E-mail στον Αντρέα Παρασκευά Τσουρινάκη....

Τελικά όσο και αν ήθέλα να πιστεύω ότι πρόκειται για πρωταπριλιάτικο αστείο, είναι η (πικρή) αλήθεια...

Κρίμα. Τι άλλο να πω; Διαβάζω τον Αντρέα από το Pixel... Μεγάλωσα με τα Review του.

Μέχρι σήμερα διαβάζοντας τα, (άσχετα αν συμφωνούσα ή αρκετές φορές διαφωνούσα με αυτά) ξαναγινόμουν -για λίγο- το παιδί που κάποτε παθιαζόταν διαβάζοντας το pixel.

(Ακόμα ένα) τέλος εποχής λοιπόν, με ανάμεικτα συναισθήματα. Τι περίεργο... Το ίδιο ακριβώς ένιωθα και όταν είχε κλείσει (την πρώτη φορά) το Pixel.

Αντρέα σε ευχαριστώ πολύ για τα ωραία χρόνια που μοιραστήκαμε, (έστω και μέσα από ένα περιοδικό), σου εύχομαι να περνάς πάντα καλά ό,τι και αν κάνεις και να μην ξεχνάς να εξωτερικεύεις πάντα το παιδί που κρύβεις μέσα σου. Πολύ θα ήθελα να σε γνωρίσω και προσωπικά κάποια μερα...

Μάλλον ξεμένω από λόγους να αγοράζω πλέον το PC Master. Δεν θέλω να μειώσω ή να αδικήσω τη δουλειά των άλλων ανθρώπων εκεί μέσα, που είμαι σίγουρος πως κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν, αλλά... πως να το πω; Εχει γίνει η σκιά του παλιού καλού εαυτού του.

Ειδικά μετά την εποχή του Βαγγέλη Κράτσα, η διαφορά κατά την γνώμη μου είναι εξώφθαλμη. Τώρα φεύγει και ο Αντρέας...

Δεν γνωρίζω τι συνέβη με τον Αντρέα, και έτσι δεν θα εκφέρω καμιά γνώμη για την πολιτική και την στρατηγική της compupress γενικότερα, θα σταθώ όμως σε κάτι που είναι γεγονός...

Όπως ανέφερε και ο Βαγγέλης Κράτσας στο Blog του, είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να κοινοποιήσει το θέμα 1η Απριλίου για να πέσει "Στα μαλακά." Ο Αντρέας Τσουρινάκης είναι η ζωντανή ιστορία των πλέον επιτυχημένων εντύπων της εταιρίας, και άξιζε ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟ "αντιο" από ένα λιτό μυνηματάκι, και ένα "Farewell, AΠΤ" του Κου Κουβόπουλου...

Κύριε Κουβόπουλε, είστε πολυ "φρέσκος" για να βγάζετε τέτοιο απαξιωτικό και "δεντρέχειτίποτα" στυλάκι... Και λίγη ντροπή, δεν βλάπτει. Ό,τι και αν συνέβη, δεν διαγράφει σε καμιά περίπτωση την λαμπρή πορεία και προσφορά του κου τσουρινάκη όλα αυτά τα χρόνια! ΣΕΒΑΣΜΟΣ!

Δεν ξέρω... Πιστεύω οτι σύντομα θα έχουμε νέο Game Over στο εξώφυλλο.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ειλικρινά φίλε μου δεν νομίζω ο κύριος Κουβόπουλος να είχε πρόθεση ούτε να απαξιώσει ούτε να διαγράψει την προσφορά του Αντρέα στην Compupress.
 
Μακάρι να κάνω λάθος.

Αλλά αυτή την εντύπωση μου έδωσε στο μύνημα του.

Ίσως δεν ήταν δική του ιδέα αλλά εντολή των ανωτέρων του να το παρουσιάσει έτσι.

Του έγραψα το ίδιο μύνημα και στο φόρουμ του περοδικού. Αν μου απαντήσει, θα κοινοποιήσω και εδώ την απάντηση.

Ξαναλέω: Μακάρι να κάνω λάθος.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, πιστεύω οτι γκρεμίζονται μία-μία οι κολώνες που στηρίζουν το οικοδόμημα που λέγεται PC Master.

Και επειδή το έζησα και το θυμάμαι, κάπως έτσι βήμα-βήμα έφτασε και το pixel κάποτε, στο τέλος του.

Αλλά δεν στέκομαι σε αυτό τώρα, άλλωστε όλα τελειώνουν κάποτε.

Στον τρόπο που (μέχρι στιγμής) δηλώθηκε το "Αντίο" αναφέρομαι, και αυτόν καυτηριάζω.

Κατά την γνώμη μου, πάντα - διακρίνω ασέβεια και τάση απαξίωσης.

Ναι η ζωή πάντα συνεχίζεται, αλλά ο σεβασμός γιατί να λείψει;

Φιλικά πάντα :)
 
Δέν θα ασχοληθώ με το τί λέει κάποιος για τον Ανδρέα, ειδικά όταν είναι ενεργό μέλος της εταιρείας απο την οποία αποχώρησε ο Α.Τσουρινάκης. Είναι λογικό να έχει αποστάσεις, και ίσως να μην μπορεί να γράψει με άνεση αυτά που πραγματικά νοιώθει. Ο Β.Κράτσας, που φυσικά είναι χρόνια φίλος με τον Ανδρέα, είχε το ελέυθερο να σχολιάσει λίγο περισσότερο την κατάσταση, κάτι που επίσης είναι απολύτως λογικό.

Επι του θέματος τώρα, εφόσον είναι και οριστικό, πλέον μιλάμε για επίσημο τέλος εποχής. Φαινόταν φυσικά στον ορίζοντα, όμως με την παρουσία του Ανδρέα ακόμα είχαμε οι περισσότεροι μια δικαιολογία ! Τώρα όμως τελείωσαν και αυτές, καθώς ο σπουδαιότερος ίσως συντάκτης του χώρου αποχώρησε απο το μοναδικό έντυπο στην Ελλάδα.

Οι περισσότεροι απο εμάς σε αυτό το φόρουμ μεγαλώσαμε με κείμενα του Ανδρέα στο Pixel. Εγώ ξεκίνησα να παίζω adventures εξαιτίας του, και εξαιτίας της μαγείας που μου μετέφεραν τα κείμενά του. Δέν είναι μόνο το τί γράφει κανείς, αλλα το πώς το γράφει, και ο Ανδρέας το έκανε πάντα υπεύθυνα και αξιόπιστα. Χωρίς αμφιβολία πρόκειται για έναν αυθεντικό λάτρη του gaming, του οποίου η αγάπη για το αντικείμενο του ξεχείλιζε σε κάθε άρθρο του. Πράγμα σπάνιο και δυσευρετο ειδικά στις μέρες μας και στον χώρο αυτό.

Επίσης ο Ανδρέας ώς ξεχωριστός άνθρωπος και μορφωμένος, είχε την δυνατότητα να αναφέρεται σε βιβλία, ταινίες και γενικότερα να εμπλουτίζει με γνώση τα κείμενά του, προσφέρωντας έτσι μια απο τις πιό "συμπαγείς" εμπειρίες διαβάσματος στους αναγνώστες του. Δέν είναι λίγα τα βιβλία που αγόρασα απο αναφορές του στα reviews του, η ακόμα και η προτροπή του να ερευνήσεις περισσότερο ένα σενάριο σε κάποιο παιχνίδι, με οδήγησε πολλές φορές στο να ανακαλύψω καινούργια πράγματα.

Οι στήλες του κατα καιρούς, dark side of gaming, adventure update κλπ, πάντα περιείχαν πληροφορίες και σχόλια καυστικά, εύστοχα και εμπλουτισμένα με την άυρα ενός "γκουρού" του συγκεκριμένου τομέα της ενασχόλησής του, ενώ πάντα ήταν χείμαρρος συναισθημάτων χωρίς να ντραπεί να γράψει ότι έκλαψε με το ending ενός παιχνιδιού, ή να περιορίσει την χαρά που ένοιωσε με τον εκάστοτε κόσμο των adventures που έπαιξε.

Ζωντανή βιβλιοθήκη των adventures, είμαι σίγουρος ότι ο Ανδρέας έχει μαζέψει εμπειρία και γνώση στον τομέα που λίγοι στον κόσμο την έχουν, και είμαι υπερήφανος που στην Ελλάδα πέρασε ένας τέτοιος reviewer, που κάθε μεγάλο περιόδικό και site παγκοσμίως θα ζήλευε και θα τον ήθελε στο δυναμικό του. Χωρίς να θέλω να παρεξηγήσω κανέναν συντάκτη του PC Master, εδώ και αρκετό καιρό, ο Aνδρέας ήταν ένας σοβαρός λόγος για να αγοράζω το περιοδικό.

Οι εποχές έχουν αλλάξει, τα games έχουν αλλάξει, τα περιοδικά έχουν αλλάξει. Μερικά πράγματα όμως μένουν μέσα μας για πάντα, και αρκετά απο τα κείμενα του Ανδρέα είναι εκεί. Αναμνήσεις, ταξίδια, περιπέτειες...Εδώ θα ήθελα να διαφωνήσω λίγο με τον ίδιο, στο ότι "Πολλοί μιλούν για μένα, λίγοι με ξέρουν πραγματικά". Όταν έχεις μοιραστεί τόσα συναισθήματα, σκέψεις και πληροφορίες επι σειρά ετών με τον κόσμο, σίγουρα ένα κομμάτι σου έχει "αποκαλυφθεί" σε αυτόν ! Το να μήν σε ξέρουν προσωπικά κάποιοι, ίσως προσθέτει και λίγο μυστήριο, λίγο ρομαντισμό. Όπως π.χ σε ταξιδέυει η φωνή ενός ραδιοφωνικού παραγωγού που μόνο τον ακούς, αλλα ποτέ δέν τον βλέπεις, κάτι αντίστοιχο είναι και ο Ανδρέας.

Μιά μορφή του χώρου, που αποπνέει σεβασμό και έχει γράψει ιστορία. Ανυπομονώ να μάθω τα σχέδιά του (άν έχει) για το μέλλον. Σίγουρα θα τον στηρίξουμε. Ίσως θα ήταν ωραία στιγμή, να μαζέψουμε μερικά απο τα κείμενά του απο το Pixel τουλάχιστον που βρίσκονται και εδώ στο φόρουμ, και να γινόταν κάποιο αφιέρωμα. Ακόμα καλύτερο, θα ήταν μιά συνέντεύξή του (ξέρω πως θα είναι δύσκολο), όμως είμαστε πολλοί στο φόρουμ που θα θέλαμε να τον πείσουμε !
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
"The King without a sword. The land without a King."

"Sir Lancelot, Excalibur"
 
τιποτα πλεον εκεινες οι εποχες ειναι πιστευω στην καρδια και στις αναμνησεις μας..
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
τιποτα πλεον εκεινες οι εποχες ειναι πιστευω στην καρδια και στις αναμνησεις μας.. Χθες 16:05
και εκεί θα μείνουν παιδιά. Τώρα γιατί επέλεξε την 1η Απριλίου για να το ανακοινώσει και μένα δεν μου κάθεται καλά. Τέλος πάντως, όλα αλλάζουν. Τα πάντα ρει.

Ίσως είναι καλύτερα έτσι. Φεύγει καταξιωμένος στη μνήμη των παλιότερων αλλά και των νεότερων παικτών adventure & rpg. Δεν είναι λίγα τα χρόνια που προσέφερε στο χώρο. Άλλοι πρώην συνεργάτες του πήραν αυτή την απόφαση για αλλαγή πολλά πολλά χρόνια πριν.

Θυμόμαστε το παρελθόν αλλά να μην ζούμε σε αυτό. Καλή συνέχεια στο PC-Master, πιστεύω ότι έχει ακόμα πολλά να προσφέρει έστω και χωρίς τον Αντρέα.

Να σημειώσω εδώ ότι το PC-Master το έπερνα γενικά για ύφος γραφής του. Καλά τα reviews στο Internet αλλά κάπως ψυχρά.

Για άλλη μία φορά καλή συνέχεια στον Αντρέα. Είναι λίγο νωρίς ακόμα για συνέντευξη πιστεύω. Ίσως μετά από κάμποσο διάστημα μπορεί να προσεγγιστεί για να κάνει μία συνολική αναδρομή.
 
Οσο για το Κουβοπουλο συμφωνω με τον Αλκη.

Αλλωστε ξερετε καποιον αρχισυντακτη που "χανει" με τη μια 15 σελιδες και που πρεπει να μπει αμεσα στο τριπακι να τις αναπληρωσει και να μην το θεωρει "πακετο"?

Παντως κανει - δεν κανει ο Τσουρινακης ενα αποχαιρετιστηριο στο επομενο τευχος, πολυ θα ηθελα να μας πει δυο λογια στο retromaniax. Μια "hardcore" συνεντευξη ως ο "τελευταιος των Μοικανων", των πετρινων ετων του Ελληνικου τυπου πληροφορικης.

Ειναι μεγαλη δουλεια μαγκες το γεγονος οτι ο ανθρωπος ηταν πιστος σε μια γραμμη επι 2.5 δεκαετιες.

Θυμηθειτε και ποσοι εφυγαν απο το χωρο και δεν μπαινουν στην "ταλαιπωρια" να μας πουνε δυο λογια για τα χρονια εκεινα.

Ο Τσουρινακης οτι και να κανει, ειναι και θα παραμεινει ο αδιαφιλονικητος πατριαρχης του Ελληνικου ειδικου τυπου.

Σχωρατε μου το ενικο...Αντρεα εχεις το μεγιστο σεβασμο μου!
 
Τελικά δεν ήταν πρωταπριλιάτικο.

Αντρέα το μέγιστο σεβασμό κι από εμένα.

Αν και η επαφή μου με τα adventures ουσιαστικά τελείωσε με το So you want to be a hero 4 και τη χρυσή εποχή της Sierra, και από το 1994 και μετά προσχώρησα στην υπέρμετρη βία των FPS games, είναι όντως συγκλονιστικό να βλέπεις έναν άνθρωπο ταγμένο και πιστό σε ένα αντικείμενο για 25 χρόνια, πόσο μάλιστα αν αναρωτηθεί κανείς το πότε ξεκίνησε να ασχολείται!!!!!!!!!!

Διάολε 26 χρόνια έχω υπολογιστή, και 26 χρόνια παίζω παιχνίδια. Χωρίς υπερβολή δεν θυμάμαι κανένα άλλο φίλο μου από το παρελθόν να έχει επαφή, σήμερα,με το αντικείμενο, μάλιστα αν τους το θυμίσεις γελάνε ειρωνικά και σε θεωρούν ανώριμο και παλιμπαιδιστή. Καλά να πάθουν.

Αντρέα, περιμένουμε τη συνέχεια.
 
Δεν μπορώ να περιγράψω με απλά λόγια αυτό το ΤΕΡΑΣΤΙΟ γεγονός, απλά οφείλω και θέλω πραγματικά να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ και από εδώ στον Ανδρέα επειδή μεγάλωσα διαβάζοντας τα review του και γενικά για την "παρέα" τόσα χρόνια παρόλο που δεν είμαι τόσο φαν των adventures, και εύχομαι ότι και να κάνει να το πετύχει και να είναι πάντα καλά. Είναι πραγματικά άξιος σεβασμού.
 
Να υποθέσω οτι η αποχώρηση του κ. Τσουρινάκη, κάνει αυτομάτως το επόμενο τεύχος του PC Master, συλλεκτικό...
 
Κύριε Τσουρινάκη, απλά ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλα τα χρόνια που περάσαμε μαζί και τον απεριόριστο σεβασμό μου.

@Dino: Ειδικά για το Retromaniax βλέπω να γίνεται συλλεκτικό το μεθεπόμενο, καθώς ο μόνος καθαρόαιμος adventurer που παραμένει στο περιοδικό είναι ο Καρκαλέμης. Λέτε;;;

Για τα RPG όμως την πατήσανε, ο Μάνος δεν ξέρει που πάνε τα τέσσερα... :p
 
Αν είναι κάποιος να αναλάβει τη στήλη "adventure games" αυτός είναι ο Μάνος. Αν τον αποκαλούσα Τσουρινάκη junior δεν θα είχα άδικο.

Το τυπάκι είναι καμένο λέμε!!!!!!!!!! :) :) :D :D
 
Θα ειναι εξαιρετικη επιλογη (απο το υπαρχον cast ειναι ο πιο μπασμενος στα adventures)
 
Λοιπόν, όσον αφορά τον Αντρέα, με κάλυψαν σε μεγάλο βαθμό κάποια απο τα παραπάνω posts (έχω άλλωστε και στο παρελθόν επισημάνει πόσο εκτιμώ τον ίδιο για τις γνώσεις του, τις εξαιρετικές παρουσιάσεις των adventures, αλλά και την μεγάλη συμβολή του στην διάδοση του genre αυτού στην Ελλάδα).

Η επιλογή της 1ης Απριλίου για την ανακοίνωση δεν ήταν και η πιό εύστοχη, αλλά ο kuv σίγουρα δεν είχε κακή πρόθεση, απλά φαίνεται πως ήθελε να μετριάσει κάποια πιθανότητα να εξελιχθεί η αποχώρηση αυτή σε μεγάλο "δράμα" (αν και το γεγονός της αποχώρησης ενός τέτοιου συντάκτη, είναι αναπόφευκτο να έχει δραματικό τόνο, οπότε...).

Προσωπικά θα έκανα αυτή την ανακοίνωση μία άλλη, συνηθισμένη μέρα για να αποφευχθούν οι οποιεσδήποτε παρεξηγήσεις.

Οσο για τον Mano, πιστεύω και εγώ πως είναι απο τους ιδανικότερους συντάκτες για να πάρει την σκυτάλη στις adventuroπαρουσιάσεις. :thumbup:

(...και σχετικά με το σχόλιο περί RPGs που έκανε ο φίλος Maddog, νομίζω πως ποτέ δεν είναι αργά να ξεκινήσει κανείς να παίζει αυτό το [ιδαίτερα αγαπητό] είδος παιχνιδιών. Mano, βάλε μπρος απο τώρα λοιπόν. Ο λαός απαιτεί *και* reviews σε RPG !! :D :D).
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Maddog είπε:
Για τα RPG όμως την πατήσανε, ο Μάνος δεν ξέρει που πάνε τα τέσσερα... :p
Ξέρω εγώ. Αλλά δεν γράφω σε περιοδικό ξανά, ούτε να ήταν ιδιοκτησία μου...... :p :p
 
Είθε ο Μάνος να συνεχίσει τη λαμπαδηδρομία, έστω και σ' αυτούς τους χαλεπούς καιρούς για τα adventures...
 
Εδω και 2-3 μερες στα φορουμ του PC Master μου βαρανε τα antivirus και ο Chrome με προειδοποιει για malware (The website at http://www.pcmaster.gr contains elements from the site trafficbiz002.com, which appears to host malware - software that can hurt your computer or otherwise operate without your consent.)

Δεν εχω λογαριασμο εκει. Αν τελικα δεν ειναι κατι μεμονωμενο και ισχυει, ας ειδοποιησει καποιος τον admin του φορουμ.
 
Δεν θα μπω σε βαθυστόχαστες αναλύσεις ούτε σε επικηδείους αφού ομολογώ ότι αγνοώ το σχετικό παρασκήνιο που οδήγησε σε αυτήν την εξέλιξη, καθώς και τι στάθηκε ως αιτία ή αφορμή, οπότε κάθε κρίση θα ήταν παρακινδυνευμένη. Εύχομαι μονάχα να ξαναδούμε τον Ανδρέα κοντά μας πολύ σύντομα είτε μέσα από κάποιο άλλο έντυπο είτε σε μια αποκλειστικά δική του προσπάθεια.

Διαθέτει ιστορική ευθύνη για την μεταλαμπάδευση της αγάπης για τo adventuring στις επερχόμενες γενιές (που δυστυχώς προβλέπεται να είναι αρκετά πεζές κι ανέμπνευστες χωρίς τις απαιτούμενες "ενέσεις" αυθεντικότητας τέτοιων σπάνιων ανθρώπων). Απομένουν πάρα μα πάρα πολλά να προσφέρει ακόμη...
 
...τελικά δεν μας δούλευε ο Τσουρινάκης! Τέλος εποχής για τον συνδετικό κρίκο της γενιάς μας με τις επόμενες σε θέματα gaming! Όπως σωστά σημειώσατε κάποτε θα συνέβαινε και αυτό!
 
Πίσω
Μπλουζα