Καταρχην δεν αναφερομαι συγκεκριμενα στους χρηστες αταρι, διοτι ειμαι και εγω φανατικος χρηστης αταρι. Και επειδη ακριβως χρησιμοποιω και τα δυο μηχανηματα, η γνωμη μου ειναι πιο αντικειμενικη απο καποιος που εχει μονο ενα απο τα δυο.
Η εκφραση "η αμιγκα 500 ειναι το καλυτερο κομπιουτερ ολων των εποχων" προφανως ισχυει ακομα, και η αναφορα δεν εχει να κανει με τον αταρι, αφορα ολα τα συστηματα.
Δεν εχω προγραμματισει ποτε σε αταρι και δεν εκφερω γνωμη για αυτο, αλλα για τα παιχνιδια ξερω καλά. Λοιπον μπορει καποια παιχνιδια να ειναι καλυτερα σε αταρι απο αμιγκα, αλλα μιλαμε για ενα ποσοστο 5%. Το υπολοιπο 95% ανηκει στην αμιγκα, στα ΙΔΙΑ παντα παιχνιδια.
Τωρα για hardware, τι να πω. Η αμιγκα ειχε ελαχιστα καλυτερο hardware (αν και σχεδον ιδιο με του αταρι), αλλα πιεστικε πιο πολυ και επεδωσε πολυ περισσοτερα. Αυτο ειναι το μυστικο της αμιγκα, το "ξεζουμισμα" του hardware. Οσο γαι τον falcon, ναι ειναι καλυτερος σε hardware, απο την Α1200, αλλα ποσα "falcon" παιχνιδια ξερετε? Αντιθετα δειτε ποσα ειναι τα AGA παιχνιδια της Α1200.
Δεν αναφερομαι στο ποιος ηταν πρωτοπορος, σε πολλα πραγματα σιγουρα ο αταρι, αλλα η αμιγκα ως μεταγενεστερη ηταν βελτιωμενη. Δεν κυκλοφορει ποτε κατι καινουργιο, που να ειναι χειροτερο απο το παλιοτερο.
Στο θεμα τον χρηστων, σε πολλα μερη ηταν περισσοτεροι οι αταραδες, αλλα στην Ελλαδα ολοι οι φιλοι μου ειχαν αμιγκα. Δεν νομιζω οτι στην Ελλαδα ηταν περισσοτεροι οι αταραδες απο τους αμιγκαδες. Και το γεγονος οτι η αμιγκα ειχε γενικα περισσοτερους χρηστες κρατησε και την παραγωγη software για περισσοτερο καιρο, δηλαδη απο το 94 και μετα δεν βγαινανε παιχνιδια για αταρι, αντιθετα με την αμιγκα.
Και για δυο τοσο ομοια μηχανηματα, το software εκανε την διαφορα, ιδιατερα τα παιχνιδια. Την μαχη την κερδισε η Α500 στα ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ. Εμενα αυτο με ενδιεφερε τοτε.