Game of the Week: Εβδομαδα 26 [Frostbite - Atari2600 - Post 717]


1@Leon[/USER] Εκπλησσομαι που θεωρεις το MM  υπερεκτιμημενο. Περα απο του ποτε κυκλοφορησε, την τεχνικη του αρτιοτητα (σε σχεση με οτι ειχε κυκλοφορησει στο παρελθον και σε σχεση με τις δυνατοτητες του μηχανηματος), θα σου προτεινα να παιξεις το speedrun και θα καταλαβεις οτι ο Matthew Smith ειναι μια μεγαλοφυια.

Εχθροι που επιφανειακα φαινονται να κανουν περαντζαδα, εχουν πολυ σοφο χρονισμο που παιζοντας στη πλακα δεν το αντιλαμβανεσαι.

Αν θες την καλυτερη μεταφορα-διασκευη (που ειναι και φρεσκια και τυχαινει να ειναι σε Spectrum) κατεβασε απο εδω

 
1@Wally[/USER] Ασε της εξηγησεις ειπαμε και ψαξε να βρεις τα 15 καρβελια που σε λειπουν τεταρτη ειναι σημερα δεν εχεις πολλες μερες ακομα :fafoutis: :fafoutis: :fafoutis:

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

1@Wally[/USER] ναι με επιφύλαξη να κάνω λάθος, οπότε θα το ξαναπαίξω. Απλά νομίζω ότι έγινε υπερβολικός ντόρος γιατί ήταν για το καμάρι της βρετανικής βιομηχανίας υπολογιστών, τον spectrum. Οι Βρετανοί σπεκτρουμάδες είχαν και μια εθελούσια τύφλωση για το τι γινόταν παραέξω. 

Αν το παιχνίδι είχε βγει για τον Atari 800 από Αμερικανό developer οι reviewers της εποχής θα έγραφαν "χαριτωμένο παιχνίδι, κλώνος του Miner 2049er" και η ζωή θα συνεχιζόταν.

Θα δοκιμάσω τη νέα έκδοση που ποσταρες και θα σου πω γνώμη.

 
Wally κανονισε την δευτερα να βαλεις κανα παιχνιδι που να μπορει να το παιξει ο λαος γιατι καλο το Manic Miner αλλα το kaboom δεν παιζετε με τιποτα μεγαλη αποτυχια και μιλαω για τον χειρισμο και μονο.
 

Συγκρινε πχ το Miner2019 με το Manic Miner. Απεχουν λιγοτερο απο χρονο κυκλοφοριας αλλα και ετη φωτος απο αποψη "παιξιμοτητας" IMHO.

Θα με ενδιεφερε να μου υποδεικνυε καποιος καποιο ανωτερο home micros platform game απο το Manic Miner εως και το 1983. Δεν το λεω "οπαδικα". Το εννοω διοτι μου αρεσουν αυτα τα παιχνιδια.

Στο Phoenix 2 ειχα κανει μια συνοπτικη αναφορα σε τετοια Σπεκτρουμοπαιχνιδα στη σελιδα 20.

Θα γινω κουραστικς αλλα παιξε speedrun μονο και μονο για να τσεκαρεις οτι εχει βαθος

1@metalcandyman[/USER] Ενας λογος* που δεν εχω προλαβει να βρω τα 15 "καρβελια" (που δεν ξερω αν εχω τις ικανοτητες τελικα να κανω το απολυτο 1724) ειναι οτι σκεφτομαι το επομενο Game Of the Week: καποιο παιχνιδι που να ειναι συντομο, ευκολοχειρισιμο, πορωτικο και σε πλατφορμα που δεν εχουμε ακομα επισκεφθει ;)

*και ο αλλος απο Μ και ουντιαλ :)

Oσο για τα paddles...τοσους ηλεκτρονικους ή εν δυναμει ηλεκτρονικους εχουμε εδω μεσα. Δεν μπορει καποιος να βρει καμια μοντα να μην σκαμε 40 δολλαρια και να μπλεκουμε με τελωνεια για ενα ποντεσιομετρο? :)

 

mm.png

2nd try...

mm2.png

3rd try...

mm3.png

4th try... Χε χε χε, τρέμε 1@Wally[/USER] !

mm4.png

Welp...

mm5.png

?

mm6.png

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ωωωωωωωωωωωω τι εχουμε εδω προμηνυεται μεγαλη κοντρα μεταξυ του φιλτατου Ace και του σπεκτρουμοπληκτου Wally 16 καρβελια πρεπει να βρει ο πρωτος 15 ο δευτερος :fafoutis: :fafoutis: :fafoutis:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
☺️

mm7.png

ωωωωωωωωωωωω τι εχουμε εδω προμηνυεται μεγαλη κοντρα μεταξυ του φιλτατου Ace και του σπεκτρουμοπληκτου Wally 16 καρβελια πρεπει να βρει ο πρωτος 15 ο δευτερος :fafoutis: :fafoutis: :fafoutis:
Metal, για κάνε ένα κόπο να μου ζωγραφίσεις πάνω στην πίστα, το pattern που ακολουθείς, ώστε να φτάσω κι εσένα! :fafoutis:
 
Eτσι δεν εχει φαση περιμενω να φτασετε τα 1724 μονοι σας :fafoutis: :diablotin: :fafoutis: :diablotin:  

Κυριως ο μουσταρδας Wally δεν δικαιολογειται να μην τα καταφερει που εδω και πεντακοσια χρονια ο Spectrum ειναι προεκταση του χεριου του :fafoutis: :fafoutis: :fafoutis:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
καποιο παιχνιδι που να ειναι συντομο, ευκολοχειρισιμο, πορωτικο και σε πλατφορμα που δεν εχουμε ακομα επισκεφθει ;)
Ναι αλλά μην βάλεις κανένα από RCA Studio και μας στείλεις αδιάβαστους.
 

ΕΒΔΟΜΑΔΑ 6

IKARUGA - Chapter 1

Πλατφορμα: Arcade, Dreamcast, GameCube,XBOX 360, Steam,Switch, PS4

Info: WikiInfo, HG101

Emulators: Ευκολοτερη επιλογη για emulation ο Demul νομιζω. Προσωπικα προτιμω την εκδοση Steam (λογω Steam Sales ειναι σε τιμη χωμα)

Σκοπος: To μεγαλυτερο σκορ στο πρωτο chapter με Difficulty:Normal.

To magnum opus του shooter genre. Το παιχνιδι που δεν εχει ψεγαδι, που δεν χωραει καρφιτσα βελτιωσης/προσθηκης, που απαιτει το απολυτο dedication σε μια εποχη που δυστυχως δεν υπαρχει χρονος.  H απολυτη υλοποιηση. Καμια ελπιδα να δουμε ποτε κατι ανωτερο.

Ενα παιχνιδι που επρεπε να διδασκεται στα σχολεια :D

Δυστυχως λογω επαγγελματικων υποχρεωσεων αυτη την εβδομαδα εχω περιορισμενο χρονο για gaming  :(  εξ ου και ανεβαινει νωριτερα και δεν περιμενω τη Δευτερα (μουαχαχα)

1@keeper7k[/USER] Θυμασαι τις κοντρες μας? :)

"Finally, Karma returns to the place once belonged. It recalls the genesis of consciousness carved for abyss of memories.

Hence Ikaruga is going. . ."

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Καλη επιλογη , δεν το εχω παιξει ποτε... ενω θα ηθελα.
Αλλα δεν μου τρεχει καλα στο λαπτοπ δυστηχως μου κανει framedrops συνεχεια και κολληματα... αρα ειμαι εκτος για αυτη την εβδομαδα. 
Η αλλη επιλογη θα ηταν το Switch αλλα δεν ψηνομαι να δωσω 15ευρω τωρα  :p
 
 
Εννουσα στο κονσολικο...γκουχ γκουχ

Cube? (επισης γκουχ γκουχ)
 
Δεν εχω DC... και Nintendo κονσολες δεν τις "σπαω"    :p

ο NullDC μπας και ειναι πιο ελαφρυς; θα κανω μια δοκιμη.  Δεν μου τρεχει καν σε αυτον... δεν βαριεσαι την αλλη εβδομαδα. Να παρω ενα ρεπο  :D .
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Στο δικό μου laptop έχω αρκετά frame drops με τον demul  και το 360 δεν το έχω μαζί μου...
 
Πίσω
Μπλουζα