Αν μας πεις από πού;;; Ναι, το 50 βγήκε πριν καμμιά εβδομάδα, και στους συνδρομητές πήγε πρίν από 2, αλλά το πήρες από μαγαζί εδώ; Από που; Πόσο;DINO είπε:8) Εγώ πως γίνεται να έχω πάρει το #50 εδώ και 3-4 μέρες;
Ο Commodore 64 κυκλοφορούσε και με disk drive.Stanfromgreece είπε:αμφιβάλεις? 2 συμμαθητές μου είχαν C64, και είχαν φτύσει αίμα λόγω του κασετοφώνου!
Alucard είπε:Ο Commodore 64 κυκλοφορούσε και με disk drive.
Δεν ξέρω τι είναι τα 300 baud.Gryzor είπε:Αααα ναι, εννοείς εκείνο στα 300 baud, ε?
Πάτρα - Newstand - 11.50 Eur αν θυμάμαι καλά...Gryzor είπε:Αν μας πεις από πού;;; Ναι, το 50 βγήκε πριν καμμιά εβδομάδα, και στους συνδρομητές πήγε πρίν από 2, αλλά το πήρες από μαγαζί εδώ; Από που; Πόσο;
Από τη Wikipedia:Alucard είπε:Δεν ξέρω τι είναι τα 300 baud.
Πςςςς οι Πατρινοί... Βέβαια ο Παπασωτηρίου το έχει 9.50, πρέπει να είναι άλλος διανομέας ο οποίος είναι γάτα και βαράει και στο κεφάλι...DINO είπε:Πάτρα - Newstand - 11.50 Eur αν θυμάμαι καλά...
Stanfromgreece είπε:Ασε μας βρε παλιοDino που πάς να βάλεις φωτιές στην κόντρα!!! Άντε...να μην ανεβάσω καμιά φωτό από το Atari 2600 μου! χαχαχα...Και για να ολοκληρώνουμε την κουβέντα... είναι τελείως άστοχο να συγκρίνουμε μετά από τόσα χρόνια τα 2 αυτά μηχανήματα, εμείς που τα αποκτήσαμε τότε σαν παιδιά και τα αγαπήσαμε σαν τίποτε άλλο στον κόσμο! Δεν υπάρχει περίπτωση να πεί ο Amstradάς ότι ο Spectrum είναι καλύτερος,ούτε ο Spectrumάς ότι ο Amstrad είναι καλύτερος! Μόνο ένας ουδέτερος πιστεύω θα μπορούσε να κρίνει χωρίς προκαταλήψεις! (DINOOOO! εσύ είχες ποτέ κανένα από τα 2?). Βασικά... όταν με το καλό γεννηθεί η κορούλα μου...και μεγαλώσει λιγάκι... θα δεί και τα 2 μηχανήματα σε λειτουργία...Το πιό πιθανό,θα είναι να μου πεί πως ασχολούμαι με μπαχατέλες (το ίδιο λέει και η γυναίκα μου!),αλλά πολύ θα ήθελα να μάθω την γνώμη της βλέποντας παιχνίδια και στα 2 μηχανήματα!
Gryzor είπε:Μέσα κι εγώ. Όταν με το καλό αποκτήσω κορούλα (δεν είναι καν στο φούρνο, οπότε πρόκειται απλά περί ευχής), σκέφτομαι ότι θα παίζω μαζί της Pong στην τηλεόραση... Πραγματικά! Κάτι μου λέει ότι είναι πολύ πιο εκπαιδευτικό και χρήσιμο απ'ό,τιδήποτε άλλο σύγχρονο παιχνίδι!
. :
"Οι Αιγύπτιοι, προτού ακόμη γίνει βασιλιάς τους ο Ψαμμήτιχος, πίστευαν πως ήταν ο αρχαιότερος λαός του κόσμου. Όταν όμως έγινε βασιλιάς τους ο Ψαμμήτιχος, αυτός θέλησε να μάθει ποιοι υπήρξαν οι πρώτοι άνθρωποι στον κόσμο. Από τότε πια οι Αιγύπτιοι πιστεύουν πως οι Φρύγες είναι στην πραγματικότητα παλιότεροι απ' τους ίδιους - οι ίδιοι είναι απλώς οι αρχαιότεροι απ' όλους ύστερ' απ' τους Φρύγες. Αυτός λοιπόν ο Ψαμμήτιχος, καθώς ψάχνοντας και ρωτώντας δεν κατάφερνε να βρει τρόπο να μάθει ποιοι υπήρξαν οι πρώτοι άνθρωποι στον κόσμο, σκαρφίστηκε το εξής: Πήρε δύο νεογέννητα μωρά τυχαίων ανθρώπων και τα ΄δωσε σ' έναν τσομπάνη να τα μεγαλώνει ανάμεσα στα κοπάδια του, η διαταγή του ήταν κανένας να μην πει μπροστά τους ούτε μια λέξη, τα παιδιά να μένουν μόνα τους σε μια ερημική καλύβα και ο βοσκός να τους πηγαίνει, στην τακτή ώρα, κατσίκες για το γάλα τους, γενικά να τα φροντίζει για το καθετί, ο λόγος που τα έκανε όλ' αυτά και έδωσε όλες αυτές τις εντολές ο Ψαμμήτιχος ήταν ότι ήθελε ν' ακούσει ποια λέξη θα πρωτόλεγαν τα παιδιά ύστερ' από τις αρχικές δίχως νόημα φωνούλες τους. Έτσι κι έγινε. Όταν πέρασαν δυο χρόνια και ο βοσκός έκανε όλα όσα είχε διαταγή να κάνει, καθώς άνοιγε μια μέρα την πόρτα να μπει στην καλύβα, τα δυο παιδιά έπεσαν πάνω του κι απλώνοντας τα χέρια τους φώναζαν βεκός. Την πρώτη φορά που τα' άκουσε ο βοσκός δεν πολυέδωσε σημασία, καθώς όμως πήγαινε συχνά και τα φρόντιζε κι αυτά έλεγαν και ξανάλεγαν την ίδια λέξη, τότε πια τα είπε όλα στον αφέντη του κι εκείνος τον διέταξε να του τα πάει μπροστά του. Όταν τα άκουσε κι ο ίδιος ο Ψαμμήτιχος, ζήτησε να μάθει ποιοι άνθρωποι και για ποιο πράγμα έχουν στη γλώσσα τους τη λέξη βεκός κι έμαθε πως έτσι λένε το ψωμί οι Φρύγες. Ζυγίζοντας λοιπόν μ' αυτόν τον τρόπο τα πράγματα οι Αιγύπτιοι παραδέχτηκαν πως οι Φρύγες είναι αρχαιότεροί τους".
1. Ελαφρώς (...) υποκειμενικό. Αν και η σειρά + είναι πολύ όμορφη, προτιμώ τον 464. Ή τον ΡΕΤ.gtsamour είπε:Ακολούθησα την ίδια μέθοδο με τους Αιγύπτιους και κατέληξα... ο spectrum είναι
1. πιο ομορφος
2. πιο retro
3. μηχάνημα θαύμα
4. έχει ψυχή
5. μεγαλύτερης retro αξίας
6. παράδειγμα προς μίμηση (ports)
7. Ζει ακόμα
8. Πιθανότατα το μηχάνημα με τα περισσότερα περιφερειακά, και σίγουρα τα περισσότερα τελευταίως ανεπτυγμένα (divIDE, divIDE+, MB02 κλπ κλπ) ενώ αναπτύσσονται και διάφορα καινούργια.
χαίρομαι που επιτέλους άνοιξαν τα μάτια σας
Wow, φαίνεται πολύ εντυπωσιακό, αλλά το βιντεάκι του ΥΤ φαίνεται μουντό και ξεθωριασμένο... κρίμα.Shock είπε:Άκρη περνάει το trollευ
Shock είπε:Ναι είναι καινούριο αλλά πρέπει να αλλάξεις το τροφοδοτικό σου και να βάλεις και CMD CPU+4MB Ram. Μην αγχώνεσαι δεν ανοίγεις τον C64, είναι απλά ένα cartidge !!!Απλά τραβάει τα άντερα του από ρεύμα και δεν το σηκώνει το default τροφοδοτικό
Μια ιδέα από το 1ο level
Αυτό ναι! Είναι τεχνολογία!DINO είπε:This is technology ladies and gentlemen!
Relax!
??? Δε ξέρω γιατί δεν ακούς ήχο!Gryzor είπε:Είναι όντως εντυπωσιακό, καλύτερο από NES... αλλά έχει το βιντεάκι ήχο; δεν ακούω τίποτα!