billy
Retromaniax Co-Founder
- Αντιδράσεις
- 260
Dino, το συγκεκριμενοποίησα, *μόνο και μόνο* για να μπορέσει να ακουστεί η μουσική του chip του ST, συγκριτικά με τον ήχο της Amiga !! (διότι οι εισαγωγές που πήραμε ως παράδειγμα -π.χ. του SotB- δεν είχαν "αυθεντικό" chiptune, είχαν sample)DINO είπε:Όμως το συγκεκριμενοποίησες και μιλάς αποκλειστικά για in-game music, σε παιχνίδια, ενώ εγώ μιλάω γενικώς για μουσική στα δύο συστήματα...
Δεν υπήρχε άλλος τρόπος να κάνω την σύγκριση !!
DINO είπε:Αν θέλεις να δώσω credit στην Amiga για την in-game music, στα παιχνίδια της, το δίνω απλόχερα...
Απο αυτά που μου έγραψες εδώ, υποθέτω πως είσαι κάπου "ενδιάμεσα".DINO είπε:Πάρε όμως ένα παράδειγμα, in-game music, στο οποίο θεωρώ πως παίζουν ρόλο τα ακούσματα που έχει ο καθένας στην πορεία του με τους υπολογιστές:
Xαίρομαι πάντως που αναγνώρισες (δίνοντας το σχετικό credit) ότι δεν είναι και τόσο "ξερός" τελικά ο ήχος της Amiga, συγκριτικά με εκείνον του chip !!
Αντιλαμβάνομαι πολύ καλά το να αρέσουν ιδιαίτερα σε κάποιον τα chiptunes λόγω του ότι τα έχει συνηθίσει (και εγώ έχω ιδιαίτερα ευχάριστες αναμνήσεις απο αυτά, άλλωστε ), απλά ήθελα να επισημάνω πως είναι διαφορετικό να βγαίνει ως "ξερός" ένας ήχος που είναι τις πιό πολλές φορές (και κατά κοινή παραδοχή) ανώτερος του ανταγωνισμού και του αξίζει credit, μόνο και μόνο επειδή έχουμε συνηθίσει σε κάτι άλλο.
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή: