ενας τιτλος, ουτε και φυσικα ελαβα υποψην την ποιοτητα του βαση των τεχνικων του δυνατοτητων. Κατι που ομως απο οτι φαινεται, περασε σε παρα πολλους κατοχους της Amiga οπως εχει αναφερει και στο θεμα ο φιλτατος 1@Imgema[/USER].
Καταλληγω πως ναι η Amiga δικαιωματικα εχει πολλα και καλα παιχνιδια, ναι αξιζει να ασχοληθει κανεις με τα διαμαντια της, δεν θα ελεγα ομως οτι ειναι ουτε περισσοτερα, ουτε καλυτερα απο τα αντιστοιχα των Snes / Mega Drive.