Wally είπε:
Τα blocky γραφικα μαζι με τα composite artifacts μου χαλανε τις εντυπωσεις.
Ιδιαιτερα με χαλανε τα platform (πχ Montezuma, Bounty Bob, Bruce Lee κτλ). Tα βαζω διπλα σε ταπεινα platforms ακομα και 16K Spectrum (πχ Sir Lancelot) και τα A8 προσφερουν κατωτερη εμπειρια IMHO.
Μουαχαχά !!
Καλά, όχι ότι δεν το είχα
προβλέψει...
Φαντάσου ότι το Panama Joe είναι μέσα στα τρία πρώτα games που έπαιξα σε home micro (σε spectrum συγκεκριμένα), και παρ' όλο που το υπεραγαπάω, προτιμώ *χίλιες φορές* να παίζω το Montezuma's Revenge σε Atari !!
Οσο για το Bruce Lee, τι να πω... Μιλάμε για την σπεκτρουμοέκδοση όπου ο "Πράσινος Γιάμο" *δεν* είναι πράσινος !!
(
παλιότερο σχόλιο, εδώ).
Tώρα, για αγαπημένα μου αταρο-games, είχα αναφέρει κάποια στο παρελθόν, αλλά θα γράψω μερικά ακόμα. (σημειωτέον ότι μου αρέσουν να τα παίζω και σε άλλες εκδόσεις τους -όπου ή αν είναι διαθέσιμες- όπως π.χ. για C64 ή και για Αmstrad)
Alley Cat (απο τα διαμάντια του Bill Williams (RIP) πριν προχωρήσει στην επόμενη "λογική συνέχεια" μετά τον Atari 800, την Amiga, με τα Sinbad, Pioneer Plague, Mind Walker)
Necromancer
Star Raiders (*ΑΥΤΟ* είναι το παιχνίδι που θα έπρεπε να έχουν μόνιμα να παίζει στην αντιπροσωπεία - αν ήθελαν να τραβήξουν απο νωρίς νεαρούς αγοραστές για τα οκτάμπιτα Ατάρι. Δυστυχώς δεν γνώριζα ότι υπήρχε έκδοση και για 2600, αλλιώς θα την είχα σίγουρα αποκτήσει - έστω και που είναι κατώτερη της αυθεντικής !! Τουλάχιστον παρηγορήθηκα στον Amstrad με το
Codename MAT. Eπίσης να σημειωθεί ότι η έκδοση για ST είναι πολύ "λίγη", και κατά συνέπεια επίσης κατώτερη σαν σύνολο !! )
Star Raiders II (εξαιρετικό, με 2η καλύτερη έκδοση, εκείνη του Amstrad)
Εlektra Glide
Bruce Lee
Montezuma's Revenge
Αlternate Reality (*φοβερό* αλλά και ζόρικο RPG, απο σειρά που δυστυχώς έμεινε ημιτελής)
Mercenary (απο τα personal favorites, καθώς και του Captain Kal
)
Encounter
Dropzone
International Karate (το λάτρεψα σε C64, αλλά φυσικά δεν ξεχνάμε και την έκδοση του Atari)
MULE (εξαιρετικό, και ιδιαίτερα απολαυστικό με πολλούς παίκτες. Μιμητές αυτού του στυλ ήταν και μεταγενέστερα games όπως Traders και Subtrade στην Amiga)
The Seven Cities of Gold (και πάλι απο Dan Bunten. "
Special review" της C64 version στο Phoenix
)
Archon (λατρεμένο !!)
Rainbow Walker
Boulder Dash (ώρες ατελείωτες...)
Miner 2049er (ο "πρόγονος" του θρυλικού Manic Miner. Eξυπακούεται πως μαζί με το Μάινερ-τουέντυ-φόρτυ-νάινερ, καλό θα είναι να δείτε και το
Bounty Bob Strikes Back)
Jumpman (Eθιστικότατο !! Δείτε και το
Jumpman junior)
F-15 Strike Eagle (Λίγο πριν γίνει mainstream ο φοβερός C64, η Microprose των Bill Stealey & Sid Meier κυκλοφόρησε (αρχικά σε Ατάρι) το παιχνίδι που έμελλε να γίνει η "ναυαρχίδα" της εταιρίας).
Solo Flight
Kennedy Approach
NATO Commander (να δείτε και παρόμοιους strategy τίτλους, όπως τα
Conflict in Vietnam, Crusade in Europe, Decision in the Desert)
Rescue on Fractalus (απλά, έπος.
Μαζί με το Koronis Rift, τα δύο πιό αγαπημένα μου της Lucas γι' αυτό το μηχάνημα)
Ballblazer
Eidolon
Koronis Rift
Eastern Front (απο τα κορυφαία παίγνια του μεγάλου Chris Crawford
)
Legionnaire
Excalibur
Βάζω και μερικές photos για να γίνει φάση... (είναι παλιές -βγήκαν το 2009- αλλά "κρατάνε"
)