Bibi-bo Μέρος 4ο

Mακίσιμε βάλτο στόχο, γιατί αν το βάλεις, θα την βρεις σίγουρα!! Και η αλήθεια ειναι ότι θα ήθελα πολύ να την δω αυτή την κούκλα!! :)
 
Με τις ευχες μας makisime να την βρεις και να μας την δειξεις!!!Παντως προσωπικα σε αυτο το forum εμαθα πως υπαρχει κουκλα Αλικη. Πριν ουτε απο την μαμα μου ουτε απο συνομιληκες της ειχα ακουσει γι αυτην την κουκλα.Η μαμα μου μαλιστα θυμαται ακομη την πρωτη φορα που της εκαναν δωρο μια κουκλα μεγαλη (η οποια παρεπιπτωντος δεσποζει στο σαλονι της ακομη) η οποια περπατουσε και μιλουσε, αλλα για κουκλα Αλικη ποτε. Και να σκεφτητε ηταν τρελλη fun της Βουγιουκλακη.Μηπως ηταν περιορισμενης κυκλοφοριας οπως η barbie collector? Ενδιαφερον θα ηταν να ακουγαμε κατι απο καποιον
 
Makisime, η κούκλα χρονολογείται στα 1967 και είναι η πρώτη που έβγαλε η Ελ Γκρέκο. Μακάρι να βρεθεί και να τη δούμε! :)
 
Μακισιμε ετσι και βαλεις στοχο την κουκλα αυτη της Ελ Γκρεκο, εγω στο λεω για το καλο σου, τωρα με την οικονομικη κριση κιολας την κατσαμε κανονικα.8)

Μηπως να την αφησεις για αργοτερα οταν βγουν τα κουκλοδανεια για συλλεκτες στα προθυρα οικονομικης δυσχερειας! :)
 
αχααχαχ ξερω ξερω οτι θα πρεπει να πουλησω ολα τα εναπομειναντα παιχνιδια μου για να την αποκτησω και ειπαμε, εδω σταματαμε τις παραγγελιες απ εξω και μαγειρευουμε οι ιδιοι για να ανταπεξελθουμε στην οικονομικη κριση, οχι να βαλουμε τους μεγιστους στοχους..! Γιατι για κατι τετοιο προκειται αυτη η κουκλα..!!!

Μια κουκλα-Αλικη Βουγιουκλακη του 67 απο την Ελ Γκρεκο..!! Απιστευτο ετσι??

Πο ποοο την θελω τωραααααααα..!!!!!!

Πεννυ εσυ φταις για ολα..! Μας αναψες φωτιες βραδιατικα..!! :)
 
Ζητώ ταπεινά συγγνώμη... :p

Aλλά τι να κάνω κι εγώ! Αφού έπεσε το μάτι μου!! Να μην το αναφέρω!!

Αν την βρείς, προσφέρομαι να συνεισφέρω κατά το ήμισυ..Μονο και μόνο για τις φυτιλιές που έβαλα!
 
ωχ, εσύ αγρίεψες! Τα της Λίλυ Λέι θα έχουμε πάλι; :p :p :p Πραγματικά, αναρωτιέμαι... πόσα θα έπρεπε να δώσει κάποιος για να αποκτήσει αυτή την κούκλα; (Αποριες που τις έχω κι εγώ τέτοια ώρα)

Αυτά τα κουκλοδάνεια δεν είναι κακή ιδέα πάντως.... καθόλου κακή....... :p
 
Χμ σκεψουν αν αξιζει ενα πονυ σε κουτι στα 200 ευρω-παλιοτερα κατι χιλιαδες ευρω ειχαν-τοτε αυτη που πραγματικα ειναι συλλεκτικοτατη, ε δεν θα αγγιζει ενα εξακοσαρι? Λεω εγω βεβαια μην με παιρνεις και στα σοβαρα? Απλ πιστευω λογω χρονολογιας, λογω ονοματος, λογω ελ γκρεκο και λογω απομιμησης μιας μεγαλης σταρ εποχης, και μαλιστα απο τις πρωτες προσπαθειες απομιμησης ενος αληθινου προσωπου σε κουκλα-αν οχι η πρωτη- ε ολα αυτα πιστευω οτι και χιλιαρικο μπορει να αγγιζε..!!

Και μην σου πω οτι θα γινοταν και ψιλοπανικος..!

ΥΓ Πεννυ, δεκτη η προσφορα σου..!! Πλεον κατωχυρωθηκε και δημοσια, απο αυριο ξεκιναμε αναζητησεις..!! :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Κοίτα... Αν και βγαίνουμε πολύ off-topic, να σου πω το εξής: Το κοινό στο οποίο απευθύνεται το ελληνικό πόνυ είναι πολύ πιο ευρύ από αυτό στο οποίο απευθύνεται μια bibi-bo η αυτή η κούκλα ξέρω γω... Οπότε δε νομίζω πως μπορούμε να τα συγκρίνουμε... Έτσι το σκέφτομα εγώ, δν ξέρω αν και κατά πόσον έχω δίκιο...

Μακάρι πάντως να τη βρει κάποιος από εμάς (ναι, βάζω κι εμένα μέσα, χεχεχεχε) και να τη δούμε! :)
 
πριν απο εναν χρονο...μπορει και λιγοτερο ειχε πωληθει στο γνωστο σαιτ δημοπρασιων η κουκλα-αλικη βουγιουκλακη και ειχε χτυπηθει με αρκετα χρηματα...νομιζω απο καποιον κυπριο..την φωτο απο την δημοπρασια-της κουκλας την εχω ποσταρει εδω παλιοτερα..
 
bibi-bo

Μία φίλη μου την έχει την Αλίκη Βουγιουκλάκη κούκλα! Εαν την πείσω θα σας τη φωτογραφίσω και θα σας τη δείξω!Μου είπε ότι είναι μια κούκλα με μεγάλο κεφάλι και λεπτό σώμα, περιγραφή παρόμοια με της bibi-bo!
 
georgeikos είπε:
πριν απο εναν χρονο...μπορει και λιγοτερο ειχε πωληθει στο γνωστο σαιτ δημοπρασιων η κουκλα-αλικη βουγιουκλακη και ειχε χτυπηθει με αρκετα χρηματα...νομιζω απο καποιον κυπριο..την φωτο απο την δημοπρασια-της κουκλας την εχω ποσταρει εδω παλιοτερα..
Θυμασαι Γεοργεικο πανω κατω ποσο πουληθηκε?? Πανω κατω την τιμη θελουμε να δουμε..! Πανω απο 100 , 200, 500??
 
δεν θυμαμαι ακριβως αλλα σιγουρα ηταν πανω απο 300...αυτο που θυμαμαι παντως ειναι το ποσο γρηγορα "επεφταν" οι προσφορες που δεν μπορεσα να την προλαβω...θεωρω οστοσο οτι χτυπηθηκε χαμηλα σε σχεση με την συλλεκτικη της αξια...η αλικη βουγιουκλακη εκεινη την εποχη "εμπαινε" παντου!! σε πωματα μπουκαλιων,σε τσιχλες, σε καρτ ποσταλ αλλα και λιγο πριν πολυ γνωστο ζαχαροπλαστειο ειχε φτιαξει την παστα "αλικη" προς τιμην της ....η αλικη ειχε καλες σχεσεις τοτε με τον κυριο el greco ειχε γινει φωτογραφηση της αλικης με τα παιχνιδια και της κουκλες (γενικοτερα) της el greco και αργοτερα οταν η αλικη ειχε τις πλουσιες μπουκλες φτιαχτηκε η μπιμπιμπο...το θεμα αλικη το εχω ψαξει και παλιοτερα αλλα χωρις αποτελεσμα..μου ειχαν πει οτι ισως βρω στην κυπρο..στην κυπρο πηγα αλλα..τζιφος..επισης θυμαμαι οτι η κουκλα που χτυπηθηκε ηταν ανευ κουτιου και οτι το ρουχο δεν ηταν δικο της..νομιζω ελεγε λογω φθορας του ρουχου..αλλα ισως και να το εδιναν ακομα και φθαρμενο..ελπιζω να βοηθησα σε κατι..μακαρι μακισιμε να την βρεις και να μας την δειξεις εδω!!!
 
Πιστευω οτι σε τετοια παιχνιδια, χανεται εγωισμος του να "ειχα εγω αυτο το παιχνιδι"..! Το εζησα με το στρουμφοτηλεφωνο προσωπικα, που οταν ο φιλος bibi-bo μας εδειξε επιτελους φωτογραφια απο το πολυποθητο κουτι, ενιωσα την ιδια ικανοποιηση σαν να το ειχα ηδη στα χερια μου..!

Πραγματικα οταν ξερεις οτι καποια παιχνιδια ειναι δυσευρετα, απλα και μονο οι φωτογραφιες σε ικανοποιουν..! Αν και τελικα το στρουμφοτηλεφωνο ξετρυπωνει απο παντου πλεον..!!!! Η κουκλα-Αλικη ομως οχι..!!! Οποτε ας ξαμολυθουμε ολοι να την βρουμε..!! :D

ΥΓ Ευτυχως Γεοργεικο που μας την εδειξες κι εσυ περισυ σε μια φωτο, την θυμαμαι, αλλιως δεν θα ξεραμε καν την υπαρξη της..!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Penny, ευχαριστούμε για το λινκ! Καλά κούκλα Αλίκη δέν φαντάστηκα ποτέ πως υπήρχε. Ξέρω σίγουρα, πως η bibi-bo, ήταν εμπνευσμένη απο την Αλίκη και την Μπριζιτ Μπαρντο! θα ήθελα πολύ να δώ και το πακετάρισμα της el greco σε μια κούκλα του 1967. :cool: Πολύ vintage όμως ρε παιδία, Όποιος την βρεί με κουτί, θα πρέπει να κερδίσει και κάτι... χεχε.. :D

Μακισιμε, Να σαι καλά, και χαίρομαι που βρήκες επιτέλους ένα από τα λίγα που ξεπήδησαν ξαφνικά. Χεχε :)

Fraoulitsa οι κούκλες σου είναι πανέμορφες, και όπως είπε και η Αναστασία, όντως, ακόμα και ο Αλη Μπαμπας είναι πολύ πτωχός σε σχέση με την ντουλάπα και τη γκαρνταρόμπα της bibi-bo μας! Τόσες μα τόσες διαφοροποιήσεις. Οσο για το θέμα νυφικό σύντομα θα ανεβάσω τις Φώτο που είχα υποσχεθεί. :) ;)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μακισιμε, Να σαι καλά, και χαίρομαι που βρήκες επιτέλους ένα από τα λίγα που ξεπήδησαν ξαφνικά. Χεχε :)

Δεν το βρηκα φιλε μου, αυτο ελεγα οτι αν και δεν το εχω στα χερια μου προσωπικα, παρολα αυτα χαρηκα το ιδιο και μονο που ειχες βαλει την φωτο..! Στην συνεχεια το Βρηκε και ο Τελιος ς το ιδιο και το ποσταρε στο αναλογο θρεντ, γι αυτο ειπα οτι ξεπηδησαν κι αλλα..!! :D

Για την κουκλα Αλικη δεν γνωριζες τοσο καιρο, αλλιως πιστευω οτι τοτε που πρωτοξεκινησες την συλλογη σου, σιγουρα θα εβρισκες κατι..! :(

Το κουτι της κουκλας φαινεται καθαρα σε μια αλλη φωτογραφθια που εχει ξαναποσταριστει εδω μεσα..! Αλλα δεν θυμαμαι που,...!!! Την κραταει η ιδια η Βουγιουκλακη..!!!

Αντε bibi-bo εχεις κι εσυ δουλεια τωρα..!!! Πρεπει να την βρεις.!!
 
makisimos είπε:
Το κουτι της κουκλας φαινεται καθαρα σε μια αλλη φωτογραφια που εχει ξαναποσταριστει εδω μεσα..! Αλλα δεν θυμαμαι που,...!!! Την κραταει η ιδια η Βουγιουκλακη..!!!
Εδω παιδια, μας την ειχε δειξει ο Georgeikos! Το ειχα πει και πριν αλλα δεν το ειδατε #)

http://www.retromaniax.gr/vb/showpost.php?p=172067&postcount=56

Ειναι στο Bibi-bo μερος 2. Τρεχα γυρευε δηλαδη.. :D
 
τι έγινε καλέ εδώ; Λίγο έλειψα κι είπατε τόσα... Χρησιμότατες οι πληροφορίες σου georgeikos, ευχαριστούμε. Μακάρι να καταφέρεις να τη βρεις την κούκλα! Εγώ για την κούκλα αυτή ξέρω πολύ λίγα, από τη μαμά μου που την είχε. Από εκεί και πέρα... το χάος! Συμφωνώ με το makisimo, όταν μιλάμε για τόσο σπάνια και τόσο παλιά παιχνίδια, δεν πρέπει να είμαστε εγωιστές. ;)

bibi-bo, χαίρομαι που σου αρέσουν! Περιμένουμε (εγώ δηλαδή στα σίγουρα) εναγωνίως τις φωτογραφίες σου!
 
A ρε Αναστασια που εισαι πισω απο ολους με ενα link για να μας τα θυμιζεις και να μας βαζεις σε ταξη με τα greeklish..!!! Τι θα καναμε χωρις εσενα σε αυτο το φορουμ..!!!

Σε ευχαριστουμε για ολα πραγματικα..!!

Μεταξυ μας, γι αυτο το ειπα οτι δεν θυμομουν που ειναι αυτη η φωτο, γιατι ηξερα οτι θα πεταχτεις τσουπ, και θα μας την βρεις..!! χεχεχεχεχεχε Γιατι λεω να καθομαι να ψαχνω αφου εχουμε την EXPERT Αναστασια μας, που κανει τα κουμαντα και τα μαγικα της σε χρονο ντε-τε..!χεχεχχεεχεχ :D :D
 
krios είπε:
@mytinyworldΕγώ δεν τα βάζω με τους συλλέκτες, αστεία το είπα. Και ούτε με τους εμπόρους γιατί ο καθένας έχει δικαίωμα και στη συλλογή και να πουλάει όσο θέλει. :) Διαφωνώ με την αγένεια όμως, την κουτοπονηρία και την διάθεση εκμετάλλευσης. Εδώ χρειάζεται να γίνει μια επανακυκλοφορία της κούκλας και της α και της β περιόδου να γελάσει ο κάθε πικραμένος ε; ;)
Συμφωνώ απόλυτα krios:) Ιδίως για τα περί κουτοπονηριάς....
 
Πίσω
Μπλουζα