Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Σημείωση: This feature may not be available in some browsers.
Ο C64 δεν προοριζοταν για παιχνιδομηχανη και εγινε υπολογιστης. Το αντιθετο συνεβει. Οπως και για τον CPC, δημιουργηθηκε spin-off κονσολα με βαση το hardware του home.V.I.Smirnov είπε:Παιχνιδομηχανή σκόπευαν να φτιάξουν και στο δρόμο το γύρισαν σε υπολογιστή.Το είχα διαβάσει αλλά δεν θυμάμαι πού.
Άλλωστε το υπαινίσσονται τα χαρακτηριστικά του.
Shinobi είπε:το οποίο αν θυμάμαι καλά έκανε 20 χιλ. δρχ. σωστά? ακριβό, πολύ ακριβόποιότητα εικόνας κλασικά τραγική όπως όλα τα modulator ( ST ακούς? )
Υπενθυμιση:Εισαι εκτος θεματοςspyros_s είπε:Παίδες διαφωνώ σε πολλά με το συγκριτικό των 3 μηχανημάτων!
Ο C64 δεν προοριζοταν για παιχνιδομηχανη και εγινε υπολογιστης. Το αντιθετο συνεβει. Οπως και για τον CPC, δημιουργηθηκε spin-off κονσολα με βαση το hardware του home.
Και οι δυο προσπαθειες φαληρησαν εμπορικα...
Ποιες ειναι οι 2 προσπαθειες ?
Οποτε αφηνεις εξω απο τη σκεψη σου - προφανως επειδη βολευει - το Max machine.
Ολοι οι μαθητες των ΤΕΛ στο τμημα πληροφορικης 86-88 ειχαν CPC6128 και ετρεχαν κανονικα CP/M - αυτα που περιγραφεις ηταν PC oriented καταστασεις και δεν απασχολησαν κανεναν το πρωτο μισο της δεκαετιας του 80 (εποχη BBC-B).Οσοι θελανε πρωτιστως προγραμματισμο, φυσικα και δεν πηγαιναν σε CPC. Κατευθειαν σε BBC Master (του οποιου οι πωλησεις στην Ελλαδα ηταν μηδαμινες, τυχαιο?)...
Development περιβαλλον χωρις standard-ised σειριακη και παραλληλη επικοινωνια on-board??
απ'οτι ξέρω οι περισσότεροι έμαθαν στο γομολάστιχα Spectrum.V.I.Smirnov είπε:Για να εισαχθεί κάποιος στον προγραμματισμό σε ερασιτεχνικά ("σπιτικά") πλαίσια, το cpc ήταν ιδανικό μηχάνημα.
Ειδικά την εποχή '84-'86.
-
Nαι κατα ενα μερος ισχυει, π.χ. εγω ξεκινησα με τον γομολαστιχα να μπαινω στα πρωτα βηματα της Basic, και συνεχεισα με τον CPC, και στην δικια μου περιπτωση ηταν σπανια γιατι πολλοι φιλοι και παιδια τοτε απο το σχολειο ξεκινησαν με τον CPC, και σε ολοκληρο σχολειο μονο ενας ειχε Commodore 64, παντως και στην σχολη που ειχα παει, στα μαθηματα της Basic, ειχαν PC και CPC.Shinobi είπε:απ'οτι ξέρω οι περισσότεροι έμαθαν στο γομολάστιχα Spectrum.