Game Boy

καταρχην ζητω συγνωμη που ξεκιναω μερικες φορεσ με γκρικλισ δεν θα επαναλυφθει,

ρε παιδια στο τετρισ οταν φτανω καπου στη δεκα πιστα μετα χανω... παλια το εσκιζα κ τωρα τιποτα....γερασα μαλλον στα 32 μου ...αχ καηκα απο το πολυ παιχνιδι μαλλον..
 
fonis είπε:
καταρχην ζητω συγνωμη που ξεκιναω μερικες φορεσ με γκρικλισ δεν θα επαναλυφθει,ρε παιδια στο τετρισ οταν φτανω καπου στη δεκα πιστα μετα χανω... παλια το εσκιζα κ τωρα τιποτα....γερασα μαλλον στα 32 μου ...αχ καηκα απο το πολυ παιχνιδι μαλλον..
Δεν καηκες φιλαρακι απλα θες προπονηση.Αν καιγομασταν ετσι και γω στα 31 δεν θα επρεπε να περναω ουτε την δεκατη πιστα στο Pacman:D
 
Λιγο καλυτερη προπονηση τιποτα δεν εχεις παθει! :D
 
Καλησπερα.Πρωτο μου ποσταρισμα και οι αναμνησεις ειναι πολυ εντονες........Καταρχην ειμαι απο Θεσσαλονικη και θυμαμαι σαν να ηταν χθες οτι το ειχα παρει 21/12/1991.Απο που το θυμαμαι?Ηταν Σαββατο πρωι οταν κατεβηκα στο κεντρο της Θεσσαλονικης για να το παρω με την μανα μου.Το πηραμε τελικα απο το ΚουΚου το οποιο δεν ξερω αν υπαρχει ακομα.Θυμαμαι οτι η τιμη ηταν φιξαρισμενη και παζαρια για καλυτερη τιμη δεν μπορουσαν να γινουν.Νομιζω οτι ειχαμε δωσει 21.800 δρχ. και ειχε μεσα ενα παιχνιδι μονο,το Τετρις.Ηταν τετοια η πορωση μου που αν και εκεινο το απογευμα επαιζε στο μπασκετ στο Παλε ΠΑΟΚ-ΑΡΗΣ,εγω ειχα ανοιχτη την τηλεοραση και για πρωτη φορα στην ζωη μου ψευτοεβλεπα το ματς!!!!!!!!!!!ΑΝΗΚΟΥΣΤΟ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΧΑΝΑ ΜΑΤΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ!Και ομως ειχα απορροφηθει απο το Τετρις που μου φαινοταν παιχνιδαρα εκεινη την μερα!Παρεπιπτοντως ο ΠΑΟΚ ειχε κερδισει εκεινο το ματς,και για τους μπασκετικους της παρεας ειναι το περιβοητο ματς οπου πηγε παραταση και εκει ο Πρελεβιτς εβαλε το τριποντο με ταμπλο απο το κεντρο και για το οποιο οι φιλοι του ΑΡΗ διαμαρτυρονται για βηματα του Μπανε(99-96).
 
Πολύ ωραία η ιστορία σου φίλε, κάπως έτσι αντιδράσαμε όλοι στο πρώτο μας ηλεκτρονικό παιχνίδι. Εχουμε και μπασκετικούς εδώ μέσα, αλλά περισσότερο απ' όλους θα την εκτιμήσει ο metalcandyman (ΠΑΟΚ και nintendo maniac).

Ρίξτε μια ματιά εδώ http://www.youtube.com/watch?v=d9KrlGChPy8.

Παίζει όλους τους emulators, gb, gba αλλά και ds όσα παιχνίδια δεν χρησιμοποιούν την κάτω οθόνη. Πολύ ωραίο μηχάνημα αλλά η τιμή του είναι 300 ευρώ. Δηλαδή όσο 2 dsi με flashcard (που τουλάχιστον αυτά έχουν και την κάτω οθόνη :p )
 
Το GAMEBOY ήταν, είναι και θα παραμείνει η ιστορική ναυαρχίδα των φορητών κονσολών! Ακόμα και σήμερα, 24 χρόνια από την πρώτη κυκλοφορία του, είναι η πρώτη σε πωλήσεις φορητή κονσόλα, παρά τις δεκάδες άλλες που έχουν "σκάσει μύτη" από τις γραμμές παραγωγής όλα αυτά τα χρόνια! (βλ. Wikipedia). Πώς να μην είναι, άλλωστε, με 500+ τίτλους στο δυναμικό της (δεν προσμετράω τις εκδόσεις για το Color), περιλαμβάνοντας και μερικούς από τους καλύτερους της ιστορίας! Η κίνηση της Nintendo να ρίξει χρώμα στην οθόνη του, το 1998, ήταν, βεβαίως, μοναδική κίνηση ματ στη σκακιέρα των εταιρειών παραγωγής βιντεοπαιχνιδιών. Όμως, το ασπρόμαυρο GAMEBOY είχε ήδη "χτίσει" γερές βάσεις στην αμέσως προηγούμενη δεκαετία. Σίγουρα, η κονσόλα αυτή, με τις διάφορες παραλλαγές της (πάντα για αυτές με ασπρόμαυρη οθόνη γράφω) έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι και συντροφιά πολλών από μας!

simonkey είπε:
θεωρω την πρωτη γενια το ασπρο δηλαδη το πιο ομορφο απο ολα..
Το GAMEBOY POCKET το θεωρώ ακόμα καλύτερο, λόγω της κατά πολύ ευκρινέστερης οθόνης του, του μικρότερου βάρους, της εξωτερικής πολυχρωμίας του και της μικρότερης απαίτησής του σε μπαταρίες. Νομίζω, το POCKET κερδίζει σε όλες τις κατηγορίες το CLASSIC, εκτός βέβαια από μία. Το CLASSIC είναι ο "πατέρας" της οικογένειας, οπότε έχει τη δική του ξεχωριστή γοητεία!
 
Aπειρες ωρες με το gameboy στα χερια ειδικα σε καλοκαιρινες διακοπες.. Αγαπημενο παιχνιδι Gargoyle's Quest! Μετα απο 20 χρονια που το χω ειχε γεμισει κιτρινιλα και χθες ειπα να το βαψω.. Ισως δεν επρεπε γιατι χανει την εικονα μιας ρετρο συσκευης με τα σημαδια της και την κιτρινιλα ετων αλλα ενεδωσα.. :p Το αποτελεσμα παρακατω διπλα στο μαυρο gameboy advance..

1374987_10151699537080547_1752618089_n.jpg
 
Δεν είναι κακό!....., αλλά δεν είναι GameBoy! #)

Δεν το κολακεύει και το γυαλιστερό χρώμα!.... Δε μπορούσες να το πετύχεις σε πιο ματ αποτέλεσμα?
 
Noellian είπε:
Aπειρες ωρες με το gameboy στα χερια ειδικα σε καλοκαιρινες διακοπες.. Αγαπημενο παιχνιδι Gargoyle's Quest! Μετα απο 20 χρονια που το χω ειχε γεμισει κιτρινιλα και χθες ειπα να το βαψω.. Ισως δεν επρεπε γιατι χανει την εικονα μιας ρετρο συσκευης με τα σημαδια της και την κιτρινιλα ετων αλλα ενεδωσα.. :p Το αποτελεσμα παρακατω διπλα στο μαυρο gameboy advance..Προβολή συνημμένου 89121
Πολυ καλα εκανες και το εβαψες και το εκανες και πολυ καλο γιατι μοιαζη με το κλασικο μαυρο Game Boy που κυκλοφορουσε καποτε εκτος απο τα κουμπια που εκει ηταν προς το γκρι.Λιγη σημασια εχει αυτο γιατι φαινεται εξαιρετικο και πιστευω οτι γυαλιζει λογο του φλας και οχι γιατι ετσι γυαλιζει το χρωμα.
 
buros είπε:
Αληθεια δεν θυμαμαι ποτε πρωτοκυκλοφορισε νομιζω καπου στα 90s απλα ειχα φαει κολημα κ απο οταν το ξετρυποσα επαιζα ξανα κ ξανα mario sonic κα .. Δεν ξερω ποσοι απο σας εχουν κολησει παρομοια απλα το πηρε η μικρη μου αδερφη κ δεν λειτουργει πια.. [Εdited]Υπαρχει μερος για αγγελιες[/Edited] Θα το εκτιμουσα αν υπαρξουν προτασεις !! Επισης θελω να ακουσω κ με ποια κλασικα παιχνιδια ειχατε κολησει εσεις αλλα κ να προτεινετε ανταλλαγες κασετων.. Ευχαριστω !

Μα καλά, Sonic σε Gameboy;;; Σαν να λέμε Mario σε Playstation... Μάλλον λάθος εκ παραδρομής.

Παρεμπιπτόντως, δεν έχω γράψει την προσωπική μου εμπειρία στο κεφάλαιο "GAMEBOY". Εγώ ("που λέτε" :p ), απέκτησα ένα GAMEBOY Color Χριστούγεννα του 1998 (τέτοιες μέρες λοιπόν... πάνε 15 χρόνια ακριβώς... βρε για πότε; ). Θα γράψω παρακάτω ένα ανέκδοτο από εκείνο το βράδυ (διαβάστε και θα καταλάβετε γιατί "ανέκδοτο"). Πρώτο παιχνίδι, το WORLD CUP 98. Το έχω "λιώσει", μπορώ να πω. Αν και φτιαγμένο για ασπρόμαυρη οθόνη, η πόρωση που ένιωθα (και ακόμα και σήμερα νιώθω) όταν έπαιζα φιλικά και τουρνουά το ένα μετά το άλλο, ήταν ανεπανάληπτη για μένα. Να σημειώσω εδώ ότι τότε δεν είχα άλλη κονσόλα, φορητή ή σταθερή, στη συλλογή μου, ενώ αρκετά αργότερα πήρα τον πρώτο μου Η/Υ. Οπότε, φανταστείτε τι γινόταν τα Σ/Κ, έχοντας μια ολοκαίνουργια κονσόλα και ένα ποδοσφαιράκι (τις καθημερινές, ελέω σχολείου, δεν υπήρχε και πολύς χρόνος)... Από τότε, αγόρασα ή πήρα δώρο ή δανείστηκα αρκετούς ακόμα τίτλους, που τους "έλιωσα" κι αυτούς, λιγότερο ή περισσότερο. Τον μεγαλύτερο χρόνο μου πήραν τα Pokemon Blue και Silver, ευνόητα νομίζω... Όπως γράφτηκε και κάπου παραπάνω, ο τρόπος παιξίματος των Pokemon σε "ρούφαγε" κυριολεκτικά μέσα στον κόσμο του Ash Ketchum και της παρέας του! Ωραία μόδα τότε... Και με εντυπωσιάζει όταν διαβάζω ότι ακόμα και σήμερα, η "μανία" για τα "τερατάκια τσέπης" καλά κρατεί στας Ανατολάς... Παρακάτω, ο κατάλογος με τους τίτλους που έχω (GB=κλασικό ασπρόμαυρο, GBC=έγχρωμο):

- WORLD CUP 98 (GB)

- TETRIS (το κλασικό, δανεικό από μια ξαδέλφη μου, ευτυχώς δεν μου το έχει ζητήσει πίσω...) (GB)

- SUPER RC PRO-AM (GB)

- KIRBY'S DREAMLAND (GB)

- DR. MARIO (GB)

- SUPER MARIO LAND (GB)

- STREET FIGHTER II (GB)

- Peetan (GB) (γιαπωνέζικο...)

- DRAGON BALL Z LEGENDARY SUPER WARRIORS (GBC)

- SPIDER-MAN 3 (GB)

- NBA ALL-STAR CHALLENGE 2 (GB)

- MISSION IMPOSSIBLE 2 (GBC)

- POKeMON BLUE VERSION (GB)

- POKeMON SILVER VERSION (GBC)

- TOMB RAIDER (GBC)

- TOMB RAIDER: CURSE OF THE SWORD (GBC)

- SUPER MARIO BROS DX (GBC)

- POCKET BOMBERMAN (GBC)

- FIFA 2000 (GBC)

- JAMES BOND 007: THE WORLD IS NOT ENOUGH (GBC)

Ήτοι, 11 GB + 9 GBC = 20 τίτλοι, αρκετά μικρή συλλογή, αλλά δεν έχω παράπονο (παρακάτω έχω και φωτογραφία). Ίσως επειδή πλέον έχω στην κατοχή μου την πλήρη συλλογή παιχνιδιών GAMEBOY (κλασικών και έγχρωμων), σε roms στον Η/Υ μου... Στους emulators με μύησε ο DR. SLUMP (..hi..) και καλά έκανε Από τα παιχνίδια που έχω παίξει, ξεχωρίζω και τοποθετώ μακράν των άλλων το WARIO LAND II, με την απίστευτα εκτενή πλοκή και την τρέλα που κουβαλάει ο αντι-Μάριο! Ένα παιχνίδι που σε κάνει να θες να το τελειώσεις μονορούφι, απίστευτο για τα επίπεδα του GAMEBOY. Και τα δύο TOMB RAIDER, βέβαια, είναι καταπληκτικά και συναρπαστικά παιχνίδια! Ελπίζω να καταφέρω να τερματίσω κάποια στιγμή και άλλους τίτλους από αυτή την μοναδική σε εύρος για φορητή κονσόλα συλλογή (π.χ. Castlevania, Link's Awakening, Harvest Moon).

Όσον αφορά το "ανέκδοτο" που ανέφερα παραπάνω, θα το παραθέσω εδώ. Είναι ένα "φωτεινό" παράδειγμα της έλλειψης γνώσης και σοβαρότητας που διακατέχει αρκετούς πωλητές ηλεκτρικών-ηλεκτρονικών ειδών στη χώρα μας, από τότε ως και τώρα... Πάω, λοιπόν, με τη μητέρα μου στην (πολύ εύστοχα χαρακτηριζόμενη στο RetroManiaX και αλλού ως) Silicon Valley της Αθήνας (λέγε με οδό Στουρνάρη), έχοντας πάρει την απόφαση να αγοράσουμε την πρώτη μου κονσόλα! Καιρό την σχεδίαζα την αγορά, όταν ακόμα ήταν στην αγορά τα πακέτα GAMEBOY color edition (το κλασικό με τα διάφορα χρώματα) + SUPER MARIO LAND (τα θυμάστε; ). Την ανέβαλα, την ανέβαλα, ώσπου ήρθε στην Ελλάδα το GAMEBOY color και είπα "αυτό ήταν, αυτό θα το πάρω άμεσα". Μπαίνουμε, λοιπόν, σε κατάστημα πολύ γνωστής τότε αλυσίδας (δεν υπάρχει πλέον), πάμε στο τμήμα με τα βιντεοπαιχνίδια, το τσιμπάω, πάω στο ταμείο, και εκεί συμβαίνει το... απίστευτο!! Ο πωλητής, βλέποντας ο "ξερόλας" (καλή του ώρα, όπου κι αν είναι) τις (ενδεικτικές) εικόνες στην πίσω πλευρά του κουτιού, λέει το αμίμητο: "Η κονσόλα που πήρατε έχει ενσωματωμένα παιχνίδια (;;; ), να, τα δείχνει κι εδώ! Περιμένετε να τα δούμε και μαζί." Και ανοίγει τη συσκευασία, βάζει τις δυο μπαταρίες που είχε μέσα (τι εποχές ε παιδιά; ) στο GAMEBOY, το ανοίγει και... αρχίζει να πατάει τα κουμπιά, περιμένοντας να παίξει κάποιο από τα "παιχνίδια-φαντάσματα"... Αφού πέρασαν λίγα δευτερόλεπτα αμηχανίας (δικής μας και δικής του), μας λέει ότι μάλλον έκανε λάθος (άάάντε...), μας δίνει την κονσόλα, μας ευχαριστεί για την αγορά και μας χαιρετάει. Ό,τι και να πούμε, θα είναι ελάχιστο νομίζω...

Αυτή είναι η προσωπική μου ιστορία περί GAMEBOY. Τώρα, αν πράγματι υπάρχει κάτι σαν κασέτα που παίρνει κάρτα μνήμης και παίζει roms στην κανονική κονσόλα, είναι κάτι άκρως ενδιαφέρον... Όποιος έχει αξιόπιστες σχετικές πληροφορίες, ας γράψει κάτι (παραπάνω, έχει γίνει ξανά η ερώτηση, αλλά δεν πήρε απάντηση).

2013-12-18 19.04.15.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
mk193 είπε:
Αυτή είναι η προσωπική μου ιστορία περί GAMEBOY. Τώρα, αν πράγματι υπάρχει κάτι σαν κασέτα που παίρνει κάρτα μνήμης και παίζει roms στην κανονική κονσόλα, είναι κάτι άκρως ενδιαφέρον... Όποιος έχει αξιόπιστες σχετικές πληροφορίες, ας γράψει κάτι (παραπάνω, έχει γίνει ξανά η ερώτηση, αλλά δεν πήρε απάντηση).

Προβολή συνημμένου 92802
Eδω εισαι:http://www.ebay.com/itm/EMS-USB-Game-Boy-Smart-Card-64M-Flashcard-for-Gameboy-suitable-for-LSDJ-/331085564056?pt=ES_Videojuegos&hash=item4d163cc898,αλλα εαν περιμενεις λιγο μαλλον θα βγει και everdrive http://www.retrocollect.com/News/krikzz-announces-upcoming-game-boy-flash-cartridge-everdrive-gb.html
 
Εδω ειναι το review μου για το EMS flashcart. IMHO, περιμενε για το νεο flashcart του krikzz που θα κυκλοφορησει συντομα.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Ευχαριστώ πολύ για την πληροφόρηση!!! Άλλο ένα gadget στη σειρά για αγορά... :)
 
freaktmp είπε:
Εδω ειναι το review μου για το EMS flashcart. Κατα την αποψη μου, περιμενε για το νεο flashcart του krikzz που θα κυκλοφορησει συντομα.
Ωραία νέα αυτά ! Ελπίζω να μην είναι πανάκριβο βέβαια, και τα άλλα το krikzz με ενδιαφέρουν αλλα τσούζουν λιγάκι !
 
Εχει 5 flashcart κατω απο τα 60 ευρω. Αν δεν κανω λαθος και το game boy flashcart καπου εκει θα ειναι.

Δεν νομιζω οτι γενικα ειναι ακριβα. Τωρα αν θες τις λιμουζινες (SD2SNES κλπ) θα πρεπει να δωσεις κατι παραπανω...
 
Πανεμορφο Custom GBA (αν του ειχανε βαλει και backlit screen ηταν ακομη καλυτερο) :

95100460.jpg

95100462.jpg

95100465.jpg

Δεν ξερω αν ειναι για να παιζεις βεβαια ή μονο για να το βλεπεις... Αν παιξεις και το κρατας για πολυ ωρα και ιδρωνουν τα χερια λογικα θα χαλασει το χρωμα.

ps. Δεν βρηκα θεμα αποκλειστηκα για GBA αν ειναι λαθος εδω ας μεταφερθει :) .
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πράγματι είναι πανέμορφο. Αν είχε και back light θα τ' αγόραζα με την πρώτη κι ας μην είμαι συλλέκτης.
 
Πίσω
Μπλουζα